Ώρα 11 παρά το πρωϊ του Σαββάτου.
"Καλημέρα σας. Ήρθα να πάρω τη βασιλόπιτα που παρήγγειλα"
"Ναι παιδί μου, ένα λεπτό να δω γιατί άργησαν να την φέρουν.... (στο τηλέφωνο ακολουθεί η παρακάτω συζήτηση) Πού ναι ρε παιδιά η βασιλόπιτα της κοπέλας? Αφού σας είπα οτι τη θέλει πρωϊ πρωϊ. Και χθες πέρασε και μας το ξανά πε. Τι???? Ακόμα δεν την έχεις βάλει στο φούρνο? Μα τη θέλει τώρα! 12 η ώρα πρέπει να είναι Θεσσαλονίκη. [ακολουθούν κάτι κοσμητικά]"
Εγώ παγωτό... Τί να κάνω? Δε γίνεται να πάω με άδεια χέρια. Να πάω και να πω γειά σας παιδιά ξέρετε η βασιλόπιτα δεν ψήθηκε? Δε γίνεται. Να πάρω 3 τσουρέκια πλεξούδες να χώσω ένα κέρμα και να πω γειά σας ήρθα? Να πάρω μια τούρτα και να βάλω εκεί ένα κέρμα? Να περιμένω? Μια ώρα να ψηθεί και μια ώρα να πάω θα έχει πάει μια το μεσημέρι. Τί να κάνω... Θα περιμένω....
Τηλέφωνο στην D@redevil.
"Έχω πρόβλημα. Τώρα ψήνουν τη βασιλόπιτα. Πήγαινε στο καφέ εσύ και όταν τελειώσει έρχομαι"
Έχω μάθει τα εσώψυχα της φουρνάρισσας και το καθημερινό της πρόγραμμα. Έχω φάει μέχρι σκασμού κάτι κουλουράκια κερασμένα και έχω ακούσει 100000 φορές συγγνώμη μέχρι που σκάει μύτη ο φούρναρης με το ταψί. Πάρτην όπως είναι με το ταψί. Μόλις βγήκε από το φούρνο. Την φορτώνω και έγινα Ν. Λάουντα.
Πιο φρέσκια βασιλόπιτα όμως δεν έχετε ξαναφάει
Ζεστή, ζεστή και αφράτη!
Έχω φτάσει στο καφέ επιτέλους. 12 ατομα έχουν πιάσει το σαλονάκι: Λορένα, And1, panosss, ΤΑΣΟΣ ΚΡΙΤΣΙΩΛΗΣ, Optimus, D@redevi, mariadegrecia, Spybil, Ford μετά από πολύ καιρό απουσίας, Rio πρωτοεμφανιζόμενος και ο Θάνος που έτυχε να βρίσκεται Θεσσαλονίκη.
Xαιρετάω τα παιδιά, παίρνω μια 2 ανάσες και πιάνω το μαχαίρι. Βρε που ναι το φλουρί? Έχει κοπεί η μισή και πλέον πίτα. Η Λορένα δίπλα μου να λέει "Εγώ θέλω μεγάλο κομμάτι" (κάνει δίαιτα πάντως
) Σειρά του Spybil να πάρει κομμάτι και επιτέλους στο κόψιμο βγαίνει το φλουρί. Η Λορένα βέβαια και ο Αnd1 έχουν κάνει ένσταση γιατί λέει είχαν αλλάξει θέσεις (κάτι μου θυμίζει αυτό σε κάποια αθηναϊκή κοπή πίτας
)
Mετά την κοπή άρχισαν να περιφέρονται διάφορα ρετρό αντικείμενα. Από θεατρικά προγράμματα, The Dukes of Hazzard DVD και CD (original μην πάει το μυαλό σας πουθενά αλλού), περιοδικά και διάφορα άλλα καλούδια. 'Εκπληξη ένα τεύχος Ηλεκτρονική και Computers του 1985 που άφησε για μας ο V.I. την περασμένη μέρα στο καφέ και τον ευχαριστούμε πολύ
Στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη λιτή μασαμπούκα.
Για μια ακόμα φορά περάσαμε υπέροχα. Το γέλιο που έχω ρίξει δε λέγεται. Να στε καλά όλοι σας και του χρόνου με υγεία και να είμαστε περισσότεροι στην κοπή.
Φωτογραφίες λίγο αργότερα.