Top Gun (1986)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας dolly77
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Μετα την προβολη της ταινιας στην Αμερικη,αυξηθηκαν κατακορυφα οι αιτησεις καταταξης νεων στις αμερικανικες ενοπλες δυναμεις,ειδικα στο Ναυτικο.Η παραγωγη ειχε ολη την υποστηριξη και την βοηθεια του Αμερικανικου Ναυτικου (οπως γινοταν και εδω στις παραγωγες του Τζεημς Παρις επι χουντας απο το ΓΕΣ).Σε αντιθεση με το Top Gun,ο "Ατσαλενιος Αετος",το γνωστο "Iron Eagle",δεν ειχε καμμια βοηθεια,το αντιθετο μαλιστα της απαγορευθηκε η χρηση των αμερικανικων αεροπλανων.Γι'αυτο και κατεφυγε στην αεροπορια του Ισραηλ,και ολα τα αεροσκαφη στην ταινια ειναι της Ισραηλινης Αεροποριας,και τα F16 και τα KFIR (ισραηλινη παραλλαγη του γαλλικου Mirage 5,στην ταινια παιζει το Mig).

Ο Τομ Κρουζ με συγκυβερνήτη τον Τζέιμς Κόρντεν σε μια πτήση τρόμου με Top Gun ακροβατικά!

%CE%B5%CF%82%CE%B4%CF%88-750x500.jpg

Δεν σας λέω τίποτα... Απλα δείτε το 15λεπτο βίντεο απο το αμερικανικό show με τον Τζέιμς Κόρντεν και θα καταλάβετε.. :cool:

Τελευταία επεξεργασία:
Μετα την προβολη της ταινιας στην Αμερικη,αυξηθηκαν κατακορυφα οι αιτησεις καταταξης νεων στις αμερικανικες ενοπλες δυναμεις,ειδικα στο Ναυτικο.Η παραγωγη ειχε ολη την υποστηριξη και την βοηθεια του Αμερικανικου Ναυτικου (οπως γινοταν και εδω στις παραγωγες του Τζεημς Παρις επι χουντας απο το ΓΕΣ).Σε αντιθεση με το Top Gun,ο "Ατσαλενιος Αετος",το γνωστο "Iron Eagle",δεν ειχε καμμια βοηθεια,το αντιθετο μαλιστα της απαγορευθηκε η χρηση των αμερικανικων αεροπλανων.Γι'αυτο και κατεφυγε στην αεροπορια του Ισραηλ,και ολα τα αεροσκαφη στην ταινια ειναι της Ισραηλινης Αεροποριας,και τα F16 και τα KFIR (ισραηλινη παραλλαγη του γαλλικου Mirage 5,στην ταινια παιζει το Mig).

Σημερινό άρθρο απο το ΒΗΜΑ

Σημερινό άρθρο απο το ΒΗΜΑ

Αν και λιγο off topic, oλες οι χωρες,δημοκρατιες η μη,"καπιταλιστικες" ή "σοσιαλιστικες",γυριzαν και γυριζουν ταινιες με το λεγομενο "εθνικοπατριωτικο" περιεχομενο,με ηρωες πραγματικους ιστορικους 'η φανταστικους.Στην Αμερικη γυριζονται εκατονταδες και ειναι γνωστες ολες αυτες οι ταινιες που "ηρωες" αμερικανοι σωζουν την Αμερικη απο "κακους",ή ολοκληρο τον πλανητη απο εξωγηινους.,ή πολεμανε ηρωίκα στους Παγκοσμιους Πολεμους και το Βιετναμ.Αντιστοιχες ομως γυριζονταν και στην παλαι ποτε ΕΣΣΔ με ηρωες της ρωσσικης ιστοριας,με ηρωες του Κοκκινου Στρατου,του Σταλινγκραντ κλπ.Ομοιως και σε αλλες πρωην σοσιαλιστικες χωρες.Γνωριζω αρκετες ρουμανικες παραγωγες,ειδικα της περιοδου μεχρι το 1989,και λιγες μετεπειτα.Για την Τουρκια δεν λεω τιποτα,διοτι εκει γυριζονται ταινιες με τον Ερντογαν θεο και σουπερηρωα να σωζει την Τουρκια απο ολα τα δεινα του κοσμου.Και τωρα ομως,καπου διαβασα οτι και ο Πουτιν εχει δωσει εντολη να γυριστουν ταινιες που να ανυψωνουν τον πατριωτισμο των Ρωσσων (ετσι οπως τον εννοει εκεινος προφανως).
Στην Ελλαδα,δυστυχως ή ευτυχως,ισως επειδη το "εθνικοπατριωτικο" συνδυαστηκε με την δικτατορια,ισως επειδη η νοοτροπια στην Ελλαδα εχει αλλαξει τελειως,εχουν εξαφανιστει τετοιου ειδους ταινιες μετα το 1974,εκτος απο κανα δυο φωτεινες προσπαθειες πχ "Εξοδος 1826"

Να πάτε να το δείτε το Maverick όσοι ενδιαφέρεστε. Πολύ καλύτερο από το πρώτο, ειδικά αν σας αρέσουν οι ταινίες καταιγιστικής δράσης.

