Star Wars - Η συλλογή μου

Συνέχεια με 3 περίεργες φιγούρες μια και αναφέρονται σε..... φαντάσματα, ή καλλίτερα πνεύματα επιφανών Jedi. πρόκειται για τους Yoda, Qui-Gon Jinn και Obi Wan (ο τελευταίος σε μεγάλη ηλικία).

Οι φιγούρες είναι φτιαγμένες από ημιδιαφανές σκληρό πλαστικό σε πρασινο χρώμα. Τοποθετούνται σε ειδική βάση που έχει λαμπάκι στη μέση, ενώ με κουμπί σαν κουρδιστήρι στριφογυρίζει το μέσον της βάσης μαζί με τη φιγούρα. Με τον τρόπο αυτό η φιγούρα φωτίζεται από κάτω και ως ημιδιαφανής λαμπυρίζει στο σκοτάδι δίνοντας την αίσθηση του πνεύματος.....

Το αποτέλεσμα είναι όντως εντυπωσιακό και δεν αποτυπώνεται καλά στη φωτογραφία παρά τις προσπάθειές μου. Στην πραγματικότητα είναι πολύ πιό θεαματικές το βράδυ!

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg
 
Παράξενο βέβαια να μετακινείται κανείς σε εποχή υψηλής τεχνολογίας και διαστημοπλοίων με.... εξημερωμένα τέρατα, αλλά η εικόνα είναι πιό εντυπωσιακή.......

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg
 
Περνάμε σε δύο οχήματα Speeder, αυτό της κυνηγού επικηρυγμένων - δολοφόνου Zam Wessel και αυτό του Anakin με τον Obi-Wan. Προέρχονται από το Επεισόδιο ΙΙ, όπου στον πλανήτη Coruscant ο Jango Fett αναθέτει στην Zam Wessel τη δολοφονία της Amidala. Την ανακαλύπτουν οι Anakin και Obi-Wan και αρχίζει το κυνηγητό με τα Speeder με κατάληξη την ανώμαλη προσγείωση στη Vos Gesal Street, έξω από το Outlander Club.

Τα οχήματα έχουν μηχανισμό για να εμφανίζονται και ως τρακαρισμένα μετά την ανώμαλη προσγείωση, ενώ η φιγούρα της Zam Wessel έχει ειδικό επίθεμα στο πρόσωπο ώστα να αλλάζει μορφή, όπως στην ταινία. Μπορούν με λίγα σκηνικά να κάνουν ωραίο διόραμα.....

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg
 
Για τον Tatooine το όχημα του Luke για να αιωρείται πάνω από την έρημο είναι το X-34 Landspeeder. Με μετακίνηση του μοχλού βγαίνουν μικρές ρόδες από κάτω και μέσα με ανεξάρτηση ανάρτηση, οπότε το όχημα φαίνεται να αιωρείται όταν το σπρώχνει κανείς. Επίσης ανοίγει το μπροστινό μέρος. Κάνει ωραίο διόραμα με φιγούρες και σκηνικά.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg
 
Ατελείωτη αυτή η συλλογή! Για μια ακόμη φορά Respect.
 
Ένα από τα περίεργα σκάφη είναι και το Geonosian Fighter, που εμφανίζεται στο Επεισόδιο ΙΙ. Τα φτερά του εκτείνονται με ελατήριο, ενώ εξαπολύουν βλήματα. Είναι με το χειριστή του.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg
 
stayros είπε:
Πανεμορφα ολα τους! Να σημειωθεί ότι οι φιγούρες των Jawa έχουν στο πάνω μέρος της κουκούλας τους τμήμα με διαφανές καφέ πλαστικό, από το οποίο μπαίνει φως από πάνω και βγαίνει από τα μάτια τους, κάνοντάς τα να λαμπυρίζουν. Έξυπνο κόλπο για αληθοφάνεια χωρίς μπαταρίες και λαμπάκια.....

Τωρα αν ζητησω κοντινες φωτογραφιες εν δραση απο αυτα θα με πεις γκρινιαρη.... #)
Άργησα, αλλά δεν σε ξέχασα φίλτατε stayros, έβγαλα τις κατάλληλες φωτογραφίες, τις οποίες και παραθέτω. Στη φωτογραφία 2 φαίνεται το διαφανές τμήμα της κουκούλας των Jawa, που επιτρέπει να περνάει το φυσικό φως από πάνω στα μάτια τους, στα οποία έχουν από μέσα μάλλον κίτρινη μεμβράνη. Πέφτοντας το φως τα κάνει να λαμπυρίζουν (φωτογραφίες 1 & 3, ενώ όταν το φως δεν πέφτει στην κουκούλα της φιγούρας, τα μάτια δεν φωτίζονται.

