Star Wars

Rogue one: A Star Wars story-Celebration Reel

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εν αναμονη του Rogue One, εκατσα με μεγαλη καθυστερηση να δω το Ep. VII. Εχω αναμεικτα συναισθηματα, και επειδη δεν εχω που αλλου να τα πω, θα τα πω εδω :Ρ

Οκ ναι, υπερθεαμα, νοσταλγια. Καλως η κακως ολη η ταινια ηταν σαν αντιγραφο του εαυτου της. Μια "μετενσαρκωση" του Λουκ, μια "μετενσαρκωση" του Βειντερ, μια "μετενσαρκωση" της Αυτοκρατοριας, της Επαναστασης, του Death Star, του Battle of Yavin... Αν δεν ειχε τον τιτλο Star Wars, ολοι θα την εκραζαν σαν "καραμπινατη αντιγραφη του Star Wars".

Τωρα σαν αφηγηση μπαζει απο παντου. Υποτιθεται οτι βλεπεις αυτη την ταινια μετα το Episode VI: Return of the Jedi. Εκει, οπως ξερουμε ολοι, καταστρεφεται το Death Star, σκοτωνονται οι κακοι, και ολα ωραια και καλα. Ξαφνικα βλεπεις το Episode VII και τσουπ! First Order και Resistance. Hello? Τι εγινε; Ουτε εξηγειται τι ειναι αυτοι και ουτε γιατι πολεμανε μεταξυ τους. Εξηγουνται βεβαια οι ιστοριες των πρωταγωνιστων, των παλιων και των καινουργιων, αλλα δεν εξηγειται γιατι γινονται ολα αυτα.

Μα οι 3 παλιες ταινιες δειχνουν εναν πολεμο που εγινε με σκοπο την επαναφορα της Republic. Τωρα μας δειχνουν τη συνεχεια του επους χωρις να μας εξηγησουν τι εγινε "μετα"; Δυο φορες αναφερεται η Republic στην καινουργια ταινια, αλλα πουθενα δεν εμφανιζεται ουτε εξηγειται τι ειναι, σε σχεση βεβαια με ολα οσα ξερουμε απο τις προηγουμενες 6 ταινιες.

Απο τοτε που βγηκαν τα prequel, ολες οι ταινιες ακολουθουν μια απαραδεκτη νοοτροπια, οτι αποτελουν ενα μερος ενος γενικοτερου media franchise (εγκυκλοπαιδεις, κομικς και παντος ειδους βιβλια που κυκλφορουν παραλληλα). Ενω, ως γνωστον, σε καθε ταινια Star Wars υπαρχει φοβερη δουλεια και backstory απο πισω, δυστυχως κυριαρχει η νοοτροπια του "ελα μωρε, γιατι να τα εξηγησουμε ολα στην οθονη, ασε να αγορασουν και κανενα βιβλιο οι πορωμενοι". Η ταινια αποκτα νοημα μονο αμα διαβασεις τα Visual Dictionary, τα novelizations και τα κομικς, αλλιως δεν βρισκεις πουθενα τι εγινε μετα την Επιστροφη των Τζενται, τι ειναι η Republic, η First Order και η Resistance. Απλα σκας και χανεσαι στο θεαμα.

Το Force Awakens λοιπον δεν ειναι ταινια, αλλα απλα και μονο ενα απο τα media που αποτελουν το franchise που λεγεται "Episode VII".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τίποτα,δεν μου αρεσε καθόλου...

λίγο η πρωταγωνίστρια το πήγε κάπως καλά...κατα τα άλλα ,ουτε τα εφφέ,ουτε η δράση...σκοτώνουν και το han solo...Απο τα trailers,ειμαι αισιόδοξος για το Roque One.

Θα δείξει !
 
Rakeesh είπε:
First Order και Resistance. Hello? Τι εγινε; Ουτε εξηγειται τι ειναι αυτοι και ουτε γιατι πολεμανε μεταξυ τους.
Δυο φορες αναφερεται η Republic στην καινουργια ταινια, αλλα πουθενα δεν εμφανιζεται ουτε εξηγειται τι ειναι.

