Surface vs. iPad

Γεια σου γιωργαρε αλανι να χαιρεσαι το καινουριο σου μηχανημα.Εγω Fanboy της apple δεν ειμαι αλλα και να ημουν λεφτα για mac δεν περισευουν ασχετα που και να περισευαν δεν θα επερνα γιατι με αν λαπτοπ των 400 ευρω μια χαρα την κανω την δουλεια μου.Την εμαθα ομως απο το iphone 3G και μετα που πηρα και συνεχησα με τα 3GS και 4.Iphone 4s δεν πηρα γιατι ενταξει αγαπαμε την apple αλλα παπα δεν τρωω ωστε να δωσω αλλα 600 και ευρω για ενα ολοιδιο κινητο με το 4 που εχω απλα με καλητερο επεξεργαστη και το siri μεσα.

Το τεσσαρακι μου το θεωρω ως μια απο της κορυφαιες αγορες που εχω κανει στην ζωη μου και πραγματικα εχει γιννει προεκταση του χεριου μου.Με φαινεται αδυνατων να μπορεσει να ριξει καποιος απο τον θρονο της την apple απο την στιγμη που βγαινουν ισυροτερα μοντελα αλλα και παλι δεν μπορουν να την φτασουν οπως δεν μπορουν να φτασουν και το ios.Τα windows phone ειναι για τα μπαζα οχι σαν τηλεφωνα αλλα σαν ευχρηστια και το android οπως υπωθηκε παραπανω βγαζει συνεχεια προβληματα και εχει χαθει η μπαλα.Επισης εχω βαρεθει να διαφημιζουν οτι ακομα και σε κινητα με 150 ευρω θα βρεις android.Ναι ρε μαγκες εχουν android αλλα δεν λετε στον κοσμο οτι σερνεται μεχρι αηδιας και οτι δεν παλευεται η χρηση του σε χαμηλης δυναμης smartphones.

To surface ειναι αξιολογο δεν το αμφησβητη κανενας αυτο και πιστευω οτι θα πουλησει αλλα σε καμια περιπτωση ομως δεν μπορει να πλησιασει καν σε πωλησεις το ipad και να νιωσει η apple οτι απειλητε.Φυσικα για την τιμη της εκδοσης των 1000 ευρω δεν μιλαω καν γιατι μονο γελιο προκαλει.Αυτη ειναι η micro$oft δεν θα αλαξει τωρα τα ιδια εκανε και στην Ε3 που εμφανισε το smartglass για να συναγωνιστη το Gamepad του Wii U.Λιγο να κατσει να δει καποιος τι ειναι το ενα και τι ειναι το αλλο θα καταλαβει οτι η micro$oft δεν εχει καμια τυχη να συναγωνιστη με το smartglass το Wii U gamepad.
 
pooky(1) είπε:
απλά αρχίζω να ξεφεύγω παντελώς από "σταθερούς" υπολογιστές.
Ναι αλλά γιατί, τι κακό έχουν οι σταθεροί υπολογιστές? Με τα ίδια χρήματα που θα πάρεις ένα φορητό, παίρνεις σταθερό με πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες. H ένα πιο φτηνό με τις ίδιες δυνατότητες. Η φορητότητα κοστίζει. Εντάξει, σίγουρα καλό είναι να υπάρχει και ένα φορητό να κουβαλάς μαζί σου σε ταξίδια κλπ εφ'όσον το χρειάζεσαι αλλά δεν καταλαβαίνω αυτό που κάνει πολύς κόσμος (δεν ξέρω για σένα), που αγοράζουν δηλαδή μόνο φορητούς υπολογιστές τους οποίους κατά 99% τους χρησιμοποιούν στο σπίτι και γενικώς δεν τους μετακινούν και πολύ.

