Spectrum disk drive 3.5'' !!!

Καλώς ήρθες Theodevil είσαι και εσύ της οικογένειας μας !Μπράβο για το καταπληκτικό site που έχεις!Φιλιά στην όμορφη φλόριντα!! Για ότι θελήσεις σχετικά με το φόρουμ θα είμαστε στην διάθεση σου ,αν και δεν νομίζω ότι ξέρουμε κάτι περισσότερο από εσένα!Καλώς ήρθες στην οικογένεια μας!Εδώ θα μείνεις....... :)
 
pooky(1) είπε:
Φίλε Πάνο ακολουθώντας το παραπάνω link βγήκα εδώ!
http://www.q40.de/

Για όνομα του Θεού!!!!! Δεν έχει πεθάνει τίποτε και ούτε πρόκειται να πεθάνει ποτέ!!!!!

Επιτρέψτε μου να αφιερώσω το παραπάνω link με πολύ αγάπη στον Akmakas........!!!!!!!!!!!!
Τι να το κάνω βρε???Κόλλησα την μαπα μου στο Μόνιτορ....Με έβαλες στην πρίζα! :D
 
Αυτό το post το άνοιξα με τον Theo στο μυαλό μου. Αυτός που μου έμαθε την ύπαρξη του disk drive 3.5'' για τον Spectum αλλα και ο σταθερός μου προμηθευτής σε ότι αφορά το software για τον Spectrum μου. Καλώς ήρθες φίλε.
 
Πάνο καλημέρα. Εχουν περάσει τόσα χρόνια που δε θυμάμαι, να με συμπαθάς.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940 !
 
Θοδωρή σχεδόν δεν το πιστεύω ότι σε έχουμε επιτέλους εδώ. Σου είχα στείλει email στις 6/9 στο td@develegas.com με το ακόλουθο περιεχόμενο:


"
Ela vre Teo Devil! Apistefto pou se ksanavriskw epeita apo tosa xronia.. Syggnwmh gia ta greeklish, alla den kserw an sthn Florida mporeis na deis swsta ta Ellhnika.

 


8elw na episkefteis to site mas kai na grafteis melos… mpes kai 8a katalavaineis ti ennow:


8a einai ypertath timh mas na se exoume sthn parea mas! Katevase eleu8era osa teuxh Pixel 8es…





Piracy in the High Seas! In Sinclair we Trust!"


 


Σε καλοσωρίζω λοιπόν κι επίσημα. Χαίρομαι που βρήκες τον δρόμο ακόμη και μόνος σου τελικά! :D Ψάξε στα θέματα στο φόρουμ μας και να είσαι σίγουρος ότι θα ανακαλύψεις τρομερά ενδιαφέρον υλικό. Κάθε συμμετοχή σου ευπρόσδεκτη και επιβεβλημένη!

 


 
Aeon, δυστυχώς αυτό το email δεχόταν τόσο spam που απλά το έκανα delete.

Αν θες σβήστο κι από το post σου σε παρακαλώ.

Θυμήστε μου λιγάκι πώς τα λέγαμε τότε κλπ. Βλέπω υπάρχει στο forum κι ένας JohnnyRed χεχεχεχε....ήμασταν τότε στα "μαχαίρια", αν είναι αυτός. Νεανικές χαζομάρες βεβαίως.

Μαζευόμασταν τότε στο Πλαίσιο κάθε Σάββατο, βρέξει χιονίσει για να δώσουμε κασέτες. Ωραίες εποχές.
 
Theo επειδη βλεπω οτι το παρακολουθεις το thread, να σου πω οτι οταν μπορεις να μπαινεις στο irc του φορουμ (GRNet,#retromaniax) γυρω στις 22:00 (ωρα Ελλαδας :( ) ειμαστε συνηθως μεσα....

Αν εχεις και το modded Arkanoid σου....ανεβασε το καπου αν μπορεις ;)
 
Δυστυχώς εδώ τότε είναι 5μμ και είμαι στη δουλειά μέχρι τις 6-7μμ.

Δεν έχω κανένα από τα προγράμματα εδώ στην Αμερική. Ο,τι ανέβασα στο theodevil.com είναι από μετατροπές που είχα κάνει το '96.

Καλό μήνα Σπεκτρουμάδες και καλή μέρα. Over and out! :)
 
Theo ασχολείσαι ακόμα με υπολογιστές; Πες μας λίγα πράγματα για το πως βρέθηκες εκει.
 
theodevil Διψάμε για ιστορίες από τις καλές εποχές των home micros!!!! :)
 
Χαίρεστε, λίγο περίεργη αρχή για post αλλά έτσι μου ήρθε.

Α βρε Theo, ακόμα το έχω το Twinz που μου είχες βάλει στην κασέτα μαζί με κάτι άλλα παιχνιδάκια. Δε μιλάω, απλά δες (δικά σου τα γράμματα, τα είχα πατήσει λίγο με μαρκαδόρο από πάνω)

OldSpeccyTape.jpg


Αλλά για το F16 128K με το blockload που είχες βάλει και δεν μπορούσα να το αντιγράψω γιατί δεν υπήρχαν τέτοιοι copiers στο κρατάω!

Απλά τώρα που σε είδα είπα να το πετάξω μια που θυμήθηκα παλιές εποχές που κυριολεκτικά τα ψάχναμε τα παιχνίδια... και η κασέτα παίζει ακόμα (και όλα τα υπόλοιπα νούμερα και επόμενα αυτής!)

