SEGA Forever

Πως πετάς έτσι στο κουτί το κόκκινο Game Gear ορέ; Ιεροσυλία!! Εν πάσει περιπτώσει μάλλον αδιάφορη μου περνάει η συγκεκριμένη κίνηση της Sega καθώς με το mobile gaming όσες φορές προσπάθησα να παίξω παιχνίδια στο κινητό έφαγα τα μούτρα μου χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής. Δόξα τω Θεώ έχω όλες τις κονσόλες που θέλω της εταιρείας και τα παιχνίδια που θέλω. Ακόμη όμως και αν κάποιο είναι δυσεύρετο ή ακριβό, υπάρχουν οι εξομοιωτές.
 
Αν κυκλοφορησει μερικους niche τιτλους (ή παιχνιδια που δεν γνωρισαν την αποδοχη που τους επρεπε) τοτε δεν ειναι και για τα σκουπιδια η κινηση αυτη.

θετικη κρινω π.χ την πρωτοβουλια με το Comix Zone

Σιγουρα δεν παιζονται με αφη τα παιχνιδια...οπως λεω παντα τα μονα παιχνιδια που παιζονται ΟΚ με touch controls ειναι τα Game&Watch που η χαζο Ν δεν βγαζει αλλα ευτυχως εχουν βγει κυριως απο Ρωσσους προγραμματιστες στο Google Play (και μην ξεχναμε και το RetroArch για Android - το οποιο θα μπορουσε με 3-4 αλλαγες να γινει σουπερ αλλα οσο αφορα τα G&W το αφησαν στασιμο)
 
Ποιός ο λόγος να παίξεις αυτή την εφαρμογή που παραπαίει και σου πετάει κάθε λίγο διαφημίσεις και να μη κατεβάσεις ενα εμουλατόρι και να κάνεις τη δουλειά σου 60fps σε κανένα κινητό 6ετίας μονοπυρηνο.
 
Shinobi είπε:
Ποιός ο λόγος να παίξεις αυτή την εφαρμογή που παραπαίει και σου πετάει κάθε λίγο διαφημίσεις και να μη κατεβάσεις ενα εμουλατόρι και να κάνεις τη δουλειά σου 60fps σε κανένα κινητό 6ετίας μονοπυρηνο.
Φαντάζομαι ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει τι είναι οι emulators ή τα roms, ούτε έχει όρεξη να τα ψάχνει, μετά να σετάρει directories, να ψάχνει τα bios αν χρειάζονται (κλαφ τα Χαράλαμπε εκεί) και γενικά ότι χρειάζεται για να τρέξει σωστά ένας emulator ή κάποιο συγκεκριμένο rom να έχει θέματα compatibility. Γενικά είναι κάτι που θέλει να ξέρεις 5 βασικά πράγματα και να ασχοληθείς λίγο, δεν αρκεί απλά το να κλικάρεις όπου σου λέει η οθόνη σου.
 
Από αυτή την άποψη ότι ο άλλος είναι άσχετος και απλά θέλει να παίξει sonic τότε ναι οκ πάω πάσο.
 
Γενικά εγώ θα συμφωνήσω με telonio περι κατρακύλας. Όχι μόνο της SEGA, αλλα και -ομολογουμένως λιγότερο- της Nintendo.

Η Sega δεν μπορεί να αξιοποιήσει την κληρονομιά της, είναι ξεκάθαρο αυτό. Εφόσον παραμένει στο να δίνει ports της κακιάς ώρα σε οτιδήποτε έχει cpu πάνω, σε λίγο θα δούμε και sega collection για ψυγεία και καφετιέρες. Η Nintendo τουλάχιστον μπαίνει στον κόπο να δίνει ακόμη hardware με τα ρομάκια της. Της κακιάς ώρας hardware και με αμφιλεγόμενες τακτικές στην διανομή - όπως και υπερκοστολογημένο, αλλά τέλοσπάντων. Θα μου πεις η SEGA τα δίνει τσάμπα, το οποίο είναι φυσικά πολυ πιο ευπρόσδεκτο. Γενικά η SEGA πάντως δείχνει σχεδόν ακυβέρνητο καράβι, με σπασμωδικές κινήσεις χωρίς νόημα και γενικά απώλεια προσανατολισμού. Τόσες ευκαιρίες έχει για να βγάλει λίγο χρήμα απο μερικούς νοσταλγούς σαν και εμάς, και τις πετάει στα σκουπίδια. Αποσύρει digital τίτλους επειδή έχει κάνει χαζά deals (Afterburner, Sega Rally Arcade κλπ), φέρνει ψηφιακούς τίτλους που θα πούλαγε στην Ευρώπη, μόνο στην Ιαπωνία (Virtua Striker κλπ), δηλαδή όχι μόνο δεν βγάζει, αλλα χάνει και αυτά που θα μπορούσε, χωρίς κανένα λόγο. Αυτά και να με συγχωρείτε, έχω σπαστεί πολύ με την Sega γιατί είχα καψούρα. Με τη Nintendo δεν με πολυνοιάζει :p

Το μόνο καλό που έχω ακούσει και ψαρέψει απο SEGA μεριά, είναι οι φήμες για νέο Virtua Striker, το οποίο ενδεχομένως να είναι και Switch exclusive. Τώρα αν όντως γίνει αυτό, κρίμα, γιατί πάλι δεν θα το παίξει κανείς, και θα καταφέρει ΠΑΛΙ να χάσει λεφτά, αντί να βγεί στο PS4 και να ρεφάρει σε ένα σαββατοκύριακο.

