Sturmwind στο Retromaniax! [Πρώτη παρουσίαση]

cast128dreams

Retro Member
Joined
15 Ιαν 2009
Μηνύματα
182
Αντιδράσεις
3
attachment.php


Έχω συναρπαστικά νεα για τους Dreamcast και Sega fans μιας και εδω στο retromaniax.gr παρουσιαζω για πρωτη φορα το πολυαναμενομενο παιχνίδι Sturmwind για το Sega Dreamcast.Κραταω στα χερια μου μια Preview εκδοση του παιχνιδιού και ετσι μπορουμε να βγαλουμε τα πρωτα βασικα συμπεράσματα για το παιχνίδι μιας και δεν είναι όλες οι πίστες μέσα στην preview εκδοση.Ειναι σχεδόν το μισό παιχνίδι ίσως και κάτι παραπάνω από το μισό!

Μέτα από συνεχόμενες καθυστερείς εξαιτιας κάποιων προβλημάτων στην τύπωση του παιχνιδιού είχε έρθει η στιγμή να παίξω Sturmwind...Δεν θα κρύξω τον ενθουσιασμό μου μιας και περίμενα παραπάνω από έναν χρόνο για αυτο.Ανοιγω λοιπόν το παιχνίδι και το τοποθετώ στο Dreamcast.....Power On console....το παιχνίδι ξεκινάει και το Dreamcast συνδεόμενο με VGA..

Duranik πισω από το Sturmwind

Εχει φτιαξει παιχνίδια σε διαφορα Atari.Οπως το Atari Lynx και jaquar.To πρώτο τους shooter είναι το Native το οποιο ηταν στο Atari jaquar αλλα μετα από το πρωτο Demo σταματησαν το παιχνίδι και ετσι προχώρησαν στην παραγωγη του Sturmwind.Το sturmwind λοιπόν το ηταν στα σκαρια 6 χρονια εχει έρθει η ωρα να βγει στην επιφανεια και δουμε την δουλεία πόλων χρονών στο αγαπημένο μας μηχάνημα Sega Dreamcast.Eπισης και οι δυο δηλώνουν Mega drive fans.

H Eισαγωγη ξεκίνησε....

Sturmwind(ακουγεται) και η καμερα κινεται προς τα αριστερα και να δείχνει διάφορους πλανητες και πανω τους να γίνονται εκρηξεις.Διαφορα αεροσκαφη να ταξιδεύουν στο διαστημα και κοντινα πλανα στο σκαφος μας πριν την απογείωση του από διαφορες οπτικες γωνιες.Μια γυναικα με ενα μικρόφωνο ενσωματωμένο στο κρανος να καθεται σε ενα μεγαλο μονιτορ μοιάζει να παρακολουθεί της δραστηριοτητες του σκαφους εφοσον ενημερωνει κατα την διάρκεια του παιχνιδιού. Το ολο σκηνικο περιλαμβανει ομορφα 3d γραφικα εφέ φωτισμου σκιων και εκρήξεων.

Πολυ ωραια εισαγωγη!

attachment.php


attachment.php


Λιγα λογια να τα Μenu και τις επιλογες....

Πριν ξεκινήσει η εισαγωγη του παιχνιδιού το Sturmwind εμφανιζει ενα μήνυμα σχετικα με τα μέσα απόθηκευσης του Dreamcast.Eκτος της VMU(visual memory card) της κλασικης memory το παιχνίδι αναγνωρίζει και το Card Reader που μπαίνει στο πισω μερος του Dreamcast.Ετσι εχουμε το μήνυμα Memory card detected-SD card detected.Αυτο το feature είναι κάτι εντελως καινουργιο για το Dreamcast μιας και το card reader κυκλοφορισε πριν μερικους μηνες και το Sturmwind είναι το μοναδικο παιχνίδι για το Dreamcast που αναγνωριζει καρτες μνημης τυπου Sd.Αυτο σημαινει πως μπορουμε να τραβηξουμε φωτογραφιες ανα πασα στιμη από το παιχνίδι πατωντας start και μετα Υ.Επισης οταν τελειώνεις ενα Level το Replay σου αποθηκεύεται εκει στην Sd card οπως και οι κωδικοι για το webscore(δεν χρειαζετε να τους γραψεις σε χαρτι).Οταν ανοιγεις την Sd card σε έναν υπολογιστη είναι ολλα τακτοποιημενα σε έναν φακελο STURM.Ειναι επισης συμαντικο οτι βρισκεται και ενας φακελος με το ονομα Story.H εταιρεια αναπτυξης ίσως καπόια στιγμή να κυκλοφορήσει κάποιο extension του παιχνιδιού!!!

rc1wm8.jpg


attachment.php


Normal και arcade.