8.7 imdb / 99% roten tomatoes / 78% critic reviews στο metacritic, τα οποία δίνουν αρκετά πιο αξιόπιστα το σφυγμό της παγκόσμιας μέσης τάσης σε σχέση με τους διάφορους εγχώριους σαχλαμαράκηδες αναλυτές που αγνοούν τελείως τι σημαίνει ηρωϊκό πνεύμα σε μια ταινία και σπεύδουν να δαιμονοποιήσουν τα πάντα βάσει των πολιτικών προκαταλήψεων και συμπλεγμάτων τους.

Ο Τομ Κρουζ με συγκυβερνήτη τον Τζέιμς Κόρντεν σε μια πτήση τρόμου με Top Gun ακροβατικά!

%CE%B5%CF%82%CE%B4%CF%88-750x500.jpg

Δεν σας λέω τίποτα... Απλα δείτε το 15λεπτο βίντεο απο το αμερικανικό show με τον Τζέιμς Κόρντεν και θα καταλάβετε.. :cool:

Δηλαδή, δηλαδή;

Ο Τομ Κρουζ πιλοταρει τζετ και πραγματικά είναι αληθινός Top Gun με όλα αυτά που κάνει στον αέρα!

Ο δε συγκυβερνήτης του ο Τζέιμς Κόρντεν κλέβει την παράσταση με τον δικό του τρόπο! :biglaugh:

«Σπάει ταμεία» το νέο «Top Gun» - Οι 40άρηδες επιστρέφουν στα σινεμά για χάρη του... αειθαλή Τομ Κρουζ! (Τίτλος του άρθρου στο Πρώτο Θέμα)

Δεν ξέρω για τους σαρανταρηδες αλλά ενας θείος μου στην Αμερική που πάτησε τα δεύτερα ήντα την έχει σαν την αγαπημένη του ταινία.
Θα ήταν στα 30ς του τότε.

Νομιζω οτι με το Top Gun:Maverick πρεπει να ασχοληθουμε σε ξεχωριστο θεμα...σε 20 χρονια ομως που θα εχει γινει retro! :)

Νομιζω οτι με το Top Gun:Maverick πρεπει να ασχοληθουμε σε ξεχωριστο θεμα...σε 20 χρονια ομως που θα εχει γινει retro! :)

Η ταινία ήταν το σίκουελ του «Top Gun», που κυκλοφόρησε το 1986 σε σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ και εκτόξευσε την καριέρα του νεαρού τότε Τομ Κρουζ.

Θυμόμουν ελάχιστες σκηνές από την ταινία και είπα να δω και τις δύο, σε UHD ανάλυση, να ξεχάσω την εικόνα της 4χ3 τηλεόρασης τότε.

Εννοείται πως η πρώτη είναι καλύτερη της Maverick μιας και υπάρχει η αντιπαλότητα Κρουζ και Κίλμερ, που δυστηχώς λόγω υγείας του δεύτερου δεν ήταν δυνατή στο δεύτερο.

Αν και λίγο το χάλασε που στο τέλος πάνε να ρίξουν βόμβες σε πυρηνικές εγκαταστάσεις, ενώ η πρώτη περιορίζεται σε αερομαχίες σε ουδέτερο έδαφος. Τώρα που διάβασα πως τα μαχητικά ήταν του Ισραήλ, δεν με εκπλήσσει.
Η πρώτη ταινία ήταν κάπως πιο προσγειωμένη ως προς την προπαγάνδα και τις ικανότητες των πιλοτων.

Σε ότι αφορά τους χαρακτήρες, η Maverick είναι επισης χειρότερη. Οι νέοι ηθοποιοί δεν πιάνουν την απόδοση του Κρουζ και Κίλμερ όταν ήταν στην ηλικία τους. Μόνο στις αερομαχίες είναι ισάξια

Διάβασα στα πολύ πεταχτά το θρεντ και μου κάνει εντύπωση η χλιαρή (ΟΚ, ίσως όχι και ο πιο κατάλληλος χαρακτηρισμός, αλλά κάπου εκεί κοντά είναι) παρουσίαση της εν λόγω ταινίας [της αρχικής του 1986]. Ανεξάρτητα αν μας/σας άρεσε, ανεξάρτητα αν κάποιος τη θεωρεί αμερικανιά και "πατάτα", ανεξάρτητα από το σάουντρακ και την υπόθεση και τους ηθοποιούς, νομίζω ότι πρέπει να τονίσουμε ΠΟΣΟ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΗΤΑΝ για την νεολαία ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ακόμα και για τους ντόπιους νεαρούς....
Μιλάμε για μια ταινία - σταθμό, που άφησε το στίγμα της για μια δεκαετία.
Έβγαινε η νεολαία από τους κινηματογράφους και ήταν έτοιμη να μπεί σε μαχητικά και να πάει να κοντραριστεί στους αιθέρες με τον "εχθρό". Έτρεξαν όλοι να αγοράσουν flight jackets. Έτρεξαν όλοι να αγοράσουν Rayban γυαλιά ηλίου. Το περιοδικό "ΠΤΗΣΗ & Διάστημα" άρχισε να κάνει τρελές πωλήσεις. Όλοι αγόρασαν και κότσαραν ραφτά με θέματα Top Gun και μαχητικά κλπ κλπ σε τσάντες, σε jackets όπου έβρισκαν. Όλοι ξαφνικά ήθελαν να γίνουν Tom Cruise & Maverick. Θυμάμαι ένα σωρό κολλητούς να αρχίσουν να σκέφτονται να δώσουν για σχολή Ικάρων. Δεν θυμάμαι ξανά τέτοια μανία, τέτοιο κόλλημα .... [ίσως με το 1ο Karate Kid, αλλά δε πολύ μικρότερη κλίμακα].

Συμφωνώ με τον @RockaRolla !
Η ταινία ήταν φαινόμενο της εποχής της.
Για την ταινία είχα μάθει στην Γ' Γυμνασίου (1987) από μια ξεπεταγμένη συμμαθήτρια μου με την οποία ήμουν καψούρης. Φυσικά την έψαξα σαν τρελός σε πειρατική κόπια αλλά δεν την είχα βρει στα ύποπτα video club της πόλης μου. Τελικά την είδα όταν βγήκε επίσημα στα video club (νομίζω τέλη του 1987) και έκαψα το video! Φυσικά έτρεξα να αγοράσω το περιοδικό ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ! Το δερμάτινο τζάκετ και τα Ray Ban δεν τα αγόρασα καθότι ακριβά για τα μέτρα μου! Τι άλλο να πω, η ταινία και η μουσική της σημάδεψαν (ακόμα) τα νεανικά μας χρόνια σε συνδυασμό με το άλλο ΕΠΟΣ το DIRTY DANCING!
Το sequel του TOP GUN το βρήκα ΑΘΛΙΟ από κάθε άποψη. Υπόθεση ΜΑΠΑ, σενάριο ΜΑΠΑ+, ερμηνείες ΜΑΠΑ+2, μουσική ΜΑΠΑ+3 (σαν την πορεία του SPECTRUM). Η θεάρα Jeniffer Connelli έδωσε πνοή αλλά μέχρι εκεί. Ούτε καν το soundtrack μου άφησε κάτι να θυμάμαι. Μάλλον μου άφησε κάτι...α) η γελοιότητα ότι οι κακοί είχαν καβατζώσει ένα F-14 και είχαν και το εξωτερικό μηχάνημα που το βάζει μπροστά..., β) ο Μάβερικ (που έχει φάει απανωτές στερήσεις βαθμού λόγω μαλακίας) βάζει βύσμα για να μην περάσει στην Ικάρων ο γιος του Γκούζ...

Έκανα το λάθος και ξαναείδα το TOP GUN 2 σε πλατφόρμα. Ασυγχώρητος...

Συμφωνώ με τον @RockaRolla ο Μάβερικ (που έχει φάει απανωτές στερήσεις βαθμού λόγω μαλακίας) βάζει βύσμα για να μην περάσει στην Ικάρων ο γιος του Γκούζ...

Έκανα το λάθος και ξαναείδα το TOP GUN 2 σε πλατφόρμα. Ασυγχώρητος...
Αυτό γιατί η μάνα του Γκουζ δεν ήθελε ο γιος να ακολουθήσει την πορεία του πατέρα και παρακάλεσε τον Μαβερικ και για αυτό έδρασε χωρίς να του το πει και μισήσει επιπλέον και τη μάνα του.

Αν και έπρεπε ο ίδιος να το έχει πάρει χαμπάρι και να το αναφέρει.

Ολόκληρο βύσμα Μαβερικ και ολόκληρο ναυαρχο Iceman ήξερε η μάνα του, τόσο βούρλο ήταν να μην το κατάλαβε;

Πίσω
Μπλουζα