Λοιπόν, για μια ακόμα φορά, να ζητήσω συγγνώμη για όποια παρεξήγηση μπορεί να έγινε, γιατί με τη δικαιολογία ότι γνωρίζω και προσωπικά κάποιους από εσάς, ήμουν ίσως λιγάκι πιο... ελεύθερος στις εκφράσεις μου, ειρωνικός, σαρκαστικός ή ακόμα και εριστικός, αν θέλετε, στα πειράγματά μου, απέναντι σε μια σειρά παιχνιδιών που πραγματικά την θεωρούσα (και τη θεωρώ ακόμα, φυσικά) ως "πολύ κακό για το τίποτα"...
Λίγο-πολύ, με κάλυψε ο Leon με τα επιχειρήματα που έχει παραθέσει, αφού βλέπω ότι οι απόψεις μας σχεδόν ταυτίζονται στους περισσότερους τομείς του παιχνιδιού, οπότε δεν έχει νόημα να επαναλάβω κάτι... Νομίζω πως με τη φράση του "Τα levels πιο πολύ τα...προσπερνούσες παρά τα έπαιζες. Σίγουρα πολύ εντυπωσιακό τεχνικά αλλά το gameplay του δε νομίζω ότι σε κρατούσε τόσο πολύ.", αντικατοπτρίζει την αίσθηση που αποκόμισα κι εγώ από τα όποια Sonic έπαιξα... (ναι, έχω παίξει τα περισσότερα και μάλιστα έχω τερματίσει το πρώτο και 1-2 ακόμα, έστω κι αν περίπου τα μισά, το παραδέχομαι πως τα έπαιξα σε emulator)
Δεν νομίζω να είπα ποτέ "Δεν μου αρέσει, άρα δεν είναι καλό...". Ποτέ δεν το έπαιξα αυθεντία... Άλλωστε πολλές φορές έχω αναφέρει παιχνίδια, είδη παιχνιδιών κ.λπ. για τα οποία έλεγα πως "δεν είναι του γούστου μου, αλλά τα σέβομαι" ή "τα θεωρώ αντικειμενικά ποιοτικά". Πέρα από τα σημεία που ήταν φανερό πως αστειευόμουν, νομίζω πως προσπάθησα να εκφράσω κάποια αντικειμενικά επιχειρήματα για να αιτιολογήσω την άποψή μου πως τα Sonic συγκέντρωσαν πολύ περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας από όσο θα έπρεπε...
Αλήθεια, το θεωρείτε τυχαίο ότι μετά τα χρόνια της ακμής (κυρίως δηλαδή των 16-bit 2D Sonic), η σειρά πήγε άπατη και (αν εξαιρέσουμε τα συμπαθητικότατα Sonic Adventure του DC, που πολύ σωστά σημείωσε ο Wally -αν και διαφωνώ κάθετα με την άποψή του πως "Οποιος θελει να παιξει "βαθυ" platform σιγουρα δεν θα διαλεξει Mario"-) όλα σχεδόν τα παιχνίδια της μάζευαν 5-6άρια στα reviews, ενώ πλην των φανατικών της σειράς, δεν ασχολήθηκε σχεδόν κανείς μαζί τους, παρά μόνο για να τα χλευάσει???
Ούτε θεωρώ πως είναι fanboy-στική στάση όταν λέω πως "Η σύγκριση μεταξύ Super Mario Galaxy και Sonic Unleashed είναι αστεία"...
@Maddog: Ειλικρινά, δεν το θυμόμουν ότι ο λόγος που δεν τρελαίνεσαι για τη σειρά Sonic είναι επειδή δεν σου αρέσουν τα platform γενικότερα ως είδος. Απλώς μου είχε έρθει αυτή η ατάκα σου από παλιότερη συζήτησή μας, δεν είχα κανέναν σκοπό να διαστρεβλώσω τα λεγόμενά σου και για να το λες πως το είπες έτσι, σε πιστεύω... (επιλεκτική μνήμη θες, Alzheimer θες, ειλικρινά όμως δεν το έκανα κακοπροαίρετα... Άλλωστε αυτή τη συζήτηση την είχαμε κάνει πριν χρόνια...). Ουσιαστικά, σε "χρησιμοποίησα" ως παράδειγμα (για να εξηγήσω στον Gryzor γιατί σε ανέφερα) για να "αποδείξω" πως κι άλλοι με αξιοσέβαστη θεωρώ άποψη εδώ μέσα, έχουν την εντύπωση πως η SEGA έχει βγάλει άπειρα πολύυυ καλύτερα παιχνίδια, τα οποία όμως δεν απόλαυσαν ούτε το 1% της δημοτικότητας των παιχνιδιών της μασκότ της εταιρείας...