Seven X

Κανείς δεν έβλεπε το κλακ με τον Αρη Μαλανδράκη; Θυμάμαι για κάποιο διάστημα ιδιοκτήτες του στάθμου ηταν κάτι ευαγγελιστές και ο Δημήτρης Ρίζος.
 
Επισης το seven-x επαιζε και πολλα θριλλερ,οπως το Blood Feast και αλλα πολυ αγνωστα!

Mετα το 2000 δεν μου αρεσε καθολου γιατι το ριξαν πολυ στο τηλεμαρκετινγκ........ :brick: !

Νομιζω τα κεντρικα γραφεια του ηταν ακριβως πισω απο το νοσοκομειο Υγεια!!!
 
Στην παλιά αυτοκίνηση :)

Είναι μόνο δική μου ιδέα ότι ήταν 15-20 χρόνια μπροστά από την εποχή τους ή κυριαρχεί το συναίσθημα στην κριτική μου?
 
Αυτά που μου έχουν μείνει πιό έντονα από το Seven-X είναι οι εκπομές της (αδικοχαμένης) Νάνας Κοτσίλη, καθώς και αυτή της Βάνας Πεφάνη ("Mea Culpa"). Τον Χρήστο Παπαδόπουλο άντε να τον είδα μιά-δυό φορές, ενώ μου είχε κάνει εντύπωση και η Μαλβίνα Κάραλη που ξεκινούσε τότε τις εκπομπές που, μετέπειτα στο Σκάι, έγραψαν ιστορία.

Σχετικά με τα λογότυπα του σταθμού, έχω ένα βίντεο του 1993 να παραθέσω, στο οποίο το logo είναι λευκό και με διαφορετική γραφή απ' όσα έχουμε δει ως τώρα:


Επίσης, έχω ΚΑΘΑΡΟ το πρώτο σήμα του καναλιού, αυτό που υπάρχει και στη RetroDB. Είναι από περιοδικό. Θα το σκανάρω και θα επεξεργαστώ αυτό το ποστ, για να το προσθέσω!
 
Γύρω στο 1992 μέσα απο μία μουσική εκπομπή που είχε εκείνη την εποχή το seven x ( δεν θυμάμαι όνομα ) είχε κυκλοφορήσει και κάποιες συλλογές σε βινύλιο με ξένη μουσική απο hit τις εποχής, κάτι ανάλογο σαν τις συλλογές απο Geronimo groovy με όνομα hit box.
 
Μια ερωτηση παιδια??Θυμαται κανειs μια εκπομπη στο Seven-X αν θυμαμαι καλα 1990-1991?,,,την παρουσιαζε εναs ξανθοs με μακρυ ισιο μαλλι(VAN ALEN..καπωs ετσι τον λεγανε..),,η οποια εκπομπη εδειχνε αποσπασματα απο την νυχτερινη ζωη τηs Αθηναs(Parties σε Clubs)..κτλ..?Καθε βοηθεια και you tube αν υπαρχει ευπροσδεκτη,,ευχαριστω..
 
Μια εκπομπή με την Άννα Αδριανού και τον Δημήτρη Χατζηνικολάου ήταν και η τέχνη της Ζωής που προβλήθηκε από το SEVEN X to 1992. Εδώ οι τίτλοι της εκπομπής:

[video=youtube_share;QGWbglhaLkk]

 
Πολύ ωραίο κανάλι το Seven X, ήταν στο καθημερινό μου πρόγραμμα, καθώς παρακολουθούσα Μπατμαν, Munsters και Τα παιδιά της γειτονιάς (που νόμιζα ότι ήταν Βρετανικής παραγωγής, αλλά καθώς ξαναβρήκα από αυτό το θέμα τον αυθεντικό τους τίτλο, είδα ότι τελικά ήταν Καναδικής).
 
Παιδιά, ήταν τρομερά ποιοτικό το κανάλι αυτό. Εγώ ήμουν στην εφηβεία όταν άρχισε να εκπέμπει. Γενικά, όταν το σκέφτομαι αναπολώ ολόκληρη εκείνη την εποχή που υπήρχε μια άλλη αίσθηση, μια αισιοδοξία και σίγουρα πολύ καλύτερη τηλεόραση απ' ότι σήμερα.

Το κοινό που απευθυνόταν ήταν φιλότεχνο και φιλόμουσο, με πολλές αντίστοιχες εκπομπές και ταινίες. Θυμάμαι κι εγώ τις εκπομπές, εκεί πρωτοείδα την Μαλβίνα Κάραλη (όπου την ερωτεύτηκα αμέσως), την εκπομπή για το σινεμά με τον Παναγιώτη Τιμογιαννάκη και τον Γιώργος Τζιώτζιο (πέθανε δυστυχές και αυτός νέος - εκδότης του περιοδικού σινεμά), που λεγόταν "Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος πάνε σινεμά".