Η ταινια αποκτα νοημα μονο αμα διαβασεις τα Visual Dictionary, τα novelizations και τα κομικς, αλλιως δεν βρισκεις πουθενα τι εγινε μετα την Επιστροφη των Τζενται, τι ειναι η Republic, η First Order και η Resistance.
Ελπιζω οπως θα βγει το Rogue One που καλυπτει το κενο μεταξυ των δυο τριλογιων, ελπιζω μια απο τις μελλοντικες ταινιες θα εξηγουν και τα κενα που αναφερω παραπανω.
 
Eίδα το Rogue One χτες, και θα έλεγα ότι είναι μία πολύ καλή ταινία Star Wars που μοιάζει σαν όαση μετά το γελοιωδέστατο ανοσιούργημα που ονομάζεται "episode VII".

Δόξα τω Θεώ, μπορώ να πω ότι το franchise επανήλθε σε κάποιο καλό επίπεδο για πρώτη φορά μετά απο τα "χλιαρά" prequels, και βέβαια το ep.7 που μπροστά του τα eps.1-2-3 δείχνουν (σχεδόν) εντάξει.

Ευτυχώς αυτή τη φορά η ιστορία έπρεπε να "πατήσει" πάνω σε κάποια γνώριμα μονοπάτια, και έτσι δεν μπόρεσαν να τη μαγαρίσουν όπως πέρυσι τέτοια εποχή, με το "ό,τι να 'ναι" σενάριο που σκάρωσαν.

Θα κάνω 2-3 σχολιάκια, αλλά δεν μπορώ να αποφύγω τυχόν spoilers, οπότε όσοι δεν έχετε δεί την ταινία μπορείτε να σταματήσετε εδώ την ανάγνωση. ;)

Καταρχάς, το CGI (Τάρκιν, Λέια), το οποίο είναι πάντα ένα κάποιο ρίσκο. Αν και "φαίνεται", είναι πραγματικά πολύ ποιοτικό, και προσωπικά δεν με χάλασε καθόλου. Σημειώστε ότι δεν έγινε σε όλους τους χαρακτήρες αυτό (π.χ. την [νεότερη, όπως είναι λογικό] Μον Μόθμα, και τον στρατηγό Ντοντονα έπαιξαν κανονικοί ηθοποιοί), ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις που απλά επαναχρησιμοποιήθηκαν παλιές σκηνές των ηθοποιών (π.χ. Κόκκινος & Χρυσός αρχηγός)

Οσον αφορά τους κεντρικούς πρωταγωνιστές, γενικά όλοι οι ρόλοι μου φάνηκαν εντάξει - πλην εκείνου του Φόρεστ Γουίτακερ, που δεν με έπεισε και τόσο (κρίμα, διότι κατά τα άλλα είναι εξαιρετικός ηθοποιός). Οσον αφορά τους "μικρότερους" ρόλους, ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η εμφάνιση του Tzιάνγκ Γουέν, που είναι απο τους αγαπημένους μου κινέζους ηθοποιούς. Αυτή τη φορά σε ρόλο comic relief υπάρχει ένα droid, o Κ-2SO, που πετυχαίνει μιά χαρά τον σκοπό του χωρίς να εκβιάζει το χαμόγελο λόγω cutesy παρουσιαστικού (δεν είναι τέτοιου είδους droid - καμμία σχέση με ΒΒ-8), ούτε να γίνεται γελοίος (βλέπε: Τζαρ-Τζαρ).

