Saturn swap or modchip?

Getta Robo είπε:
Αν και θα ηταν φτηνοτερο να παρεις ενα μεταχειρισμενο Jpn saturn απο ebay. Καθαριζεις ευκολα και με 40?.

Περι του προβληματος.. Δοκιμασε να κανεις αναβαθμιση στην καρτα που εχεις.. Αν ειναι η 4mb + region free της hkems, εχουν update στο site τους εδω:

http://www.hkems.com/files/arplus.exe

btw, καλως ηρθες :)
LOL καλώς σε βρήκα getta :D

Σχετικά με το πρόβλημα δεν παίζει λύση [άμεσα, έμμεσα τη ξέρω, modded saturn] γιατί η κάρτα που έχω είναι μια αρχαία datel αγορασμένη το 1999 από software center :wait2:

Γενικά για το κόλημα με τα fmv μπορεί να είναι μόνο στο Grandia, βρήκα και σε άλλα φορουμ ότι το έχουν συναντήσει κι άλλοι αυτό το πρόβλημα. Απλά το ανάφερα για να μην του ρθει κανένος κανά "εισαγώμενο", το βάλει να παίξει και αρχίσουν οι λιποθιμικές τάσεις :angry:
 
Με όλο το θάρρος φίλε Getta Robo, μακάρι να έβγαινε μόνο 40 ευρώ το γιαπωνέζικο Saturn από Ebay. Νομίζω ότι ξεχνάς τα ταχυδρομικά που είναι τουλάχιστον άλλα τόσα...

Hazuki: δεν είναι λογικό να δείχνει το Αμερικάνικο Saturn με borders, καθότι είναι 60 Hz από την φύση του. Μόνο οι PAL κονσόλες απεικονίζουν στα 50 Hz με borders. Μήπως το έχεις συνδεδεμένο σε καμμιά παλιά τηλεόραση και δεν γίνεται σωστό sync στο NTSC σήμα;
 
Maddog είπε:
Με όλο το θάρρος φίλε Getta Robo, μακάρι να έβγαινε μόνο 40 ευρώ το γιαπωνέζικο Saturn από Ebay. Νομίζω ότι ξεχνάς τα ταχυδρομικά που είναι τουλάχιστον άλλα τόσα...Hazuki: δεν είναι λογικό να δείχνει το Αμερικάνικο Saturn με borders, καθότι είναι 60 Hz από την φύση του. Μόνο οι PAL κονσόλες απεικονίζουν στα 50 Hz με borders. Μήπως το έχεις συνδεδεμένο σε καμμιά παλιά τηλεόραση και δεν γίνεται σωστό sync στο NTSC σήμα;
To us console μάλλον δεν είναι για μένα αλλά για τον segafan, ο δικός μου συνδιασμος είναι model1 PAL Saturn, import adaptor datel σκέτος χωρίς μνήμη για saves ή ram, ε και jp Grandia. Άσχετο αλλά χτές βρήκα και τα παρακάτω σε ένα faq

4.3 So all games run fine in 50Hz on a PAL Saturn?--------------------------------------------------

Almost. Most games will run absolutly flawlessly with no problems. There are

some problems however, usually due to the CD audio timings due to the

difference in refresh rate, but there are some worse... here's a list of

problems with games in my collection.

-Grandia - Intro movie slow, and audio distorts, unwatchable. Game fine

otherwise.

-MSH vs SF - Intro sound broken, corrupt textures, no floor on most levels.

Unplayable.

(I'd presume Xmen vs SF is the same, but I cannot test this).

-Street Figher Zero 3 - Intro sound off sync, otherwise fine.
http://faqs.ign.com/articles/428/428995p1.html

Καλά ντάξει στην ουσία δεν υπάρχει ζήτημα, αλλά τέσπα. :wait2:
 
@Maddog:

Ίσως να φταίει και η τηλεόραση , θα το δοκιμάσω σε κάποια άλλη κάποια στιγμή.

Πάντως , το θέμα είναι , ότι έχω φτιάξει έναν ειδικό χώρο(εκεί βρίσκεται και η tv) στο

δωμάτιο μου με όλα τα retro "εργαλεία" μου για να μη γίνεται αντιληπτό το τι ακριβώς βρίσκεται εκει μέσα.