Επίσης έκανε εκπομπή ο Αγγελόπουλος παρακαλώ σχετικά με το σινεμά (δεν θυμάμαι πως λεγόταν η εκπομπή). Πάρα πολλές αξιόλογες σειρές. Ναι, οι πιο πολλές ήταν παλιές (οι εκδικητές, αλλά και το παλιό twilight zone). Και άλλες καινούριες όπως τα παιδιά της γειτονιας που ανέφερε ένας άλλος φίλος (δεν ηταν βρεταννικό, αλλά καναδικό).

Επίσης δεν υπήρχε αυτός ο πουριτανισμός που υπάρχει σήμερα στην τηλεόραση, με αποτέλεσμα πχ τα 26 μπάνια του γκριναγουει (περιέχει γυμνό) να παίζονται μέρα μεσημέρι. Το ίδιο και σε αρκετές ταινίες και εκπομπές που περιείχαν γυμνό, αλλά σε ένα μη-πορνογραφικό context.

Γενικά ήταν μια πολύ ελπιδοφόρα κατάσταση για την τότε καινούρια ιδιωτική τηλεόραση, η οποία δυστυχώς δεν ακολούθησε αυτό το μονοπάτι, αλλά αντίθεται είναι σε μόνιμη κατακύλα.

Αν μπορούσα να βρω κατι αντίστοιχο σήμερα, θα έλεγα ότι θα ήταν σαν να είχαν κανάλι η athens voice και η lifo μαζί - κάπως έτσι μόνο μπορώ να το περιγράψω σε κάποιον που δεν το έχει προλάβει.
 
Ποτε δεν ετυχε να το δω ως Seven X. Ηξερα απο τα περιοδικα κ τις εφημεριδες οτι ηταν ενα "κουλτουριαρικο" καναλι στο προγραμμα σε σχεση με τα "μεγαλα" καναλια. Εγω προσωπικα το προλαβα μοναχα δορυφορικα,λιγο πριν γινει ΣΚΑΙ κ οταν ξεκινησε απο δορυφορο (7ο Ανατολικα) οταν η Intersat εκανε το πειραμα να κανει πακετο στον δορυφορο με πιλοτικο πακετο. Τοτε ηταν που λεγοταν και Seven κ κυριο προσωπο ηταν ο Δημητρης Κωνστανταρας. Αφοτου ο μιστερ Ιντερσατ φυλακιστηκε (αν θυμαμαι καλα),μετα απο λιγο καιρο το καναλι περασε στα χερια του Αλαφουζου προετοιμαζοντας το τοπιο για το δευτερο πειραμα του τηλεοπτικου ΣΚΑΙ (αφου το πρωτο πειραμα του ισως καλυτερου τοτε ΣΚΑΙ,τωρα εκπεμπει ο Alpha).
 
Άλλο ένα ωραίο στιγμιότυπο με τον χρυσοδάκτυλο βιρτουόζο Κώστα Σταματάκη στην εκπομπή του Χρήστου Παπαδόπουλου "Χάριν ευφωνίας" να ερμηνεύουν Πάνο Γαβαλά.

 
seven-x εβλεπα κυριως για munsters εννοειται το 99 το ειχε αγορασει ο τοτε προεδρος του παοκ γιωργος μπατατουδης και εδειχνε τους εντος εδρας αγωνες Live εννοειται οτι εβλεπα και Mcm μαλιστα δεν εδειχνε ολη την ροη του καναλιου ζωντανα αλλα καποιες ωρες μαγνητοσκοπημενες με αποτελεσμα να ξαναπαιζει τα ιδια μετα απο καποια ωρα απο τι θυμαμαι σαν seven ξεπεσε παρα πολυ αρχισε να βαζει και ερωτικες ταινιες τα βραδυα μαλιστα και επισης καθε δευτερα βραδυ επειδη το tv magic επαιζε το monday night raw στο seven επαιζε ενα πολυ underground promotion το wew (womens extreme wrestling) μετα απο λιγο καιρο εκλεισε και η συχνοτητα πουληθηκε στον σημερινο σκαι οι εγκαταστασεις του seven αν θυμαμαι καλα ηταν καπου προς κατεχακη μερια
 
Το seven x,εκεί 1993 μέχρι 1997 θυμάμαι είχε σειρές και ταινίες διαμάντια που μόνο στην κρατική τηλεόραση έβλεπες...μέχρι και την σειρά twin peaks είχε προβάλλει τον χειμώνα του 1993 (ίσως το μόνο ελληνικό ιδιωτικό κανάλι μέχρι σήμερα που έχει προβάλλει την σειρά αυτή) και πολλά άλλα ενδιαφέροντα προγράμματα...
 