Σαν ρυθμός η ταινία κινείται αρκετά σωστά, αν και μάλλον στο 2ο μέρος παίρνει περισσότερο "τα πάνω" της. Ενδιαφέρουσα σύντομη εμφάνιση είχαμε και απο τον Πέντριν Γκωλ (ο Κόκκινος-5 πριν τον Λούκ), ο οποίος δεν ήταν και τόσο καλός πιλότος !! Ενα πέρασμα κάνουν και οι R2-D2 & C-3PO, αλλά στην κατηγορία "comeback" εκείνος που κερδίζει τις εντυπώσεις δεν είναι άλλος απο τον αγαπημένο μας κακό, Νταρθ Βέηντερ !! (ειδικά η σκηνή προς το τέλος με τους επαναστάτες στρατιώτες ήταν κάτι παραπάνω απο ικανοποιητική !!)

Υπήρχαν βέβαια και κάποια αρνητικά σημεία - αλλά ευτυχώς είναι ελάχιστα: Για παράδειγμα η απουσία του γνωστού εισαγωγικού μουσικού θέματος (που πάει χέρι-χέρι με το γνωστό scrolling text), καθώς και κάποια "ευαίσθητα" σημεία, όπως π.χ. η σύντομη εμφάνιση του Walrus man παρέα με τον φίλο του τον "δόκτωρα" (εν είδει... fan service), η οποία κρίνεται θετική μεν, αλλά σε κάνει να απορείς για το πως γλύτωσαν απο την καταστροφή της πόλης, που ακολούθησε !! (μάλλον θα είχαν καμία δουλειά και αναχώρησαν βιαστικά... :p )

Οπως και να 'χει, έφυγα απο την αίθουσα πολύ ικανοποιημένος με ταινία του Πόλεμου των Αστρων (γεγονός που είχε πολλά χρόνια να συμβεί...)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ ωραια και εμπεριστατωμενη παρουσιαση! Καθε ταινια SW ειναι απο μονη της must-see για εμας τους οπαδους, αλλα διαβαζοντας τα παραπανω πριζωθηκα πιο πολυ για να ανυπομωνω να τη δω!

(Πραγματικα εντοπιζεις ακριβως αυτο που με ενοχλησε στο VII: ηταν τελειως "ο,τι να'ναι" το σεναριο, και οντως δεν "πατουσε" πουθενα.)
 
Δυστυχώς Rak, εγώ, αλλά και άλλοι γνωστοί μου που είδαμε πέρυσι το 7, απογοητευτήκαμε.... (και το άσχημο είναι πως η ζημιά που έχει γίνει είναι πλέον τόσο μεγάλη, που θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια στο 8 για να διορθωθεί. *Αν* διορθωθεί...)

Πάλι καλά που βγήκε το Rogue 1 και πήραμε λίγο τα πάνω μας !! Προσωπικά, θα το τοποθετούσα σε αρκετά ψηλό σημείο, περίπου δίπλα στην αρχική τριλογία (και δεν εννοώ φυσικά μόνο χρονολογικά ή θεματικά, μιλάω για την όλη ταινία ως ποιότητα και γενική εμπειρία)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
40 χρόνια Star Wars: η πρώτη φωτογραφία του Luke Skywalker

Από το ένδοξο παρελθόν, στο λίγο περίπλοκο μέλλον του ίσως διασημότερου κινηματογραφικού franchise όλων των εποχών.

Σήμερα, το μέλλον των Star Wars φαντάζει σίγουρο και λαμπερό και η μακροβιότητά τους δεδομένη. Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Πίσω στο 1977, πολύ λίγοι πίστευαν ότι το δημιούργημα του George Lucas θα κατακτούσε σύντομα τον κόσμο.

Ακόμα και ο ίδιος ο Lucas θεωρούσε ότι η πρώτη ταινία Star Wars δεν είχε τύχη απέναντι στις Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου του Steven Spielberg, οι οποίες κυκλοφόρησαν την ίδια χρονιά. Μάλιστα, έβαλε στοίχημα με τον συνάδελφό του, το οποίο ακόμα πληρώνει ακριβά.

