Το πρώτο μέρος του διαστημικού έπους των έξι επεισοδίων πια, αν και γυρίστηκε πριν τριάντα πια χρόνια (η πρώτη ταινία) νομίζω ότι είναι μεν με πιο πρωτόγονα κινηματογραφικά εφέ αλλά ήταν αρτιότερο από άποψη ηθοποιίας αλλά και δέσιμο σεναρίου.
Η πρώτη τριλογία του πολέμου των άστρων είναι τελικά αυτή που έγραψε ιστορία και έγινε αιτία για την δημιουργία ενός ολόκληρου κινήματος (μαζί βέβαια και με το Star Trek που ξεκίνησε μία δεκαετία νωρίτερα) φανατικών οπαδών και της σειράς αυτής καθέ αυτής αλλά και της science finction κινηματογραφικής σκηνής.
Η δεύτερη τριλογία αν και έχει φανταστικά κινηματογραφικά εφέ (άλλωστε ο George είναι "μανούλα" σε αυτά), έχει και το ονομαστό cast, ακόμα και το σενάριο που θα μπορούσε να κάνει για μία φορά ξανά την διαφορά, έχω την αίσθηση ότι κάπου χωλένει ή εμένα πια (ως οπαδός της πρώτης τριλογίας) κάπου με αφήνει αδιάφορο θα έλεγα. Δεν έχει εν πάσει περιπτώση το κάτι που είχε το πρώτο μέρος.
Εγώ δεν έχω ονομάσει τίποτα με ονόματα από το έπος αυτό, όμως παραμένω οπαδός της και έτρεξα να προμηθευτώ και το πακέτο με τις ταινίες και τα Extras, το οποίο προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους σας (ειδικά τώρα που η τιμή του έχει παίσει αρκετά - έως πολύ).
Μπορείτε να το βρείτε
εδώ/ταινίες και
εδώ/ταινίες/extras.
-----------------------------------------------------
Επιπλέον πληροφορίες για τον Πόλεμο των Άστρων, θα βρείτε όπως πάντα στην Online εγκυκλοπαίδεια
Wikipedia, με πολλές και ενδιαφέρουσες αναφορές και σε τηλεοπτικές μεταφορές του έπους σε μορφή κόμικς:
Production - Release dateThe Star Wars Holiday Special - November 17, 1978
Caravan of Courage: An Ewok Adventure - November 25, 1984
Star Wars: Droids - September 7, 1985
Star Wars: Ewoks - September 7, 1985
Ewoks: The Battle for Endor - November 24, 1985
Star Wars: Clone Wars (2-D series) - November 7, 2003
Star Wars: Clone Wars (3-D series) - 2007 (expected)
Star Wars live-action TV series - 2008 (expected)
Ενώ είχα δει όλη την αρχική τριλογία αρκετές φορές στο παρελθόν, την περίοδο που ήμουν φαντάρος είχε επανεκδοθεί με περισσότερες σκηνές και καλύτερο ήχο/εικόνα (αρχές 1997) και παιζόταν στους κινηματογράφους.
Χαρά μου ήταν όταν ήμουν εξωδούχος να πηγαίνω στην πλησιέστερη πόλη (Λάρισα) και να τα βλέπω όλα ξανά...
Για τον αγαπητό κύριο
Indiana Jones (άλλη μία τριλογία που της έχω εξαιρετική αδυναμία) αλλά και για το
Back to the Future σίγουρα αξίζουν το δικό τους αποκλειστικό topic...