RetroDB: Τεχνικά Θέματα

Ευχαριστώ πολύ Mandrake!
 
Shock είπε:
Ευχαριστώ πολύ Mandrake!
Αντώνη, είσαι παρών; Μπορείς σε παρακαλώ να μου απαντήσεις σε αυτό που ρωτώ παραπάνω; Μη μας πάρει πάλι μήνες για μια απλή δική σου τοποθέτηση... Τι ανάλυση ή μέγεθος αρχείων μπορούμε να βάζουμε; Υπάρχει περιορισμός; Τι αρχεία φωτογραφίας υποστηρίζονται; Με το συγκεκριμένο που δείχνω του καναλιού, ποιο από τα παραπάνω που ρωτώ φταίει και δεν εμφανίζεται η φωτογραφία;
 
Και αφού θα δει ο Αντώνης το παραπάνω θέμα άλλο ένα "τεχνικό" ζήτημα:

Στις τηλεοπτικές σειρές (τσεκαρισμένο αλλά ίσως υπάρχει πρόβλημα και σε άλλες κατηγορίες)) όταν προσθέτουμε ονόματα ηθοποιών ναι μεν γίνονται "μπλε", που σημαίνει ότι η βάση τα αποδέχεται αλλά δεν εμφανίζονται αυτές οι συμμετοχές στο profil του ηθοποιού. Όταν μπει στο profil και κάνεις save, μόνο τότε εμφανίζονται.

Γιατι;
 
Mandrake είπε:
Αντώνη, είσαι παρών; Μπορείς σε παρακαλώ να μου απαντήσεις σε αυτό που ρωτώ παραπάνω; Μη μας πάρει πάλι μήνες για μια απλή δική σου τοποθέτηση... Τι ανάλυση ή μέγεθος αρχείων μπορούμε να βάζουμε; Υπάρχει περιορισμός; Τι αρχεία φωτογραφίας υποστηρίζονται; Με το συγκεκριμένο που δείχνω του καναλιού, ποιο από τα παραπάνω που ρωτώ φταίει και δεν εμφανίζεται η φωτογραφία;
Εγώ βλέπω κανονικά τη φωτογραφία, αν μιλάμε για την ίδια

Ποτέ η RetroDB δεν είχε θέμα είδους και μεγέθους φωτογραφιών, από την άλλη η PHP αναλόγως τη version και τα security restrictions που βάζουμε (Π.χ όταν δεχόμαστε επίθεση) έχει σημασία στο ανέβασμα των φωτογραφιών όσον αφορά το μέγεθος και το χρόνο (timeout) που χρειάζεται για να ανέβει μια φωτογραφία στον server.

Αυτά όμως δεν είναι τόσο χαμηλά που πρέπει να σας προβληματίσουν.

Το ίδιο και ο χώρος. Κάθε φορά που χρειαζόμαστε κι άλλο χώρο νοικιάζουμε δίσκους, αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 2TB ελεύθερα στο filesystem της RetroDB ΜΟΝΟ για φωτογραφίες (η βάση είναι αλλού).

Αυτό που θα ήθελα, και το είδα τώρα με τις τελευταίες εκδόσεις, είναι τα ονόματα των αρχείων των φωτογραφιών να είναι Αγγλικά και μικρά σχετικά σε μέγεθος. Βλέπετε το filesystem όπως και στον υπολογιστή σας έχει συγκεκριμένο όριο στα ονόματα αρχείων στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το path το οποία στην retrodb είναι τουλάχιστον 30 χαρακτήρες. Μένουν δηλαδή λιγότερα από 220 γράμματα. Αν τα αρχεία είναι Ελληνικά το κάθε γράμμα για λόγους που δεν είναι της παρούσης πιάνουν παραπάνω από ότι στα Αγγλικά και περνάει το όριο του fs και του web server.