Και τώρα με τα smarphones και τα tablets δεν νομίζω να υπάρχει και τόσο μεγάλη ανάγκη για laptop. Καλύτερα δεν είναι να έχεις ένα πανίσχυρο μηχάνημα για το σπίτι και αν θέλεις να δεις τα e-mail σου στην παραλία να κάνεις την δουλειά σου με το smarphone?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλαμάτα - Αθήνα συνεχώς. Τι να το κάνω το σταθερό;

Και τα smartphones καλά είναι αλλά δεν πάω κει κάτ΄ για τη παραλία, αλλά για δουλειά. Και με τη διάρκεια της μπαταρίας στα smartphones δεν τη παλεύω ούτε για αστείο. Και φυσικά η δική μου δουλειά δεν έχει να κάνει με mail και meetings. Καμία σχέση.

Βασίλη ευχαριστώ αλάναρε! Αν δε πούλαγα τα παλιότερα εννοείται δεν θα το σκεφτόμουν!
 
Εμένα μ' έκανε ΤΡΟΜΕΡΗ εντύπωση η τιμή!...

Δεν πας να λανσάρεις ένα "νέο" προϊόν & ν' ανταγωνιστείς την Apple στο γήπεδό της, με τέτοια τιμή... Άπατος θα πας, κι ας είσαι η Microsoft.... :xm:

Ρε παιδιά, μπας κι έχουμε καταλάβει κάτι λάθος?!
 
Συγνώμη αλλά πανε να χτυπήσουν τo iPad με ένα μηχανάκι που δεν είναι και τόσο γρήγορο σε απόκριση όσο το ipad, η τιμή του είναι μεγαλύτερη και από οθόνη αφης πρέπει να έχεις μεγάλη υπομονή για πατησεις πραγματικά εκεί που θες?

δε νομίζω...!

οταν έβλεπα το βίντεο περίμενα να πετάξει και καμία μπλε οθόνη...! :diablotin:
 
Φυσικά το γεγονός ότι δεν έχει 3G για μένα είναι μέγα μείον. Με τα όποια αρνητικά του στη χώρα μας, το 3G είναι απαραίτητο σε βαθμό που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς, για κάποιον που η δουλειά του απαιτεί ώρες σε ταξίδι και μετακινήσεις.

Εδώ το "μήλο" είναι σε σαφώς καλύτερη θέση. Αν η τιμή του arm μοντέλου περιλάμβανε και 3G, θα ήταν καλύτερα. Βέβαια, από την άλλη, όταν βλέπεις παρουσίαση νέας συσκευής και κολλάει on air, άστο να πάει, άστο.....
 
Και 3G και 10G να έχει δε το βάζεις σε apple τιμή! Η MS θέλει να γίνει εμίρης στη θέση του εμίρη, αλλά το πήρε στραβά. Μπορεί να εμπνευστικε από το slate της HP αλλά η φάση μου μυρίζει μια από τα ίδια. Το arm μοντέλο θα έπρεπε να το έχει στην ίδια αν όχι μικρότερη τιμή από τις tegra 2 ταμπλέτες. Πρόσθεσε και το ότι τα RT δεν θα έχουν συμβατότητα με απολύτως τίποτα και... Μηδέν από μηδεν = μηδέν.
 
Κάτι μου θυμίζει αυτό..... πώς το λένε να δεις..... *γκουχ* γουίν σεβεν ποιντ φαιβ μάνγκο μομπάιλ..... *γκουχ* *ΦΕΙΛ* *γκουχ* .... Σε κάτι κινητά 500+ ευρώ τα οποία μάλλον ΔΕΝ θα είναι αναβαθμίσιμα σε win mobile 8 καρπούζι πεπόνι σύκο ή όπως θέλουν να το πουν τέλος πάντων.

Άστο ρε m$ παράτατα. Δεν τό 'χεις.....
 
Επαναλαμβάνω, μη βγάζετε τη Microsoft από το παιχνίδι έτσι εύκολα.. μιλάμε για μια εταιρεία που επέζησε των Windows Me. Δεν νομίζω ότι η apple θα έκανε τέτοια πατάτα και να μην ξαναχρειαζόταν χρήματα από την Microsoft για να μην κλείσει... όσο fanboi και να ναι κάποιος κάτι σαν τα Me δεν το δέχεται, ούτε καν αν είναι fanboi της Apple.
 
ChrisTOS είπε:
Επαναλαμβάνω, μη βγάζετε τη Microsoft από το παιχνίδι έτσι εύκολα.. [...]
Χρήστο, δεν τη βγάζω από το παιχνίδι... Αλλά με μη δοκιμασμένα προϊόντα & με παραφιλολογία γύρω από το κόστος, μόνη της βγαίνει!... Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη την ποιότητα του προϊόντος συγκριτικά με αυτήν των ανταγωνιστών (όποια κι αν είναι αυτή - δέχομαι χάριν της συζήτησης & κυρίως γιατί δεν έχω ιδία άποψη, ότι το προϊόν είναι εξαιρετικό). Αυτό που θέλω να συγκρίνουμε είναι δυνατότητες για έναν απλό χρήστη:

iPad:

-Σερφάρισμα στο internet: Ναι

-E-mails: Ναι

-Μουσική: Ναι

-Ταινίες: Ναι

-Φωτογραφίες: Ναι

-Επικοινωνία: (skype, κάμερες, μικρόφωνα): Ναι

-Παιχνίδια: Ναι

-Τιμή: (για το iPad 3): Από 509 EUR

Surface:

-Σερφάρισμα στο internet: Ναι

-E-mails: Ναι

-Μουσική: Ναι

-Ταινίες: Ναι

-Φωτογραφίες: Ναι

-Επικοινωνία: (skype, κάμερες, μικρόφωνα): Ναι

-Παιχνίδια: Ναι

-Τιμή: ???

Αν προσέξετε, η Microsoft θα κυκλοφορήσει 2 εκδόσεις: Το Surface RT (το οποίο στοχεύει τα tables της αγοράς [incl. iPad]) & το Surface PRO (το οποίο στοχεύει τα high end ultrabooks της αγοράς [incl. Mac Book Air]). Δε θα προσπαθήσω να σας πείσω ότι και τα 2 προϊόντα στοχεύουν την Apple, γιατί θα με κατηγορήσετε για μεροληψία, οπότε μένουμε στις κατηγορίες tablets & ultra portable netbooks.

Αν λοιπόν, όντως, το Surface RT ξεκινάει από 599 USD (~480 EUR), από άποψη τιμής είναι ανταγωνιστικό - στην κατηγορία των tablets. Ομοίως και το Surfcace Pro στην κατηγορία των ultrabooks (στα 999USD =~801 EUR).

Οπότε, μάλλον τελικά δεν απέχουν παρασάγγας Apple & Microsoft, σωστά?

ΛΑΘΟΣ!

Γιατί στην περίπτωση της Apple παίρνεις κάτι δοκιμασμένο & επιτυχημένο. Στην περίπτωση της Microsoft, ξεκινάς πάλι τα πειράματα, μ' ένα λειτουργικό που μόλις βγήκε & -όπως είδατε και σε δικό μας αντίστοιχο θρεντ, δεν έχει "ξεσηκώσει", όπως ήταν προσδοκόμενο...

Και να κάνω εγώ την εξής ερώτηση: Ποιοτικά το ένα μοντέλο με το άλλο, τι διαφορές έχουν? (γιατί μπορεί όντως να είναι εξαιρετική η ποιότητα του RT αλλά για να κάνεις καφέ! Για να παίξεις ένα παιχνίδι ενώ ακούς μουσική, και έχεις ανοιχτό το twitter, μπορεί να γονατίζει και να πρέπει να περάσεις στη λύση του PRO! σ.σ. ανατρέξτε παρακαλώ στο βίντεο του Noxrider, στην αρχή του θρεντ! :D ).