ΥΓ. Για όποιον αναρωτιέται εκεί με μολύβι είχα γράψει "κενό 1,48Κ" που σημαίνει οτι η κασέτα είχε χώρο για ακόμη ένα παιχνίδι 48Κ. Ούτε file manager ούτε τίποτα, με το μάτι όλα κ στο περίπου τα κάναμε!

ΥΓ. Α! Κι επί του θέματος, το έχω και το 3.5'' (της Datel) και μάλιστα το είχα πάρει προς το τέλος της φεουδαρχίας του Speccy (η άλλη ήταν του commie) όταν βρέθηκα κάπου στο Λονδίνο δίπλα στο μαγαζί τους, και φυσικά δουλεύει.
 
Θυμαμαι τις ενδειξεις του counter στα εξωφυλα των κασετων (προτιμουσα για καποιο αγνωστο βιτσιο τις Intersonic :D )

π.χ

Asterix 51

GhostnGoblins 112

Twister 168

κτλ

Φιλε Arheos καλωσηρθες!

με εβαλες στη πριζα να βρω τις "multi" κασετες μου και να φωτογραφισω τα περιεχομενα..

Βρε Theo που χαθηκες?
 
Arheos καλώς όρισες!!!!!! Μείνε εδώ καλά είναι, όλοι αρχαίοι είμαστε, τρελοπαππούδες, τρελλοξεμωραμένοι που προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή αυτή την απίθανη αίσθηση που σου έδιναν μηνύματα του τύπου: Tape loading error, ή το thrill που σου δημιουργούσε η εντολή:

LOAD "".

......και από ότι φαίνεται καλά τα έχουμε πάει μέχρι τώρα!!!!!
 
R: Tape Loading Error....τρομος

Και αυτος ο θειος,δεν μπορουσε να κανει checksum ανα 10 sec? Επρεπε να φτασει στο τελος το φορτωμα για να φας το μηνυμα???
 
Wally είπε:
Θυμαμαι τις ενδειξεις του counter στα εξωφυλα των κασετων (προτιμουσα για καποιο αγνωστο βιτσιο της Intersonic :D )π.χ

Asterix 51

GhostnGoblins 112

Twister 168

κτλ

Φιλε Arheos καλωσηρθες!

με εβαλες στη πριζα να βρω τις "multi" κασετες μου και να φωτογραφισω τα περιεχομενα..

Βρε Theo που χαθηκες?
Η TDK είχε πλουτίσει από μένα. (TDK46 αρχικά)

Όταν ανακάλυψα οτι το "μικρό" κασετόφωνο μετρούσε από το αριστερό καρούλι και το "μεγάλο" από το δεξί (έλα μου ντε!) αποφάσισα να μην ασχοληθώ με μέτρημα και πήγαινα με το μάτι εκεί που έκανε "γραμμή" η κασέτα από την τελευταία φορά που τη σταματούσα στο παιχνίδι.

Όχι άντε να "κολλήσεις" τώρα DVD αν σου γρατζουνιστεί! ενώ τότε, τσατ-πατ και το πολύ να έχανες ένα παιχνίδι.

Καλώς σας βρήκα (και pooky)

@Pooky: Φαντάζεσαι να είμασταν όντως παππούδες τότε που είχαν βγει τα micro και να βάζεις την κασέτα, να περιμένεις πόση ώρα και μετά error; Εκεί να δεις απίθανη αίσθηση με την πίεση του παππού στο 19 !

ΥΓ. Τώρα που είπες για R: Tape (@#$%^^^$#&&^ΑΑΑααααΑΑααΑχχχ!!! τίποτα κάτι θυμήθηκα κ τρόμαξα!) ας μη το πω ολόκληρο, θεωρείται γρουσουζιά, για μερικά παιχνίδια είχα σημειώσει τι ρυθμίσεις έπρεπε να κάνω για φορτώνουν από το κασετόφωνο.

[Everyone's a Wally: Bass=3 - Trebble=7 - Mono - Left Only] κ πάει λέγοντας. Ξέρουμε εκείνες τις κασέτες με κακή ποιότητα για τους γνωστούς λόγους. Προ Multiface και Lerm εποχές. Πίιιιιικρα!

Και μια ιστορία που θυμήθηκα για το Match Point με το περίεργο turbo load. Το είχα προσπαθήσει τόσες φορές, πάνω από τρεις ώρες θα ήταν ΜΟΝΟ γιαυτό να φορτώσει που στο τέλος λέω: "Ας φορτώσει αυτή τη φορά κ δε θα έχω ανοιχτό το κασετόφωνο να γράφει από την άλλη -για να τη γράψει με τα σωστά settings, τότε δεν είχα διπλό-. Μόνο να φορτώσει να το δω, να παίξω κι ας μην ξαναφορτώσει!"

Η επιθυμία μου πραγματοποιήθηκε. Έπαιξα όσο μπόρεσα πριν αρχίσει να καίγεται το μηχάνημα και μετά τέλος... Δεν ξαναφόρτωσε!
 
Καλώς ήρθες Artheos στο φόρουμ!Kαλή διαμονή και καλό.......1982 Sinclair research Ltd.................:biglaugh:
 
re mipos "pswnize" kaneis ap ton Thomas Soft stin plateia Kaniggos?

hehehe
 
Αν και Θεσσαλονικιός θυμάμαι πως το 1987 ένας πολύ καλός μου φίλος είχε έρθει από την Αθήνα με ένα κουτί με δισκέτες περίπου γύρω στις 60 τις οποίες είχε γράψει παιχνίδια από τον Thomas Soft...Δεν θα ξεχάσω το απόγευμα εκείνο που είχαμε λιώσει στην Amiga του να παίζουμε αυτά τα παιχνίδια!!!
 
Πίσω
Μπλουζα