Vintage Κλώνοι & Αντίζηλες της Barbie και της Βibi-bo (δεκαετία 80 και εκεί γύρω...)

Χαίρομαι που σας άρεσαν, κορίτσια! Artemis μου, η Corinne δεν είναι της Furga, αλλά της Italocremona.

Αναστασία μου, τα παπουτσάκια της Corinne είναι ... πονεμένη ιστορία. Κυκλοφορούσαν ξεχωριστά από τα ρούχα και έτσι είναι κάπως... δυσεύρετα. Ήμουν τυχερή και η δεύτερη Corinne μου, αν και μεταχειρισμένη, φορούσε τα δικά της γιατί αλλιώς θα ήταν ξυπόλητη μιας και στο κουτί με το ρούχο της είχε μόνο... μια κρεμάστρα! :eek: o_O :eek:

Και τώρα... ο κατάλογος! Εκτός από την ίδια την Corinne και τα αξεσουάρ της περιλαμβάνει και την αδερφούλα της, την Corinnette. Όπως μπορείτε κι εσείς να δείτε, η Corinne, ως fashion doll που... σέβεται τον εαυτό της :p έχει πολλά ρούχα για όλες τις περιστάσεις, αξεσουάρ, έπιπλα και μια μικρή αδερφούλα. Αμέ! :)

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Fraoulitsa μου χίλια ευχαριστούμε και για τον κατάλογο και για όλες αυτές τις μοναδικές πληροφορίες!! Υπέροχες οι κουκλίτσες και καταπληκτική και η γκαρνταρόμπα!! Καλά δεν χορταίνω να τα κοιτάζω!! Φάτε μάτια ψάρια που λένε!! Ειλικρινά το ένα καλύτερο από το άλλο τα συνολάκια και φοβερά αξεσουάρ επίσης!!! Ειδικά το 1022 και 1033 να τα πιεις στο ποτήρι!! Και μία παρατήρηση: Τα έπιπλα κήπου , η κούνια και το τραπεζάκι ομπρέλα, ήταν τόσο διαδεδομένα τελικά εκείνη την εποχή ή η el greco πήρε την εμπνευσούλα της??
 
Να τις χαίρεσαι fraoulitsa μου, πανέμορφες είναι! Πολύ τυπάκι με τα γυαλιά! Ευχαριστούμε και για τον κατάλογο, έχει καταπληκτικά πράγματα!

Soufle μου, σίγουρα θα εμπνεύστηκε και από την Corinne η el greco! Βλέπω ομοιότητες και στη στολή ιππασίας, αλλά και στο στρογγυλό μενταγιόν!!
 
Σας ευχαριστώ κορίτσια! Soufle μου, η Corinne έχει απίστευτη γκαρνταρόμπα, συμφωνώ! Πανέμορφα ρούχα, νομίζω είναι αντιπροσωπευτικά της εποχής της! Συμφωνώ κι εγώ, σίγουρα εμπνεύστηκε από την Corinne η El Greco (ας μην ξεχνάμε και τις ομοιότητες με την κούκλα Αλίκη). Νομίζω πως απ' όλες τις κούκλες που έχουμε δει, στο πρόσωπο εκείνη που φέρνει περισσότερο στη Bibi-bo είναι η Corinne. :xm:
 
Fraoulitsa μου με εκανες πολυ περηφανη κουκλομανα γιατι το φορουμ μας εχει σκαναρισμενο τον πληρη καταλογο της Italo Cremona!!! Σε ευχαριστουμε πολυ!!! Ειναι υπεροχες!!!
 
Να 'σαι καλά Αναστασία μου! Και... λίγες εικόνες ακόμα από τους καταλόγους της Corinne.. http://furga.blog4ever.com/blog/photos-cat-53141-30651-corinne_par_italocremona__ic____livrets___booklets.html

Aυτό που έχω καταλάβει είναι ότι οι πρώτες Corinne που βγήκαν ήταν με μάτια που ανοιγόκλειναν και μετά βγήκαν αυτές με τα σταθερά ανοιχτά μάτια...

(Έχω κατενθουσιαστεί με αυτή την κούκλα, φαίνεται, ε? :p :p :p :p)
 
thebest20 είπε:
Για να σε βοηθήσω,υπήρχαν και κάποιες Sandy,Candy και Betty,αλλά ήταν πλαστικές με 500-1000 δρχ η κάθεμία,και πωλούνταν κυρίως σε μικρότερα καταστήματα παιχνιδιών!Πίσω είχαν made in china,επομένως δεν ήταν λογικά ελληνικής παραγωγής!
The best εχεις δικαιο.Ειχα και Candy και Betty.Αυτές τι ήταν ?Κινέζικες?Takara Tomy???xaxa

Κορίτσια εσείς έχετε αγοράσει τέτοιες κούκλες?Εγω γιατί δεν βρίσκω εύκολα υλικο ρε παιδι μου...Επίσης ήταν και άλλες κούκλες όπως οι Eegee dolls από την Αμερική.Νομίζω όμως ότι η τετράδα του '60 της Furga ήταν το κάτι άλλο!!Προβολή συνημμένου 28764

Ginaki εγώ πήρα χθες αυτή την Blythe,μπας και ξεγελαστώ που δεν μπορώ να αγορασω original Takara Tomy:cry:

P1301124.jpg

:eek: o_Oo_OΔεν το πιστέυω soufle!!!!!!!!Ειχα Μπετυ στο σουπερ μάρκετ με καρότσι και προϊόντα όπως αλεύρι,λαχανικά κ.α.Είχα και Κάντυ ξανθιά παίχτρια του τέννις!

alta_moda_dolls_furga2.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
soufle είπε:
Καλά μου παιδάκια βρήκα αυτές τις κουκλίτσες και σας τις παρουσιάζω με όλη τους την προίκα!!Η πρώτη είναι η Betty που πάει για camping. Στο κεφάλι της γράφει ΤONG.

Τη δεύτερη δεν ξέρω πως τη λένε αλλά γράφει Μ&C. Το απόλυτο 80s κούρεμα!!

picture.php


picture.php


picture.php
:eek: o_Oo_OΔεν το πιστέυω soufle!!!!!!!!Ειχα Μπετυ στο σουπερ μάρκετ με καρότσι και προϊόντα όπως αλεύρι,λαχανικά κ.α.Είχα και Κάντυ ξανθιά παίχτρια του τέννις!
 
Οι μικρές blythe δεν είναι και πάρα πολύ ακριβές, αν θυμάμαι καλά τη δική μου την είχα πάρει μαζί με τα μεταφορικά κάπου στα 35-40 ευρώ?? Οι μεγαλες είναι φαρμάκι!
 
Υπάρχνουν και άλλες αντίζηλες ή προυπήρξαν της Barbie όπως η Cissy του 1950

cissydepartmentstore.jpg

η Tammy του 1960

tammy.jpg

η κούκλα της Dolly Parton toy 1970

dolly_parton_celebrity_doll_(original_outfit)01.jpg

Από τις πιο σύγχρονες μου αρέσει η σειρά της Disney με τις πριγκίπισσες και κάτι άλλες ιαπωνέζικες του Takara Tomy και δεν κυκλοφορούν στη Ελλάδα οι Jenny και Licca.Θα ανεβάσω φωτογραφιες .Ειχα βρει καποιες ωραιες :wait2:

Δείτε και τις Pullip που μοιάζουν με τις neo Blythe.

Λοιπόν τις βρήκα τις κούκλες.Είναι από Ιαπωνία.Εμένα προσωπικά μου άρεσαν πολύ.Ελπίζω και σε εσάς. http://www.etherealangels.net/profiles.html
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αυτη ειναι η δικη μου steffi love! την αγορασα προσφατα απο ενα παγκο στην αθηνα κ ο κυριος που την πωλουσε, μονο που δεν μου την χαρισε! δεν ηξερα ποια ακριβως ηταν μεχρι που διαβασα οτι γραφεται εδω...απο τις φωτο που εχετε ανεβασει νομιζω οτι ειναι παλια...την αγορασα γυμνη. το κολιε κ τα παπουτσια ειναι barbie fashionistas, το παντελονι της Muncy κ το μπουφαν το ειχα δε θυμαμαι...αναμενει να της φτιαξω ενα μπλουζακι να καλυψει το αβυσαλεο ντεκολτε...!!!

υ.γ. ισως οταν καταφερω να ολοκληρωσω το αρθρο για το ρετουσαρισμα σε κουκλες, να φτιαξω ενα αλλο συγκεντρωνοντας ολες τις barbie κλωνους.

Προβολή συνημμένου 33096Προβολή συνημμένου 33097

steffi love.jpg

steffi love head.jpg
 
Delavennat '87 Perle

γνωριζει κανεις αυτην την μικρη???την ανακαλυψα σ ενα παζαρακι κ απ οσα διαβασα στα νηματα νομιζω δεν την εχετε αναφερει...

στo πισω μερος του κεφαλιου κ στο σωμα της γραφει delavennat 87 κ φορουσε ενα φουστανακι που δεν γνωριζω αν ειναι δικο της. η συγκεκριμενη αν καταλαβα ειναι η perle καθως υπαρχει κ η μικροσκοπικη sonia. με μια μικρη ερευνα στο ιντερνετ ανακαλυψα οτι ειναι γαλλιδα...εκει τουλαχιστον ειναι πολυ γνωστη οπως η fleur κ η petra στις πατριδες τους. καπου αναφερεται ως ξαδερφη της barbie (?) αλλα δεν ξερω γιατι, ισως για διαφημιστικους λογους... παντως θεωρειται vintage κ στο ιντερνετ πωλειται εναντι ''παχουλης'' τιμης...

εδω μια φωτο που βρηκα στο ιντερνετ κ ενα blog που αναφερεται σ αυτην.δεν καταλαβα πολλα γιατι ηταν στα γαλλικα κ δεν τα ομιλω...αν μπορουσε καποιος να βοηθησει...τη δικια μου θα σας την ανεβασω αλλη φορα καθως ειναι πολυ βρωμικη, αχτενιστη κ αν την ταραξεις κουδουνιζει ;-Ο

delavellat 87 perle (2).jpg http://nhtpirate.over-blog.com/article-27153286.html
 
Fraoulitsa μου τι όμορφη κούκλα η Corinne. :) Πρόσφατα μίλαγα με μία συν συλλέκτρια και φίλη από Ιταλία που συλλέγει αυτές τις κούκλες καθώς και την Tanya, Sindy, τη Γερμανική Petra και κάποιες άλλες της Barbie κλώνους. Ε λοιπόν μόλις της έδειξα φωτογραφία της γλυκιάς μας Bibi-bo από τη συλλογή μου, αμέσως μου είπε ότι είναι ίδια με την Corinne της Italocremona. :eek: Fraoulitsa μου πανέμορφες οι δύο κουκλίτσες σου, να τις χαίρεσαι. :D Καλά όσο για αυτό το γυαλί είναι πολύ 1970ʼs. :cool: Σήμα κατατεθέν.. Με το που είδα τον κατάλογο που ανέβασες, με έβαλες στη πρίζα να θέλω να αποκτήσω και μια Corinne, ειδικά τη μελαχρινή φαίνεται πολύ μοιραία. #) Τα αξεσουάρ τους είναι απίστευτα. Ευχαριστούμε για το αφιέρωμα στην κούκλα αυτή. Πραγματικά είναι ότι πιο κοντινό στο καλούπι πρόσωπου Bibi-bo που έχω δει. : :thanx2: :
 
Δύο ρετρο-ανακαλύψεις που μου θύμισαν πολύ τις "κούκλες του πανηγυριού"! :)

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


Πόσο χαίρομαι όταν βρίσκω παλιά παιχνίδια Made in Hong Kong!! :dribble:
 
Αχου τι πανέμορφες κουκλίτσες!!!! Με γεια σου καλή μου mytiny!!! Ειδικά την καουμπόισα είναι να την πιεις στο ποτήρι!!! :dribble:Φοβερές ανακαλύψεις να τις χαίρεσαι και πάλι!!!
 
Κοιτάξτε τι βρήκα ψάχνοντας! 8) Λέει εδώ http://www.lifo.gr/mag/features/1904 ότι η πρώτη ελληνική αντίζηλος της barbie δεν ήταν η bibi-bo όπως όλοι πιστεύουμε, αλλά μια κούκλα που έφτιαχνε ο Κεχαγιάς τη δεκαετία του '60: η Λεωνή. Είχε μάλιστα και δύο φίλες, τη Λώρα και τη Λύντα και δική της γκαρνταρόμπα!!!! :eek: Πο πο!!! :eek: o_Oo_O Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω κάτι περισσότερο.... Ξέρει κανείς κάτι γι'αυτές τις κούκλες? Μια ιδέα πώς ήταν? :xm:
 
στο ιντερνετ παντως δεν υπαρχει τιποτα! οσες λεξεις κλειδια κ αν εβαλα στα ελληνικα κ αγγλικα δεν εβγαλε κατι...!πρεπει να μαθουμε!
 
Εδω στο ιντερνετ δεν εχει τιποτα για την εταιρεία της ΛΥΡΑ που ηταν απο τις μεγαλυτερες Ελληνικες παιχνιδιοβιομηχανιες τι να λεμε τωρα..!! :(
 
αν βαλεις λεξεις κλειδια λυρα el greco bibi bo στο google, πρωτα σου βγαζει τα post του retromaniax...
 
Lne αν ήταν ξένη κούκλα θα είχε τόσες παραπομπές. Δυστυχώς σε μας δεν υπάρχουν πολλά πράγματα.
 
Πίσω
Μπλουζα