9. Το πανάκριβο στοίχημα με τον Steven Spielberg

Όταν o Lucas επισκέφτηκε τα γυρίσματα για το "Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου" του Spielberg, το 1977, οι δύο σκηνοθέτες άρχισαν να τσακώνονται σχετικά με το ποια ταινία θα κόψει περισσότερα εισιτήρια, αφού ο καθένας πίστευε ότι η ταινία του άλλου είναι... καλύτερη.

Πάνω στη "διαφωνία" έβαλαν ένα στοίχημα: αυτός που η ταινία του θα πήγαινε καλύτερα στο box office θα έδινε το 2.5% των κερδών στον "χαμένο". Τελικά, όπως έδειξε η ιστορία το Star Wars κέρδισε την ταινία του Spielberg σε όλα τα επίπεδα κι έτσι ο Spielberg κέρδισε το στοίχημα. Σύμφωνα με το Business Insider, ο Spielberg μέχρι στιγμής έχει βγάλει 40 εκατομμύρια δολάρια χάρη σε αυτό το "ποντάρισμα"!.

Τελικά, οι αμφισβητίες διαψεύστηκαν, η πρώτη τριλογία έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία ενός ασύλληπτα τεράστιου fandom και το... "σκουπίδι", όπως είχε χαρακτηρίσει το πρώτο Star Wars ο Sir Alec Guinness, όταν μελετούσε για τον ρόλο του Obi-Wan Kenobi, έμελλε να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο και εμπορικότερο epic space opera franchise στην ιστορία.

6. Ο Alec Guinness έβρισκε το Star Wars "σκουπίδι"

ΟΚ, αυτό το μυστικό δεν είναι τόσο μυστικό πια. Η επίσημη βιογραφία του Sir Alec Guinness, του Obi-Wan Kenobi δηλαδή, είναι γνωστό ότι αποκαλύπτει τα -αρχικά τουλάχιστον- αισθήματα του ηθοποιού για το Star Wars -spoiler alert: δεν είναι και τα καλύτερα.

Συγκεκριμένα, η βιογραφία του Guinness περιλαμβάνει τμήματα από την αλληλογραφία του με ένα φίλο, στην οποία αναφέρει ότι του πρότειναν να κάνει μια νέα ταινία και ίσως δεχτεί αν του δώσουν τα ανάλογα λεφτά. Αναφέρει πως τη σκηνοθετεί ένας Paul Lucas (!) και μάλλον φαίνεται ότι θα πάει καλά, αν και μάλλον είναι "παραμύθι - σκουπίδι" (fairy-tale rubbish).

Στην ίδια αλληλογραφία, o Sir αναφέρει αργότερα ότι οι διάλογοι για τον ρόλο του κάνουν τον χαρακτήρα του ανυπόφορο και ότι οι παραγωγοί τον κάνουν να αισθάνεται πάνω από 90 ετών και του φέρονται σαν να είναι 106. Επίσης, λέει στον φίλο του: "Παίζει και ένας Harrison Ford, τον έχεις ακούσει ποτέ;".

Ιστορικό δώρο, στην επέτειο 40 ετών από το πρώτο Star Wars

Φέτος, συμπληρώνονται 40 χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας που τελικά μετονομάστηκε σε Star Wars: Episode IV - A New Hope, για να γίνει πιο ξεκάθαρη η θέση της στη χρονολογία του τεράστιου σύμπαντος που ξεπήδησε γύρω της στις δεκαετίες, τα κόμικ, τα καρτούν, τις ταινίες και τα βιβλία που την ακολούθησαν. Και τα δώρα για τους φαν συνεχίζονται.

Πριν λίγες ημέρες, ο Mark Hamill μοιράστηκε στο Twitter την πιθανότατα πρώτη φωτογραφία του ως Luke Skywalker η οποία τραβήχτηκε ποτέ.