Με την ευκαιρία και τα Jawa πάνω στο Ronto, που χρησιμοποιείται σαν μεταφορικό μέσο στον Tatooine. Τώρα γιατί να χρησιμοποιούνται τέρατα και όχι τρίκυκλα(?????) σε εποχή διαστημοπλοίων ο Lukas και το Χόλυγουντ ξέρουν......

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg
 
Eagle 1 είπε:
Άργησα, αλλά δεν σε ξέχασα φίλτατε stayros, έβγαλα τις κατάλληλες φωτογραφίες, τις οποίες και παραθέτω.
Mega Thanks φιλτατε!!!! :thanx2:
 
Και ένα διόραμα με φιγούρες των 3,75" από το παλάτι του Jabba, χωρίς όμως σκηνικά. Άντε να βάλεις και το... Rancor που είδαμε σε προηγούμενη ανάρτηση με το φύλακά του, τον Han Solo σε καρβονίτη, τη Leia μεταμφιεσμένη, τα ρομπότ κλπ.κλπ. και χρειάζεσαι ντουλάπα για το διόραμα...... Ελλείψει χώρου και για αποφυγή καυγάδων με τη συμβία, ξαναμπήκαν γρήγορα στο κουτί τους........

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg
 
Σκηνή από τη μάχη στον Geonosis μεταξύ του Count Dooku στο Speeder Bike του και του Republic Gunship που μετέφερε τους καλούς (Yoda κλπ.). Λείπουν βέβαια γύρω στα 5 κιλά άμμος και παρασκήνια....

Να σημειώσω ότι το Republic Gunship έχει πλαινές πόρτες που ανήγουν σιγά-σιγά με μοχλό, πάτο που είναι αποσπώμενος (όπως άφησε τους καλούς στην αρένα), ειδικό άγκιστρο με κλωστή για να σηκώσει τα ρομπότ και έξτρα πλαινούς πυργίσκους που τους χειρίζονται οι κλώνοι με κίτρινα διακριτικά (πιλότοι).

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κυνηγητό με Speeder Bikes. Η Leia και ο Luke έχουν στο κατόπιν τους αυτοκρατορικούς. Αν δεν έβρεχε συνεχώς και να έκανε ένα δαιμονισμένο κρύο όταν έβγαλα τις φιγούρες και τα οχήματα από τα κουτιά για τη φωτογράφιση, θα την είχα κάνει στο γρασίδι της αυλής, στο....φυσικό περιβάλλον του Endor.....

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg
 
Μα πόσα έχεις τελοσπαντων, ό,τι και να πω είναι λίγο! :D :D
 
@Lord_Makro Έχει ακόμα λίγο πράμα.......

Συνέχεια με τον παγωμένο πλανήτη Hoth και τον Luke που έκοβε βόλτες στα χιόνια, την επίθεση του τέρατος και τη σωτηρία του μετά στην ειδική δεξαμενή.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg
 
To Millennium Falcon είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρονικούς ήχους από την ταινία (κινητήρες, πολυβολισμοί κλπ.) και με φωτάκια. Επίσης πολλά μέρη του κινούνται (σύστημα προσγείωσης, ράμπα πρόσβασης στο εσωτερικό) ή ανοίγουν (πιλοτήριο, χώρος φορτίου) για να φαίνεται το εσωτερικό. Στις φωτογραφίες του έβαλα σχετικές φιγούρες μέσα και έξω και πήρε τη μορφή διοράματος.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg
 
Μεγάλο απωθημενο,( είναι στην λίστα αγορών ),μπραβο φιλε μου...........
 
