Περίεργο, οτι στις ταινίες σατανιστικού τρόμου μπαίνει συνήθως και ένας έλληνας ( ρόζμαρι, εξορκιστής).Τι να θέλει να πει ο ποιητής ....argy είπε:Κατι που μου εκανε εντυπωση ειναι στο τελος οπου ο Roman Castevet συστηνει στον Guy Woodhouse εναν ελληνα γιατρο (Αργυρης Σταυροπυλος)
κ το προφερει Argyron !!! Ελεος μου το ξεκανε το ονομα μου κ οταν το ελεγε ζοριζιταν πολυ!!!!!!!!!
ElDelSak είπε:Επίσης κορυφαία η αφίσα/εξώφυλλο
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, πιστευώ οτι το θέμα ξεκαθαρίζει στο φινάλε όπου οι σατανιστές, λένε αυτά για την κυριαρχιά τους κλπ. μέχρι τότε ο Πολάνσκι, παίζει έξυπνα με την αμφιβολία. Μετά μάλλον δίνονται οι απαντήσεις ...ElDelSak είπε:Το μωρό πράγματι δεν το δείχνει και αυτό (μαζί με όσα προανέφερα και άλλα στοιχεία) συμβάλει σ' ένα άλλο κορυφαίο χαρακτηριστικό της ταινίας τη διπλή της ανάγνωση. Δηλαδή οτι μπορεί να παίζει σατανισμός αλλά μπορεί τελικά και η Μια να την έχει απλά ψωνίσει. Αν δείτε ξανά την ταινία θα δείτε οτι και οι δύο εκδοχές ειναι, αν όχι ισοβαρείς (ίσως επειδή ξέρεις οτι βλέπεις θριλερ να γέρνεις υποσυνείδητα στην εκδοχή του σατανισμου), αποδεκτές, στέκουν...
Αγαπημένη ταινία..
8) Έχεις δίκαιο..το θεμα ξεκαθαρίζει λιγο πριν το τέλος της ταινίας, αλλα εως τότε η ταινία είναι διφορούμενη.RIO είπε:Κατά την ταπεινή μου γνώμη, πιστευώ οτι το θέμα ξεκαθαρίζει στο φινάλε όπου οι σατανιστές, λένε αυτά για την κυριαρχιά τους κλπ. μέχρι τότε ο Πολάνσκι, παίζει έξυπνα με την αμφιβολία. Μετά μάλλον δίνονται οι απαντήσεις ...
Οχι δεν το δειχνει το μωρο,πολλοι το μπερδευουν και νομιζουν οτι το δειχνει γιατι στο τελος στην κουνια κανει ενα flashback στα ματια του "μπαμπα" του.Υπαρχει και ενα τηλεοπτικο sequel για οποιον ενδιαφερεται.Simos είπε:Ακριβώς πάνω σε αυτό το θέμα είχαμε μια συζήτηση αν δείχνει ποτέ το μωρό ή όχι. Κάναμε ένα γκάλοπ στην δουλειά και σε φίλους και όσοι την έχουν δει ορκίζονται πως στο τέλος δείχνει το μωρό και είναι τρομακτικό και περίεργο.Έχω μια υπόνοια πως δεν φαίνεται κανένα μωρό...Τί ισχύει; Υπάρχει κάποιο directors cut; Γιατί στην κόπια μου δεν το δείχνει νομίζω
Kαποια στιγμη πρεπει να την δω και εγω..Aardvark είπε:Aξιωθηκα και την ειδα και εγω,απο τις λιγες που μου εχουν ξεφυγει,πολυ ωραια ατμοσφαιρικη και παρα το αργο της ημερας δεν την αφησα στην μεση για την επομενη.