Δείτε την:

mark hamill as luke skywalker.jpg







Η φωτογραφία απεικονίζει τον νεαρό Mark, τα ξημερώματα της πρώτης μέρας των γυρισμάτων στην έρημο της Τυνησίας, της οποίας το φυσικό περιβάλλον αποτέλεσε τη βάση για τον πλανήτη Tatooine, σε μία μάλλον αμήχανη πόζα ως Luke, πολύ πριν μάθει οτιδήποτε για τη Δύναμη.

Το καρέ είναι τραβηγμένο κοντά στο σπίτι όπου έμενε ο Luke με τον θείο Owen και τη θεία Beru. Σύμφωνα με την περιγραφή του Hamill, απαθανάτισε τη στιγμή λίγο πριν ο νεαρός Skywalker με τον θείο του αγοράσουν τον R2-D2 και τον C-3PO από τα Jawas.

Δεδομένου ότι είναι τραβηγμένη σε μια εποχή πολύ πριν τα smartphones και τις ψηφιακές κάμερες, η φωτογραφία είναι, μάλλον, πολύ σπάνια, ακόμα και αν προκύψει μία ακόμα παλιότερη.

Άλλωστε, δεν υπάρχουν και πάρα πολλά ιστορικά ντοκουμέντα από εκείνες τις πρώτες μέρες στην Τυνησία, πέραν των "απαραίτητων" πλάνων για τους σκοπούς της παραγωγής, καθώς μάλλον κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τότε ότι αυτά που συμβαίνουν γύρω του σύντομα θα αποτελούν κομμάτι της κινηματογραφικής ιστορίας.

Τα τελευταία χρόνια, με την εντυπωσιακή επιστροφή των Star Wars στο κινηματογραφικό προσκήνιο, οι φαν απολαμβάνουν διάφορα τέτοια "καλούδια" και συν τοις άλλοις, έχουν να περιμένουν αρκετές νέες προσθήκες, τόσο στον βασικό κορμό των Επεισοδίων όσο και στη νέα σειρά ταινιών, Star Wars Anthology, η οποία εγκαινιάστηκε με το Rogue One.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον των Star Wars για τους φαν;

Ωστόσο, για πόσο καιρό ακόμα θα βασίζεται αυτό το τεράστιο franchise στον παράγοντα νοσταλγία, ο οποίος ήταν ήδη στο επίκεντρο του Episode VII - The Force Awakens, όπου επέστρεψαν οι αγαπημένοι Han Solo, Chewbacca και φυσικά, η Leia της Carrie Fisher, που έφυγε δυστυχώς από την ζωή τον περασμένο Δεκέμβριο;

Ήδη για το Episode VIII - The Last Jedi, αν και γνωρίζουμε ότι η ταινία θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στα νέα πρόσωπα του franchise και κυρίως στη Rey, τον Kylo Ren και τον Finn, ένα από τα πιο αναμενόμενα στοιχεία της υπόθεσης είναι το κομμάτι της ιστορίας που θα αφορά τον Luke Skywakler και όσα αυτός έκανε στο διάστημα που έλειπε από τις οθόνες και τις ζωές μας.

Τρεις από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες των Star Wars:


Luke (Mark Hamill), Leia (Carrie Fisher), Han (Harrison Ford).





Luke Leia Han Solo.jpg











Γενικά, μέχρι στιγμής, όλα τα Επεισόδια των Star Wars φαίνεται ότι ουσιαστικά περιστρέφονται γύρω από τους αγαπημένους ήρωες του παρελθόντος, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πριν μερικές μέρες, όμως, ο Gary Whitta, ένας εκ των σεναριογράφων του Rogue One, ήρθε για να "προειδοποιήσει" ότι μπορεί να έπονται αλλαγές.

