Storm: "...το παρελθόν μου είναι νεκρό..."

Καλώς σας βρήκα! Τα τεύχη του Storm, σε pdf μορφή, από το 1 έως το 22, στα γερμανικά, είναι στο: http://www.btmon.com. Εκεί βάλτε να ψάξει "DON LAWRENCE" ή "LAWRENCE" σκέτο, και μέσα στα αποτελέσματα θα το δείτε. Κατεβαίνει με azureus ή μtorrent. Πιστεύω πως αξίζει η προσπάθεια να μεταφραστεί από κάποιον φίλο που γνωρίζει γερμανικά. Εγώ δεν γνωρίζω. Ελπίζω να σας βοήθησα!
 
Μήπως μπορεί κάποιος να ανεβάσει τα τεύχη 6-10 στα ελληνικά σε rapidshare, γιατί στον γνωστό ελληνικό τράκερ του Valt είναι κλειδωμένα και θέλουν "πόντους".

Επίσης να πω πως έχω κάνει ποστ στον τράκερ εκείνο τα τεύχη 6-τέλος στα γερμανικά και το 15 στα αγγλικά. Τα τεύχη απο το btmon που λεέι ο φίλος dimitris1975 δεν είναι στα γερμανικά αλλά στα ολανδικά. (Αυτά που έχω ανεβάσει εγώ είναι όντως γερμανικά).
 
kgian είπε:
Μήπως μπορεί κάποιος να ανεβάσει τα τεύχη 6-10 στα ελληνικά σε rapidshare, γιατί στον γνωστό ελληνικό τράκερ του Valt είναι κλειδωμένα και θέλουν "πόντους".
.
Αν εννοεις τον VALTASAR και το GREEKCOMICS δεν ειναι κλειδωμενα ουτε θελει ποντους απλως σου ζητανε να αφιερωσεις λιγο χρονο και στο FORUM για να φτασεις τα 20 post.Δεν ειναι μπηκαμε και κατεβαζουμε.
 
Θα διορθώσω τον φίλο AARDVARK λέγοντας ότι όντως τα STORM από το 7 και πάνω έχουν βαθμούς...

Επίσης να αναφέρω στον kgian ότι τα ΟΛΑ τα ελληνικά τεύχη του Στόρμ, τα έχουν ελάχιστοι στην Ελλάδα και ακόμα λιγότεροι σε ψηφιακή μορφή...

Αλήθεια, είναι ωραίο να βλέπεις κάποιο νέο μέλος σε ένα τόσο καλό φόρουμ όπως το GRM και στο πρώτο του ποστ το μόνο που κάνει είναι να ζητάει;
 
Ναι δεν χτυπάει καλά Valtasar συμφωνώ μαζί σου,αλλά από την στιγμή που όλα τα σκαναρισμένα τεύχη μας ανεβαίνουν αφιλοκερδώς στο φόρουμ και δωρεάν,είτε 10 ποστ έχει κάποιος είτε 20 30 100 δεν έχει νόημα.Θα τα πάρει και θα φύγει..Εμείς τουλάχιστον εδώ στο Greek retro maniacs δεν μας νοιάζει αν θα τα κατεβάσει μέλος η απλός επισκέπτης..Εμείς θα του τα προσφέρουμε απλόχερα....
 
Δεν υπαρχει λαθος ή σωστος τροπος στο πως ενα forum διαχειριζεται τα downloads του,απλα διαφορετικη προσεγγιση...

Προσωπικα,συμφωνω με τον Akmaka, η GRM προσεγγιση με εκφραζει πιο πολυ...

BTW για αλλη μια φορα kudos στα παιδια του GRM που συνεισφερουν....
 
Εκτός θέματος ποστ...

Πράγματι...Τι θα έπρεπε να κάνουμε εμείς εδώ όταν για πρώτη φορά σε φόρουμ ανέβηκε το Pixel No 01? Αυτό και αν είναι σπάνιο τεύχος κύριοι..Εδώ βρήκα ένα τύπο κάποτε που είχε δικιά του σελίδα και το τεύχος το είχε..Στην σελίδα του όμως είχε σκαναρισμένο μόνο το εξώφυλλο και αυτό ασπρόμαυρο τι να λέμε τώρα!
 
Παιδιά δεν κατηγόρησα κανέναν ούτε φυσικά την ελεύθερη διάθεση τευχών...άλλωστε είμαι από τους πρώτους που σκάνναρα και διέθεσα(και συνεχίζω να διαθέτω) σπάνια τεύχη κόμικς(αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 200 τεύχη-τα 185 ελεύθερα).

Το σχόλιό μου αφορούσε 1ον/στην διόρθωση για το αν είναι ελεύθερα ή με πόντους τα τεύχη του Στορμ και 2ον/ στο ότι δεν μου αρέσει (προσωπικά πάντα) κάποιο νέο μέλος να μην λέει ούτε ένα γειά όταν γράφεται κάπου αλλά απλώς να ζητάει.....οτιδήποτε με το πρώτο του ποστ. Λίγο ευγένεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν..

Σχετικά με τους πόντους και το όριο στο GC, όπως ανέφερε και ο φίλος Wally είναι απλώς διαφορετική προσέγγιση. Αν ρίξετε μια ματιά προσφέρουμε πάρα πολλά και τα 20 ποστ είναι μια μικρή λεπτομέρεια που (ομολογουμένως) την σπάει σε κάποιους :) . Οι πόντοι είναι μια επιβράβευση για αυτούς που βοηθάνε.

Φίλε akmaka και το Pixel No 01 είναι σπάνιο και άλλα πολλά τεύχη... δεν νομίζω να διαφωνούμε σε αυτό. Το αν τα αφήνεις να τα κατεβάσει οποιοσδήποτε είναι θέμα προσέγγισης. Η διαφορά μας είναι στο αν θα διαθέσεις τα 500 σπάνια τεύχη σου και την δουλειά σου, επ' άπειρον, χωρίς να την σεβαστεί κανένας (όχι με χρήματα αλλά τουλάχιστον με μια συζήτηση).

Προσωπικά προτιμάω 5 καλούς συνομιλητές με κοινά ενδιαφέροντα παρά 10.000 που να έρθουν να πάρουν και να φύγουν..
 
;)

[offtopic]

Οι ποντοι τελικα "κερδιζονται" με posts,με καποιο συμβολικο ποσο ή με uploads?

[/offtopic]
 
Η αλήθεια είναι ότι επειδή η θέση μου είναι ευαίσθητη (ξέρετε πολύ καλά το γιατί), αρχικά δεν ήθελα να συμμετάσχω σε αυτή την συζήτηση. Όμως τελικά από την άλλη για τον ίδιο ίσως λόγο να μπορώ να πω την γνώμη μου και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.

Τα πράγματα είναι μάλλον απλά. Το να συντηρείς εξ' ολοκλήρου ένα φόρουμ από μόνος σου και να προσθέτεις ένα επιπλέον κόστος στην καθημερινότητα σου είναι ένα πρόβλημα. Υπάρχουν πολλές λύσεις να λυθεί αυτό. Να πήξεις το φόρουμ σου με διαφημίσεις, να ζητάς donations, να σου τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια. Το τελευταίο πάντα είναι το ιδανικό. Ο Valtasar, μετά από πολύ σκέψη πήρε βαριά τη καρδία μία απόφαση για το πως θα μπορούσε να καλύψει κάποια από τα έξοδα αυτά, χωρίς αφενώς να επιδιώκει το κέρδος, αφετέρου χωρίς να επιβαρύνει σημαντικά την οικογένεια του και αυτό ήταν το σύστημα των βαθμών. Ναι χρειάζονται 10 ευρώ για να μπορείς να κατεβάσεις 25 εξαιρετικά σπάνια κόμικς τα οποία σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, είτε δεν θα τα έβλεπες ποτέ είτε θα έπρεπε να πληρώσεις πολλά λεφτά για να τα διαβάσεις. Όμως ο άνθρωπος ως ον ανικανοποίητο εκ φύσεως, δεν βλέπει ότι ο άνθρωπος προσφέρει 200 ελεύθερα κόμικ που σημαίνουν απλά απίστευτες ώρες επάνω στο σκάνερ αλλά και την αντίστοιχη φθορά (έως και την καταστροφή) των λιγότερο ή περισσότερο σπάνιων κόμικ, μηχανημάτων, ακόμα και του σώματος, βλέπει μόνο ότι κάποια από αυτά πρέπει να δώσει κάτι για να τα πάρει. Γιατί δεν μας φτάνουν αυτά που μας προσφέρουν αφιλοκερδώς αλλά πάντα πρέπει να ζητάμε το κάτι παραπάνω. Έστω, τι κάναμε εμείς για να μας το δώσουν αυτό; Τί είναι τελικά 10 ευρώ; Δύο καφέδες σε μία καφετέρια, τίποτα παραπάνω. Από την άλλη, ποιος σας είπε ότι βαθμοί δίνονται μόνο με λεφτά και όχι και ως ανταμοιβή για την συνεχή και αξιόλογη προσφορά; Δοκίμασε κάποιος να δει;

Ναι δεν διαφωνώ, θα ήταν ωραία να ήταν όλα τσάμπα στην ζωή, τότε δεν θα είχαμε κανένα παράπονο. Κι όμως ακόμα και τότε υπάρχουν τα παράπονα. Ξέρεις σκανάραμε και προσφέραμε στο τσαμπέ μία πενηντάρα pixel. Όμως κουραστήκαμε, έχουμε πήξει στην δουλειά, αρρωστήσαμε, έχουμε οικογένεια που χρειάζεται την παρουσία μας και κάναμε ένα μικρό διάλειμμα από το χόμπι μας. Τί έγινε τότε; Παράπονα γιατί σταματήσαμε και δεν σκανάρουμε πια. Γιατί δεν προχωράει το project. Γιατί τα "διαβάσαμε" όλα τα pixel και θέλουμε και άλλα. Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά, εάν θέλει κάποιος να βοηθήσει και να τα δώσει απλόχερα από τον χρόνο του έως και τα χρήματα του, ας πάει να αγοράσει τα υπόλοιπα Pixel που λείπουν και ας τα σκανάρει και για εμάς. Εγώ πραγματικά κουράστηκα και νιώθω ότι ο χρόνος που "κλέβω" από την οικογένεια και την δουλειά μου με τις όποιες συνέπειες, απλά αντί να μου προκαλεί την αίσθηση ότι προσφέρω και να χαίρομαι για αυτό, τί γίνεται; Ακούω παράπονα και γκρίνια; Μπορεί αυτά να σας φαίνονται άσχετα μεταξύ τους, όμως δεν είναι. Ο Valtasar δίνει τσάμπα κόμικς (σε ηλεκτρονική αλλά και σε κανονική μορφή), τσάμπα GBs στον tracker, τρέχει να αγοράζει κόμικς σε όποιον του το ζητάει και τελικά την ακούει και από πάνω για μία επιλογή ανάγκης; Πολλά από τα δωρεάν κόμικς που έχει σκανάρει ο Valtasar, τα έχω βρει να "κυκλοφορούν" και σε άλλα ελληνικά site και σε κανένα από αυτά δεν είδα credit στον ίδιο για την δουλειά του.

Για όλα όσα είπα παραπάνω, δεν απευθύνομαι σαφώς στον φίλο kgian ο οποίος απλά πίστευε ότι μπορεί να κυκλοφορούν και ελεύθερα και έκανε μία ερώτηση. Απευθύνομαι σε όλους μας, ακόμα και στον εαυτό μου γιατί μπορεί αύριο να τα ξεχάσω τα παραπάνω που έγραψα και που ισχύουν παντού. Όχι μόνο στα κόμικς αλλά και στους emulators και στις ταινίες και στην μουσική και παντού.
 
Παντα ενδελεχης.... ;)

Μονο 2 ενστασεις εχω....

1)Δεν νομιζω να κατηγορησε κανεις τον Valt για το τι θα κανει στο site ΤΟΥ!Αλλωστε κανεις δε δικαιουται να τον κατηγορησει!!

2)Δεν νομιζω επισης να παραπονεθηκε κανεις στο εθελοντικο "GRM scanning team" :D για την "ηρεμια" που παρατηρειται τελευταια! Ηδη η δουλεια που εχει γινει ειναι τεραστια...

Μονο ευχαριστιες και συγχαρητηρια μου ερχονται στο μυαλο....

H φιλοσοφια των 2 site ειναι διαφορετικη,οπως και το περιεχομενο,το κοινο (μεχρι ενος σημειου) και αυτα αρκουν.

Και τα δυο ειναι καλα και προσφερουν πολλα...
 
Wally είπε:
...H φιλοσοφια των 2 site ειναι διαφορετικη...
Δεν νομίζω να σου πω την αλήθεια. Η προσφορά των διακοσίων προσωπικών τευχών του Valtasar και όσα άλλα επιπλέον δίνουν οι φίλοι στον tracker δωρεάν, αποδεικνύουν μάλλον το αντίθετο. Όμως όπως αποδεικνύεται, αυτά απλά "δεν φαίνονται", κάπου είναι επιμελώς κρυμμένα. :D

Ωστόσο για να έρθουμε και στα "δικά μας" υπήρξαν και παραπονάκια για το "εθελοντικό" GRM scanning team. Θα μου πεις παραχαλαρώσαμε και θέλουμε λίγο σπρώξιμο να πάρουμε πάλι μπροστά... Δεκτό, έχω ήδη παραγγείλει νέο καλύτερο (και πιο γρήγορο) σκάνερ και περιμένω να έρθει στα χέρια μου για να βάλω ξανά μπροστά. :)

Εσύ μόνο κάτσε να μου κάνεις την γνωστή λίστα που περιμένω, γιατί έχουμε και άλλα πράγματα προγραμματισμένα... ;)
 
Συμφωνώ απόλυτα με τον Wally ότι κανείς δεν με κατηγόρησε αλλά ότι κανείς δεν παραπονέθηκε για την υπέροχη δουλειά που έχει γίνει στο GRM.

Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε σε τίποτα εδώ.. απλώς ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις ο καθένας από την δική του σκοπιά.

Το ζητούμενο είναι να περνάμε καλά και να διασκεδάζουμε και αυτό νομίζω το καταφέρνουμε και στα δύο αυτά υπέροχα board.

:)

[offtopic]

Πόντους κερδίζουν τα καλά μέλη, αυτοί που προσφέρουν είτε σε αξιόλογα ποστ είτε σε uploads αλλά και αυτοί που συνεισφέρουν κάποιο μικρό ποσό για την συντήρησή του GC

[/offtopic]
 
Εγώ απο την πλευρά μου να πω πως δεν το σκέφτηκα καν πως θα φανεί να έχω μόνο ένα ποστ και να ζητάω. Και αυτό γιατί παρακολουθώ εδω και πολύ καιρό το greek retro maniacs.

Οσον αφορά τα τεύχη στο greekcomics φυσικά και είμαι ήδη στον τρακερ αφού έχω κάνει τα 20 ποστ και μάλιστα είμαι και uploader έχοντας ανεβάσει πάνω απο 250 πολύ σπάνια τεύχη κόμικς και με 14 γιγα upload, ανάμεσα στα οποία είναι και το τεύχος 15 του ΣΤΟΡΜ στα αγγλικά. Και φυσικά τα τεύχη του ΣΤΟΡΜ που ζητάω έχουν πόντους για να κατέβουν.

Εχοντας συνεισφέρει λοιπόν τόσα πολλά θα ήθελα να μπορώ να κατεβάσω και εγώ ελέυθερα ότι θέλω. Αλλά αυτό δεν είναι θέμα που θα συζητηθεί εδώ.

Αν έχω παράπονα απο το άλλο σαιτ θα τα αναφέρω εκεί.

Το ερώτημα παραμένει, είμαι συνηδητοποιημένος χρήστης, δεν είμαι ο κομήτης που μπαίνει, ζητάει και φεύγει. Μια απάντηση του στυλ, δεν μπορούμε να ποστάρουμε τα χψ απο το άλλο φορουμ εδώ για λόγους δεοντολογίας είναι αρκετή. Ας μην βγάζουμε συμπεράσματα..

ΥΓ. Κάντε την βόλτα σας απο το greekcomics, προσεχώς θα ανεβάσω κι αλλο πολύ πράμα...
 
Ας μου επιτραπεί να πω και εγώ κάτι :

Μπορεί αρχικά τα "10 ευρώ για 25 downloads" να ακούγονται "κάπως", όμως ...

στον ελάχιστο χρόνο που γνωρίζω τον Valtasar (έστω και επιφανειακά) με έχει πείσει ότι είναι άνθρωπος ευγενέστατος, που σκίζεται να βοηθήσει ανιδιοτελώς και κάνει κάτι καθαρά για το χόμπυ του και κυρίως με όρεξη να είναι "δίπλα" σε όσους ζητήσουν μια χάρη ή μια συμβουλή.

Οπότε για να έβαλε ένα κόστος, μάλλον υπήρχε λόγος.

Μακάρι να υπήρχαν πολλοί σαν και τον Valtassar.

( και ευτυχώς στο φόρουμ μας, υπάρχουν κάμποσοι τέτοιοι ακόμα ! )
 
Κατα καιρους τα παλια κλασσικα Μπλεκ ξαναδιαμενονται και εχουν τις ιστοριες του Στορμ.Το ξερω λογω οτι το επαγγελμα μου ειναι διανομη ελληνικου τυπου-κατα κοσμον εφημεριδοπωλης
 
μια και μιλαμε για επανεκδοσεις για τσεκαρετε το greekcomics.gr μπορει ναδειτε κατι που σας ενδιαφερει.......
 
Μήπως γνωρίζεις που μπορώ να βρω Storm αλλά όχι μέσω P2P;

starsky είπε:
μια και μιλαμε για επανεκδοσεις για τσεκαρετε το greekcomics.gr μπορει ναδειτε κατι που σας ενδιαφερει.......
 
στο μοναστηρακι αν εχει ξεμεινει κανενα ,αλλα η τιμη θα ειναι τσιμπημενη..αλλιως να ψαχτεις στο net η και στο site που ανεφερα αν καποιος τα δινει σαν ανταλλαγη η πωληση ..και εκει παντως εχουν αγορασει τα δικαιωματα και το ξαναδημοσιευουν και το δινουν,αλλα νομιζω οχι μεμονομενα τευχη...απο P2P σιγουρα θα βρεις και απο rapidshare (παντως δε το ανεφερα σα διαφημηση το ανω site)
 
Πίσω
Μπλουζα