Οπότε ανοίγει πάλι η "ψαλίδα" της τιμής.

Στο μάρκετινγκ, όλα ωραία και καλά είναι! :) Στην πράξη, θέλω πολύ να δω τι θα γίνει....

Αλλά έχεις δίκιο - δεν προδικάζω και δεν βγάζω ακόμα τη Microsoft έξω από το παιχνίδι! ;)

ChrisTOS είπε:
[...]μιλάμε για μια εταιρεία που επέζησε των Windows Me. [...]
Αυτό, πάλι, πού το πας?!.... :sealed:
 
Άλλες εποχές τότε με τα ME άλλες σήμερα, άλλες ανάγκες, άλλοι χρήστες, άλλος κόσμος γενικά.

Φυσικά και δεν βγάζω την ΕμΕς από το παιχνίδι, σε καμία περίπτωση, απλά καταγράφω γεγονότα και, μέχρι στιγμής, πεπραγμένα.

Δυστυχώς, στη τιμή θα διαφωνίσω με τη Μαριάννα. Στην Ελλάδα θα κάνει 599 και 999 ευρώ, μια και η "ισοτιμία" πάντα είναι 1 : 1 . Οπότε πάει περίπατο. Και φυσικά το iPad 2 το βρίσκεις με 420 ευρώ καινούργιο μια και ακόμα παράγεται κανονικότατα και παραμένει στο παιχνίδι μια χαρά!

Το πληκτρολόγιο, δε, στα tablets το θεωρώ ξένο σώμα, σαν να έβγαζαν το iPad με DVD-R μέσα ένα πράγμα. Όσοι το χρειάζονται θα πάνε σε κανονικό laptop.
 
pooky(1) είπε:
[...]Και φυσικά το iPad 2 το βρίσκεις με 420 ευρώ καινούργιο μια και ακόμα παράγεται κανονικότατα και παραμένει στο παιχνίδι μια χαρά! [...]
Προσωπικά, το γνωρίζω! :) Είπα να μην το αναφέρω, για να μην τεθεί ως θέμα ότι συγκρίνω "ό,τι με βολεύει"!.... ;)

pooky(1) είπε:
[...]Το πληκτρολόγιο, δε, στα tablets το θεωρώ ξένο σώμα, σαν να έβγαζαν το iPad με DVD-R μέσα ένα πράγμα. Όσοι το χρειάζονται θα πάνε σε κανονικό laptop.[...]
Συμφωνώ, αλλά σημασία έχει πώς θα το δει ο μέσος καταναλωτής! Εγώ κι εσύ δεν είμαστε οι μέσοι καταναλωτές! :D

Όσο για την ισοτιμία (που, κι εκεί έχεις δίκιο!), πάλι δε μπορούσα να προδικάσω! Εδώ καλά-καλά δεν έχουν βγει οι τιμές, θα τις μεταφέρω κιόλας στην Ελληνική αγορά?! :D

Πάντως γενικά, δε νομίζω ότι διαφωνείς μαζί μου - μέσες άκρες, συμφωνούμε, αλλά -χάριν της συζήτησης όπως έγραψα και στον Χρήστο, δέχομαι κάποια πράγματα ως στάνταρς (π.χ. ποιότητα κατασκευής & την ύπαρξη target group για το προϊόν αυτό).
 
Φυσικά και δεν διαφωνούμε! :)

Απλά στο θέμα της τιμής ΟΛΑ μα ΟΛΑ πάνε 1:1 πολλές φορές και περισσότερο, από επεξεργαστές, κάρτες γραφικών, υπολογιστές, φορητά, κονσόλες και ότι μπορείς να φανταστείς. Καμία επίσημη τραπεζική ισοτιμία δεν ισχύει.

Είδομεν!
 
Πίσω
Μπλουζα