Δε θα ήθελα δηλαδή , σε καμμία περίπτωση να βάλω το saturn ή οποιαδήποτε άλλη

κονσόλα στο σαλόνι με την hd tv...όχι τίποτε άλλο , απλά δεν υπάρχει αρκετός χώρος...
 
Πέφτει παντόφλα από την γυναίκα ε; :D

Ρίχτο έστω και προσωρινά στην HD, λογικά (όπως άλλωστε στις περισσότερες σύγχρονες τηλεοράσεις) θα υποστηρίζει πλήρως 60 Hz σήμα. Αν πάλι έχεις borders, δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω.
 
Να πω καποια πραγματα περι saturn, γιατι το εχω ψαξει αρκετα το ζητημα (saturn ftw).

Η ευρωπαικη κονσολα, δεν παιζει χωρις black boards (60hz) εκτος και αν φαει μοντα. Ο mrmonkey εχει στο site του οδηγιες για 50/60hz saturn.

Περι κονσολας maddog, εχω βρει αμερικανικες και ιαπωνικες, εννοειται χωρις κουτι κτλ, απο 20$ + 20$ αποστολη. Πολυ χοντρικα με λιγο ψαξιμο, μπορει να βρεθει κονσολα σε τετοια τιμη.

Το action replay 4mb, ειναι μακραν ο καλυτερος τροπος για να τρεξουν παιχνιδια απο αλλες περιοχες, καθως εχει και την καλυτερη συμβατοτητα. Το μονο "προβλημα" που υπαρχει ειναι, πως οι παλιες παρτιδες θελουν αναβαθμιση. Απο το 2003 που γραφτηκε το αρθρο για το Grandia, υπαρχουν 3 αναβαθμισεις. Αρα το παιχνιδι λογικα τρεχει πλεον κανονικα.
 
Maddog , είχες δίκιο , στην hd δεν υπάρχουν borders.Μόλις πριν το δοκίμασα.

Μάλλον είναι καιρός να πάρω μια καινούρια sd tv 21" , μιας

και έχω το ίδιο πρόβλημα και με τις κονσόλες dreamcast us & pal(πρέπει να το έχω αναφέρει σε κάποιο θέμα)...
 
Κάτι για όσους είναι κάτοχοι του Action Replay PLUS 4in1 από PlayAsia ή κάπου αλλού....

Η τελευταία έκδοση του λογισμικού που έχει βγεί είναι η v2.02

H έκδοση που έχει το δικό σας cart φαίνεται πάνω πάνω μόλις βγαίνει το menu του cart.

Σε περίπτωση που έχετε κάποια κατώτερη (πχ εγώ που το είχα πάρει από PlayAsia είχα την v2.01 αλλά υπάρουν και v1.81 και v1.94) μπορείτε πολύ εύκολα να την αναβαθμίσετε στην πιο πρόσφατη και να έχετε πια σχεδόν 100% συμβατότητα σε όλα τα παιχνίδια...

Η αναβάθμιση γίνετε εύκολα καιγοντας ένα CD με το iso που περιέχει τον programmer και το τελευταίο firmware. Μπορείτε να το πάρετε από εδώ και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος οπότε μη φοβάστε.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το αρχείο που χρειάζεστε είναι το Ex-Cyber's PAR firmware replacement/upgrade tool

Μέσα σε αυτό περιέχονται τρία ISOs, αυτό που έχει την τελευταία έκδοση 2.02 είναι το arflash-emsar4mp.iso Παρόλο που δεν το λέει στο filename του αν ανοίξετε το αρχείο με έναν editor και κάνετε search τη λέξη version θα δείτε ότι είναι η 2.02.

Τα άλλα δύο αρχεία περιέχουν παλιώτερες εκδόσεις οπότε μην ασχοληθείτε με αυτά.

Η διαδικασία κρατάει περιπου μισό λεπτό και είναι πολύ εύκολη.
 
Μετά από σχετική έρευνα για το Action Replay Plus 4M Auto cart, βρήκα ότι για να διορθωθεί η ασυμβατότητα που υπάρχει σε παλαιώτερη παρτίδα των carts, με κάποια παιχνίδια που βγήκαν αργότερα (Vampire Savior, Pocket Fighter, Marvel Super Heroes vs. Street Fighter, Dungeons & Dragons Collection, Street Fighter Zero 3, and possibly other post-Vampire Savior RAM cart games) δεν αρκεί απλά να γίνει αναβάθμιση στο firmware στην τελευταία έκδοση.