Και μόλις διαπίστωσα ότι έκλεισα 11 χρόνια μέλος του Retromaniax, και μουρμουράω. Εντάξει θα βρώ κάτι χαρούμενο να γράψω σύντομα !
 
Συμφωνώ στη Sega έχει χαθεί το τόπι και βλεπουμε σημάδια πανικού κάθε λίγο. Ενώ η Nintendo πιο σοβαρή, προστάτεψε τα roms της και κάνει τις κινήσεις όταν πρέπει όχι ότι ναναι. Είδε ότι δε πάει καλά (πιάσανε πάτο οι συνολικές πωλήσεις τους με το Wii U που σημαίνει συρρίκνωση για μια εταιρεία) βγάζει το nes mini και ψιλορεφάρει τη χασούρα και στο καπάκι snes mini. Μελετημένες κινήσεις σοβαρές, στοχευμένες και με αιτία και με ένα προιον που σε προκαλεί να το αγοράσεις. Αμα όμως βγάζανε τα παιχνίδια τους στα κινητά τζαμπέ κανείς δε θα είχε ασχοληθεί με το nes mini. Δηλαδή η nintendo δίνει αξία στα προιόντα της όχι όπως η sega που τα έχει βγάλει στο πανέρι μπιρ παρά. Ακόμα και στο Wii U που σχεδόν κανείς πλέον δεν ασχολείται βγάλανε το νέο zelda και το online καναλι του απλού Wii είναι ΑΚΟΜΑ ανοιχτό. Εμένα αυτό μου δείχνει μια δέσμευση της εταιρείας προς τον αγοραστή όχι πήρες το dreamcast και τον επόμενο χρόνο να ξέρεις έχουμε χασούρα και κλείνουμε τα πάντα.
 
H κινηση ειναι τελεια..

Η sega πλεον ειναι απλα ενας δημιουργος παιχνιδιων.Οχι κονσολων..

Παει καιρος απο τοτε που την γνωριζαν απαντες..

Με αυτη την κινηση την μαθαινει η νεα γενια αλλα κ βγαζει κ εξτρα χρηματα απο τις διαφημισεις που εχουν τα παιχνιδια των android κινητων..

Μια χαρα κινηση...
 
Shinobi είπε:
Ποιός ο λόγος να παίξεις αυτή την εφαρμογή που παραπαίει και σου πετάει κάθε λίγο διαφημίσεις και να μη κατεβάσεις ενα εμουλατόρι και να κάνεις τη δουλειά σου 60fps σε κανένα κινητό 6ετίας μονοπυρηνο.
Για να υποστιρηξεις μια εταιρία που σου έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει ώρες διασκέδασης μήπως;
 
Μάλιστα. Δε πειράζει που σέρνεται και δε μπορείς να παίξεις, ας το βάλουμε όλοι στα κινητά μας να βλέπουμε όλη μέρα διαφημίσεις για να υποστηρίξουμε τη Sega. Εγώ πάντως δεν είμαι η μητέρα Τερέζα, αν αξίζει θα το βάλω αν όχι τότε απλά δεν το βάζω.

Κατι που δεν έχει γραφτεί είναι ότι τα παιχνίδια είναι always online για προφανείς λόγους.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Shinobi είπε:
Μάλιστα. Δε πειράζει που σέρνεται και δε μπορείς να παίξεις, ας το βάλουμε όλοι στα κινητά μας να βλέπουμε όλη μέρα διαφημίσεις για να υποστηρίξουμε τη Sega. Εγώ πάντως δεν είμαι η μητέρα Τερέζα, αν αξίζει θα το βάλω αν όχι τότε απλά δεν το βάζω.
Κατι που δεν έχει γραφτεί είναι ότι τα παιχνίδια είναι always online για προφανείς λόγους.
Το σχόλιο μου πήγαινε στη νοοτροπία "τι, δεν είναι κομμένο και ραμμένο για τα γούστα μου; θα το πειρατευσω έτσι για να δούνε αυτοί!"

κανεις δε σου το επέβαλε να το εγκαταστάσεις και επίσης υπάρχει η απλούστατη (και πολύ φτηνή θα έλεγα) λύση να το αγοράσεις αν δε θέλεις να βλέπεις διαφημίσεις.

Δε χρειάζεται μιρλα σε κάθε ποστ.

Always online είναι οι smart συσκευές συνεχώς και πάντως τύπου. Δε πρέπει να σ΄ανησυχεί το συγκεκριμένο app...
 
