Πολύ σωστά ChrisTOS. Τα sprites του Atari, τα λεγόμενα "Player Missile Graphics" σου έδιναν την εντύπωση ότι είχαν σχεδιαστεί για παιχνίδια όπως το Space Invaders και μόνο. Υπήρχαν 4 sprites τύπου player με πλάτος 8 pixels και 4 missiles πλάτους 2 pixels. Το ύψος ήταν όσο και το ύψος της οθόνης (μπορούσαν μάλιστα να βγούνε και στο border). Το κακό ήταν ότι τα pixels των sprites δεν είχαν πάντα σχέση με τα pixels του mode γραφικών σου. Έτσι π.χ. στο mode 8, αυτό με τα γραφικά υψηλής ανάλυσης, άλλου ήταν το pixel στη θέση x=100 και αλλού το sprite με x=100, γεγονός που δυσκόλευε στον προγραμματισμό.ChrisTOS είπε:Από την άλλη ο C64 έχει καλύτερο υποσύστημα sprites (είναι μάλλον πιο δυνατό και σίγουρα πιο λογικό από τα player-missiles του Atari).
Και όχι μόνο διπλάσια ταχύτητα. Έχοντας ως συνεπεξεργαστές τα 2 Chip γραφικών, τα Antic και CTIA/GTIA, που είχαν απευθείας πρόσβαση στη μνήμη και που μπορούσαν να δημιουργήσουν δικά τους interrupts, μπορούσες να κάνεις μέχρι και κάποια πολύ απλά πράγματα παράλληλης επεξεργασίας, χωρίς να επιβαρίνεις τον 6502.ChrisTOS είπε:Βέβαια ο Α8 έχει 2x ταχύτητα CPU οπότε...
Σπύρο, την έχεις ξανακάνει την ερώτηση. (δες εδώ)spyros_s είπε:Στην Ελλάδα αυτά δεν ήρθαν λόγω τιμής και μόνο; (...) Γιατί δεν τα φέρανε στην Ελλάδα έστω ως μέση λύση;
Αυτο ισχυει γενικα δηλαδη και για το MyIDE που εχω εγω?Most of the games for atari 8bit needs BASIC to be DISABLED - it means You have to press and hold ATARI OPTION KEY at power on.
Υπέροχες οι φωτό από το σαλόνι σου, αλλά θα σταθώ και στην παραπάνω φράση...Wally είπε:Σπυρο τα A8 ηταν καμποσο διαδεδομενα στη χωρα μας αλλα οχι τοσο στα computers shops αλλα στα μαγαζια ηλεκτρικων οικιακων ειδων!
Ωωωω!!!! Ευχαριστώ!npac είπε:Geoanas, όποτε ξαναβρεθείς Θεσσαλονίκη είσαι ευπρόσδεκτος (όπως και όλα τα παιδιά του forum φυσικά) να περάσεις για να τα δεις όλα τα 8bit Atari μαζεμένα : 400,800,1200XL, 600XL, 800XL, 65XE, 130XE (μόνο το XEGS δεν έχω, γιατί ήταν το όνειδος της οικογενείας ) . Στο sio2sd έχω και όλο το λογισμικό που κυκλοφόρησε. Για τον εν Atari αδελφό Dino που τα λατρεύει και είναι μακρυά προσφέρω και εισιτήρια του ΚΤΕΛ και πακέτο φιλοξενίας (για τον Dino θα είναι σαν προσκυνηματική εκδρομή σε μοναστήρι!).
Κανονικά δεν φορτώνει την basic παρά μονάχα άμε δεν βρει cartridge ή bootable δισκέτα. Με την basic μειώνεται η διαθέσιμη μνήμη απο 64 σε 38ΚΒ (κάνει shadow αντίγραφο της ROM στην RAM), οπότε το λειτουργικό αν καταλάβει ότι υπάρχει bootable μέσο, δεν την φορτώνει.Wally είπε:Επειδη μετα απο τοσα χρονια εκατσα να βρω ακρη με τις παραπανω ερωτησεις μου, στο site του Lotharek για το sio2sd γραφει:
Αυτο ισχυει γενικα δηλαδη και για το MyIDE που εχω εγω?
Του Αγίου Πatariου !!!DINO είπε:Υπέροχες οι φωτό από το σαλόνι σου, αλλά θα σταθώ και στην παραπάνω φράση...Πόσο δίκιο έχεις, αφού κι εγω από κατάστημα ηλεκτρικών ειδών τον πήρα, το '86-'87!
Ωωωω!!!! Ευχαριστώ!
Μεγάλη η χάρη τους!
Αντί για άρτο, φαντάζομαι θα υπάρχουν cartridges...