STAR CHANNEL

FORD231

RetroNuts!
Joined
28 Φεβ 2010
Μηνύματα
3.087
Αντιδράσεις
3.596
STAR CHANNEL εναρξη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 1993

με πολυ καλες ταινιες ξενες και ελληνικες αλλα και πολυ καλες σειρες
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το Σταρ οταν ειχε πρωτοανοιξει ειχε ενα τελειως διαφορετικο προφιλ απο σημερα (μπλιαξ). Ή καλυτερα ειχε το προφιλ του μικρομεσαιου καναλιου ψυχαγωγιας οπως το αντιλαμβανονταν στα 90ς. Πολλες ξενες ταινιες καθημερινα (πολλες β κατηγοριας περιπετειες και θριλερ), ξενες σειρες και ελαχιστο ελληνικο προγραμμα.

Στην ουσια γεμισε το κενο που αφησε ο Αντ1 μιας και παλιοτερα το Μεγκα ''ειδικευοταν'' στις σειρες ενω ο Αντ1 στις ξενες ταινιες και σειρες.

Αργοτερα οταν σταθηκε καλυτερα αρχισε τις ψυχαγωγικες εκπομπες και τις ελληνικες σειρες, με καλουτσικη ανταποκριση απο το κοινο. Μετα ηρθε η καταιγιδα του trash, των gossip εκπομπων και εν τελη η οριστικη μεταμορφωση του σταθμου σε σημειο προβολης εμετικων περσονων και βουτιων στην Μυκονο.

Απο καιρο εις καιρο βεβαια εξακολουθει να με εκπλησει. Ειναι απο τα λιγα καναλια που ακομη σεβονται τις αργιες και εορταστικες περιοδους προσαρμοζοντας το προγραμμα τους. Επισης διατηρει τη παιδικη ζωνη του.
 
Και πολύ ξύλο ρε παιδιά :D :D:D

(Καλύτερο πρόγραμμα από το σημερινό πάντως ;) )
 
ακόμα βάζει ωραίες ταινίες και έχει ελλατώσει και τις διαφημίσεις ;)
 
Το παλιό Star με Διαπλεκόμενους και Comfuzio μου άρεσε. Θυμάμαι μικρή αμιδρά ότι το Star είχε πολύ προχωρημένο για την εποχή του πρόγραμμα.

Τώρα έγινε το Κανάλι του Κραξίματος και της Μυκόνου. Ανάθεμα το Big Brother που το κατέστρεψε το δελτίο και το έκανε gossip.
 
Μην ξεχναμε οτι το ξεκινημα του Star επιμεληθηκε ο Μαστορακης εξου και η στροφη σε παλιες κλασικες επιτυχημενες Αμερικανικες σειρες.
 
Πραγματικά, οι ξένες ταινίες που έβαζε στις αρχές του το κανάλι, ήταν πολύ καλές. Από ότι θυμάμαι, κάθε σάββατο μεσημέρι θα έβαζε μια ωραία ταινία, συνήθως κωμωδία η περιπέτεια. Οι ελληνικές σειρές δεν ήταν ποτέ, το δυνατό σημείο. Η πρώτη του ειδικά, ήταν απλά τραγική. Λεγόταν Δόκτωρ τζούλια και μις... Χάιδω8)! Σενάριο και σκηνοθεσία περίπου ανύπαρκτα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομιζω μια πρωτη αλλαγη του σταθμου ηταν καπου το 1996 οταν εφυγε ο Μαστορακης και ο σταθμος στραφηκε πιο πολυ σε επιχειρηματικοτητα και διαφημιση.

