VHS Συλλογή !!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Πεσανε στα χερια μου και καποιες αλλες.

Πιο πολυ ενθουσιασμενος ειμαι για τις 2 ταινιες Γκαλακτικα!

Προβολή συνημμένου 195912

Προβολή συνημμένου 195913

Προβολή συνημμένου 195914

Star Trek V ειναι μια που δεν φαινεται απο κατω.

Προβολή συνημμένου 195915

Αρχες 70 η Philips εβγαλε το πρωτο φορματ για οικιακη εγγραφη ονοματι VCR (ναι) ,δεν λεγανε το μηχανημα ετσι αλλα την κασσετα!

Δειτε εδω για περισσοτερα.

Πεσανε στα χερια μου και μερικες απο αυτες ,το θεμα ειναι μεχρι να αποκτησω μηχανημα να τις παιζει η να μου δωρισει καποιος κανενα :P ,οτι και αν θησαυρους κρυβουνε θα παραμεινουν κρυμμενοι.

Προβολή συνημμένου 195916

Προβολή συνημμένου 195917

Προβολή συνημμένου 195918
Καλησπέρα και από μένα, έχουν περάσει χρόνια από αυτό το post, αλλά έτσι για την ιστορία για τις κασέτες vcr γνωρίζεις το περιεχόμενο, υπάρχει κάτι γραμμένο στις ετικέτες τους, βλέπω ότι στην grundig είναι κάτι γραμμένο αλλά δεν είναι ευδιάκριτο στην φώτο :(

Πολυ θαθελα να εβρισκα καποιον τεχνικο να μου επισκευασει το βιντεο μου. Ενα πολυ καλο sony stereo. Δεν εχει σοβαρο προβλημα αλλα μαλλον εχουν ξεραθει τα λαστιχα απο τα χρονια και μασαει την ταινια. Μου εχουν μεινει λιγες VHS κασσετες, καποιες σε ομορφα συλλεκτικα κουτακια και δεν θελω να τις χαλασω.

... χμμμ.... απλά μην κάνεις μεγάλα έξοδα. Αν είναι κατι απλό - φθηνό - εύκολο, ΟΚ προχώρα το... Όταν το φέρεις σε κατάσταση να παίζει, μόλις βάλεις την 1η κασέτα, σε περιμένει μια έκπληξη.... δυσάρεστη.... Θα αναρωτιέσαι "μα καλά, πως βλέπαμε τέτοιας ποιότητας ταινίες τα παλιά τα χρόνια..."
Μου τυχε πριν χρόνια, καταφερα να φτιάξω ένα καλό Sony VHS που είχα, αλλά με την 1η κασέτα ξενέρωσα. Τσάμπα ο κόπος και οι προσδοκίες, τσάμπα και τα χρήματα.... Περίμενα πως-και-πως να ξανα δώ Krull και Dune και Conan, αλλά αντί για αυτά, είδα χάλια ξεπλυμμένα χρώματα και κυρίως χάλια ήχο. Πίστεψέ με πιο πολύ θα ευχαριστηθείς να δεις τέτοια παλιά ταινία στο κινητό από youtube παρά από VHS.
:rolleyes:

Καλησπέρα και από μένα, έχουν περάσει χρόνια από αυτό το post, αλλά έτσι για την ιστορία για τις κασέτες vcr γνωρίζεις το περιεχόμενο, υπάρχει κάτι γραμμένο στις ετικέτες τους, βλέπω ότι στην grundig είναι κάτι γραμμένο αλλά δεν είναι ευδιάκριτο στην φώτο :(
Tιποτα ακομη ,αν καποια στιγμη αποκτησω τετοιο vcr τα ξαναλεμε ,οι κασσετες υπαρχουν ακομη ,το grundig δεν θυμαμαι τι εγραφε αλλα δεν θα ηταν κατι σημαντικο για να μην το αναφερω, βεβαια 9 χρονια μετα εχω διαβασει κατι πραγματα παραπανω και οι γνωσεις μου δεν ειναι ιδιες που ηταν το 17 οποτε θα ξανακοιταξω με την πρωτη ευκαιρια τι γραφει πανω μπας και καταλαβω κατι διαφορετικο απο τοτε.
Σε καμμια ντουλαπα χωμενες θα ειναι.