Φανταστικό κανάλι, και πολύ ωραίο το thread εδώ που διάβασα και θυμήθηκα πράγματα που είχα ξεχάσει! Εγώ έβλεπα φανατικά Twin Peaks, που το έδειχνε νομίζω δυο μόλις χρόνια μετά την προβολή του στην Αμερική (για όποιους θυμούνται τοτε οι σειρές ερχόντουσαν μετά από χροονια και χροοονια στη Ελλάδα), την κινηματογραφική εκπομπή με τον Παναγιώτη Τιμογιαννάκη και τον Γιώργο Τζιώτζιο (που όντως πέθανε νέος και ήταν ο πρώτος (;) διευθυντής του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ και μετά είχε φτιάξει την εταιρία διανομής ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ) που ήταν καταπληκτική γιατί είχαν πολύ διαφορετικά γουστα αυτοί οι δυο (ο Τιμογιαννάκης του εμπορικού, ο Τζιωτζιος του ποιοτικού). Επίσης εννοειται το Twilight Zone και το Kids in the Hall.. Και είχα πετύχει και όλη τη συναυλία  του 88 των Guns n´Roses στο Ritz, που τώρα βεβαια υπάρχει στο YouTube αλλά τότε ήταν απίστευτο να βλέπεις κάτι τετοιο στην ελληνική τηλεόρααση. Επίσης έδειχνε και Black Adder νομίζω;
 
O Δημογεροντάκης οντως αδικηθηκε, οπως και το καναλι SevenX που ειχε εξαιρετικες εκπομπες και σηριαλς εκεινη την εποχη.

Εχεις δικιο σε αυτο που λες. Το 90% της σημερινης τηλεορασης στηριζεται στην εκπομπη του Δημογεροντάκη και δεν νομιζω να του δωθηκε ποτε ενα credit αναγνωρισης...
ο Δημογεροντάκης είχε σκηνοθετήσει και το αξέχαστο (για εμάς που ήμασταν τότε παιδιά) σήριαλ "ο θησαυρός της Βαγίας"
 
Δεν το έχω δει ποτέ το κανάλι. Είναι όμως μεγάλη τύχη που κυκλοφορούν οι εκπομπές του Ηλία Μαλανδρη και βλέπουμε σπάνιες συνεντευξεις μεγάλων ηθοποιών. Έχω αντλήσει πολλά στοιχεία από τους ηθοποιούς που αυτοβιογραφηθηκαν εκεί.
Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν κι άλλες ή είναι όλες δημοσιευμένες
 
Φανταστικό κανάλι, και πολύ ωραίο το thread εδώ που διάβασα και θυμήθηκα πράγματα που είχα ξεχάσει! Εγώ έβλεπα φανατικά Twin Peaks, που το έδειχνε νομίζω δυο μόλις χρόνια μετά την προβολή του στην Αμερική (για όποιους θυμούνται τοτε οι σειρές ερχόντουσαν μετά από χροονια και χροοονια στη Ελλάδα), την κινηματογραφική εκπομπή με τον Παναγιώτη Τιμογιαννάκη και τον Γιώργο Τζιώτζιο (που όντως πέθανε νέος και ήταν ο πρώτος (;) διευθυντής του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ και μετά είχε φτιάξει την εταιρία διανομής ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ) που ήταν καταπληκτική γιατί είχαν πολύ διαφορετικά γουστα αυτοί οι δυο (ο Τιμογιαννάκης του εμπορικού, ο Τζιωτζιος του ποιοτικού). Επίσης εννοειται το Twilight Zone και το Kids in the Hall.. Και είχα πετύχει και όλη τη συναυλία του 88 των Guns n´Roses στο Ritz, που τώρα βεβαια υπάρχει στο YouTube αλλά τότε ήταν απίστευτο να βλέπεις κάτι τετοιο στην ελληνική τηλεόρααση. Επίσης έδειχνε και Black Adder νομίζω;
επίσης και κάτι προγράμματα και κινούμενα σχέδια που ποτέ δεν ξαναπροβλήθηκαν στην ελληνική τηλεόραση,όπως Liquid Television (πειραματική animation εκπομπή του MTV με animation όπως Æon Flux κτλ.),μια άλλη σειρά με τίτλο "Comic Strip presents" και πολλά άλλα που έχουν αναφερθεί πιο πάνω.Συνήθως διάβαζα στα τηλεοπτικά προγράμματα και μια άλλη εκπομπή με τίτλο "Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος παρουσιάζει" αλλά δεν ξέρω τι διαπραγματεύονταν.Ίσως κάτι σαν την "Κινηματογραφική Λέσχη" δηλ. να επέλεγε και να προλόγιζε ο Αγγελόπουλος κάποια ταινία;Άγνωστο...Πάντως το seven x το πέτυχα πρώτη φορά τα Χριστούγεννα του 1990 που είχαμε κατέβει για τις γιορτές στην Αθήνα και ήταν στα πρώτα του βήματα.Εκείνες τις μέρες είχε προβάλλει μια εντελώς κάλτ ταινία με τίτλο "Stormquest" και κάτι άλλες εντελώς φευγάτες σαν το "Liquid Sky","Dune" ...Επίσης θέλω να πώ εδώ,ότι το στύλ του Seven Χ ,το είχε στο περίπου και ένα κανάλι τοπικό εδώ στην Λαμία το πρώτο τοπικό κανάλι που λέγονταν...Μ.ΤV...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα