Satandisk\Ultrasatan

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
8.318
Αντιδράσεις
3.427
Λοιπόν αυτό το πραγματάκι συνδέεται στην ACSI θύρα του Atari και με τη χρήση μιας κάρτας MMC (οχι SD ακόμη, απ'ο,τι διάβασα) μπορείτε να έχετε σκληρό δίσκο!! Βρήκα μια άκρη στο www.atari-home.de. Περιμένω απάντηση για το κόστος ανα τεμάχιο. Κατά την τελευταία φουρνιά, το κόστος ήταν 21? + μεταφορικά:animeek:. Δεν ξέρω τώρα πόσο θα πάνε, φαντάζομαι όχι πολύ περισσότερο ή ίσως και καθόλου. Οποιος ενδιαφέρεται, ας με ειδοποιήσει ΠΑΡΑΥΤΑ.

Πληροφορίες για τον ΚερατούκληΔίσκο :D . Μπείτε στο Atari και εκεί επιλέξτε το SatanDisk.

Υπόψην δεν είναι έτοιμο. Πάει κατά παραγγελία και δε γνωρίζω ακριβώς το χρόνο αναμονής. Εγώ προσωπικά θα περιμένω όσο χρειαστεί. Δε σκοπεύω να έχω σπίτι σύστημα που να κάθεται, όλα τα θέλω up'n'running.

*****************************************************************************

EDIT@6/1/2009: Νέα έκδοση Satandisk με όνομα UltraSatan. Παραγγελία όπως και πληροφορίες για τη συσκευή μπορείτε να βρείτε εδώ! Εχετε 2 μηνες να βαλετε την παραγγελία Online στο site του κατασκευαστή!

Για να λειτουργήσει η συσκευή, απαιτείται ο driver HDDriver με κόστος ~40 ευρώ και θα τον βρείτε εδώ.

*****************************************************************************
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
κι εγώ θα περιμένω; θα έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από μνήμη;;
 
Που σαι ρε! Μνήμη συνήθως τρώει ο driver όχι η συγκεκριμένη συσκευή. Υπάρχει κάποιος καλός commercial driver και κάποιος που τον έφτιαξε ένας τυπάς και απ'ο,τι λένε είναι καλός γιατί μπορείς να φτιάξεις ένα partition στην κάρτα και να το βλέπει και το PC και το Αταρι μέσω του driver αυτού.

Πάντως εάν τελικά δώσουμε μαζική παραγγελία, δεν αναλαμβάνω καμία ευθύνη εάν κάποιος δε μπορεί να το κάνει να παίξει. Στο atari-forum σε γενικές έπαιξε σχεδόν σε όλους και όλοι αυτοί είναι ικανοποιημένοι, λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες που έχει ο καθένας. Εγώ προσωπικά, θέλω το αταράκι να μπουτάρει από το TOS του και να βλέπει την κάρτα, τίποτε άλλο. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να γίνεται autoboot και πολλοι στο ενλόγω φορουμ το έχουν καταφέρει, άρα δε βλέπω το λόγο.

Κάτι μου λέει ότι το κόστος θα παραμείνει στα 21€ + μεταφορικά. Θα περιμένω μερικές μέρες και θα του παραγγείλω είτε 1 (για μένα, αρκεί να δέχεται 1) είτε όσα προκύψουν.
 
Το επαναφέρω, γιατί κρύφτηκε :D
 
Επειδή δεν είδα ενδιαφέρον, ο τύπος θα μου απαντήσει για το κόστος για 2 τεμάχια μόνο. Εάν είναι φτηνά, θα τα πάρω και τα 2 και εάν παίξει το ένα θα βάλω αγγελία για το άλλο στο ίδιο κόστος που τα αγόρασα.
 
σου απάντησε;;; εμένα γενικά με ενδιαφέρει...
 
Μου είπε ότι σε μερικές μέρες θα ξέρει. Αυτό με προβληματίζει λίγο. Λογικά θα ρωτήσει την εταιρεία που του φτιάχνει τα PCBs. Θα σε ενημερώσω. Πάντως μέχρι 35 άντε 40 ευρώ μπορώ να τα δώσω.
 