Θυμιζω πχ τα κομικς της Modern Times (Μοντερνοι Καιροι σε πιο σοβαρες εκδοσεις) τα οποια διαφημιζε σχεδον συνεχεια. Επισης απο τις MT κυκλοφορουσαν σε κομικς σειρες που επαιζε το καναλι (Ηρακλης, Ζινα, X-files)

Επισης οταν ανοιξε το Village Center το διαφημιζε μονο το Σταρ αλλα δεν καταλαβα ποτε σε ποιον ανηκε τι

btw σημερα τη Modern Times την εχει "αναλαβει" το Αλτερ. Μαλιστα η εκφωνητρια στις (γκουχ, ενοχλητικες) διαφημισεις ειναι η ιδια που ελεγε τοτε τα τραιλερ του Σταρ :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπορει το star εχει γινει "το Κανάλι του Κραξίματος και της Μυκόνου "αλλα ειναι το μοναδικο που βαζει καλες ξενες σειρες ακομη και καμμια καλη ξενη ταινια,που και που,οποτε απο καναλια του στυλ alter το προτιμω
 
Το alter, Σκαι και Alpha στην ουσια ξεκινησαν σαν καναλια ''ενημερωσης''. Αρχικα δεν ειχαν τιποτα αλλο απο talkshows και ειδησεις. Μετα εριξαν λιγο νερο και επαιζαν και καμια ταινια ή σειρα. Το alpha προσπαθησε να γινει Mega στην θεση του Mega οσο ειναι δυνατον, παιζοντας αρκετα καλα προς αυτη την κατευθυνση αλλα δυστυχως η πιτα ειχε μοιραστει και τα λεφτα του δεν το εβγαζαν. Αποτελεσμα να καταντησει τηλεοπτικο οινομαγειρειο.. Το alter ή καναλι 5 ακομη και τωρα βασιζεται σε εκπομπες και ειδησεις με 2 δελτια καπακι που συχνα αλληλοκαλυπτονται (ελληνικη πατεντα).

Το Σταρ παντως εχει παει στην κολαση της ιδιωτικης τηλεορασης πλεον. Επιβεβαιωνει βεβαια την πεπεποιθηση μου πως τα καναλια πλαθουν τους τηλεθεατες και οχι το αντιθετο. Οι τραγικο διευθυνοντες που εχουν και υφος 50 καρδιναλιων, κορδωμενοι γα το οτι κατεστησαν ειδηση το οτι χυνονται καφεδες στο Τουρκολιμανο.
 
Ο Alpha ως ΣΚΑΙ (και A-Sky),το 1998-1999 έκανε δελτίο ειδήσεων παρόμοιο με αυτό που κάνει τώρα το STAR.Είχε καλλιτεχνικά,ζωντανές συνδέσεις με Άννα Βίσση και άλλους εγχώριους stars,συνεντεύξεις από διάσημους latin stars,όπως Thalia,Leticia Calderon (μιας και τότε ήταν στη μόδα τα μεξικάνικα).
 
thebest20 είπε:
Ο Alpha ως ΣΚΑΙ (και A-Sky),το 1998-1999 έκανε δελτίο ειδήσεων παρόμοιο με αυτό που κάνει τώρα το STAR.Είχε καλλιτεχνικά,ζωντανές συνδέσεις με Άννα Βίσση και άλλους εγχώριους stars,συνεντεύξεις από διάσημους latin stars,όπως Thalia,Leticia Calderon (μιας και τότε ήταν στη μόδα τα μεξικάνικα).
Αγάπη μου ήταν στο Alpha Sky τότε ο Μαλέλης. Θυμάσαι Esmeralda, Maria και όλο τα ρεπορτάζ για αυτό. Όπως και μετά τις αποκαλύψεις του Μάκη με το σκάνδαλο του Κορκολή, που οι ειδήσεις του καναλιού είχαν τα πάντα για το σκάνδαλο , και με τον Ασλάνη που έγινε την ίδια περίοδο το σκάνδαλο. Επίσης να προσθέσω με την Χειλουδάκη και τον εισαγγελέα trash και πούλησε το θέμα.
 
Δεν ξερω σιγουρα αλλα εχω την εντυπωση πως οφειλουμε πολυ απο το νεο στυλ της ελληνικης τηλεορασης στο Μαλελη και τις μοδες που δημιουργησε.

Θυμαμαι χαρακτηριστικα σε μια εκπομπη της Σεμινας στον Alpha με θεμα την τηλεοραση, ηταν καλεσμενοι αρκετοι ανθρωποι της τηλεορασης. Αναμεσα τους και ο πολυς Μαλελης, οπου με ενα μαλλον κυνικο υφος ανελυε την θεωρεια του ''ολα επιτρεπονται''. Δυστυχως δεν θυμαμαι το ονομα του καλεσμενου. Ηταν ενας νεος σχετικα σε ηλικια συγγραφεας, καμια φορα σκαει μυτη σε καμια εκπομπη και φαινεται φευγατο ατομο. Ηταν ο μονος που ειχε το θαρρος να εγκαλεσει τον Μαλελη και τους υπολοιπους ιδιου μηκους κυματος για την καταντια της τηλεορασης.

Αυτο ενω ειχε πρωτοεμφανιστει το σημερινο μοντελο του Σταρ, το οποιο διατηρουσε ακομη αληθινες ειδησεις αλλα με πολλα εμβολιμα ''χιουμοριστικα'' (ο Σεφερλης μπροστα τους ειναι Monty Pythons) σποτακια απο καθε πικραμενο δημοσιογραφισκο.

Ισως θα επρεπε καποια στιγμη να φτιαξουμε ενα θεμα ανασκοπηση της πορειας της ελληνικης τηλεορασης και τους χαρακτηρες κλειδια που επαιξαν ρολο. Πχ το φαινομενο Μικρουτσικος...
 
Γυαλιὰ Μαστοράκη

Δὲν εἶχα καλὲς σχέσεις μὲ τὴν τηλεόραση μετὰ τὸ '90 καὶ πρὶν τὸ 2000 τὶς εἶχα πρακτικὰ διακόψει. Τί θυμᾶμαι ἀπὸ τὸ Star; Τὶς πρῶτες του μέρες. Τὸ κανάλι διαφήμιζε κάποιες τρισδιάστατες ταινίες ποὺ γιὰ νὰ τὶς δῇ κάποιος καταλλήλως ἔπρεπε νὰ ἐφοδιαστεῖ μὲ γυαλάκι σοῦπερ. Κάποια μέρα στὸ Σύνταγμα εἶδα πρὸς πώληση σὲ ἕνα περίπτερο κάτι περίεργα γυαλιὰ ἡλίου: «Γυαλιὰ Μαστοράκη» ἔγραφε τὸ χαρτόνι ἀπὸ κάτω καὶ μπῆκα ἀμέσως στὸ νόημα! Νομίζω ὅτι στοιχίζαν 350 δραχμές.

«Γυαλιὰ Μαστοράκη». Ἑλληνικὸ δαιμόνιο…
 
Περιέργως ήταν ανοιχτό μωβ και κίτρινα, με αποτέλεσμα η εικόνα να φαίνεται και έγχρωμη αλλά και τρισδιάστατη! Τι είδους πατέντα ήταν αυτή; Ακόμα δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο!
 
to star θυμαμαι την μερα που ηταν να ξεκινησει το προγραμμα ειχε το σημα και μια αντιστροφη μετρηση και ξεκινησε μεσα απο το καναλι 29 στην επαρχια οπου εβγαινε αυτο το αναλι ξεκινησε το σταρ εκει.Θυμαμαι το πρωτο καιρο εβαζε ειδησεις απο την πρωτη μερα στις 8 και στις 9 εβζε τους σιμσονς.Επεισεις τα σαββατοκυριακα αλλαζε το σημα απο σταρσε σουπερσταρ και το ειχε απο την αλλη μερια της οθονης οπως τα συνδρομητικα καναλια.Παιδικο προγραμμα τον πρωτο καιρο δεν εβαζε καπου τ 1995 ξεκινησε να βαζει, θυμαμαι την εκπομπή που εκανε αργα ο μαστορακης.Το σταρ απο ειδησεις μπορει να ειναι οτι ναναι αλλα τουλαχιστον εκει δεν θα δεις τουρκικο σηριαλ δεν νομιζω να πεσει εκει το σταρ
 
nektarios1451 είπε:
Επεισεις τα σαββατοκυριακα αλλαζε το σημα απο σταρ σε σουπερσταρ και το ειχε απο την αλλη μερια της οθονης οπως τα συνδρομητικα καναλια.
Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και το παρακάτω βίντεο από την συνέντευξη της Άννας Βίσση στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου, Ο Πέτρος Κι Ο Λύκος.

 
ποια ηταν εκεινη η αισθησιακη σειρα που εβαζε το σταρ το 1995 τα βραδια μετα τις 1?
 
Πίσω
Μπλουζα