Μιλώντας στο Coming Soon ενόψει της ψηφιακής κυκλοφορίας του Rogue One αυτήν την Παρασκευή και απαντώντας στην ερώτηση αν θα δούμε ποτέ μία ταινία Star Wars η οποία δεν θα έχει σχέση με όλα τα πράγματα που προέρχονται από τον George Lucas, αλλά θα είναι μέρος του ίδιου σύμπαντος, ο Whitta είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:

"Ένα από τα πράγματα τα οποία πραγματικά θέλουμε να κάνουμε στη Lucasfilm, είναι να δημιουργήσουμε ένα σύμπαν και να μη συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στους παλιούς χαρακτήρες. Ήδη έχουμε τη Rey και τον Finn και τον Kylo Ren. Έχουν ήδη εισάγει μία γενιά νέων χαρακτήρων. Όποιου είδους ταινίες Star Wars κι αν φτιάχνουν σε 10 ή 20 χρόνια από σήμερα, δεν νομίζω ότι θα βασίζονται στα ίδια στοιχεία κληρονομιάς (legacy), όπως κάναμε στο παρελθόν".

Επιπλέον, ο σεναριογράφος ανέφερε ότι ήδη στην πρώτη Anthology ταινία, Rogue One, η δημιουργική ομάδα ετοίμασε μία κατά 90% εντελώς νέα ιστορία, χωρίς Jedi και χωρίς lightsabers, πλην της τελευταίας σκηνής με τον Vader. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο ίδιος ως φαν συμφωνεί ότι η Lucasfilm και η Disney πρέπει να τολμήσουν να αφηγηθούν νέες ιστορίες.

Η εκτίμηση (και οι ευχές) του Whitta για το μέλλον των Star Wars συμφωνεί με προηγούμενες δηλώσεις της Προέδρου της Lucasfilm, Kathleehn Kennedy, ότι η ομάδα της σκέφτεται όλα τα πιθανά σενάρια ότι και ένα από αυτά είναι ακόμη και να μην υπάρξουν άλλα Επεισόδια από την κύρια ιστορία των Star Wars μετά το ένατο.

Αλλά παρά το γεγονός ότι η Kennedy έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο να δει το μέλλον χωρίς τους θρυλικούς ήρωες μας στην εξίσωση και παρά τις προβλέψεις και τις ευχές του Whitta, προς το παρόν μάλλον πρέπει να χωνέψουμε ότι θα ακολουθήσουμε για λίγο ακόμα τις περιπέτειες των Skywalker και των μελών από μερικές άλλες γνώριμες οικογένειες.

Για αρχή, έχουμε άλλα τουλάχιστον δύο Επεισόδια, ξεκινώντας από αυτόν τον Δεκέμβριο και το πολύ-αναμενόμενο The Last Jedi. Κι έπειτα, η επόμενη Anthology ταινία που ετοιμάζεται είναι εκείνη για τον νεαρό Han Solo. Παράλληλα, τα σενάρια που κυκλοφορούν σχετικά με τις ιστορίες που θα ειπωθούν στις επόμενες spin-off ταινίες, περιστρέφονται επίσης γύρω από πολύ γνωστά ονόματα.

Πιο συγκεκριμένα, οι φήμες λένε ότι διερευνάται η πιθανότητα για μία ταινία είτε για τον Darth Vader, είτε για τον Boba Fett,

είτε για τον Obi-Wan Kenobi -ο οποίος δεν αποκλείεται να συνδέεται στενά και με έναν από τους νέους χαρακτήρες.

Ο Ewan McGregor (δεξιά) ως Obi-Wan Kenobi δίπλα στον Anakin Skywalker του Heyden Cristensen.

Luke and Obi Wan.jpg





Σχετικά, ο Ewan McGregor, ο οποίος υποδύθηκε τον Kenobi στα prequels, έχει εκφράσει πολλές φορές την προθυμία του να επιστρέψει στον ρόλο. Και το έκανε ξανά, πριν λίγες ημέρες, μιλώντας στο Business Insider και λέγοντας συγκεκριμένα ότι "θα το έκανα ευχαρίστως, αν θέλουν [σ.σ. οι Disney και Lucasfilm] να το κάνουν".