Είναι όντως πολύ καλό, σου εύχομαι να το αποκτήσεις σύντομα αγαπητέ @filfil1

Συνέχεια με την περίεργη μηχανή του General Grievous, την TSMEU-6 Wheel Bike, καθώς και με το All Terrain Attack Pod (AT-AP) με τρία σκέλη. Και τα δύο έχουν κινητά μέρη και εξαπολύουν βλήματα, εμφανίσθηκαν δε στο επεισόδιο ΙΙΙ.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg
 
Συνέχεια με δύο εντυπωσιακά και μεγάλα οχήματα, τα AT-AT (All Terrain Armored Transporter) και AT-ST (All Terrain Scout Transporter) για φιγούρες σε μέγεθος 3,75". Τα παιδιά μου όταν τα έπαιζαν τα έλεγαν καμήλα και κότα αντίστοιχα.

Το ΑΤ-ΑΤ είναι πολύ εξελιγμένο, τα σκέλη του παίρνουν ότι στάση θέλει κανείς για να αποτυπώσουν κίνηση (στη φωτογραφία στη βιτρίνα τα δίπλωσα, διότι είναι τεράστιο και δεν χωρούσε), έχει ηλεκτρονικούς ήχους και φώτα που αναβοσβύνουν στα μπροστινά κανόνια που κινούνται με μοχλό, ενώ εξαπολύει και βλήματα. Έχει επίσης στα πλάγια του κορμού μεγάλη πόρτα, από την οποία μπορεί να μπει το χέρι και με μοχλό που είναι μέσα στο λαιμό, μπορεί κανείς να κινεί το πιλοτήριο/κεφάλι όπως θέλει (πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά) σκοπεύοντας κάθε στόχο. Το κυριότερο: Στον κορμό, πίσω από την ανοιγμένη μεγάλη πόρτα έχει σύστημα με οθόνες και κουμπιά και θέσεις για φιγούρες (π.χ. του κυβερνήτη). Πατώντας τα κουμπιά ενεργοποιούνται αυθεντικοί ήχοι και διάλογοι από το επεισόδιο 2 στον Hoth. Ακούγονται π.χ. οι μηχανικοί θόρυβοι από το περπάτημα, οι κανονιοβολισμοί, ανάβει διαδοχικά η οθόνη με τον Vader και το ενεργειακό κέντρο των επαναστατών και ακούγονται οι διάλογοι μεταξύ Vader και κυβερνήτη αναφορικά με την καταστροφή τους και στο τέλος αναβοσβύνει η εικόνα με ήχους ανατίναξης, σαν να καταστράφηκαν. Επίσης στο κάτω μέρος έχει σκοινί για να προσδεθεί ο Luke που τραβώντας το ανεβαίνει ως την πόρτα..... Είναι πλήρες με τον πιλότο και τον κυβερνήτη.

Το ΑΤ-ST έχει μηχανισμό με μοχλό στο πίσω μέρος, που πατώντας τον κινεί μηχανικά τα σκέλη και δίνει την αίσθηση του περπατήματος. Στρίβει την κεφαλή, εξαπολύει βλήματα και ανοίγουν οι θυρίδες.

Εκτός από τον Hoth τα θαυμάσαμε και σε άλλα επεισόδια, ακόμη και στο πρόσφατο.... Rogue One. Διαχρονικά οχήματα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg
 
Σειρά έχει τo Tatooine Skiff του Jabba που πήγαινε να ρίξει τους κρατούμενους στο Sarlac στην έρημο. Επάνω βρίσκονται οι κυνηγοί επικυρηγμένων Claatu, Barada και Nikto, τα ονόματα των οποίων ο Lucas τα πήρε από τις τρεις λέξεις που ενεργοποιούσαν το ρομπότ Gort στην ταινία The day the earth stood still του 1951. Το σκάφος έχει εξέδρα που εκτινάσσει τους επιβάτες (για να πέσουν στο Sarlac, κάγκελα που πέφτουν, εξέδρα που εκτείνεται και κινούμενα πηδάλια.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg
 
Και τρία σχετικά μικρά οχήματα:

AT-RT Chicken Walker (Allterain-Recon-Transporter): Είναι ηλεκτρικό και κινείται

Barc Speeder: έχει μοτέρ τριβής για την κίνηση

Imperial Probe Droide : Από τον Hoth, εξαπολύει βλήμα

1.jpg

2.jpg3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg
 
Και μερικές εικόνες από τη.... δράση του ΑΤ-ΑΤ στον Hoth κατεβασμένες από οικογενειακό βίντεο στα χιονισμένα Μελίσσια πρίν από πολλά-πολλά χρόνια.....

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα