Tα Τσακάλια (1981)

portarinos78 είπε:
Ενδιαφερομαι για ανταλλαγη. Το μονο αριστουργημα που μπορω να προσφερω ειναι η υπερπαραγωγη του Σουγγλακου " Ο στραγγαλιστης της Συγγρου" σε DVD. Παντως τις δικες σου ταινιες θα τις ηθελα με καθε τροπο.
Αγαπητέ, όπως θα γνωρίζεις και από τον φίλτατο διαχειριστή μας (ΑΕΟΝ),

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ posts για ανταλλαγές copyrighted υλικού.

Όλοι είμαστε νομιμόφρονα παιδιά και δεν ενθαρρύνουμε τέτοιες ενέργειες.

Αν θες να τα πούμε στείλε PM.

portarinos78 είπε:
Αληθεια μηπως υπαρχει κανενα site αφιερωμενο στις απιστευτες ελληνικες καφριλες που γυριστηκαν στα 80s? Ακομη καλυτερα αν μπορουσαμε να τις κατεβαζαμε κι απο καπου. Αν οχι υπαρχει περιπτωση να εχει βρει κανεις οριτζιναλ ταινιες σε κανενα τελειωμενο βιντεοκλαμπ ωστε να τις αγοραζα?. Εγω ειμαι Βολο και πλεον δεν παιζει τιποτα ουτε για δειγμα.
Δες :

http://www.lalos.gr/default.asp?id=78&ACT=5&content=14&mnu=78

http://www.mousikosdiavlos.gr/default.asp?ACT=15&grp=4

είναι άψογα !

Υ.Γ. Θα σου ανοίξει την όρεξη !!!

portarinos78 είπε:
Αληθεια μηπως υπαρχει κανενα site αφιερωμενο στις απιστευτες ελληνικες καφριλες που γυριστηκαν στα 80s? Ακομη καλυτερα αν μπορουσαμε να τις κατεβαζαμε κι απο καπου. Αν οχι υπαρχει περιπτωση να εχει βρει κανεις οριτζιναλ ταινιες σε κανενα τελειωμενο βιντεοκλαμπ ωστε να τις αγοραζα?. Εγω ειμαι Βολο και πλεον δεν παιζει τιποτα ουτε για δειγμα.
Θα βρεις πολύ υλικό για "κατέβασμα" στο

http://www.greek-fun.org.

Στό φόρουμ , στην ενότητα ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ.

Θα πάθεις πλάκα αν δεις τι υπάρχει διαθέσιμο !

Καλό κατέβασμα !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
SORRY VRE MAGKES ALLA PWS STO KALO KATEVAZEIS APO EDW GIATI EXOUMAI PERDEPSEI TA MPOUTIA MAS THELW TO ERGO TO REMALI THS FWKIWNOS NEGRH PWS TO KATEVAZW GIATI ARXIZW KAI TA PERNW. SAS EYXARISTW PROKATAVOLIKOS
 
Για να μην τα "Παίρνεις" να διαβάσεις τους κανονισμους

1)Δεν γραφουμε greeklish

2)Δεν ειμαστε εδώ για να κατεβάζουμε παράνομο υλικό

3)Δε γράφουμε κεφαλαία
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδια η ZHTA HELLAS ηταν του πατερα μου. Ημουν πολυ μικρη οταν την ειχε και παραλληλα μια αλυσιδα βιντεοκλαπ.
 
Dominion είπε:
To υπέρτατο cult αριστούργημα του Ελληνικού Κινηματογράφου (απ' αρχής του). Η νεολαία της δεκαετίας του 1980 (disco, Ναρκωτικά, καμάκι, περφέκτο μπουφάν, χαίτεοι, μηχανές-κόντρες, διαρρήξεις-τσαντάκες, sportex ΖΗΤΑ Hellas). Μέσα απο τα μάτια του σκηνοθέτη Γιάννη Δαλιανίδη γυρισμένη το 1981 τα ΤΣΑΚΑΛΙΑ είναι ότι πιο θεικό έχω δει (πλάκα κανω φυσικα). Πως να ξεχάσω ατάκες όπως "ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ" μέσα απο το στόμα του ΣΤΑΜΑΤΗ ΓΑΡΔΕΛΗ. Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΚΑΝΕ ΡΕΚΟΡ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΟΤΑΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ και είναι η 1η μιας τριλογίας.
eyxaristv polly
 