Οι δηλώσεις του, αναμενόμενα, πυροδότησαν νέα σενάρια. Τι λέτε να ετοιμάζουν τα "μεγάλα κεφάλια" τελικά;

Το σχεδόν βέβαιο είναι ότι είτε με γνωστούς ήρωες είτε με εντελώς νέους και προερχόμενους από τις αμέτρητες γωνίες του τεράστιου γαλαξία που βρίσκεται πολύ-πολύ μακριά, όπως είπε και ο McGregor, θα έχουμε ταινίες Star Wars τουλάχιστον μέχρι τη δεκαετία του 2030. Και βλέπουμε...

πηγη: pathfinder.gr
 
Ποιος να ξερε οτι το The Star Wars Holiday Special το οποιο το χουν κραξει παγκοσμιως οι φανς και ο ιδιος ο Λουκας εχει υποσχεθει να μην βγει ποτε σε dvd,bluray ψηφιακη μορφη και εχει προσπαθησει να εξαφανισει απο προσωπου γης παιχτηκε τις γιορτες του 80-81 στην ελληνικη τηλεοραση.

christmas 80-81 star wars.JPG
 
Πραγματικός θησαυρός! Δεν είχα ιδέα!

Αληθεια, ειδε κανενας σας το Σολο; Αποψεις;
 
Τυχαια στο FB

37184182_10204722878187855_5007229150356832256_n.jpg37022870_10204722877587840_7514616828534980608_n.jpg

Ασχετο:Τι χρονολογια κυκλοφορησε η Αμερικανικη εκδοση του παραπανω κομικ?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Amazing Spiderman 125, Οκτ. 1973. Spiderman εναντιον Man Wolf (John Jonah Jameson ΙΙΙ, ο αστροναυτης γιος της νεμεσης του Spiderman, εκδοτη J. Jonah Jameson)

Amazing_Spider-Man_Vol_1_125.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συμπέρασμα: Ο Καμπανάς δεν είχε εκδώσει ακόμα το κόμικ με τον θάνατο της Γκουέν Στέισι οπότε για το Ελληνικό κοινό δεν θα έβγαζε νόημα. Ή ο μεταφραστής δεν γνώριζε το στόρι δεν έβγαζε αυτός νόημα και το παρέκαμψε. Το ερώτημα βέβαια παραμένει: γιατί η κοπέλα στην Ελληνική έκδοση λέει σώσε με; Γιατί αυτή η αλλαγή; 

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάτσει να συγκρίνω τις ελληνικές μεταφράσεις με τα αυθεντικά, φαντάζομαι θα έφριττα. 
 
Δεν εχω καποια λιστα με το τι ειχε ανατυπωσει ο καμπανας...

Παντως θα μπορουσε να ειναι κατι τοσο απλο οσο οτι δεν τους χωραγαν να γραψουν τοσα πολλα στον ιδιο χωρο.
 
Περίπου τέτοια εποχή,είχα πρωτοδει την Αυτοκρατορία...το '82 νομίζω ,να αντεπιτιθεται ,οπότε ας σχολιάσω λίγο ...

Κανένα απο τα νέα επισόδια δεν με "επιασε" ,εκτός ίσως απο κάποια εφφε σε κάποια σκηνή...

Αντιθέτως θεωρώ το Roque 1 το καλύτερο απο όλα με έντονο το ύφος και την "σύνδεση" με τα original ,το Solo μου άρεσε αλλά θα ήθελα περισσότερη Αυτοκρατορία...

Νομίζω ότι ηταν λάθος η κίνηση να ξεφύγουν απο το original ύφος και μύθο και να θελήσουν να φτιάξουν ένα νέο συμπαν...η αφου αποφάσισαν να το κάνουν,το έκαναν με λάθος τρόπο...
 
starwars.8.gif


 
star_wars01.jpg


Σαν σήμερα 25 Μαϊου 1977

Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους «Ο πόλεμος των άστρων» του Τζορτζ Λούκας!


WiltedOrnateFlyingfox-max-1mb.gif


May the force be with you!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα