Χε χε!
Είστε συννενοημένοι;;;; ΧΑ ΧΑ!!!
Δεν μου την πέσατε φίλτατοι, την γνώμη μας λέμε.
Όσο για το PS3, έχεις δίκιο, όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Δεν πιστεύω ότι είναι εξολοκλήρου λάθος της nVidia, μάλλον πιέστηκε πολύ για να βγάλει αποτέλεσμα σε λίγο χρόνο και σε πλατφόρμα που δεν την ήξερε κανείς.
Όσο για το αν τα πράγματα αλλάζουν στα "συμβατά", οι αλλαγές γίνονται, αλλά δυστυχώς πρέπει πάντοτε να συνοδεύονται από νέο λειτουργικό του Μπιλάκου. Εδώ, μάλιστα, όταν εξισσοροπηθεί η κατάσταση θα μιλάμε για κοσμοϊστορικές αλλαγές και ανακατατάξεις, μην έχεις καμία αμφιβολία.
Όσο για την ΑΤΙ, τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά αυτή τη στιγμή. Χάνει μερίδιο σαν τρελλή, ανακοινώνει την μία καθυστέρηση μετά από την άλλη και μέχρι και πριν από λίγο καιρό στην maistream κατηγορία καρτών γραφικών άφηνε την nVidia να αλλωνίζει ανενόχλητη.
Δυστυχώς ή ευτυχώς οι κανόνες είναι σαφείς και δεν αλλάζουν. Όποιος έχει την γρηγορότερη κάρτα γραφικών (όσο και αν κοστίζει αυτή) είναι ο κυρίαρχος μια και αυτή θα πουλήσει το σκασμό που θα δώσει τα κέρδη στην κατηγορία mainstream. Η ΑΤΙ εδώ την πάτησε. Ούτε την γρηγρότερη κάρτα έχει, ούτε πουλάει όσο θα ήθελε, και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την εξαγορά από την AMD. Εκεί που θα έπρεπε να επικεντρωθούν στο να χτυπήσουν τον ανταγωνισμό σε μια περίοδο τρελλών αλλαγών (Μπέλλα Βίστα) κάθονται και παίζουν το ...... μπεγλέρι τους και ασχολούνται με εσωτερικές υποθέσεις και άλλα γραφικά δρώμενα.
ο R600; Λέγεται ότι είναι πολύ γρήγορος, αλλά δεν τον έχει δει κανείς σε λειτουργία, δεν κυκλοφορεί. Η σειρά 8; Κυκλοφορεί και είναι άπαιχτη, ενώ παράλληλα υπάρχει έτοιμο το σχέδιο της πλήρους μετάβασης στην νέα γενιά ακόμα και στην entry level κατηγορία.
Από τιμές; Μια χαρά τα πάνε, και η nVidia και η Intel. Από chipsets; Και οι δύο βρίσκονται στο παιχνίδι και μάλιστα με υλοποιήσεις που γαργαλάνε και δέρνουν. Η AMD; Αυτή τη στιγμή έχει στα χέρια της υλοποιήσεις που δεν μπορούν να αγγίξουν τον ανταγωνισμό και το μόνο όπλο της είναι να ρίχνει συνεχώς τις τιμές. Αλλά και πάλι χάνει από τον αναταγωνισμό σε πολλά σημεία. Ειδικά στον όλο και ανερχόμενο τομέα των φορητών υπολογιστών η Intel έχει μονοπώλιο. (Καλά υπάρχει και ο Turion αλλά μάλλον για ημίμετρο πρόκειται μπροστά στο μεγαθήριο Core 2 μην γελιόμαστε).
Μακάρι η ΑΤΙ να κάνει το θαύμα, εμάς σαν αγοραστές θα μας ωφελήσει όσο δεν παίρνει. Αλλά επέτρεψέ μου να έχω μεγάλες επιφυλάξεις επί του θέματος.
keeper7k είπε:
Στις High End DX9 : Χ1950ΧΤ - δεν έχεις γρηγορότερη.
Στις MidRange κάρτες : X1950Pro -> βρές μου γρηγορότερη NVidia στα ίδια λεφτά.
DX9; LOL!!!!!!
Μιλάω αποκλειστικά και μόνο για την νέα γενιά. Θα έδινες εσύ σήμερα χρήματα για να πάρεις μια 1950ΧΤ την στιγμή που σε 45 μέρες έχουμε την 8600 Ultra;;;;
Και μην ξεχνάς ότι ΔΕΝ αναφερόμαστε σε επερχόμενο paper launch, αλλά σε ετοιμοπαράδοτες κάρτες. Η ΑΤΙ; Αν δεις την ημέρα της ανακοίνωσης της νέας γενιάς (και μερικά μηνάκια αργότερα) καμία κάρτα στα καταστήματα να μου γράψεις.
Φυσικά μακάρι να βγώ λάθος.