Sensible soccer (SWOS) roster updates...!

Δεν έχω δοκιμάσει career mode με το τελευταίο update. Θα προσπαθήσω να το δω απόψε και θα σε ενημερώσω.
 
Λοιπόν, έχω πρόβλημα σε προηγούμενο στάδιο από ότι εσύ. Με πετάει έξω με Illegal Instruction πριν καν εμφανίσει το logo. Όπως κι εσύ, σε προηγούμενα updates όλα μου δούλευαν μια χαρά. Περίεργο... τους έστειλες email;
 
Δοκίμασα το νεο update v1.0 σε e-uae Linux, επελεξα ελληνικο career mode και δεν ειχα πρόβλημα. Δεν μπορεσα να το δοκιμασω σε real Amiga, διοτι χρειαζεται extra ram.

Το swos το έτρεξα με hard disk install, οχι όμως whdload. Ίσως έπαιξε διοτι επέλεξα ελληνικο career mode. Αν θελετε, και επιτρέπεται, μπορω να δωσω ενα link με το setup τους swos που εχω να το δοκιμάσετε.
 
Κι εγώ αυτο κατάλαβα χθες το βράδυ που το πάλευα χωρις αποτέλεσμα μέχρι τις 03:00:angry: Ότι τελικά το πρόβλημα είναι στο καθεαυτό whdload slave και ότι αν χρησιμοποιηθεί κάποιο HD install δε θα υπάρχει πρόβλημα. Το ζήτημα βρίσκεται στη συνεργασία slave-swos2 (πειραγμενου με βάση το νέο update) γί αυτο και τα illegal calls. Κάτι που θα δοκίμαζα σήμερα θα ήταν ένα αρχείο hdinstall 07 σε συνδυασμό με το νέο update αλλα αφού υπάρχει κάτι που σίγουρα δουλεύει, φίλε whiteulver θα μπορούσες να μας το υποδείξεις με κάποιο λινκ; Αυτο σημαίνει πρακτικά ότι σε πραγματική amiga πρέπει να βγουν οι δισκετες swos απο τη ντουλάπα ή τα ADF σε winUAE έτσι δεν είναι;
 
Με ADF λογικά δεν θα δουλέψει, θα χρειαστείς IPF. Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει dedicated hd install για το SWOS που δεν χρησιμοποιεί το WHDLoad.
 
Η εκδοση με το hd install βρισκεται [όχι links παρακαλώ είναι ακόμα copywrited. Ευχαριστώ]είναι ετοιμο με τα updates 2011-12 απλα κανεται τον φακελο mount σε winuae και ξεκιναει αυτοματα.

Για πραγματική amiga, θα πρεπει να αντιγράψεις τον φακελο SWOS12, που βρισκεται στο αρχειο που εδωσα πιο πανω, στον σκληρό της Amiga. θα πρεπει να υπαρχει extra ram στην Amiga για να τρεξει (3MB minimum μαζι με την chip ram).

Για δισκέτες νομιζω ειναι δυσκολο να χωρέσουν τα νεα updates.

@alkis21 Δες [ειλικρινά θα ήθελα να το αφήσω μόνο και μόνο για τους editors, αλλά είδα και άλλα αρχεία], εχω μαζέψει μερικα πραγματα για Amiga swos, hd installers, editors κλπ.
 
1oν: με ADF εχω παιξει μπαλλα παλιοτερα απλα ηταν μπελας και δεν εχω καμια σχεση με amiga emulation πλεον γιατι προτιμω ουτως ή αλλως μια πραγματικα Amiga (οπως οι περισσοτεροι νομιζω)

2ον: Εχω καταφερει στο παρελθον και χωρεσα updates σε δισκετα αλλα για να ειμαι πιο ακριβης, χρειαστηκα 3 δισκετες. Οι δυο πρωτες ηταν οι κανονικες του SWOS 96-97 και σε μια τριτη (κλωνο της original δισκετας που εχει το Data, νομιζω ειναι η disc2) προσπαθησα να χωρεσω το updated Data και φροντισα να ειναι 100% ολοκληρωμενος κι ας ελειπαν καποια αρχεια απο τα αρχικα της δισκετας. Ετσι οταν φορτωνε το παιχνιδι, σε καποια φαση εκανα (hot swap) αλλαγη στις 2 δισκετες με τα δυο διαφορετικα Data (οταν παραπονιοταν το παιχνιδι στο φορτωμα ή κολλουσε) και αυτο ηταν ολο. Ξερω οτι ηταν ημιμετρο αλλα με καποιο εμμεσο τροπο τουλαχιστον δουλευε το update με δισκετες στην Α600 που ειχα τοτε.

Οσον αφορα το Swos12 που ανεβασες Whiteulver, επειδη winuae δε χρησιμοποιω θα το ξεζιπαρω απευθειας σε μια Micro Amiga One οποτε εκει το βλεπω αυτοματα χωρις mount και θα παρω το φακελο που μου χρειαζεται. Σε περιπτωση που κατι παει στραβα, σε ποιο HDinstall (απο αυτα που εχεις στη σελιδα σου) βασιζεται ουτως ή αλλως για να το κανω μονος μου χερατα; Επισης δεν ειναι κριμα εφοσον γινεται τοση δουλεια για να μενει updated αυτο το φανταστικο παιχνιδι, να μη δινεται και στη σελιδα του Synchro ενα ετοιμο πατσαρισμενο αρχειο (εκτος κι αν ειναι θεμα copyright) ή εστω μια υποδειξη σε HDinstall που να δουλευει σιγουρα;
 
Για τα links, όντως τα updates εχουν καποιο copyrighted υλικό αλλα η σελίδα με τους editors δεν εχει κατι περιεργο. Αν ειναι για το free registration του editor, το έχει δώσει ο δημιουργός του, στο Aminet.

@portarinos78 η εκδοση που για install που χρησιμοποιώ είναι η πρωτη, η οποία υποστηρίζει ολες τις εκδοσεις του SWOS. Απο οτι βλεπω πιο πολυ υπαρχει ενδιαφερον για winuae εκδοση, για αυτο βγηκε και το SWOS-Total Pack (ψαξτο στο γερμανικο site) που αυτοματοποιεί καποια πραγματα. Για real amiga, υπαρχει μικρο support.

@Alkis21 Ειχα δει το site σου παλιοτερα, ωραια η amiga σου, κατασπρη απ' οτι βλεπω :thumbup: Λιγο το micro$oft mouse, χαλαει την ολη φαση :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
λοιπον, Αλληλούια!!!! Χάρη στη συμβολή του Whiteulver, φρεσκαρα λιγάκι στη μνήμη μου τη λύση που είχα βρει παλιότερα για να κάνω τα updates να παίζουν αδιαμαρτύρητα. Αναφέρεται και πιο πριν στο ίδιο thread αλλα την επαναφερω. Με γυμνό whdload slave του SWOS δεν πρόκειται να παίξει ποτέ το updated υλικό. Απαραίτητο είναι ένα HD Installed SWOS απο αυτά που κυκλοφορούν ως έτοιμα προς εκτέλεση για WinUAE και/ή Windows. Παίρνουμε απο το φάκελο του HD Install τα αρχεία SWOS2 και SWOS2.rel και τα πετάμε μέσα σε ένα φάκελο που έχει το WHDLOAD SWOS 96 όπως το έχουμε κατεβάσει απο τα πακέτα του Killer Gorilla λόγου χάρη. Αντικαθιστουμε με αλλα λόγια τα παλιά με τα δυο αντίστοιχα αρχεία. Στη συνέχεια αντιγράφουμε μόνο το updated DATA στον ίδιο φάκελο και είμαστε έτοιμοι. Παίζουμε κανονική καριέρα με φρέσκιες ομάδες και κρασαρισματα μηδέν. Enjoy!!!!!! Thanks Whiteulver. In SWOS we trust!!!!!

Καλα κάνατε και βγάλετε τα λινκς αλλα ρε παιδιά όλο το thread είναι γεμάτο απο τέτοια. Τώρα το θυμηθηκατε; Νομίζω είναι λίγο υπερβολικό και αν και αυτη η συζήτηση έχει γίνει ουκ ολίγες φορές, εγώ να πω, πως είμαστε τόσο σίγουροι ότι το αρχείο είναι ακόμη copyrighted; Ή απλά υπό το φόβο, τα θεωρούμε όλα ετσι;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα links μάλλον δεν οδηγούν σε copyrighted-free υλικο - δεν είμαστε όμως σίγουροι, γι αυτό έγιναν Edited. Αν κάποιος ξέρει κάτι άλλο, ως προς το αν έχουν απελευθερωθεί τα δικαιώματα του παιχνιδιού, να μας ενημερώσει και ευχαριστως να ανεβάσουμε το παιχνίδι και στο server του retromaniax.
 
Δυστυχώς, όχι μόνο δεν έχει ελευθερωθεί το SWOS αλλά και η εταιρία το εκμεταλλεύεται εμπορικά μέχρι σήμερα, αφού υπάρχει προς πώληση στο XBox Live! Άρα δεν ισχύουν καν οι συνήθεις δικαιολογίες περί abandonware.

Be very, very careful... ;)
 
Το συγκεκριμενο παιχνίδι που εχει βγάλει η εταιρεια codemasters για XBOX live δεν εχει καποια σχεση με τις εκδοσεις (Amiga / PC) που γίνονται τα updates. Επίσης εχουν κατεβασει, απο την επισημη ιστοσελιδα τους, και την σελίδα που φιλοξενούσε το παιχνιδι για το XBOX live.

Το swos το εχουν παρατησει και οι δυο εταιρειες που ασχολήθηκαν με αυτο (sensible software, codemasters) :(
 
να ρωτήσω κάτι...το swos για ελληνικό xbox live δεν υπάρχει διαθέσιμο προς αγορά/κατέβασμα;δεν το βρίσκω πουθενά με ελληνικό λογαριασμό ενώ όταν είχα δηλώσει ιρλανδία το είχε
 
Πράγματι, δεν έχει σχέση το παλιό sensi με το καινούργιο. Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα, άσε που το καινούργιο δεν τρέχει σε Amiga :p

Σε ότι αφορά το status του γενικότερα (για το παλιό μιλάω), θεωρείται abandonware αφού θα το βρεις σε όλα τα abandon sites. Tώρα το να μιλήσουμε για το abandonware γενικότερα, και τη νομική του υπόσταση (αν υπάρχει) είναι άλλο θέμα...
 
πριν εκτροχιαστουμε θεματικά σε σχέση με κάτι χιλιοσυζητημενο, να δώσω ένα tip όσον αφορά το updated SWOS 2011-2012. Είναι κάτι που είχα αντιμετωπίσει ως πρόβλημα και με το περσινό update αλλά καιι με το φετινό και τελικά μου "έκοψε" χθες λίγο και το έλυσα. Οποίος επιλέξει carreer mode και φυσικά θελήσει να σώσει την εξέλιξη του παιχνιδιού θα έρθει αντιμέτωπος με ένα μεγάλο πρόβλημα: κάνοντας το πρωτο save όλα είναι εντάξει. Στο δεύτερο save που θα γίνει, ναι μεν προτού βγούμε απο το παιχνίδι, ελέγχουμε κι το αρχείο που δώσαμε είναι εκεί προς χρήση, στο επόμενο boot της amiga μας δυστχως αν τρέξουμε το παιχνιδι και πάμε να συνεχίσουμε τη καριέρα με το δεύτερο save μας , θα φάμε πόρτα γιατί απλούστατα το παιχνίδι δε το βλέπει. Βλέπει μόνο το αρχικό save. Τότε τι κάνουμε; Αν υποθέσουμε ότι έχουμε δυο saves με ονόματα "save1" και "save2" (αυτο δε το βλέπει το SWOS όταν είναι updated), μετονομαζουμε το 2 σε 1 και ξεμπερδεψαμε. Αυτα.
 
Δέν εχει πεί κανενας για τα καινούρια updates για την season 12-13!
 
Πώς τo εγκαθιστώ σε κανονική Amiga? Αντικαθιστώ τα αρχεία αφού πρώτα αποσυμπιέσω το zip στο PC?
 
stratos84 είπε:
Πώς τo εγκαθιστώ σε κανονική Amiga? Αντικαθιστώ τα αρχεία αφού πρώτα αποσυμπιέσω το zip στο PC?
Είναι μανίκι η εγκατάσταση σε amiga.

Ριξε μια ματια στο thread , το περιγραφουν αναλυτικα.

Εν συντομία, δεν μπορείς αν παίζεις απο δισκέτες η WHDLoad να περάσεις τα καινούρια rosters.
 
καλησπερα σε ολους βρηκα το sensiblesoccer που μαλον πρεπει να ειναι απο αυτο το σαιτ http://www.sensiblesoccer.de/forum/index.php μηπως το εχει κατεβασει κανεις να μας πει πως ριθμιζεις τα κουμπια της κλοτσιας?

βασικα δεν ξερω και καλα αγγλικα και δεν πολυ καταλαβα πρεπει να εχουν κατεβασει και μερικα πακς για μεταγενεστερους παιχτες,επιχηρισα να κανω ρεντζιστραισιον αλλα δεν ξερω τις απαντησεις του σαιτ μπας και βγαλω ακρη......

υπαρχει κανεις που να ξερει? η υπαρχει κανενα rar αρχειο για pc παντα ετοιμο με κουμπι το (x) η το (z) για παιχνιδι με το joystik?
 
Πίσω
Μπλουζα