Rubik's Cube: O Κύβος του Ρούμπικ

Ξεκλειδωσες την 2η πιστα του Κυβου βλεπω,λιγοι και ικανοι εχουν καταφερει να την περασουν.


Welcome to lvl 2!
 

Εκ πρωτης οψεως, τα κομματια φαινονται σωστα... :xm: ....τωρα απο εκει και περα, περιμενουμε την γνωστη κυβοlover 1@Kambia[/USER],

να μας κανει εκτιμηση της καταστασης. :D

 
Wally είπε:
Νευριασα με το Super Hyrorah και εσκασα αυτον τον οριτζιναλε απλο κυβο του Ρουμπικ στο τοιχο (ωριμη αντιδραση 40χρονου gamer)
Ξεκολλησε ολο το επανω κομματι. Προσπαθησα να μαζεψω τα κομματια...δεν ξερω αν λειπει κατι. Τα εβαλα επανω αλλα δεν βρισκω τροπο πως να συγκρατηθουν μεταξυ τους. Παπαλα?

Φωτο:

Φαίνεται πως το κεντρικό κομμάτι της πλευράς έχει σπάσει, αυτό είναι που συγκρατεί τα άλλα κομμάτια στη θέση τους. Πρέπει να κολληθεί με γερή κόλλα, μετά τα υπόλοιπα κομμάτια μπαίνουν.
 
Αυτό που είπε ο Μάνος. Έχει σπάσει το κεντρικό κομμάτι. Κόλλησέ το με μια super duper κόλλα και με δεδομένο πως το κομμάτι αυτό δεν κινείται δε θα έχεις πρόβλημα (αρκεί να κάνει η κόλλα τη δουλειά της). Διαφορετικά πας για καινούριο. Κράτα όμως τα κομμάτια για backup.

Επίσης όταν θα το συναρμολογήσεις φτιάξε όλο τον κύβο σωστά για να είσαι σίγουρος πως τα κομμάτια έχουν μπει στη σωστή τους θέση. Αλλιώς δε θα λυθεί ποτέ!

Υγ. Πριν κολλήσεις δοκίμασε με μια ροδέλα στο εσωτερικό του κεντρικού κύβου που έσπασε και μια μικρή βίδα, να το συγκρατήσεις. Μετά ρίξε μπόλικη κόλλα.
 
:D :D :D
H κοπέλα έχει απίστευτα ρεκορ και πολύ μεγάλη συλλογή κύβων :worship:
Κάποια στιγμή λέω να παρακολουθήσω κανένα webinar από αυτά που κάνει.
 
13 χρονών.... 13 δευτερόλεπτα....




Με αγάπη από την Ελλάδα! :thumbup:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Όταν ήταν νεογέννητη δηλαδή τον έλυνε σε χρόνο μηδεν? :shocked:
 
Δεν μου αρεσε ποτε και ασχοληθηκα ελαχιστοτατα, το καλυτερο αποτελεσμα ηταν μια πλευρα μονο να εχω εχω ασπρη με μονο ενα τετραγωνο να λειπει, ειπα ''δεν καθομαι τωρα να τα χαλασω ολα για ενα" και εκτοτε το εγκατελειψα οριστικα.
Υπηρχε και ενα αλλο πολυ πιο απλο κυλινδρος με πλακιδια χρωματιστα, αυτο το ειχα παιξει μεχρι να μαθω το κολπο μετα το εδωσα σε εναν ξαδερφο μου.
 
Ρεπορτάζ για τον κύβο του Ρούμπικ το 1975
Αυτη η χρονολογια ειναι λαθος.

Απο το BBC, 13/8/1981:

"Martin Henfield, snf, talking to 16-year-old Michael Musker from Bootle, who can unravel a Rubik cube in 20 seconds."

Εξαλλου ο κυβος κυκλοφορησε αρχικα σε περιορισμενες ποσοτητες στην Ουγγαρια το 1977 και η παγκοσμια διαθεσιμοτητα ηταν το 1980.
 
«Πρώτα απ’ όλα, θέλει υπομονή» - Η ιστορία πίσω από τον κύβο του Ρούμπικ

 
Πίσω
Μπλουζα