... χμμμ.... απλά μην κάνεις μεγάλα έξοδα. Αν είναι κατι απλό - φθηνό - εύκολο, ΟΚ προχώρα το... Όταν το φέρεις σε κατάσταση να παίζει, μόλις βάλεις την 1η κασέτα, σε περιμένει μια έκπληξη.... δυσάρεστη.... Θα αναρωτιέσαι "μα καλά, πως βλέπαμε τέτοιας ποιότητας ταινίες τα παλιά τα χρόνια..."
Μου τυχε πριν χρόνια, καταφερα να φτιάξω ένα καλό Sony VHS που είχα, αλλά με την 1η κασέτα ξενέρωσα. Τσάμπα ο κόπος και οι προσδοκίες, τσάμπα και τα χρήματα.... Περίμενα πως-και-πως να ξανα δώ Krull και Dune και Conan, αλλά αντί για αυτά, είδα χάλια ξεπλυμμένα χρώματα και κυρίως χάλια ήχο. Πίστεψέ με πιο πολύ θα ευχαριστηθείς να δεις τέτοια παλιά ταινία στο κινητό από youtube παρά από VHS.
:rolleyes:
Βασικο για να απολαυσεις παλιες vhs ταινιες ειναι να εχεις CRT που δειχνουν αρκετα καλυτερες απο Hd lcd και να εισαι προετοιμασμενος για νοσταλγια οχι για αναλυση της προκοπης..

Μου αρεσει η καλη εικονα και ο καλος ηχος, δεν θα το κρυψω. (και σε ποιον δεν αρεσει?) Δεν θα με χαλαγε ομως να δω μια ταινιουλα κατωτερης ποιοτητας απο το παλαιο μου βιντεο. Καποιες απο αυτες εχουν (ειχαν?) πολυ καλη ενγραφη και στερεοφωνικο ηχο. Δεν τις εχω δει ποτε, μονο τσεκαρισμα, απο φοβο μην τις χαλασω. Δεν περιμενω βεβαια την ποιοτητα μπλου ρει, και απο crt, μια 14αρα εχω, ψεματα, τρεις εχω. Μια εν ενεργεια με τις παλαιες κονσολες πανω της μια σε χαρτοκουτα και μια που δεν παιζει, στο παλαιο γραφειο του γιου μου.
Το βιντεο ειναι το Sony SLV-X 212 Hi Fi stereo. Νομιζω το πρωτο stereo μοντελο που κυκλοφορισε η Sony. Πανακριβο τοτε γυρω στις 240-250 χιλ. δρχ.
Η 14αρα με το προβλημα ειναι η Sony trinitron color video tv model KV-14V5K. Εχει και ενσωματωμενο βιντεο. Mπορει να μην εχει καποιο σοβαρο προβλημα, γιατι πριν δυο χρονια ο γιος μου ειχε το xbox σε αυτην. Αυτη που χρισημοποιω ειναι μια Sharp. Η τριτη δεν θυμαμαι. Αν καποιος ενδιαφερεται να κοιταξω μαρκα/μοντελο, ειτε να επισκευασει, ειτε για ανταλλακτικα, ευχαριστως τις δινω. Θα πρεπει να συναντιθουμε ομως γιατι δεν νομιζω να συμφερει η αποστολη λογω ογκου/βαρους.

Tιποτα ακομη ,αν καποια στιγμη αποκτησω τετοιο vcr τα ξαναλεμε ,οι κασσετες υπαρχουν ακομη ,το grundig δεν θυμαμαι τι εγραφε αλλα δεν θα ηταν κατι σημαντικο για να μην το αναφερω, βεβαια 9 χρονια μετα εχω διαβασει κατι πραγματα παραπανω και οι γνωσεις μου δεν ειναι ιδιες που ηταν το 17 οποτε θα ξανακοιταξω με την πρωτη ευκαιρια τι γραφει πανω μπας και καταλαβω κατι διαφορετικο απο τοτε.
Σε καμμια ντουλαπα χωμενες θα ειναι.

Βασικο για να απολαυσεις παλιες vhs ταινιες ειναι να εχεις CRT που δειχνουν αρκετα καλυτερες απο Hd lcd και να εισαι προετοιμασμενος για νοσταλγια οχι για αναλυση της προκοπης..
Το πιο πιθανό κατά την γνώμη μου είναι να περιέχει η κασέτα (Grundig) κάποια ταινία (πιθανό γερμανική). Πρόκειται για τα πρώτα φορμάτ της Grundig (μάλλον για το BK 2000), και αγνοφαίνονται ένας τίτλος και κάποιοι συντελεστές από cast ίσως. Έχει την αξία του! Οκ, όποτε βρεις και player, μας αποκαλύπτεις και το περιεχόμενο ;)

Πίσω
Μπλουζα