Χρειάζεται να γίνει μια πολύ απλή πραγματικά μόντα στο cart η οποία περιγράφεται εδώ

If you have an "old" Action Replay 4M Plus and want to use it with Vampire Savior, Pocket Fighter, Marvel Super Heroes vs. Street Fighter, Dungeons & Dragons Collection, Street Fighter Zero 3, and possibly other post-Vampire Savior RAM cart games, then you'll need to perform the above mod, or purchase a newer Action Replay 4M Plus

Όλα τα carts που παρήχθηκαν μετά τις 17 Απριλίου 1998 (τότε βγήκε το vampire Savior) έχουν τη μόντα αυτή ενσωματωμένη από παραγωγής και λειτουργούν κανονικά με τα ανωτέρω παιχνίδια.

Επειδή όμως δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος να ξέρεις τι θα είναι αυτό που παίρνεις (είναι και τα παλιά και τα νέα carts σε ίδια κουτιά) μπορεί τελικά να βρεθείς με την παλιά version την οποία όμως μπορείς εύκολα να διορθώσεις.

Πχ στο Play-Asia κάτω από τα reviews που έχουν αφήσει αγοραστές του cart αυτού, μπορεί να διαβάσει κανείς πως κάπoιοι λένε ότι το cart παίζει κανονικά με τα παιχνίδια αυτά ένώ άλλοι αναφέρουν πως δεν τους παίζει.

Είναι εμφανές ότι σε κάποιους έλαχε η παλιά version, ευτυχώς εμένα μου έκατσε η καινούργια :D

Μετά τη μετατροπή, παλιά και καινούργια έκδοση δεν έχουν ΚΑΜΙΑ διαφορά στο ποιά παιχνίδια μπορούν να παίξουν όπως φαίνεται εδώ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πλεον η hkems κυκλοφορει την νεα, μαυρη εκδοση της καρτας οπου δεν εχει κανενα απο αυτα τα προβληματα. Παντος για να πεσει καποιος στην παλαιοτερα εκδοση, πρεπει να ειναι πολυ γκαντεμης. 10 χρονια πριν, παραγοταν σε πολυ πολυ μικρους αριθμους, και μετα δυσκολιας την εβρισκες. Χωρια την τιμη φυσικα.

Η νεα εκδοση παντος υπαρχει εδω:

http://www.hkems.com/product/saturn/ss-main.htm
 
Ποιά ακριβώς εννοείς γιατί δεν είδα μαύρη...

Έχεις πάρει? Ποιά έκδοση firmware είχε?
 
Εχει το τελευταιο firmware, λιιιγο καλυτερη ποιοτητα κατασκευης, και ειναι μαυρη ωστε να ταιριαζει με το ευρωπαικο saturn.

Δυστηχως κατα τα αλλα ειναι ολοιδια με την προηγουμενη.. Δεν υποστηριζει πχ usb συνδεση :(

ar_b1.jpg
 
Ίδια τη βλέπω αν εξαιρέσεις το ότι είναι μαύρη. Αυτό που με παραξενέυει (και στη δική μου) είναι ότι το κουτί γράφει CAN LINK WITH PC αλλά η παράλληλη θύρα δεν υπάρχει στο cart. Τώρα για την ποιότητα κατασκευής, αν δεν το ανοίξεις να δείς μέσα πως είναι, το πλαστικό απ'έξω δε λέει και πολλά.

Εγώ την τελευταία έκδοση firmware (2.02) την πέρασα χθές από CD image ενός τύπου. Η ΕMS σου δίνει ένα πρόγραμμα για να το περάσεις από την θύρα του cart (να είχε κιόλας καλά θα ήταν) αλλά προυποθέτει να έχεις και και μια άλλη κάρτα που πουλάνε. Πάντως αν δε λέει καθαρά ποιά έχει, μην είσαι σίγουρος ότι θα έχει την 2.02

Κάπου διάβαζα που πουλούσαν αυτό το cart και λέγανε latest firmware 2.01....

Σιγά τα αυγά θα μου πείς.... συμφωνώ. Και μένα τη 2.01 είχε όταν το πήρα.