Στο normal game μπορεις να σωζεις το παιχνίδι ενω το Αrcade σε προκαλεί να το τελειώσεις χωρις save.Επισης στο Normal μπορεις να ξεκλειδώσεις διαφορα Trophies!Ολλα τα trophies αναγραφονται σε λιστες και ετσι μπορεις να δεις ποια εχεις ξεκλειδωτα.Ενα feature που κανει το παιχνίδι να αντεχει στο χρόνο μιας και σε προκαλεί με διαφορες απόστόλες να ξεκλειδώσεις ολλο το concept art.Mπρουτζινα,χαλκινα και χρυσα είναι η κατηγορίες των Trophies.Φυσικα τα χρυσα είναι τα ποιο δυσκολα.Γεια παραδειγμα μερικα από τα χρυσα Trophies είναι να τελειώσεις το παινιδι στο Hard mode η να περασεις ενα ολοκληρο επιπεδο χωρις να ριξεις ουτε μια σφαιρα.

Στο concept art εμφανιζεις διαφορες περιοχες από το παιχνίδι(τουλαχιστον εως εκει που το εφτασα)οι οποιες δεν χρησιμοποιήθηκαν η δεν θα χρισιμοποιηθουν στην τελικη εκδοση του Sturmwind μιας και παραγωγη είναι ακομα σε εξελιξη.

Γραφικα και πρωτη εντύπωση....

Εας περασουμε λοιπόν στον τομεα των γραφικων.Απο το trailer που είχε βγει για πρωτη φορα πριν κανα χρόνο το παιχνίδι εδειχνε εντυπωσιακο στον τομεα των γραφικων.Εξαιρετικο!!!Εμεινα εκπληκτικός από το πρώτο Level!!!Παιζονατς λοιπόν ολλες της πίστες που υπαρχουν στην preview εκδοση και τελειώνοντας το Arcade εως εκει σε αφηνει να παιξεις επιλέγοντάς το Hard.Μπορω να πω οτι το παιχνίδι στον τομεα αυτο είναι εντυπωσιακοτατο.Πρωσοπικα δεν εχω ξαναδει τετοιας ποιοτητας γραφικων στο Dreamcast.Kαι αυτο γιατι.Και αλλα παιχνίδια του ειδους εχουν εντυπωσιακά γραφικα οπως το Border down.Ομως το Sturmwind αυτο που το κανει να ξεχωριζει από τα αλλα είναι οτι εχουμε μια πανδαισια από εφέ εκρήξεων να συνοδευονται από κοματια να αποσπωνται και σπίθες να πεταγονται από τα κατεστραμμένα μεροι της πιστας.Τα εχθρικα σκαφοι και οι σφαιρες τους σε συνδυασμό με τα κινουμενα 3d Background μαζι και οι ακτινες φωτος ερχονται να δεσουν με το ολο σκηνικο.Ολλα αυτα real time με ενα frame rate εξαιρετικο μιας και δεν διαπίστωσα καμια σημαντική καθυστέρηση του παιχνιδιού σε αναλυση VGA.Το απότελεσμα είναι φαντασμαγορικό!!!!!!!!!

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


To gameplay είναι εξισου καλο και απλο.Το σκαφος είχει τρία διαφορετικα οπλα.Ενα που είναι κάτι σαν ηλεκτρισμος,Σφαιρες που πεταγονται με ενα μικρο κενο,και τελος σφαιρες συνεχωμενες.Και τα τρεις οπλα μπορεις να τα αναβαθμίσεις εως ενα σημειο ετσι γίνονται ποιο απότελεσματικα και ποιο δυνατα.Σου δινεται η δυνατοτητα να αναβαθμίσεις και τα τρία σου οπλα ταυτοχονα εφοσον παιζεις και εστι να πας στο επομενο επιπεδο εφοδιασμενος(στο Αrcade). Αλλαζοντας λοιπόν τα οπλα σου με το φτερακι R μπορεις επισης να κανεις τα οπλα σου να ριχνουν και πισω.Εαν εχεις αναβαθμισει αρκετα το οπλο και ριχνεις προς τα πισω εχουμε έναν συνδυασμό σφαιρων.Λιγες μπροστα και λιγες πισω.Το οπλο με της διακεκομενες σφαιρες της σφαιρες εχουν ενα ομορφο feature.Κρατωντας το A οι σφαιρες αρχιζουν αν σχηματιζουν έναν κυκλο, γυρω από το σκαφος ξεκινωντας από μπροστα προς τα πισω.Εαν αφησεις το Α και το ξαναπατησεις τοτε οι σφαιρες πανε μπροστα και ξανακανουν κυκλο.Ετσι λοιπόν εχουμε σαν μια απιδα γυρω από το σκαφος και την οριζουμε εμεις.Ολλα τα οπλα εχουν και το super τους.Ολλα τους ιδιου στυλ περιπου.Μια μεγαλη ρομβοειδή ακτινα πεταγεται από το σκαφος κρατοντας το πληκτρο Χ συνοδευομενη από μια μπαρα ενεργειας.Προσοχη ομως εδω.Εαν γεμισόυμε και της δυο μπαρες ενέργειας του Super θα κανουμε Overheat και ετσι θα χασουμε το ενα από τα τρία οπλα μας.Επισης εχουμε και την μεγαλη βομβα.Πατοντας το Β καταστρέφουμε οτι υπαρχει στην οθονη.

