Storm: "...το παρελθόν μου είναι νεκρό..."

Ρε παιδιά,μήπως γνωρίζει που μπορούν να βρεθούν τεύχη του πέρα από το greekcomics;
 
Ως φανατικός αναγνώστης του Storm ξόδεψα πολλές ώρες στο μοναστηράκι αναζητώντας όλα τα τέυχη. Ακόμα θυμάμαι την υπέρτατη χαρά πού ένιωσα ανακαλύπτοντας τον "Ύπνο του θανάτου" κάπου θαμμένο και γεμάτο σκόνη σε κάποιο παλαιοβιβλιοπωλείο. Δυστυχώς, η σειρά στην Ελλάδα σταμάτησε στο δέκατο τεύχος, αλλά για όσους ενδιαφέρονται κυκλοφορούν μεταφρασμένα στα αγγλικά (εώς το 14ο τεύχος (από τα 22) σήμερα αλλά αναμένονται και τα υπόλοιπα στο μέλλον) και σε πολυτελή έκδοση από το επίσημο funclub site του Don Lawrence (ο ίδιος έχει πεθάνει εδώ και κάτι χρόνια δυστυχώς). Η τιμή είναι λίγο τσιμπημένη αλλά για τους φανατικούς δεν είναι τίποτα μπροστά στη χαρά του να ανακαλύψουν τη συνέχεια της ιστορίας.
 
Στα 22 τεύχη ολοκληρώνεται η ιστορία ή δεν πρόλαβε να την τελειώσει?
 
Captain Kal είπε:
Στα 22 τεύχη ολοκληρώνεται η ιστορία ή δεν πρόλαβε να την τελειώσει?
Από ότι ξέρω η ιστορία ολοκληρώνεται στο τελευταίο τεύχος "The Armaggedon Traveler".
 
ambu_dare είπε:
Πραγματικά ευχάριστα τα νέα για τους φανατικούς οπαδούς του STORM.
Είναι μία μάλλον ιστορική στιγμή αφού βρέθηκε το μυθικό έως σήμερα δέκατο τεύχος της σειράς. Είχαμε αρχίσει να απελπιζόμαστε και να θεωρούμε ότι τελικά ποτέ δεν εκδόθηκε στην Ελλάδα. Όλα αυτά είναι πια παρελθόν. Το δέκατο τεύχος του STORM είναι γεγονός και πολύ σύντομα ελπίζω θα είναι διαθέσιμο, αφού έχει ήδη μπει στην πορεία του για σκανάρισμα. Το μόνο που μας μένει πια είναι να κάνουμε υπομονή. Τουλάχιστον τώρα έχουμε κάποιον συγκεκριμένο λόγο για να περιμένουμε, αφού μέχρι χθες ήταν απλά η ελπίδα της ύπαρξης του. Η φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω, από μόνη της είναι σπάνια και μοναδική. Πολύ καιρό έψαχνα πληροφορίες ή ενδείξεις στο internet και στα σχετικά μαγαζιά για αυτό αλλά δεν υπήρχε καμία. Τώρα πια μπορώ να πω ότι οι αποδείξεις είναι χειροπιαστές. ΝΑΙ το δέκατο τεύχος του STORM υπάρχει!!!

storm10tnuq9.jpg
....και το έχω και εγώ σε τέλεια κατάσταση....... :cool:
 
Θα ήθελα να αναφέρω (χωρίς αυτό να θεωρηθεί διαφήμιση - δεν έχω να κερδίσω κάτι από αυτο) ότι η δουλειά που κάνουν τα παιδιά στο greekcomics.gr είναι πολύ αξιόλογη και οποιοσδήποτε είναι φαν της σειράς Storm δε πρέπει με τίποτα να χάσει τα τεύχη που κυκλοφορούν και είναι και συλλεκτικά (από ότι θυμάμαι θα κυκλοφορήσουν μόνο 500). Σημειωτέον, ότι για πρώτη φορά θα κυκλοφορήσουν στα ελληνικά και τα 22 τεύχη του Storm.
 