Πάντως αν δείς τον πίνακα με το ποια παιχνίδια παίζουν με ποιές κάρτες, είναι μακράν η καλύτερη όλων.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν διαφωνω μαζι σου. Επισης δυστηχως πολλοι αγνοουν πως η καρτα αναβαθμιζεται, με αποτελεσμα να υπαρχει τρομακτικη διαφορα σε ζητημα υποστηριξης. Το 2003 ειχα δει πως επαιζε το nocturne in the moonlight πριν και μετα απο αναβαθμιση. Μερα με την νυχτα οι διαφορες.

Εσωτερικα ετσι οπως τα ειδες τα κυκλωματα, δεν ειναι καλης ποιοτητας; Δηλαδη κανει μπαμ για κινεζοκατασταση, η απλα θα μπορουσε να ειναι και καλυτερη;
 
Ε.... δεν ήταν και οι καλυτερες κολλήσεις που έχω δεί στη ζωή μου... Είχε και μερικά solder splashes τα οποία δυνητικά θα μπορούσες να πείς ότι θα ήταν επικίνδυνα αν ξεκολλήσουν να κάνουν κάπου βραχυκύκλωμα. Ήταν σίγουρα κολλημένα στο χέρι τα τσιπάκια...

Επίσης οι επαφές για την παράλληλη θύρα υπήρχαν πάνω στην πλακέτα, τώρα γιατί δε βάλανε το βύσμα δεν ξέρω.

Κάπου διάβασα ότι έχουν παρουσιαστεί προβληματικές κάρτες, συνήθως όμως εξαρχής παρά να χαλάσει μία στην πορεία. Βέβαια διάβασα και ένα post κάποιου που έλεγε ότι μετά από καιρό ψώφησε το cart αλλά που να ξέρεις τι είχε κάνει ο τύπος..

Αλήθεια εσύ πως έκανες τις αναβαθμίσεις?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχει την παλαιοτερη γκριζα εκδοση ενας φιλος, οπου εχει εισοδο για pc. Δεν εχω ιδεα πως λειτουργουν οι νεες παρτιδες.

Παντος για προβληματικα κομματια, ειδικα παλαιοτερα υπηρχαν πααααρα πολλα. Εχω να δω αρκετα χρονια παραπονο λειτουργιας / προβληματικη καρτα ωστοσο.
 
Οι νέες παρτίδες δεν έχουν το παράλληλο βύσμα στο πάνω μέρος οπότε δεν μπορείς να κάνεις αναβάθμιση με τον τρόπο και το πρόγραμμα που δίνει η ίδια η εταιρία.

Υπάρχει όμως ένα workaround που έφτιαξε ο Ex-Cyber και φλασάρεις το firmware μέσω της Saturn (από CD) χωρίς να χρειάζεται το PC. Πολύ πιο έυκολο και σου κοστίζει μόνο ένα άδειο δισκάκι CD.

Οι "προβληματικές" κάρτες δεν είχαν και μεγάλη διαφορά (πέραν ίσως του f/w) από τις μεταγενέστερες "σωστές". Απλά οι τελευταίες είχαν το fix που ανέφερα παραπάνω από κατασκευής τους.

Ουσιαστικά μια φτιαγμένη "προβληματική" δεν διαφέρει σε τίποτα από μια τελευταιας παρτίδας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τελικα εχετε δει να κυκλοφορει καποιο loader disc για το saturn?

δε μπορω να βρω κατι στο ιντερνετ! καποια καλη ιδεα εκτος απο modchip και swap disc?
 
morpheusthegod είπε:
τελικα εχετε δει να κυκλοφορει καποιο loader disc για το saturn?δε μπορω να βρω κατι στο ιντερνετ! καποια καλη ιδεα εκτος απο modchip και swap disc?
Ε πόσες ιδέες πια?? :p

Δύο λύσεις υπάρχουν για το συγκεκριμένο σύστημα...αν δεν σου κάνει η μια δοκίμασε την άλλη...

Αν loader disc εννοείς κάτι σαν τα selfboot του dreamcast, τότε όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο...

το τσιπ είναι η καλύτερη επιλογή...
 
οποτε παμε για αγορα mod chip!!!ο racket boy δεν εχει τωρα πια!!!απο που αλλου μπορω να βρω?αν το παρω μπορω να εχω μια μικρη βοηθεια απο καποιον να το εγκαταστησουμε?
 
Πίσω
Μπλουζα