Γενικά εγώ θα συμφωνήσω με telonio περι κατρακύλας. Όχι μόνο της SEGA, αλλα και -ομολογουμένως λιγότερο- της Nintendo.
Η Sega δεν μπορεί να αξιοποιήσει την κληρονομιά της, είναι ξεκάθαρο αυτό. Εφόσον παραμένει στο να δίνει ports της κακιάς ώρα σε οτιδήποτε έχει cpu πάνω, σε λίγο θα δούμε και sega collection για ψυγεία και καφετιέρες. Η Nintendo τουλάχιστον μπαίνει στον κόπο να δίνει ακόμη hardware με τα ρομάκια της. Της κακιάς ώρας hardware και με αμφιλεγόμενες τακτικές στην διανομή - όπως και υπερκοστολογημένο, αλλά τέλοσπάντων. Θα μου πεις η SEGA τα δίνει τσάμπα, το οποίο είναι φυσικά πολυ πιο ευπρόσδεκτο. Γενικά η SEGA πάντως δείχνει σχεδόν ακυβέρνητο καράβι, με σπασμωδικές κινήσεις χωρίς νόημα και γενικά απώλεια προσανατολισμού. Τόσες ευκαιρίες έχει για να βγάλει λίγο χρήμα απο μερικούς νοσταλγούς σαν και εμάς, και τις πετάει στα σκουπίδια. Αποσύρει digital τίτλους επειδή έχει κάνει χαζά deals (Afterburner, Sega Rally Arcade κλπ), φέρνει ψηφιακούς τίτλους που θα πούλαγε στην Ευρώπη, μόνο στην Ιαπωνία (Virtua Striker κλπ), δηλαδή όχι μόνο δεν βγάζει, αλλα χάνει και αυτά που θα μπορούσε, χωρίς κανένα λόγο. Αυτά και να με συγχωρείτε, έχω σπαστεί πολύ με την Sega γιατί είχα καψούρα. Με τη Nintendo δεν με πολυνοιάζει
Το μόνο καλό που έχω ακούσει και ψαρέψει απο SEGA μεριά, είναι οι φήμες για νέο Virtua Striker, το οποίο ενδεχομένως να είναι και Switch exclusive. Τώρα αν όντως γίνει αυτό, κρίμα, γιατί πάλι δεν θα το παίξει κανείς, και θα καταφέρει ΠΑΛΙ να χάσει λεφτά, αντί να βγεί στο PS4 και να ρεφάρει σε ένα σαββατοκύριακο.
Και μόλις διαπίστωσα ότι έκλεισα 11 χρόνια μέλος του Retromaniax, και μουρμουράω. Εντάξει θα βρώ κάτι χαρούμενο να γράψω σύντομα !