Long story short: Αγγλικά και κατά προτίμηση μικρά σε μέγεθος.

nasos kolias είπε:
Και αφού θα δει ο Αντώνης το παραπάνω θέμα άλλο ένα "τεχνικό" ζήτημα:
Στις τηλεοπτικές σειρές (τσεκαρισμένο αλλά ίσως υπάρχει πρόβλημα και σε άλλες κατηγορίες)) όταν προσθέτουμε ονόματα ηθοποιών ναι μεν γίνονται "μπλε", που σημαίνει ότι η βάση τα αποδέχεται αλλά δεν εμφανίζονται αυτές οι συμμετοχές στο profil του ηθοποιού. Όταν μπει στο profil και κάνεις save, μόνο τότε εμφανίζονται.

Γιατι;
Αυτό ακριβώς ήθελα να δούμε μετά από το τελευταίο update. Δώστε μου κάποιο παράδειγμα να το δω

Ευχαριστώ παιδιά
 
Είπα να ρωτήσω διότι βλέπω και υπάρχουν χιλιάδες φωτογραφίες που είναι πολύ χαμηλής ανάλυσης, μήπως τυχόν είχαν τέτοια "γραμμή" τα παιδιά απ' τη Διαχείριση στο παρελθόν και δεν την είχα πετύχει κάπου. Όλα καλά λοιπόν, δε μας ενοχλεί το μέγεθος και η ανάλυση. Προσωπικά, το πολύ να το 'χω κάνει με μία μονάχα φωτογραφία στο παρελθόν και αν. Εάν θέλεις, δώσε μια λίστα φωτογραφιών που είναι γραμμένες στα ελληνικά και θα τις αλλάξουμε σιγά σιγά, διαγράφοντας τις παλιές.

Για το άλλο που αναφέρει ο Νάσος, πρέπει να συμβαίνει σε κάθε template. Τόσο στις κινηματογραφικές ταινίες, όσο στις βιντεοταινίες & στις τηλεοπτικές σειρές το έχω συναντήσει σίγουρα. Δεν πρέπει να 'χει σχέση με συγκεκριμένα templates. Στα προφίλ δεν τα εμφανίζει πάντα με τη μία, ενώ έχουμε κάνει τις όποιες αλλαγές. Θέλει να ανοίξουμε το προφίλ και να κάνουμε save εκ νέου. Η τελευταία περίπτωση που μου έτυχε, ήταν στον Νικόλαο Ντάβα , όπου μετά τη μετακίνηση που έκανα και αφού άλλαξα τα σωστά ονόματα στις επί μέρους παραγωγές, έκανα refresh το όνομά του και δεν φαινόταν καμία παραγωγή στο προφίλ. Πρόσθεσα και τις "com", "trivia" να υπάρχουν και μετά το σώσιμο τα εμφάνισε κανονικά. Επίσης, δεν πρέπει να 'χει σχέση η "μετακίνηση" ως διαδικασία, διότι έχω την αίσθηση πως σε δημιουργία νέου ονόματος το έχω επίσης συναντήσει. ΄Σε όλα με τον Νάσο ακολουθήσαμε τη μέθοδο του "εξτρά σωσίματος" και διορθώθηκαν, οπότε δε νομίζω πως υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα να σου δείξουμε. Θέλεις την επόμενη φορά να το αφήσουμε ως έχει και να σου υποδείξουμε ακριβώς το πρόβλημα;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι! θα με βοηθούσε.

Επίσης θέλω να δω πόση ώρα θέλει μέχρι να κάνει τις συσχετήσεις, δεν γίνονται άμεσα.

Ευχαριστώ
 
Το πρόβλημα δηλαδή πιστεύεις πως είναι μονάχα αυτό; Ότι αργεί να ενημερώσει την αλλαγή; Το μόνο που έχω πετύχει ποτέ στη βάση να χρειάζεται δεύτερα (έως και 20 ίσως) για να το περάσει ως αλλαγή, είναι μονάχα αλλάζονταν κάτι σε ένα template. Το οποίο είναι και λογικό διότι κάνει αλλαγές σε μια ολόκληρη κατηγορία. Αλλά σε όνομα που εμφανίζεται σε δύο παραγωγές μονάχα, δεν είναι καθόλου φυσιολογικό. Αν και αυτή τη φορά μπορούμε να μιλάμε χαλαρά για κάποια λεπτά τουλάχιστον και κάτι μου λέει πως εάν δεν έκανα το επαναλειπτικό save δε θα εμφανιζόντουσαν ποτέ. Έψαχνα αρκετή ώρα (κάποια λίγα λεπτά) να τσεκάρω στις άλλες παραγωγές εάν είχαν περαστεί κανονικά και δεν έκανα κάποιο λάθος με greeklish για να σώσω ξανά σε εκείνα, όπου και πάλι δεν εμφανιζόταν το λήμμα και έκανα στο τέλος το save στον σκηνοθέτη για να φανούν οι παραγωγές. Είμαι σχεδόν βέβαιος πως αυτά ξεκίνησαν όταν άρχισε να βγάζει τα σφάλματα που δε μας άφηνε να σώσουμε. Πιο πριν δεν πρέπει να υπήρχαν. Ας επιβεβαιώσει ή διαψεύσει και ο Νάσος για να 'μαστε σίγουροι. Κι εσύ Νάσο εάν συναντήσεις ξανά τέτοια περίπτωση, μην τη "διορθώσεις" με save παρά να τη δείξεις εδώ, στον Αντώνη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στο τελευταίο update άλλαξα ακριβώς αυτό το Module που χρησιμοποιώ για να κάνω το cross-link. Το προηγούμενο δεν ήταν συμβατό με την PHP που χρησιμοποιούμε πλέον.

Δε μπορώ να φανταστώ ότι το κατέστρεψαν τόσο πολύ. Ελπίζω σε όλα τα άλλα. Χρόνος και configurations.

Ας δούμε πρώτα μια περίπτωση....
 
Άλλαξα στη θεατρική παράσταση "Da" τον Γ. Λαμπρόπουλο σε Γιάννη Λαμπρόπουλο, όπου στο λήμμα του δε φαίνεται η παραγωγή αυτή. Άνοιξέ το Αντώνη και κάνε απλώς ένα save, να δεις ότι θα εμφανιστεί. Δεν το πειράζω και στο αφήνω να το δεις. Το ίδιο συμβαίνει και στην Πόπη Κοντού, όπου και πάλι δε φαίνεται η ίδια θεατρική παράσταση, στην οποία διόρθωσα το όνομά της.

Νάσο, είπαμε να δείξουμε κάποια και όχι να τα διορθώνουμε εμείς. Σε είδα και πρέπει να 'χεις κάνει 2-3 τέτοια εξτρά "save", ενώ είπαμε να αφήσουμε κάποια για να τα δει ο Αντώνης. Δεν αρκεί ο λόγος μας, χρειάζεται κάτι χειροπιαστό για να ψάξει τη φύση του προβλήματος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εδώ φαίνεται κανονικά

Εδώ δε φαίνεται.

Θα το ξαναδώ μετά από λίγο μήπως αργεί.

Edit:

Να πω κάτι για τις φωτογραφίες σαν πρόταση. Δε σας δεσμεύω αλλά θα προτιμούσα οι φωτογραφίες να είναι (και να έχουν extension) png, jpg,svg. Δεν έχω πρόβλημα με gif, δε θα ήθελα όμως BMP.




Σαν πρόταση το λέω, αν θέλετε το ακολουθείτε

Και κάτι άλλο σήμερα μη προσθέσετε τίποτα άλλο στην RetroDB, άλλωστε θα κλείσω το write για λίγη ώρα. Θέλω να δοκιμάσω κάποια πράγματα
 
Νομίζω τώρα ότι είναι καλύτερα.