Ηλεκρικ Music και το nickname 505....

Λιγα λογια για την μουσικη.To sturmwind εχει μουσικη ηλεκτρονικη της παλιας σχολης δηλαδη.Αρμοζει στο παιχνδι και δεινει εαν ωραίο ρυθμό μιας και πρέπει να σκεφτεσαι γρυγορα.Μα ελίσσεσαι και να αλλάζεις οπλα.Eχει φτιαχτει από τον διμιουργο 505 ο οποιος είναι γνωστος σε πολλα Αtari formus με αυτο το ονομα.Επισης η limited edition του stumrwind θα κυκλοφορήσει με τα soundtrack του παιχνιδου και το εξωφυλλο αναγραφει το nickname 505.

attachment.php


Το sturmwind ειναι ενα εξαιρετικο Shooter.Καταπληκτικα γραφικα,ομορφος σχεδιασμος,ωραια εφε.Συμφωνα με τα λεγoμενα της εταιριας αναπτυξης το Sturmwind εκμεταλευεται το Dreamcast παρα πολυ αλλωστε και αυτο φενεται!!

attachment.php


attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Άντε να μας έρθει επιτέλους!!!!
 
Εξαιρετικη παρουσιαση αλανι για ενα οπως φαινεται εξαλου φανταστικο παιχνιδι.Αντε να ρθει να το απολαυσουμε και μεις :D
 
Η παρουσίαση είναι από τις καλύτερες που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Congrats! :thumbup:

Νομίζω ότι κάλυψες όλο το φάσμα του παιχνιδιού, με σχόλια που ξεχειλίζουν από ενθουσιασμό - άρα το παιχνίδι πρέπει να είναι τουλάχιστον πετυχημένο! :D

Έχω μόνο μια μικρή παράκληση: Επειδή πρόσεξα ότι αρκετές φωτογραφίες, τις σήκωσες σε tinypic (προφανώς για να σ' αφήσει να τις ποστάρεις όλες σ' ένα ποστ), υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να χαθούν! Θα μπορούσες να τις σηκώσεις και σ' ένα άλμπουμ σου, ώστε να μπορούμε να τις αποκαταστήσουμε σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα? (Οδηγίες μπορείς να βρεις και στο θέμα [Δημιουργία albums κι ανέβασμα photos στον server μας], ενώ είμαι στη διάθεσή σου μέσω πμ, για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείς!)

Και πάλι, συγχαρητήρια! Απολαυστικότατο! ;)
 
Πολλα μπραβο στον cast128dreams τοσο για το γεγονος οτι μας χαρισε ενα ενδελεχες hands-on στο πιο αναμενομενο τιτλο του Dreamcast αλλα και για τη διαθεση του να μοιραστει τις εντυπωσεις του! Τον ευχαριστω που τιμησε τη κοινοτητα με μια τετοια αποκλειστικοτητα.

Νομιζω πως στο RetroManiaX τετοια review παιζουν "εντος εδρας" μιας και εκτιμουνται δεοντως απο τα μελη μας (αρκετα εκ των οποιων θεωρω οτι θα τιμησουν το παιχνιδι με την εμπιστοσυνη και με τα χρηματα τους).

Μετα την αναγνωση του review, ανυπομονω διπλα και τριπλα για τη κυκλοφορια του παιχνιδιου!

Το Dreamcast δεν πεθαινει οσο και να το θελουν καποιοι! Ποσο μαλλον οταν κυκλοφορουν τετοιες μερακληδικες προσπαθειες. Ελπιζω να στηριχτει απο την κοινοτητα του DC ωστε να εχουμε συνεχεια...

Φιλε cast128dreams θα ηθελα να διαβιβασεις τα ταπεινα μου συγχαρητηρια στα παιδια στη Duranik!

