Ajax87
Human RetroDatabase
- Αντιδράσεις
- 459
Καλησπερα σημερα δοκιμασα να βαλω τον SnesGT στο λαπτοπ μου που εχει Windows7 πανω. Παρατηρησα οτι φαινονται πολυ pixeλιασμενα ολα . Στην αρχη επειδη ειχα καιρο να δουλεψω τον συγκεκριμενο emulator λεω δεν θα εχω το bilinear filtering ενεργοποιημενο. Ψαχνοντας δεν βρηκα επιλογη για bilinear filtering , ομως θυμομουν οτι στο desktop επαιζα μια χαρα με τον SnesGT.
Ξερωντας οτι ο φιλος Τασος (imgema) χρησιμοποιει τον συγκεκριμενο emulator του εκανα ενα pm να τον ρωτησω που ειναι η ρυθμιση για bilinear filtering και μου ειπε οτι ειναι ενεργοποιημενη by default και οτι μαλλον φταιει το direct draw των windows7 επειδη ο emulator εχει μονο directdraw output.
Ψαχνοντας λοιπον κατεληξα οτι αυτο φταιει οντως, κανοντας ενα απλο τεστ με τον Snes9x.
Ο Snes9x εχει 3 output methods directdraw-direct3d-openGL οποτε εχουμε :
με το direct3D + bilinear filtering που εχω ως default εχω αυτο το αποτελεσμα:
με directdraw + bilinear filtering εχω αυτη την εικονα που ειναι ακριβως το ιδιο με αυτο που βλεπω στον SnesGT :
Η ερωτηση που εχω να κανω προς τους ειδημονες εδω στο φορουμ ειναι η εξης : μπορω με καποιο τροπο να εχω bilinear filtering στα win7 οταν δουλευει κατι με direct draw(SnesGT);;
Ευχαριστω εκ τον προτερων .
Ξερωντας οτι ο φιλος Τασος (imgema) χρησιμοποιει τον συγκεκριμενο emulator του εκανα ενα pm να τον ρωτησω που ειναι η ρυθμιση για bilinear filtering και μου ειπε οτι ειναι ενεργοποιημενη by default και οτι μαλλον φταιει το direct draw των windows7 επειδη ο emulator εχει μονο directdraw output.
Ψαχνοντας λοιπον κατεληξα οτι αυτο φταιει οντως, κανοντας ενα απλο τεστ με τον Snes9x.
Ο Snes9x εχει 3 output methods directdraw-direct3d-openGL οποτε εχουμε :
με το direct3D + bilinear filtering που εχω ως default εχω αυτο το αποτελεσμα:
με directdraw + bilinear filtering εχω αυτη την εικονα που ειναι ακριβως το ιδιο με αυτο που βλεπω στον SnesGT :
Η ερωτηση που εχω να κανω προς τους ειδημονες εδω στο φορουμ ειναι η εξης : μπορω με καποιο τροπο να εχω bilinear filtering στα win7 οταν δουλευει κατι με direct draw(SnesGT);;
Ευχαριστω εκ τον προτερων .
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: