S.T.A.L.K.E.R.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας pooky(1)
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ρε τρελέ, μετά από τη βάρδεια του νεκροταφείου, που βρίσκεις το κουράγιο και ποστάρεις για το STALKER;

Μην απαντήσεις, ξέρω, έχεις κάψει λάδια και βαλβολίνες!!!! Μαζί σου!!!!

Όπως απίστευτο θα είναι και το παιχνιδάκι.

Πανικός. Θα λοιώσουμε. Γουστάρω. Τρελαίνομαι (όχι ότι ήμουν και λογικός εδώ που τα λέμε..... )

Βλέπω ανοιχτή ακρόαση με τον SD να κανονίζουμε τρελλές "επιχειρήσεις"!!!!!!

Άντε και έρχεται...........

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=37203

Κουτί θα έρθουν οι νέες καρτούλες, μαζί με το παιχνίδι. Κυκλοφορούν ταυτόχρονα, είναι κάργα προσιτές, δεν χρειάζεται κάποιο τέρας να τις σηκώσει και πάνω από όλα είναι DX10 συμβατές.

Συγκριτικά με την σειρά 7, οι επιδόσεις τους είναι άπιαστες, ενώ η τιμή τους λογικότατη. Για όποιον θέλει κάτι παραπάνω, θα κυκλοφορήσει και ένα μοντέλο 8800 με 320 Mega RAM σε τιμή 299 ευράκια. Οι πιθανές επιλογές είναι πάρα πολλές. Φυσικά περιμένουμε ενάμιση μήνα για να τις δούμε, αλλά χαλάλι!!!!!!

αντε να δουμε..ελπιζω να ειναι οντως ελαφρυ το παιχνιδακι

και να δουμε επιτελους και την R600 (τι ψαρια πιανει) γιατι εχω βαρεθει τις μεσοβεζικες λυσεις τυπου 8800

Wally είπε:
αντε να δουμε..ελπιζω να ειναι οντως ελαφρυ το παιχνιδακικαι να δουμε επιτελους και την R600 (τι ψαρια πιανει) γιατι εχω βαρεθει τις μεσοβεζικες λυσεις τυπου 8800

Ποτέ πιά AMD και ΑΤΙ.

Μακριά και από τις δύο.

nVidia και Intel για μένα από δω και πέρα.

Μεσοβέζικη λύση η 8800; Για πιό λόγο; Για διαφώτισέ μας λίγο. Τουλάχιστον αυτή υπάρχει στην αγορά, ενώ η λύση της ΑΤΙ ακόμα και σήμερα βρίσκεται σε θεωρητικό και μόνο επίπεδο. Αν αναφέρεσαι στο θέμα Vista - drivers, λίγη ηρεμία παιδιά. Όλα θα λυθούν σε λίγο καιρό.

In STALKER we trust.

http://www.gamespot.com/features/6164940/index.html?om_act=convert&om_clk=multimodule&tag=multimodule;picks;title;1

Παιδες,αξιζει το κοπο να δειτε ενα πολυ ενδιαφερον benchmark XP vs Vista με διαφορες καρτες γραφικων και ram.To συμπερασμα...μεχρι να βγουν παιχνιδια DX10(only),τα XP ειναι κατατι καλυτερα απο τα Vista,ακουσον ακουσον.Δειτε και μονοι σας ...

pooky(1) είπε:
Ποτέ πιά AMD και ΑΤΙ.
Μακριά και από τις δύο.

nVidia και Intel για μένα από δω και πέρα.
Φίλε pooky προπαγανδιστή :tease: :tease:

Το μακριά απο την AMD το καταλαβαίνω καθώς έχει μείνει ολίγον πίσω αυτό τον καιρό (αν και ήταν μπροστά για 2 χρόνια - μην ξεχνιόμαστε).

Το μακριά απο την ATI όμως δεν το καταλαβαίνω. Αν είναι να πάμε μακριά απο κάποιους θα είναι απο αυτούς που στο παρελθόν έχουν κάνει απατεωνιές ("The way it's meant to be played" - αλήθεια το θυμάσαι το σλόγκαν της NVidia με το οποίο την κορόιδευε σύσσωμο το net για την hackια που είχε κάνει στους drivers προκειμένου να πηγαίνει πιο γρήγορα στα benchmarks?).

Αν είναι να πάμε μακριά απο κάποιους, θα έλεγα μακριά απο τους έχοντες λερωμένη φωλιά, και όχι απο τους καθαρότερους.

Μην ξεχνάμε οτι η καλύτερη κάρτα της αγοράς αυτή τη στιγμή, είναι η X1950XTX (σε DX9 πάντα) που και φθηνότερη της αντίστοιχης της NVidia είναι, και καλύτερες επιδόσεις έχει. Για next-gen έχει μείνει ακόμα πίσω, μεν, αλλα μιας και δεν έχει βγεί τίποτα για DX10, τι νόημα έχει να αμολάει 10άρες κάρτες στην αγορά? Κρατάει τα ηνία στο DX9 και αυτό φτάνει για λίγα μηνάκια ακόμα ;)

Φιλε Pooky αμετανοητε PCακια :D

το μελλον ειναι στα framebuffer effects,στο ΑΑ χωρις κοστος στις επιδοσεις,στο Unified memory μοντελο.

Μονο η ΑΤΙ εχει κανει κατι τετοιο στο 360...αρα ειναι και η μονη πιθανη υποψηφια να ωθησει την PC-τεχνολογια σε πιο αποτελεσματικες υλοποιησεις και να ξεκολησει απο τα legacy καταλοιπα.

Οσο για την 8800 εχω παραθεσει link που η Capcom δειχνει πως ειναι το ιδιο αποτελεσματικη με την 360GPU και μαλιστα σε ορισμενα χαρακτηριστικα (βλεπε επανω) η 360GPU υπερεχει...

ας κρατησουμε στο μυαλο μας οτι η 360 GPU κλεινει σχεδον 2 χρονια!!!! ;)

PS να θυμησω οτι η NVIDIA εχει ηδη φαει τα μουτρα της(κακη υλοποιηση) στο PS3...

Η δήλωσή μου μακριά από ΑΤΙ και AMD, έχει προσωπικό υπόβαθρο και μόνο. Πρακτικά είναι η ίδια εταιρεία και αυτό το καιρό δεν την πάω με τίποτε.

Τώρα αν η ΑΤΙ έχει κάτι τοοοοοοοοσο πρωτοποριακό εδώ και 2 χρόνια, δεν το καταλαβαίνω γιατί δεν το δίνει στην αγορά και το κρατάει μυστικό. Μυστήριο, την στιγμή που οι μετοχές της κάνουν βουτιά ενώ της nVidia εκτοξεύονται στο διάστημα, τι προσπαθούν να αποδείξουν; Ότι είναι, τάχα μου τάχα, υπεράνω από χρήματα και πρεστίζ και σώνει και καλά; Μη γελάσω.

Δεν αμφιβάλω ότι ο νέος επεξεργαστής γραφικών της ΑΤΙ θα είναι πολύ γρήγορος. Δεν αμφιβάλω ότι και η Intel - nVidia είναι εταιρείες που στο παρελθόν είχαν λερωμένες τις φωλιές τους. Αλλά κανένας δεν αμφιβάλει ότι η AMD-ATΙ έχουν βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση τον τελευταίο καιρό.

Άλλωστε ρε Wally - Keeper εσείς είσαστε κονσολάδες, δεν σας αφορά το παιχνίδι στα "συμβατά". Επειδή μόνο και μόνο οι κονσόλες σας έχουν μέσα τσιπάκι της ΑΤΙ, μην πορώνεστε τόσο πολύ και θεωρείτε ότι όλα τα υπόλοιπα είναι για πέταμα. Δεν είναι έτσι. Η ΑΤΙ AMD ή όπως αλλοιώς θέλει να λέγεται, τα βρήκε σκούρα, και όπως πάνε τα πράγματα θα τα βρει ακόμα περισσότερο. Η Intel από την μία και η nVidia από την άλλη είναι ηγέτες στον χώρο τους και αυτό δεν θα αλλάξει, όχι τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον.

Η ΑΤΙ πήρε τα σκήπτρα την εποχή της 9700 - 9800 που πραγματικά είχε κάρτες που κατατρόπωσαν τον ανταγωνισμό. Από τότε και έπειτα, ότι κι αν παρουσίασε βρισκόταν στην σκιά του ανταγωνισμού. Είτε από επιδόσεις, είτε από όγκο πωλήσεων, όπως και να το πάρει κανείς. Από την άλλη μεριά, η AMD, πήρε τα σκήπτρα την εποχή του Athlon (όχι ο ΧΡ) και την εποχή του 64. Από εκεί και πέρα, ημίμετρα και μόνο. Μπορεί η AMD να αλλάξει την πορεία της αγοράς; Όχι. Θα ακολουθήσει την Intel θέλει δεν θέλει. Το ίδιο έγινε και με την μετάβαση προς το PCI-Express αλλά και στην μετάβαση στις DDR II. Το ίδιο θα γίνει και με την μετάβαση στις DDR III, στα μέσα του παρόντος έτους. Το ίδιο γίνεται και με την αναθεώρηση των προδιοαγραφών του PCI-Express, όπου η Intel διατάζει και οι άλλοι ακολουθούν.

Κάτι αντίστοιχο με το crossfire και SLI. Crossfire? Ανάθεμα κι αν έχω δει ένα σύστημα στημένο, ανάθεμα κι αν ξέρω κάποιο γνωστό που έχει στήσει κάτι τέτοιο. Αντίθετα το SLI μαμεί και δέρνει και τυγχάνει μεγάλης ανταπόκρισης από τους power gamers.

Φυσικά, η AMD θα προσπαθήσει να ανταπαντήσει, μακάρι να το καταφέρει για να δούμε και πάλι εντυπωσιακές πτώσεις τιμών. Αλλά κάτι τέτοιο αργεί. Ειδικά αυτή τη στιγμή που η AMD έχασε την υποστήριξη της nVidia στον τομέα των chipsets. Η ΑΤΙ, μπορεί μεν να κατασκευάζει chipsets, αλλά ούτε που μπορεί να υπάρξει σύγκριση με τον ανταγωνιστή της.

Αυτά τα ολίγα για την ώρα.

και κάτι άλλο.

Η εξαγορά της ΑΤΙ υπήρξε ΜΕΓΑ λάθος. Μάλλον θα φάνε για τα καλά τα μούτρα τους, έγινε μια στιγμή μεγάλων αλλαγών στο παγκόσμιο στερέωμα.

Φυσικά, προσωπικά, δεν χαλάστηκα καθόλου! Μια χαρά μου κάθισε το όλο σκηνικό.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
pooky(1) είπε:
Άλλωστε ρε Wally - Keeper εσείς είσαστε κονσολάδες, δεν σας αφορά το παιχνίδι στα "συμβατά". Επειδή μόνο και μόνο οι κονσόλες σας έχουν μέσα τσιπάκι της ΑΤΙ, μην πορώνεστε τόσο πολύ και θεωρείτε ότι όλα τα υπόλοιπα είναι για πέταμα.
Φίλε Pooky, είμαι το ίδιο αντικειμενικός με εσένα καθότι είμαι παραδοσιακά adventurάκιας και RTSάκιας - όπερ PC Gameάκιας. Με το PC gaming ασχολούμαι κάτι παραπάνω απο 10 χρόνια ενώ με τις κονσόλες πολύ λιγότερο. Παρακολουθώ αυτή τη μάχη (ειδικά ATI-NVidia) απο πολύ κόντα εδω και πολύ καιρο, και απόδειξη του οτι είμαι αντικειμενικός είναι οτι έχω κάρτα της NVidia στο PC μου , παρόλο που δεν είμαι οπαδός της (εκέινο τον καιρό η 6600GT δεν χτυπιόταν απο καμμία στα λεφτά της, οπότε δεν το ξανασκεφτηκα και την βούτηξα ;) ). Και να μήν συνέβαινε αυτό πάντως, δεν νομίζω οτι θα βγάζαμε άχρηστη μια εταιρία επειδη δεν τα πάει καλά με την μαμά - προς θεού - δεν έχουμε και συμβόλαιο με την MS :P :p :P

pooky(1) είπε:
Η ΑΤΙ πήρε τα σκήπτρα την εποχή της 9700 - 9800 που πραγματικά είχε κάρτες που κατατρόπωσαν τον ανταγωνισμό. Από τότε και έπειτα, ότι κι αν παρουσίασε βρισκόταν στην σκιά του ανταγωνισμού. Είτε από επιδόσεις, είτε από όγκο πωλήσεων, όπως και να το πάρει κανείς.
Αγαπητέ, σήμερα που μιλάμε είναι μπροστά σε επιδόσεις (για πωλήσεις δεν ξέρω, δεν επιμένω). Οπότε μάλλον εσύ βλέπεις τα πράγματα υπο το πρίσμα του οπαδισμού :tease: - είπαμε :

Στις High End DX9 : Χ1950ΧΤ - δεν έχεις γρηγορότερη.

Στις MidRange κάρτες : X1950Pro -> βρές μου γρηγορότερη NVidia στα ίδια λεφτά.

pooky(1) είπε:
Κάτι αντίστοιχο με το crossfire και SLI. Crossfire? Ανάθεμα κι αν έχω δει ένα σύστημα στημένο, ανάθεμα κι αν ξέρω κάποιο γνωστό που έχει στήσει κάτι τέτοιο. Αντίθετα το SLI μαμεί και δέρνει και τυγχάνει μεγάλης ανταπόκρισης από τους power gamers.
Το Crossfire στο δίνω - μαπέ ολέ είναι. Αλλα η πλάκα της υπόθεσης είναι οτι και το καλύτερο - ομολογουμένως SLI - όταν παίρνει μπρος δίνει επιδόσεις της τάξεως του +10% πράγμα που σημαίνει πρακτικά οτι 2 κάρτες = κοροϊδία.

Αυτα κι απο μένα .... :D

Τώρα αν η ΑΤΙ έχει κάτι τοοοοοοοοσο πρωτοποριακό εδώ και 2 χρόνια, δεν το καταλαβαίνω γιατί δεν το δίνει στην αγορά και το κρατάει μυστικό.
το 360 κυκλοφορει καιρο.Απλα δυσκολα αλλαζει η νοοτροπια της PC τεχνολογιας..αυτο το ρημαδι "stick to the past" βιτσιο

την στιγμή που οι μετοχές της κάνουν βουτιά ενώ της nVidia εκτοξεύονται στο διάστημα
μαλλον το αντιθετο.Λογω καθυστερησεων του PS3 και χαμηλης ζητησης αλλουνου κανανε μακροβουτι...

δεν σας αφορά το παιχνίδι στα "συμβατά"
πιστεψε με οτι απο την S3Virge μεχρι και την Geforce3 επαιρνα τα GPU την ημερα κυκλοφοριας τους.Μετα πιο χαλαρα.Εχω τουλαχιστον οση και εσυ PC-ιστορια στη retro πλατη μου :D

Αλλωστε τα "συμβατα" με ταιζουν ;)

Απομακρυνθηκα απο το fresh PC gaming για τους γνωστους λογους που θα ειναι βαρετο να ξανα-αναφερω...

Η Nvidia εχει ριξει ολο το βαρος στα τριγωνα.Ελα που αλλαξαν οι εποχες και οι απαιτησεις....

To Crysis παντως δεν το βγαζει σε σοβαρες αναλυσεις οι 8800..ταδε εφη beyond3d.com...

Nα δουμε το R600 θα το καταφερει?

Ρε keeper KAI του την πεσαμε του ανθρωπου (αντε να πεισεις τους GRM οτι δεν ειμαστε συννενοημενοι :D ) ΚΑΙ ειμαστε ΠΑΛΙ εκτος θεματος (το εχει η μοιρα αυτου του thread,ο Shadowdancer το φτιαχνει και εμεις το χαλαμε...)

Aντε παιξε κανα Grandia2 :P

Χε χε!

Είστε συννενοημένοι;;;; ΧΑ ΧΑ!!!

Δεν μου την πέσατε φίλτατοι, την γνώμη μας λέμε.

Όσο για το PS3, έχεις δίκιο, όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Δεν πιστεύω ότι είναι εξολοκλήρου λάθος της nVidia, μάλλον πιέστηκε πολύ για να βγάλει αποτέλεσμα σε λίγο χρόνο και σε πλατφόρμα που δεν την ήξερε κανείς.

Όσο για το αν τα πράγματα αλλάζουν στα "συμβατά", οι αλλαγές γίνονται, αλλά δυστυχώς πρέπει πάντοτε να συνοδεύονται από νέο λειτουργικό του Μπιλάκου. Εδώ, μάλιστα, όταν εξισσοροπηθεί η κατάσταση θα μιλάμε για κοσμοϊστορικές αλλαγές και ανακατατάξεις, μην έχεις καμία αμφιβολία.

Όσο για την ΑΤΙ, τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά αυτή τη στιγμή. Χάνει μερίδιο σαν τρελλή, ανακοινώνει την μία καθυστέρηση μετά από την άλλη και μέχρι και πριν από λίγο καιρό στην maistream κατηγορία καρτών γραφικών άφηνε την nVidia να αλλωνίζει ανενόχλητη.

Δυστυχώς ή ευτυχώς οι κανόνες είναι σαφείς και δεν αλλάζουν. Όποιος έχει την γρηγορότερη κάρτα γραφικών (όσο και αν κοστίζει αυτή) είναι ο κυρίαρχος μια και αυτή θα πουλήσει το σκασμό που θα δώσει τα κέρδη στην κατηγορία mainstream. Η ΑΤΙ εδώ την πάτησε. Ούτε την γρηγρότερη κάρτα έχει, ούτε πουλάει όσο θα ήθελε, και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την εξαγορά από την AMD. Εκεί που θα έπρεπε να επικεντρωθούν στο να χτυπήσουν τον ανταγωνισμό σε μια περίοδο τρελλών αλλαγών (Μπέλλα Βίστα) κάθονται και παίζουν το ...... μπεγλέρι τους και ασχολούνται με εσωτερικές υποθέσεις και άλλα γραφικά δρώμενα.

ο R600; Λέγεται ότι είναι πολύ γρήγορος, αλλά δεν τον έχει δει κανείς σε λειτουργία, δεν κυκλοφορεί. Η σειρά 8; Κυκλοφορεί και είναι άπαιχτη, ενώ παράλληλα υπάρχει έτοιμο το σχέδιο της πλήρους μετάβασης στην νέα γενιά ακόμα και στην entry level κατηγορία.

Από τιμές; Μια χαρά τα πάνε, και η nVidia και η Intel. Από chipsets; Και οι δύο βρίσκονται στο παιχνίδι και μάλιστα με υλοποιήσεις που γαργαλάνε και δέρνουν. Η AMD; Αυτή τη στιγμή έχει στα χέρια της υλοποιήσεις που δεν μπορούν να αγγίξουν τον ανταγωνισμό και το μόνο όπλο της είναι να ρίχνει συνεχώς τις τιμές. Αλλά και πάλι χάνει από τον αναταγωνισμό σε πολλά σημεία. Ειδικά στον όλο και ανερχόμενο τομέα των φορητών υπολογιστών η Intel έχει μονοπώλιο. (Καλά υπάρχει και ο Turion αλλά μάλλον για ημίμετρο πρόκειται μπροστά στο μεγαθήριο Core 2 μην γελιόμαστε).

Μακάρι η ΑΤΙ να κάνει το θαύμα, εμάς σαν αγοραστές θα μας ωφελήσει όσο δεν παίρνει. Αλλά επέτρεψέ μου να έχω μεγάλες επιφυλάξεις επί του θέματος.

keeper7k είπε:
Στις High End DX9 : Χ1950ΧΤ - δεν έχεις γρηγορότερη.

Στις MidRange κάρτες : X1950Pro -> βρές μου γρηγορότερη NVidia στα ίδια λεφτά.
DX9; LOL!!!!!!

Μιλάω αποκλειστικά και μόνο για την νέα γενιά. Θα έδινες εσύ σήμερα χρήματα για να πάρεις μια 1950ΧΤ την στιγμή που σε 45 μέρες έχουμε την 8600 Ultra;;;;

Και μην ξεχνάς ότι ΔΕΝ αναφερόμαστε σε επερχόμενο paper launch, αλλά σε ετοιμοπαράδοτες κάρτες. Η ΑΤΙ; Αν δεις την ημέρα της ανακοίνωσης της νέας γενιάς (και μερικά μηνάκια αργότερα) καμία κάρτα στα καταστήματα να μου γράψεις.

Φυσικά μακάρι να βγώ λάθος.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρε παλιοχαρακτηρες,μου το "χαλασατε" το thread.Θα σας πυροβολησω:biglaugh:

Πλακα κανω και το ξερετε.Εχει πολυ ενδιαφερον η συζητηση .Εγω ομως θα σταθω στο οτι το STALKER :D ...θα παιζει full με εναν AMD 4800+ x2 και μια 7900 αντε και 2Gb ram(υπερ-αρκετη).(οfficial δηλωση)

Τωρα για νεο συστημα ,θα περιμενω τα vista,να γινουν κατεστημενο :diablotin: και μετα.Δηλαδη τα παιχνιδια να ειναι μονο και αυστηρα DX10.Παντως για την ιστορια,ελαχιστοι τιτλοι Dx9 σκοπευουν να κυκλοφορησουν patch αναβαθμισης σε dx10(company of heroes thank god).

Kαι αν δειτε επαναλαμβανω το προηγουμενο ποστ μου με τα benchmarks ΧP vs Vista ,θα καταλαβετε τι marketing και τι προπαγανδα παιζει για να αγορασουμε ολοι Dx10 hardware.Aντε μη μου τη βαρεσει και παρω μια απλη 7900,αφου και την 8800 super dooper ultra terra εκδοση να ειχα το Crysis(που αργει ακομα) θα την ταπεινωσει

.....και είναι κανείς να απορεί... πως τα 320x200x16 colors ήταν αρκετά για να διασκεδάσει;

α ναι, το gameplay...

Πίσω
Μπλουζα