DeadOrganPlayer είπε:
Θα ήθελα να αναφέρω (χωρίς αυτό να θεωρηθεί διαφήμιση - δεν έχω να κερδίσω κάτι από αυτο) ότι η δουλειά που κάνουν τα παιδιά στο greekcomics.gr είναι πολύ αξιόλογη και οποιοσδήποτε είναι φαν της σειράς Storm δε πρέπει με τίποτα να χάσει τα τεύχη που κυκλοφορούν και είναι και συλλεκτικά (από ότι θυμάμαι θα κυκλοφορήσουν μόνο 500). Σημειωτέον, ότι για πρώτη φορά θα κυκλοφορήσουν στα ελληνικά και τα 22 τεύχη του Storm.
καλισπερα,ποτε θα κυκλοφορησουν τα παραπανω τευχη που ανεφερες?
 
Έχουν κυκλοφορήσει αρκέτα...αλλά θα πρέπει να γίνεις συνδρομητής για τα τα αποκτήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες ψάξε στο site για να μη σου λέω εγώ ανακρίβειες...
 
Μπα... τί είναι αυτό αλήθεια; Κόμικ δεν είναι... ταινία δεν είναι ποιος μπορεί να μου τί ακριβώς είναι;

Storm & Ember (Rated PG)

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Tι ειναι τελικα ,θα μας πεις; :D
 
απο οσο ξερω συνεχιζεται κιολας ,αν δε το χουμε αναφερει,με καινουργιο σχεδιαστη η ιστορια.
 
Οι περιπέτειες του διαστημαθρώπου Storm φυσικά θα μας κάνουν παρέα ακόμα για καιρό από ότι φαίνεται... Τώρα πια με τον Martin Lodewijk να συνεχίζει την συγγραφή των σεναρίων και τους Romano Molenaar και Jorg de Vos, να έχουν αναλάβει το βαρύ χρέος της σχεδίασης ο πρώτος και το χρώμα ο δεύτερος, ο οποίος ήταν πάντα φανατικός λάτρης του Don Lawrence. Το 23ο τεύχος ήδη βρίσκεται στα χέρια των τυχερών Ολλανδών, ενώ φέτος το Φθινόπωρο (Σεπτέμβριος) έρχεται και το 24ο τεύχος. Ποιος ξέρει, μπορεί κάποιοι από εμάς να είμαστε αρκετά τυχεροί ώστε να τους γνωρίσουμε από κοντά κάποια στιγμή και να μαζέψουμε τις υπογραφές τους... ;)
 
Τεύχη ΣΤΟΡΜ

Μήπως έχετε κανένα url για τεύχη ΣΤΟΡΜ?

Κάποια σε αυτό το θέμα έχουν γίνει deleted,γιατί?
 
Γιατι απαγορευονται τα λινκς Maletoth2008.

Τα τευχη του "Pixel" υπαγονται σε ειδικο καθεστως.
 
ambu_dare είπε:
stormlogo7rb.gif

Πρωτότυπα δικαιώματα: 1982 OBERON B.V. HOLLAND / DON LAWRENCE

Για την Ελλάδα: Star Comics - STORM (1985 ΧΑΡΛΕΚΙΝ ΕΛΛΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.)

Κείμενα: SAUL DUNN (1) MARTIN LODEWIJK (2) DICK MATENA (3, 4, 5 & 6) KELVIN GOSNELL (8)

Εικονογράφηση: DON LAWRENCE

Μετάφραση: Γιάννης Περδικογιάννης

Υπεύθυνος έκδοσης: Βασίλης Τουφεξής

Εκτύπωση - Βιβλιοδεσία: Ι. Μακρής Α.Ε.

Lettering: Θόδωρος Καλαγάνης (1, 2, 3, 4, 5 & 6) Παυλίνα Καλλίδου (8)

ΤΑ ΤΕΥΧΗ (που βρίσκονται υπό την κατοχή μου)

(σε παρένθεση οι αντίστοιχοι ολανδικοί τίτλοι)

Τεύχος 1: Ο Υπόγειος Κόσμος ("De diepe wereld")

Τεύχος 2: Το Ανάκτορο Του Θανάτου ("De laatste vechter")

Τεύχος 3: Οι Άνθρωποι Της Ερήμου ("Het volk van de woestijn")

Τεύχος 4: Η Πράσινη Κόλαση ("De groene Hel")

Τεύχος 5: Μάχη Για Τη Γη ("De strijd om de Aarde")

Τεύχος 6: Το Μυστήριο Της Νιτρικής Ακτινοβολίας("Het geheim van de Nitronstralen")

Τεύχος 8: Η Πόλη Των Καταραμένων("Stad der verdoemden")

stormhero4pu.gif


Τα υπόλοιπα τεύχη που εκδόθηκαν στη Ελλάδα από την Star Comics (και δυστυχώς λείπουν από την συλλογή μου).

Τεύχος 7: Ο Θρύλος Της Θεάς Σάνα / De Legende van Yggdrasil

Τεύχος 9: Ο Ύπνος Του Θανάτου / De Sluimerende Dood

Τεύχος 10: Οι Πειρατές Της Παντάρβε / De Piraten van Pandarve

Τα υπόλοιπα τεύχη που εκδόθηκαν αλλά ποτέ δεν ήρθαν στην Ελλάδα σαν αυτοτελή κόμικ:

Τεύχος 0: Commander Grek / Commandant Grek - Gevangenen van de tijd

Τεύχος 11: The Labyrinth Of Death / Het Doolhof van de Dood (Ο Λαβύρινθος του Θανάτου - δημοσιεύτηκε από το Μπλεκ σε συνέχειες)

Τεύχος 12: The Seven Of Aromater / De Zeven van Aromater (Οι εφτά Αροματέρ -?- δημοσιεύτηκε από το Μπλεκ σε συνέχειες)

Τεύχος 13: The Slayer Of Eriban / De Doder van Eriban

Τεύχος 14: The Dogs Of Marduk / De Honden van Marduk

Τεύχος 15: The Living Planet / De Levende Planeet

Τεύχος 16: Vandhaal The Destroyer / Vandaahl de Verderver

Τεύχος 17: The Twisted World / De Wentelwereld

Τεύχος 18: The Robots Of Sied / De Robots van Danderzei

Τεύχος 19: Return Of The Red Prince / De Terugkeer van de Rode Prins

Τεύχος 20: The Von Neumann-Machine / De Von Neumann Machine (First Trilogy)

Τεύχος 21: The Genesis Equation / De Genesis Formule (second Trilogy)

Τεύχος 22: The Aramageddon Traveller / De Armageddon Reizige (Third Trilogy)

Το τεύχος 0 ήταν ένα Pilot περίπου κόμικ με ήρωα τον "Commander Grek" που μετέπειτα εξελίχθηκε στον Storm.

Από το τεύχος 10 έως το 22, η σειρά φέρει και την ονομασία "Τα Χρονικά Της Παντάρβε"

Τα παρακάτω τεύχη κυκλοφόρησαν παράλληλα με την επίσημη σειρά, φέρουν την ονομασία "Τα Χρονικά Του Ενδιάμεσου Χρόνου".

Το τέταρτο τεύχος δε, δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε εκδοθεί φυσικά ποτέ.

1. The Voyager virus / Het Voyager virus

2. The Dallas paradox / De Dallas paradox

3. The eater of stars / De sterrenvreter

4. Klein space / (De ruimte van klein

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Κάπου στον 21ο αιώνα, ένας ένας αστροναύτης με τον όνομα Storm, ταξιδεύει σε μία ερευνητική αποστολή στον πλανήτη Δία. Συγκεκριμένα στόχος του είναι η εξιχνίαση του φαινομένου της γνωστής κόκκινης κηλίδας του πλανήτη. Όμως με την άφιξη του στον "στόχο", αυτή ρουφάει το διαστημόπλοιο και όταν το ξαναφήνει, ο Storm διαπιστώνει ότι το συνοδευτικό διαστημόπλοιο λείπει και έτσι χαράζει τροχιά για την επιστροφή στην Γη. Αυτό που θα αντικρίσει φτάνοντας, θα του προκαλέσει κατάπληξη και προβληματισμό, καθώς η Γη δεν είναι πια όπως την θυμόταν. Ο πλανήτης έχει αλλάξει ριζικά. Οι ωκεανοί έχουν εξαφανιστεί και έτσι οι προσγείωση του γίνεται σε μία πράσινη γλίτσα στο μέρος που ήταν παλιά ο Ειρηνικός Ωκεανός. Πλεόν διαπιστώνει ότι έχει μεταφερθεί χιλιάδες χρόνια στο μέλλον και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής στον δικό του κόσμο και χρόνο. Σε έναν κόσμο που θυμίζει έντονα τις ταινίες του Mad-Max ο Storm αρχικά πιάνεται αιχμάλωτος, όμως δραπετεύει έχοντας στο πλευρό του μία νέα σύμμαχο, την Redhair (κοκκινομάλλα). Πλέον, η Redhair θα είναι η "σύντροφος" του στην αναζήτηση των λόγων που η Γη έχει αυτή την μορφή αλλά και ενάντια σε νέους για αυτόν εχθρούς...

Θα επιστρέψει το νερό στην επιφάνεια της Γης;

Στα πρώτα τέσσερα τεύχη, οι ιστορίες είναι γενικά αυτοτελείς και ανεξάρτητες σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχει ή υπόνεια ότι κάτι τις δένει μεταξύ τους. Στις τελευταίες σελίδες του τέταρτου τεύχους και πρώτες του πέμπτου, το μυστικό αποκαλύπτεται και ο εχθρός αποκτάει συγκεκριμένο πρόσωπο και υπόσταση.

ΟΙ ΚΥΑΝΟΙ

"Οι κυανοί ξεκίνησαν από τον Αζούριον, έναν καταραμένο πλανήτη στο κέντρο του Γαλαξία και γρήγορα εξαπλώθηκαν σ' όλο το σύμπαν! Η τεχνολογική τους ανωτερότητα τους εξασφάλισε την κυριαρχία πάνω στους άλλους πλανήτες. Ανάμεσα σ' αυτούς ήταν και η Γη. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατέστρεψαν εντελώς τα αμυντικά συστήματα της Γης. Οι γήινοι βρέθηκαν απροετοίμαστοι μπροστά στην επίθεση των κυανών. Οι συνέπειες του πολέμου ήταν τρομακτικές για την Γη. Τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της χάθηκαν. Όσοι επέζησαν πέρασαν υποχρεωτικά από μία διαδικασία εξάλειψης της μνήμης. Έτσι μέσα σε λίγο καιρό ένας πολιτισμός αιώνων, καταστράφηκε και οι κάτοικοι της Γης μετατράπηκαν σε πρωτόγονα όντα. Για την Γη, ο χρόνος γύρισε εκατομμύρια χρόνια πίσω. Οι κάτοικοι της άρχισαν να ζουν και πάλι σαν νομάδες, κάτω από την άγρυπνη παρακολούθηση των Κυανών, που εμπόδιζαν κάθε τεχνολογική πρόοδο.

Οι κυανοί είχαν παντού κατασκόπους που τους πληροφορούσαν για όλες τις κινήσεις των γήινων. Οι κυανοί έλεγχαν τους ανθρώπους αλλά και τον ίδιο τον πλανήτη δημιουργώντας καταιγίδες, κατακλυσμούς και ελέγχοντας το κλίμας της. Για πολλούς αιώνες τίποτα δε φαινόταν ικανό να αλλάξει την μοίρα της Γης. Ώσπου συνέβη κάτι αναπάντεχο... Η παρουσία του Στορμ στη Γη τρομοκράτησε τους κατακτητές. Ήταν ο μόνος που ήξερε για το παρελθόν της ανθρωπότητας, ο μόνοε που δεν είχε τεχνητή αμνησία. Οι γνώσεις του ήταν απειλή για τους κυανούς, έτσι πλέον άρχισε η μεγάλη καταδίωξη του και ο αγώνας του Στορμ και των ανθρώπων ενάντια σε αυτούς που έλεγχαν τον πλανήτη."

"το παρελθόν μου είναι νεκρό. Κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Ο κόσμος εδώ είναι άγνωστος κι επικίνδυνος, μερικές φορές... αλλά είναι ο μόνος κόσμος που έχω..."

ΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ

Από την προσωπική μου συλλογή (πλην του 7):





Τι μου άρεσε:

Οι σε αυτοτελές στυλ ιστορίες (μέσα από την γενική ιδέα), με ήρωα τον ατίθασο και άφοβο Storm που όμως συμβιβάζεται με την ιδεά ότι πλέον ο κόσμος του είναι αυτός που έχει μπροστά του και όχι αυτός που άφησε χιλιάδες χρόνια πίσω του. Βεβαίως, αλατοπίπερο της όλης υπόθεσης δεν θα μπορούσε να μην είναι και η πανέμορφη και εξίσου θαραλέα κοκκινομάλα ηρωίδα που πολύ σύντομα αρχίζει να τον "συντροφεύει" στις διάφορες περιπέτειες του.

Τι δεν μου άρεσε:

Α) Έχω μόνο τα εφτά από τα δέκα τεύχη που κυκλοφόρησαν ως αυτοτελής ιστορίες στην Ελλάδα.

Β) Στο έβδομο (?) και έπειτα η μικρή πτώση της ποιότητας...

Γ) Δεν διάβασα ποτέ τις ιστορίες που μου λείπουν.

Δ) Δεν ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα όλα τα τεύχη και οι ιστορίες του διαστημανθρώπου Storm.

Ε) Ο "πρόσφατος" θάνατος του δημιουργού του...

Γενικά:

Καταπληκτικά σχέδια και χρώματα, είτε η περιπέτεια διαδραμματίζεται σε εσωτερικό χώρο είτε σε "φυσικό" περιβάλλον, είτε σε μέρη που είναι φωτεινά από το φως του ήλιου, είτε σε μέρη σκοτεινά όπως τα τούνελ κάτω από την επιφάνεια της Γης.

Εξαιρετικοί οι χαρακτήρες και οι ιστορίες επίσης. Αναμφισβήτητα, τυχεροί αυτοί που διάβασαν τις περιπέτειες του Storm.

Πληροφορίες στην online εγκυκλοπαίδεια wikipedia:

WikiPedia

Στο επίσημο site του Don Lawrence (στα Αγγλικά):

Don Lawrence - Storm

Αλλά και:

ComicOrange - O Don Lawrence πέθανε...

Εκδόσεις
file exw ola ta teuxh tou storm an 8es na antalaksoume me to noumero 8
 
ανταλαζει κανεις περιοδικα?
 
Για οσους ενδιαφερομενους δεν το γνωριζουν, ο ΣΤΟΡΜ εχει

επανακυκλοφορησει σε πολυτελη δερματοδετη εκδοση στα ελληνικα

απο την ESPEROS comics.

Εγω εχω αγορασεο ολους τους τομους που εχουν κυκλοφορησει.

Αξιζει...

http://www.greekcomics.gr/
 
Οταν διαβασα για πρωτη φορα Στορμ, ημουν σιγουρος οτι καπου τον ειχα ξανασυναντησει. Κατι μου θυμιζε το σκιτσο κι εσπαγα το κεφαλι μεχρι που το βρηκα.

Ηταν στο αγγλικο περιοδικο Vulcan, το ετησιο τευχος (ενα και μοναδικο) που ειχε κυκλοφορησει το καλοκαιρι του 1977 (ακριβως τοτε που γεννηθηκα).

http://www.tonystrading.co.uk/galleries/annuals/vulcan.htm

Μου το ειχε χαρισει μια ξαδερφη μου, της οποιας το ειχε πρωτοχαρισει ενας αλλος ξαδερφος μας απο τον Καναδα. Δυστυχως εχει υποστει τετοια ταλαιπωρια το καημενο, που μολις και μετα βιας ειναι ακομη "ζωντανο". Φυσικα το εχω ακομα. Αλλα ειναι τυλιγμενο με σελοτεϊπ ενω η εν λογω ιστορια (που τελικα ΔΕΝ ηταν Στορμ) η μοναδικη εγχρωμη και σε ιλουστρασιον χαρτι, ενω το υπολοιπο ειναι ασπρομαυρο και σε χοντρο σαν χαρτονι χαρτι (κιτρινο, αλλα αθανατο), ειναι κι αυτη πιασμενη με σελοτεϊπ στη μεση του τευχους.

Τελικα προκειται για το κομικ The Trigan Empire το οποιο σχεδιαζε ο Don Lawrence

και μιλαει για εναν εξωγηινο κοσμο ο οποιος ομως εχει πολλα κοινα με την Αρχαια Ρωμη.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Trigan_Empire
 
Πίσω
Μπλουζα