ΥΓ:Φοβερα τα screenshots σου!
 
Φαίνεται καταπληκτικό το παιχνίδι και η παρουσίαση είναι εξίσου καλή!

Αλήθεια, που την βρήκες την preview έκδοση;
 
Πράγματι που τη βρήκες την preview ?

Η παρουσία σου εκτός ότι με κάλυψε πλήρως .....ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ !!! ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩΩΩΩΩ !!

Μπράβο cast128dreams !! ;)
 
Εξαιρετικό review ενός τέλειου παιχνιδιού σε μια αθάνατη κονσόλα! :thumbup:
 
Οι Duranik έχουν επίσης βγάλει και ένα αρκετά καλό arkanoid clone για το falcon, το Impulse. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με 505 σαν μουσικό, η μουσική θα είναι εκπληκτική!

Καταπληκτική παρουσίαση, θα ήθελα πολύ να έχω Dreamcast μόνο και μόνο για να το παίξω.
 
Ναι όντως εξαιρετικό φαίνεται, αλλά ξέρει κανείς όταν κυκλοφορήσει από που μπορούμε

να το προμηθευτούμε;
 
Αν κρινω απο το review του cast128dreams και απο το γεγονος οτι ηταν Release Candidate εκδοση, θεωρω οτι δεν απεχουμε πολυ απο τη κυκλοφορια.

Θα ειναι διαθεσιμο απο το site της RedSpotGames (και ισως οχι μονο)
 
Ωραια παρουσιαση!! Μπραβο! Ελπιζω να κυκλοφορησει συντομα!!
 
Παιδια σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια!! Oσο για την παρουσιαση εδω ηθελα να την φτιαξω οσο ποιο αναλυτικη γινεται και να δωσω εμφαση στα γεγονοτα.H παρουσιαση εδω εγινε εφοσον ρωτησα τους παραγωγους Duranik.Το sturmwind Rc 7 μου ηρθε διοτι ασχοληθηκα με το παιχνιδι εως Beta tester.Aυτη την εκδοση παντως την εχουν στειλει και σε αλλα ξενα site που ασχολουνται με Dreamcast.Επισης την τελικη εκδοση θα την στειλουν σε ign ισως και πολυ πιθανο και σε αλλες γωστες σελιδες με βιντεοπαιχνιδια. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτο το level ειναι απο τα αγαπημενα μου.!Αυτο και το δευτερο που εχει πολες εκρηξεις!
 
cast128dreams είπε:
Αυτο το level ειναι απο τα αγαπημενα μου.!Αυτο και το δευτερο που εχει πολες εκρηξεις!
Παντως η μουσικη εχει φαση! ^^ Δε μου λες, το δοκιμασες τιποτα σε NullDC?
 
oχι...μου αρεσει να παιζω στα πραγματικα μυχανηματα.
 
Ελαφρως ασχετο...χωρις να θελω να το παιξω σεμνοτυφος ή αδεκαστος...ΕΛΠΙΖΩ το image του Sturmwind να μην το leek-αρει καποιος σε torrent-αδικα.

Το συζητουσαμε και με τον cast128dreams και ειχαμε ταυτιση αποψεων. Το ιδιο νομιζω οτι σκεφτεται καθε DC φαν που θελει να βγαινουν στην αγαπημενη του κονσολα, νεες μερακλιδικες δουλειες.
 
Wally είπε:
Ελαφρως ασχετο...χωρις να θελω να το παιξω σεμνοτυφος ή αδεκαστος...ΕΛΠΙΖΩ το image του Sturmwind να μην το leek-αρει καποιος σε torrent-αδικα.
Το συζητουσαμε και με τον cast128dreams και ειχαμε ταυτιση αποψεων. Το ιδιο νομιζω οτι σκεφτεται καθε DC φαν που θελει να βγαινουν στην αγαπημενη του κονσολα, νεες μερακλιδικες δουλειες.
Απλα εχω την περιεργεια πως θα ειναι εαν συνδεσεις το PC,NullDC και Sturmwind στην ΤV εκμεταλευομενος της παραπανω αναλυσεις.Ασφαλως δεν μιλαω να το τρεξεις με κοπια η οτιδηποτε αλλο.Ειμαι υπερ στο να υποστηριζω το καθε τι παιχνιδι που ερχετε στο DC αρκει απο πισω να υπαρχει σοβαρη δουλεια.Σε οτι αφορα το torrent ολοι γνωριζουμε τι παιζει,αρκει καποιοι να σεβαστουνε το ολο θεμα και να μην το ξεφτιλισουνε.
 
Πίσω
Μπλουζα