Λίγα λόγια για το περιοδικό, το οποίο μπορείτε να βρείτε και εδώ.
Τα reviews των παιχνιδιών με γραφιστικό layout τα ξεκίνησα εδώ στο GRM, μετά από μερικά που είχε κάνει ο φίλος Dino τότε. Έκτοτε τα ανεβάζω εδώ και έχω και ένα blog. Το Retromaniax έχει μια ιδιάτερη θέση για εμένα και για το ίδιο το περιοδικό. Αφού αν δεν υπήρχε ποτέ το GRM και ειδικά ο φίλος Dino δεν έφτιαχνε τότε reviews με γραφιστικό layout, σήμερα το περιοδικό απλά δεν θα υπήρχε. Επίσης πρέπει να αναφέρω πως δεν είμαι γραφίστας, απλά γνωρίζω μερικά πράγματα στο Photoshop και στο Illustrator. Επιπλέον δεν είχα ασχοληθεί ποτέ πιο πριν με την δημιουργία περιοδικού.
http://telonio-reviews.blogspot.com/
H ιδέα ήταν να μαζέψω μερικά reviews, αλλά και διαφορετικά θέματα όπως hardware, ταινίες, κόμικ κλπ και να τα ενώσω σε κάτι που να θυμίζει περιοδικό. Φυσικά η ιδέα άρεσε και σε αρκετούς φίλους, οι οποίοι έγραψαν αρκετά άρθρα για το περιοδικό. Αν και θα ήθελα πάρα πολύ να το τυπώσω, αυτό θα σήμαινε πως θα έπρεπε να βάλω μια τιμή για να βγούν τα έξοδα. Ήθελα όμως εξαρχής να είναι εντελώς δωρεάν για όποιον ενδιαφέρεται.
Θα παρατηρήστε πως όλες οι διαφημίσεις είναι αστείες μέχρι και γελόιες. Αυτός ακριβώς ήταν και ο στόχος μου. Ακόμη και κάποια σοβαρή διαφήμιση να υπάρχει στο μέλλον, σίγουρα θα υπάρχει κάποια άλλη φαντάστική που θα την τρολάρει. Μπορεί να σας φένεται περίεργο, αλλά δεν θέλω το περιοδικό να έχει το απόλυτα σοβαρό ύφος, όπως είχαν τα αντίστοιχα του χώρου. Επίσης σημαντικό είναι πως κανένα άρθρο δεν μοιρλατρεί για το παρελθόν.
Μια ημέρα πριν την κυκλοφορία δημόσια, είχα βγάλει το εξώφυλλο online. Έλαβα ένα μύνημα από κάποιον που μου πρότεινε να γράψω ένα άρθρο για την assembly γλώσσα των 8bit. Δυστηχώς θα τον απογοητεύσω και στο μέλλον, γιατί δεν έχω ιδέα από αυτή τη γλώσσα.
Πότε θα βγει το δεύτερο τεύχος, ειλικρινά δεν έχω ιδέα προς το παρόν. Είναι κάτι που γίνεται στον ελεύθερο χρόνο μου και δεν έχω έσοδα από αυτό για να ορίσω dead lines κλπ. Σίγουρα σε μερικούς μήνες θα είναι έτοιμο. Για το δεύτερο περιοδικό έχω ήδη αρκετό υλικό, που ήταν για το πρώτο τεύχος. Λογικά από το 3ο τεύχος θα χαρώ όποιος θέλει να συμμετέχει σε αυτό.
Να ευχαρηστήσω θερμά και εδώ του φίλους που συμμετείχαν με τα άρθρα τους.
Omenforever
Alucard
Kωνταντίνος Κυρίμης
Johny Cade
Κώστας "The Punisher"