TV100

FORD231 είπε:
Η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV-100) ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιανουάριο του 1989.
Για να είμαστε ακριβείς η tv 100 ξεκίνησε την λειτουργία της λίγες μόλις ώρες πριν την Πρωτοχρονιά του 1989, παρά τις απειλές της αστυνομίας για δυναμική επέμβαση πριν καν ξεκινήσει την λειτουργία του ο σταθμός που βεβαίως ήταν ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός.

Θυμάμαι την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 1989 να ψάχνουμε να βρούμε την συχνότητα που θα εκπέμψει ο σταθμός καθώς και το πρόγραμμα που θα είχε (λόγω της ημέρας). Γύρω στις 9 το βράδυ άρχισε η εκπομπή, αναμετάδοση κάποιων video clip απ ότι θυμάμαι και μετάδωση κάποιων από τα δορυφορικά κανάλια. Δυστυχώς δεν έχω κάποιο βίντεο από εκείνη την πρώτη εκπομπή. Τα προσωρινά studio του σταθμού ήταν το παλιό δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Στην συνέχεια από τον Ιανουάριο το 1989 άρχισε να εκπέμπει κανονικό πρόγραμμα.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι μερικούς μήνες αργότερα όταν τα ΜΑΤ έκαναν επιδρομή στο σημείο όπου ήταν τα μηχανήματα εκπομπής του σταθμού και η κεραία προκειμένου να σταματήσουν βίαια της εκπομπές του σταθμού γκρεμίζοταν όπως θα δείτε το σπιτάκι όπου βρισκόταν ο εξοπλισμός εκπομπής και συλλαμβάνοντας τον τότε Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Σωτήρη Κούβελα ο οποίος είχε ξεκινήσει την λειτουργία του σταθμού.

http://www.youtube.com/watch?v=iFhdR4Nb_tc
 
Καλα και γιατι εγινε τετοιο μπατιρντι?? δεν ειχαν αδεια για να εκμπέμπουν?

(ρωταω γτ δεν εχω ιδεα, τοτε ημουν μολις τεσσαρων ετων.. :p )
 
Mojo είπε:
Καλα και γιατι εγινε τετοιο μπατιρντι?? δεν ειχαν αδεια για να εκμπέμπουν? (ρωταω γτ δεν εχω ιδεα, τοτε ημουν μολις τεσσαρων ετων.. :p )

Mιλάμε μια αρχές του 1989 όταν εκτός από τα κρατικά δεν υπήρχε τίποτα άλλο.

Οι άδειες (προσωρινές) δόθηκαν το 1993 και αν δεν απατώμαι τα κανάλια μ αυτές λειτουργούν ακόμα.
 
Άκριβώς. Σύμφωνα με την τότε Νομοθεσία, μόνο η ΕΡΤ είχε δικαίωμα τηλεοπτικής εκπομπής στην Ελλάδα. Οποιοσδήποτε άλλος εξέπεμπε τότε, ουσιαστικά "παρανομούσε"...

Ευτυχώς το μονοπώλιο της ΕΡΤ "έσπασε" τη δεκαετία του '90 και είμαστε πλέον εδώ που είμαστε. Το αν έγινε η μετάβαση ομαλά και με σωστό τρόπο (που δεν έγινε), είναι άλλο θέμα (που είναι περισσότερο πολιτικό), επομένως δεν είναι αντικείμενο συζήτησης του παρόντος forum...
 
Mojo είπε:
Καλα και γιατι εγινε τετοιο μπατιρντι?? δεν ειχαν αδεια για να εκμπέμπουν? (ρωταω γτ δεν εχω ιδεα, τοτε ημουν μολις τεσσαρων ετων.. :p )

Ωραια! thanks για τις αμεσες απαντησεις!! :)
 
Πώπω τρομερό video!

Κάποιο άλλο υλικό (βίντεο/φωτογραφίες) υπάρχει γι αυτό τα επεισόδια tsalk?
 
Bίντεο τουλάχιστον δεν υπάρχει, πάντα η tv 100 αυτό το βίντεο (μονταρισμένο προβάλει). Τώρα πιθανόν να υπάρχουν και κάποιες φωτογραφίες. Δεν τις έχω όμως υπ όψιν μου.
 
Φοβερό το βιντεάκι με τα επεισόδια. Πραγματικό ντοκουμέντο! Αν και ήμουν μικρός, θυμάμαι καλά τις εικόνες. Είχε έρθει μάζί με τα ΜΕΑ ( σημ. ΜΑΤ) από την Αθήνα και ο αστυνομικός διευθυντής, ο περιβόητος Νίκων Αρκουδέας. Για τους τύπους με τα χακί και τα μούσια πολλά είχαν ακουστεί, αλλά θα βγω εκτός θέματος...
 
Το θυμάμαι το βίντεο!!! Το είχε δείξει το NEW CHANNEL όταν ξεκίνησε!

Αν δεν είχε γίνει όλο αυτό το σκηνικό στην Θεσσαλονίκη, μπορεί να είμασταν διαφορετικά τώρα στα τηλεοπτικά.
 
sakis.kom είπε:
Το θυμάμαι το βίντεο!!! Το είχε δείξει το NEW CHANNEL όταν ξεκίνησε!Αν δεν είχε γίνει όλο αυτό το σκηνικό στην Θεσσαλονίκη, μπορεί να είμασταν διαφορετικά τώρα στα τηλεοπτικά.
Το New Channel ήταν το «ξαδελφάκι» της TV 100 στην Αθήνα. Η ονομασία TV 100 προήρθε από την μπάντα των... FM, καθώς χρονικά είχε προηγηθεί το δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100, και γι αυτό όταν δημιουργήθηκε η τηλεόραση έγινε κι αυτή 100. Αργότερα προστέθηκαν άλλοι 2 ραδιοφωνικοί σταθμοί (FM 100,5 και FM 101).
 
Δοκιμαστική Εκπομπή από την Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV 100)


και δελτίο ειδήσεων



μεταδόθηκε 16 Φεβρουάριου 1989 από την TV 100


[video=youtube;grBm-E33pnM]http://www.youtube.com/watch?v=grBm-E33pnM
 
FORD231 είπε:
Η Σοφία Τσιλιγίαννη στην παρουσίαση προγράμματος από την TV 100
μεταδόθηκε 16 Φεβρουάριου 1989
Απίστευτο το πώς ήταν το 1989! (δεν το ήξερα καν ότι είχε ξεκινήσει την καριέρα της στο TV100...)

Ευχαριστούμε FORD231!
 
Το αγνοουσα πληρως!

Που τα βρισκεις βρε FORD231???
 
Μπράβο βρε Βασίλη! Μας δίνεις και αποκλειστικότητες μαζί με όλα τα άλλα! Να σαι καλά! :)
 
Πίσω
Μπλουζα