Ε ναι άμα ακούσεις το 3DO μετακινεί 900 πολύγωνα θα πεις τιποτα. Ενώ αν σου πει 70.000 το δευτερόλεπτο ακούγεται αλλιώς.
Πάντως δοκίμασα saturn emulation σε διάφορες συσκευές, με snapdragon 650, 835, 865, λάπτοπ με i7 κλπ. Μόνο στα υψηλότερα κλιμάκια είναι αποδεκτό, ακόμα και ο 835 που θεωρητικά έπρεπε να το έχει δεν τη παλεύει ώρες ώρες. Ένα 70-80% παίζει καλά με Yabasanshiro standalone.
Το saturn emulation είναι σε ψιλο-οικτρο επίπεδο. Ωστόσο το chatgpt σε ερώτηση τι συσκευή να πάρω να την ρίξω στην τηλεόραση και να παίζω saturn (δεν θέλω να μπλέξω με μτχ japan saturn 30 ετών, χωρίς καλώδια, πανακριβα satiator κλπ, να θέλω τεχνικό και καμιά 500 ευρώ σύνολο) μου πρότεινε κάτι android TV box με rk3566 (γύρω στα 50 ευρώ), στην θεωρία είναι κατώτερο του 835, παρόλα αυτά είδα κάποια βίντεο που παίζει "σχετικά" καλά δηλαδή κάτι Virtua Fighter 2 σέρνονται ενώ άλλα παίζουν καλά. Ακόμα και σε i7 υπάρχουν θέματα, το core του retroarch έγινε ένα port και το παράτησαν (παίζεις μισή ώρα λες κάτσε να κάνω ένα save state και μετά από 2" είσαι στο desktop), το beetle saturn δεν έχει dynarec και πάει λέγοντας.
Στην ουσία για παιχνίδι σε τηλεόραση πρέπει να πας - όπως είναι τώρα η φάση - σε πλακέτα με rk3588 δηλαδή 150 ευρώ συν χειριστήρια, sd card κλπ πάμε γύρω στα 200 ευρώ.