Είναι γεγονός ότι τα ports του
N64 στο
DS δεν είναι τα καλύτερα δυνατά. Προσωπικά θα μπορούσα να μιλήσω περισσότερο για to
Diddy Kong Racing 64 ~του οποίου είμαι fan~ αλλά στο
DS δε μπόρεσα να το συμπαθήσω με τίποτα.
H απάντηση χωρίζεται σε 3 σκέλη εκ των οποίων τα 2 ήδη έχουν θιχτεί.
1.) Το
N64 ήταν μία κονσόλα με καθαρά 3D προσανατολισμούς γι'αυτό είχε κι αυτό το ιδιόμορφο χειριστήριο που όμως έδινε άλλη διάσταση στους τίτλους της. Επομένως τίθεται θέμα χειρισμού για την εμπειρία.
2.) Η οθόνη του DS είναι αρκετά μικρή κι άρα χάνεται μέρος της "απόλαυσης".
3.) Το πιο σημαντικό όμως είναι η αδυναμία του
DS για texture filtering.
Το
DS στη θεωρία είναι ένα πιο δυνατό hardware απ'το
N64. Ωστόσο, σε θέματα αρχιτεκτονικής/ποιότητας έχω την αίσθηση πως το
N64 το κάνει πέρα.
Αρχίζοντας απ'το texture filtering, είναι μία σημαντική τεχνική. Στο
DS λόγω σχεδιασμού υπάρχει αδυναμία εφαρμογής του με αποτέλεσμα όταν παρατηρούνται textured πολύγονα σε κοντινή απόσταση να έχουμε τη αναβίωση του
σιχαμένου 90's φαινομένου που λέγεται...
Pixel!

Τα περίφημα τετραγωνάκια.
Απ'την άλλη το
N64 μπορεί να είχε χαμηλές δυνατότητες στο texture filtering, ωστόσο η αξιοποίησή του στα παιχνίδια έδινε την αίσθηση ότι δεν υπάρχουν pixels. Επί της ουσίας, τα textures ήταν "ντυμένα" με μικρές εικόνες (
mipmap) με αποτέλεσμα να φαίνονται (textures) από κοντά πιο θολά αλλά χωρίς Pixels!
Έπειτα, κάποια σημαντικά στοιχεία που αφορούν το οπτικό κομμάτι όπως ο επεξεργαστής και ο αριθμός πολυγώνων είναι υπέρ του
N64.
Όπως και να έχει, θέλω να καταλήξω σε κάτι που έχω ξαναπεί.
Το
DS δε το συμπάθησα ποτέ όπως άλλα συστήματα, ωστόσο οφείλω να παραδεχθώ ότι πως ελάχιστοι ασχολήθηκαν και το αξιοποίησαν σωστά. Το αποτέλεσμα ήταν να μοιάζει περισσότερο με συγγενή του
PS1 παρά του
N64.
Στα ports που είναι και το θέμα του thread, τα λάθη οφείλονται ξεκάθαρα στον developer. Έγινε προσπάθεια Port με κάποιες έξτρα προσθήκες κι όχι ανασχεδιασμός τους ~απ'την αρχή~ που θα τους έδινε και τη δυνατότητα για πειραματισμό πάνω στο hardware για το που μπορούν να φτάσουν στην πιο ορθολογική αξιοποίησή του.
αυτά.