Παιδιά ενδιαφέρομαι άμεσα και εγώ! μπορείτε να μου δώσετε πληροφορίες? είχα πάρει από ebay από ένα παιδί στην Πολωνία έναν adaptora να παίρνει ο ST mouse ps/2 και με adaptora ps2/usb παίζει και usb και μου είπε ότι θα έφερνε και satandisk αλλά ακόμα τίποτα!
 
Δεν παίζει πλέον κάτι τέτοιο. Ο τύπος όμως που το είχε σχεδιάσει (οχι κατασκευάσει, άλλοι το έφτιαξαν), έχει στα σκαριά ένα ανανεωμένο κιτάκι με μεγαλύτερες ταχύτητες. Θα πέσει ενημέρωση μολις υπάρχει κατι νεώτερο. Είμαι κι εγώ ένας απ'αυτούς που θέλουν σύνδεση σκληρού στο ST τους.
 
Καλό ακούγεται,θα έχει φάση να έχεις mmc disk σε έναν 520stfm.Για την ακρίβεια τον έχω κάνει 1040 με επέκταση μνήμης στην motherboard
 
Στο atar-forum βρήκα αυτό! Είναι εύκολο να γίνει και απ'ο,τι είδα το μοναδικό (και πιο ουσιαστικό) πρόβλημα είναι να βρεις programmer (οχι Eprom programmer). Το συγκεκριμένο δουλεύει μονο σε ST, οχι STe γιατί ο 2ος εχει 68000 τύπου PLCC.

Επίσης, διαβάστε τις τελευταίες σελίδες αυτού του θρεντ για κάτι επίσης πολύ ενδιαφέρον το οποίο θεωρείται ο αντικαταστάτης του Satandisk*. (αμα το πάρετε και παρατηρήσετε ότι ο ST σας δουλεύει και χωρίς ρεύμα, τρίφτε κανά 2 σκόρδα στο περίβλημά του :D )

* Εδώ είναι το site του δημιουργού, στο σέξιον "Atari".
 
Απλά φοβερό!! το θέλω με 1000! και εγώ τον έχω κάνει 1040 Stfm με αλλαγή πλακέτας και προσθήκη disk drive 720kb εσωτερικό από pc 386!
 
Ωραία. Ειδα ότι ποστάρησες κι εκεί. Αρα είμαστε δυο. Ας έχουμε το νού μας για το πότε θα κατασκευαστεί η παρτίδα. Προβλέπω να γίνεται χαμός. Οποιος από τους 2 μας έχει μια πληροφορία, ας την ποστάρει εδώ μέσα. Christos τ'ακούς ρε; :D
 
Θέλω κι εγώ... :( Αν και, δεδομένου ότι στήνω την Α1200 μου (έμεινε στη μέση ελέω καμπίνας), πόσα να έχω online? :( :( :(
 
Βρε παρτο να υπάρχει. Ατάρι είναι. Αντε να ξαναβγεί κάτι αντίστοιχο γι'αυτά, και το εννοώ. Και όταν βγαίνει, εξαφανίζεται και μεταπωλείται στο ΕΒΑΥ σε τρελό κόστος. Σαμπως εγώ τα έχω ολα online; Οταν θελω να ασχοληθώ με κάποιο, το βγάζω από το ράφι και χαίρομαι για την επένδυση που έκανα.
 
Αυτό σκέφτομαι... μάλλον θα το πάρω και όταν αγοράσω βίλα θα το χρησιμοποιήσω κι όλας :)
 
δέν ξέρω για εσάς εγώ ακόμα παίζω μαζί του! τώρα μόλις σήμερα παρέλαβα 3 βύσματα για οθόνη για να κάνω μερικά πειράματα να φτιάξω scart! δεν έχω χώρο στο γραφείο μου για την SC1224!
 
Δουλεύει σε Mega STE 2?

Οταν θελω να ασχοληθώ με κάποιο, το βγάζω από το ράφι και χαίρομαι για την επένδυση που έκανα.
Μόνο έτσι. Αλλιώς θα θέλεις δεύτερο σπίτι. :D
 
Πίσω
Μπλουζα