Εδώ και το εξώφυλλο της βιντεοκασέτας:

tatsakalia.jpg
 
τσακαλια..................ενα ακομα φοβερο εργο.....απαγορευμενο τοτε για ανηλικους....δηχνει ολη την σκληρη πλευρα της γενιας μας......απλα αγαπημενο
 
Προσωπικά προτιμώ την κλασσική ᾽᾽Στροφή᾽᾽ μονο και μονο για την σκηνή της αποτοξίνωσης αλλά και τα ᾽Τσακάλια᾽ μας χάρισαν αξέχαστες στιγμές και υπέροχες ατάκες. Πάντα αγαπούσα την τριλογία του Δαλιανίδη ακόμα και οταν εκει στα μέσα 90ς ολοι οι σοβαροφανείς καταδίκαζαν τις εν λόγω ταινίες στο πυρ το εξώτερον.
 
Πολυ κλαμα ''τα τσακάλια'', θυμοσαστε στην αρχη της ταινιας που εβγαινε ο Γιωργος σε μια δημοσιογραφική εκπομπή και μιλούσε για το κατάντημα του και για τον άτυχο φίλο που έχασε..στο τέλος χάνουμε το ''Φανη'', ηταν και το τραγουδι τοτε απο τους αδελφούς Κατσιμίχα,'' ο έφηβος ο Φανης που χάνεται και αυτός'' και πλάνταζες :cry: φέρνοντας στην μνημη και τον θάνατο του κινηματογραφικού Φανη :cry: :cry:

καλα οι ατάκες δεν παιζονταν, μιλάμε για περιοπής πράγμα..ακτινογραφία της νεολαιας του 80'!
 
καλα οι ατάκες δεν παιζονταν, μιλάμε για περιοπής πράγμα..ακτινογραφία της νεολαιας του 80'!
Eτσι ηταν ο Δαλιανιδης μεσα στα πραγματα ,το ιδιο και με τον "Κατηφορο" και τον "Νομο 4000" την δεκαετια του '60.

Τα 90ς δεν το τολμησε ισως επειδη ειχε ξεφυγει αρκετα ηλικιακα.
 
Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι Σταμάτης Γαρδέλης και Σοφία Αλιμπέρτη.

 


29.jpg
 
Θρυλικη ταινια οπου ακομα και σημερα περναει η ''μπογια'' της.Ακομα και πιτσιρικαδες που μεχρι πριν 15-20 χρονια ηταν αγενητοι σημερα την λατρευουν.Ισως γιατι λεει αληθειες διαχρονικες και γιατι το προβλημα των ναρκωτικων γιγαντωνεται συνεχεια.Εχει βεβαια και καποιες γραφικες σκηνες οπως μετα τον ομαδικο βιασμο της Αλιμπερτη οπου την επομενη μερα ο Γαρδελης με την παρεα του ειναι ετοιμοι να παρουν το αιμα τους πισω και εκεινη με μια ανεση του λεει ''ξεχνα το Φανη οτι εγινε εγινε...''.Υπο κανονικες συνθηκες η κοπελα θα ειχε παθει μονιμη αφασια απο αυτα που της κανανε αλλα εδω μιλαμε για τα 80ς οπου τα σεναρια ηταν καπως χοντροκομμενα και δεν εδιναν σημασια σε τετοιες λεπτομεριες.Μοναδικοι στους ρολους τους οι Σπυρος Καλογηρου και Δημητρα Σερεμετη ως γονεις και η Αθηνα Τσιλυρα σε ενα απο τους πρωτους ρολους της
 
... Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχω δει μέχρι εκεί που ο Μιχαλόπουλος αποφασίζει να εκδικηθεί τους υπεύθυνους για το βιασμό της Αλιμπέρτη. Τέλος πάντων, εγώ δεν ήθελα να μιλήσω για τις εντυπώσεις μου από την ταινία (που είχα να τη δω από την εποχή του αλήστου μνήμης Alter), αλλά για να ρωτήσω κάτι που αφορά μια από τις ηθοποιούς που παίζουν τους μικρότερους ρόλους. Μιλάω για τη θρυλική "Ούρσουλα", κατά κόσμο Ζακλίν Μπεθία (δεν ξέρω αν τονίζω σωστά το επίθετο). Ξέρουμε κάτι περισσότερο γι' αυτήν: εννοώ, από ποια χώρα ήταν, πώς βρέθηκε στην Ελλάδα, τι απέγινε; Όχι τίποτε άλλο, αλλά γιατί ήταν πειστική ως το "καλό κορίτσι" από την Ολλανδία. Και να το πάω και λίγο πιο πέρα: Ο μαύρος που παίζει τον boyfriend της εν λόγω Ούρσουλας ήταν ηθοποιός; Ξέρουμε το όνομά του (γιατί στην ταινία τουλάχιστον είναι uncredited). Πιο πολύ από περιέργεια ρωτάω, γιατί όταν βλέπεις ένα έργο αρκετές φορές, από ένα σημείο και πέρα αρχίζεις και προσέχεις λεπτομέρειες που δεν σου είχαν περάσει καν από το μυαλό προηγουμένως.

Και επειδή το ένα φέρνει το άλλο, δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω μερικά ακόμα στερεότυπα που χρησιμοποιεί ο Δαλιανίδης στην ταινία του: η ντίλερ των ναρκωτικών είναι ξένη και μάλιστα Ολλανδέζα (δι ευνόητους λόγους), ζει σε ένα διαμέρισμα όπου το περιβάλλον παραπέμπει περισσότερο στο Λονδίνο των swinging 60s και φυσικά έχει έγχρωμο σύντροφο, αφού είναι πλήρως απελευθερωμένη και δεν κοιτά φυλές και χρώματα. Τρία στερεότυπα σε ένα: η Ούρσουλα είναι το ακριβώς αντίθετο της συντηρητικής, προσηλωμένης στα πάτρια ήθη και λιγάκι χαζορομαντικής Ελένης, που ακριβώς επειδή είναι έτσι, σώζει το Γιώργο από τον κατήφορο όπου τον έριξε η άλλη (ουπς, άλλο ένα στερεότυπο: Ελληνίδα καλή, Ολλανδέζα κακή). Αυτά για την ώρα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@ alexf81: Η μάρκα F.U.S. ήταν μία δημοφιλής αμερικάνικη μάρκα τζην σε όλη τη δεκαετία του 80. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι, ακόμα και στα δημόσια σχολεία σαν αυτό που πήγαινα κι εγώ, το φιρμάτο τζην ήταν must. Εγώ προσωπικά είχα τζην Levi's, Jordache & Americanino, αλλά θυμάμαι συμμαθητές και συμμαθήτριες που φορούσαν F.U.S. Τη συγκεκριμένη μάρκα την έβλεπα μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 90 (δηλ. μέχρι κ τα φοιτητικά μου χρόνια). Έκτοτε δεν είδα να κυκλοφορεί παντελόνι αυτής της μάρκας (ή και να κυκλοφορούσε, ήταν πιθανότατα παλαιότερο).

@ everybody: επαναλαμβάνω την ερώτηση που έκανα στο προηγούμενο ποστ μου: ξέρουμε τίποτε παραπάνω για τη Ζακλίν Μπεθία (εθνικότητα, πραγματικό ή πλήρες όνομα κλπ., πώς βρέθηκε στην Ελλάδα), ή έστω τι απέγινε; Είναι το ίδιο πρόσωπο με την συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ζακλίν Μπέθια-Καμπανάρη, ή είναι άλλη;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλησπέρα,

Ρε παιδιά μήπως ξέρει κανένας ποιο είναι το τραγούδι που ακούγεται περίπου στο 1:00:00 (όταν ο Γιώργος τσακώνετε με τον πατέρα του και ψάχνει στην ντίσκο τα παιδιά), χρόνια το ψάχνω, δεν το βρίσκει ούτε το shazam.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η ταινία θα παιχτεί μετά από αρκετά χρόνια στον ALPHA , τις επόμενες μέρες...
 
Πίσω
Μπλουζα