Το άνοιξα και για write
 
Πρόσθεσα σήμεαρα στους "S1ngles 2

τα ονόματα "Δημήτρης Βραχνός", "Μαρία Ιωαννίδου"

κανένα από αυτά δεν "φορτώθηκε" στο προφίλ τους, αν και έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακόμα μπήκα να προσθέσω φωτογραφία από το "Da" και δεν την φορτώνει καθόλου.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις διαγραφές φωτογραφιών π.χ Servetalis.jpg κ.ά
 
Αντώνη, στον Γιάννη Λαμπρόπουλο δε φαινόταν, ακόμη και μετά από μία ώρα που ξανακοίταξα. Εάν κάτι άλλαξε στον πορεία για κάποιο λόγο, δε γνωρίζω. Πάντως δεν πείραξε κανείς το προφίλ του και είχα κάνει ίσαμε 6-7 refresh.

Για τις φωτογραφίες, ο τύπος αρχείου που χρησιμοποιώ προσωπικά, είναι πάντοτε *.jpg και μάλιστα η κατάλληξη φροντίζω να είναι με μικρούς χαρακτήρες (κόλλημα). Εάν βρίσκουμε σε άλλον τύπο αρχείου φωτογραφίες, το μόνο εύκολο είναι να τις μετατρέψουμε σε *.jpg. Αμέσως αμέσως η "Ζωγραφική" των Windows παρέχει τη δυνατότητα αυτή (για να μην ανοίγουμε βαριά προγράμματα για τέτοια δουλειά).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά σήμερα δε θα μπορέσω να το κοιτάξω, αύριο το πρωί θα έχω χρόνο
 
Μόλις είδα πως πέρασα την Riand Sanders στο "Σούπερ Κουφό Κολέγιο" ('88) και στο προφίλ της δε φαίνεται η παραγωγή αυτή. Δύο μέρες τώρα δεν έχω καθόλου τσεκάρει αντίστοιχες περιπτώσεις. Είμαστε "μεθαύριο το βράδυ" και ακόμη δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα. Σταματώ την τροφοδοσία διότι ήδη έχω "χάσει" ονόματα που θα έπρεπε να κάνω επιπλέον σώσιμο και μπορεί να μη φαίνονται στις παραγωγές αυτές. Συν τοις άλλοις δε μπορώ να σημειώνω σε καθημερινή βάση όλα αυτά τα ονόματα που περνάω. Είναι αδύνατον με τόσα άλλα που προσθέτω σε παρακολούθηση ταυτόχρονα και σε bookmarks που έχω για τη βάση να συμπεριλάβω και τα προφίλ που δεν εμφανίζονται, πλέον... Δε βάζω κανενός το μαχαίρι στο λαιμό, αλίμονο, αλλά είναι σοβαρότατο πρόβλημα και πρέπει κάπως να λυθεί. Προσωπικά, αδυνατώ να δουλέψω έτσι. Ενημερώστε μας όταν είστε έτοιμοι και δείτε εκείνο το "πρόσφατες αλλαγές" το οποίο ανέφερα αλλού.
 
Παιδιά κάνω ένα μαζικό update της RetroDB και θα πάρει ώρες, τουλάχιστον μέχρι τις 12:00.

Κάντε υπομονή αλλά όχι αλλαγές/προσθήκες!

(αν και την έχω κλειστή για write)
 
3:30 ώρες για ένα update. Παραμεγάλωσε η RetroDB!
 
Το πρόβλημα, βέβαια, επιμένει. Ακόμη δεν έχει εμφανιστεί η ταινία στο προφίλ της Riand Sanders...
 
Έγινε update απλά ήθελε να περάσει μια ώρα μετά το update για να γίνει purged η cache.

Αν βρείτε άλλη μια περίπτωση θα παρακολουθήσω πόση ώρα θέλει για να γίνει αυτόματα purged. Αν δεν βγάλω άκρη θα βάλω να γίνεται κάθε μια ώρα.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση πάντως εσείς δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάτι manually,
 
Πίσω
Μπλουζα