To θέμα είναι ότι όλα αυτά τα παιχνίδια τα έχουμε ήδη "πειρατευσει" από τα τέλη του 90. Γενικά οι εταιρείες μπήκαν πολύ αργά στο παιχνίδι του emulation, όταν ήδη είχε καθιερωθεί το homebrew emulation και μπορούσε ήδη ο καθένας πολύ εύκολα να κατεβάσει όχι μόνο ένα rom αλλά ολόκληρη την βιβλιοθήκη ενός συστήματος σε ένα torrent μικρότερο από 1GB. Δεν περιμέναμε την Sega να κυκλοφορήσει το Comix Zone το 2017 για να το κατεβάσουμε από το internet, το έχουμε ήδη στον δίσκο ή σε κάποιο CD εδώ και δεκαετίες. Και τι έκανε που το κυκλοφόρησε? Τι πρόσφερε έτσι ώστε να δώσει μεγαλύτερη αξία στο προϊόν της ώστε να τραβήξει τον κόσμο από τα homebrew? Διαφημίσεις, always online, κακό ήχο και κακό frame rate.

Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω την πειρατεία. Αυτό που θέλω να δείξω είναι ότι οι εταιρείες όχι μόνο άργησαν να εκμεταλλευτούν το emulation (που πριν το κυνηγούσαν) αλλά το τελικό προϊόν που προσφέρουν είναι κατώτερο από αυτό που είχαμε ήδη ως δεδομένο εδώ και δεκαετίες.

Και όχι μόνο η Sega αλλά και η Nintendo τα έχει κάνει σαν τα μούτρα της. Αυτό που λες, δηλαδή να υποστηρίξω την προσπάθεια της εταιρίας το έχω κάνει. Το έχω δοκιμάσει. Και μου βγήκε σε κακό. Ο μόνος λογος που είχα αγοράσει το Wii ήταν το Virtual Console. Εδωσα λεφτά για την κονσόλα και εξτρά λεφτά να αγοράσω 5-6 N64 roms. Τα οποία τα είχα ήδη και στο PC μου αλλά και αυθεντικά στο N64. Αλλα είπα να υποστηρίξω την προσπάθεια της Nintendo γιατί λατρεύω το emulation και πίστεψα ότι αν είναι official από την ίδια την εταιρία θα έχω ένα ανώτερο αποτέλεσμα. Αλλά τελικά αυτό που πήρα ήταν Ευρωπαϊκά roms στα 50hz. Για να καταλάβεις, αυτά ούτε καν τα κατέβαζα. Ολοι τα θεωρούν "junk roms" και κρατάνε μόνο τα exclusives που δεν έχουν βγει σε NTSC (αναγκαστικά).

Αλλά και πιο μετά τα ίδια λάθη κάνανε. Στο WiiU VC για παράδειγμα, τα χρώματα είναι σκοτωμένα. Κάποια roms είναι πειραγμένα και δεν είναι τα original ενώ κάποια άλλα είναι broken με bugs (το Ευρωπαϊκό Super Metroid για παράδειγμα).

Οπότε βλέπεις πως δεν τους νοιάζει και ιδιαίτερα. Αν ήθελαν πραγματικά να τραβήξουν τον κόσμο από το homebrew emulation θα πρόσφεραν ένα προϊόν ανώτερο απο αυτό που σου προσφέρει το homebrew emulation. H έστω με την ίδια ποιότητα. Αντι αυτού παίρνεις κάτι κατώτερο. Οπότε κι εγώ δεν βλέπω κάποιο λόγο να ασχοληθώ. Το μόνο καλό που συνέβη τώρα τελευταία είναι το ότι η Nintendo θα βάλει το τελικό, αυθεντικό Starfox 2 στο SNES mini. Αυτό είναι μία κίνηση που μου δείχνει ότι σε αυτήν την περίπτωση θέλουν να σου δώσουν κάτι που δεν το βρίσκεις αλλού (το rom που κυκλοφορεί είναι ένα πειραγμένο beta). Αυτό ναι, να το υποστηρίξω. Αλλά κακό emulation 16bit κονσόλας εν έτη 2017 με διαφημίσεις και always online δεν μου πάει να υποστηρίξω.

.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μιλάμε τώρα για συστήματα που έχουν αποσυρθεί από την αγορά εδώ και 20 χρόνια και τα ρομς κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες και ακόμα και η κουτσή μαρία τα έχει στη συλλογή της και μιλάμε για πειρατεία. Παραλογισμός. Αν πάμε με το γράμμα του νόμου, τα παιχνίδια αυτά θα είχαν εξαφανιστεί και δε θα υπήρχαν καν emulators αφού οι δημιουργοί τους θα ήταν στη φυλακή. Ειδικά αυτοί που φτιάξανε το ΜΑΜΕ θα είχαν φάει 20 φορές ισόβια αφού έπρεπε να έχεις 700 arcade κάτω στη πυλωτή για να ανοίξεις το πρόγραμμα. Οπότε πιο πολύ για copyright trolling μου ακούγεται.
 
Πίσω
Μπλουζα