Vintage Κλώνοι & Αντίζηλες της Barbie και της Βibi-bo (δεκαετία 80 και εκεί γύρω...)

Με γεια Lne την καιρούρια σου Κάρι! :) Συμφωνώ πως είναι από τις σύγχρονες κούκλες με προσωπικότητα και καλή ποιότητα! Οποιος ενδιαφέρεται, ας μου στείλει πμ να του πω που μπορεί να βρει μεγάλη ποικιλία από τις κούκλες αυτές.

Σουφλέ μου, σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για τις Susi! Συμφωνώ ότι τα περισσότερα μπράβο πάνε στον φίλο μας El_Greco_Fanatic! :flower:
 
Steffi Love by Simba Toys '80/ '90s

Αναστασια είπε:
Πριν ανακαλυψουμε οτι οι κλωνοι της Barbie ειναι αναριθμητοι και ανοιξουμε αυτο το θρεντ για να ασχοληθουμε πιο ειδικα μαζι τους, ειχα ποσταρει τα λιγα που ειχα βρει για αυτην την κουκλα την Steffi Love!http://www.retromaniax.gr/vb/showpost.php?p=185044&postcount=96
Σας ποσταρω μια γλυκυτατη vintage Steffi Love, στα αριστερα (στο κεντρο), χαρισμενη απο την αγαπημενη κουκλομανα MytinyWorld:flower:. Τα μαλλακια της ειχαν λιγο βασανιστει ομως ηταν μακρυα και ομορφα. Τους εκανα λοιπον μια γρηγορη περμαναντ και μια κοτσιδουλα στο πλαι (που εισαι βρε Ραπουνζελ μου να με καμαρωσεις :flower: ) Εχει ενα γλυκο καλοκαιρινο χρωμα. Στα δεξια μπορειτε να δειτε πως ειναι αρχικα τα μαλλια μιας απαιχτης Steffi Love. Τα μαλλια της ειναι μακρυα και γυαλιζουν. Αυτο σημαινει οτι δεν της τα εχουν χτενισει, ουτε λουσει ποτέ. Ειναι δηλαδη ανιφτη.... :D

Παντως οι βινταζ κουκλες που εχουν παιχτει απο παιδικα χερακια καποια μακρινη δεκαετια ειναι εχουν παντα μια πιο μοναδικη αξια.

attachment.php
 
Αναστασια είπε:
Σας ποσταρω μια γλυκυτατη vintage Steffi Love, στα αριστερα (στο κεντρο), χαρισμενη απο την αγαπημενη κουκλομανα MytinyWorld:flower:. Τα μαλλακια της ειχαν λιγο βασανιστει ομως ηταν μακρυα και ομορφα. Τους εκανα λοιπον μια γρηγορη περμαναντ και μια κοτσιδουλα στο πλαι (που εισαι βρε Ραπουνζελ μου να με καμαρωσεις :flower: ) Εχει ενα γλυκο καλοκαιρινο χρωμα. Στα δεξια μπορειτε να δειτε πως ειναι αρχικα τα μαλλια μιας απαιχτης Steffi Love. Τα μαλλια της ειναι μακρυα και γυαλιζουν. Αυτο σημαινει οτι δεν της τα εχουν χτενισει, ουτε λουσει ποτέ. Ειναι δηλαδη ανιφτη.... :D Παντως οι βινταζ κουκλες που εχουν παιχτει απο παιδικα χερακια καποια μακρινη δεκαετια ειναι εχουν παντα μια πιο μοναδικη αξια.

attachment.php
πολυ ομορφη την εφτιαξες Αναστασια! της ταιριαζουν πολυ οι μπουκλες και τα ρουχα που της φορεσες
 
Θα συμφωνήσω με την katerinak!

Πολύ ωραίο το ντύσιμο, αλλά και το χτένισμα είναι το κάτι άλλο-υπογραμμίζει πολύ τα χαρακτηριστικά του προσώπου!

Πολύ καλή δουλειά! :clap:
 
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!! Αν και είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι δεν θα ξαναπάρω άλλη Kari αυτή μου άρεσε πάρα πολύ ε, άνθρωπος είμαι και εγώ υπέκυψα!!!

Αναστασάκι μου με γεια η καινούρια-παλιά Steffie!! Υπέροχο χτένισμα και γεια στα χεράκια σου!!

Η επόμενη φωτό είναι αφιερωμένη στην Αναστασία μας!! Πρόκειται για μία δική της καταπληκτική δημιουργία που είχα τη χαρά να λάβω ως ένα πολύτιμο δώρο!! Πρόκειται για μία Ariel που τα μαγικά της χέρια μεταμόρφωσαν σε μία εκρηκτική Rita Hayworth!!! Tην ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και της εύχομαι να είναι πάντα τόσο δημιουργική!!! :bow: :thanx2: :thanx2: :thanx2:

ArielasRitaHayworthbyAnastasia.jpg
 
Αναστασία, η Steffi love είναι κουκλάρα, για τα μαλλιά σίγουρα η Ραπουνζελ ανοιξε ρετρο-σχολή κομμωτικής εδω μεσα ...!! :flower:

Όπως πάντα , όλες τόσο περιποιημένες..!!!!! :D

Σουγλέ, η κοκκινομάλλα κοπελιά στην φωτό, ειναι μια ΟΑΚΑ όπως τις λέω εγω ..!!! Που σιγουρα η Αναστασια μας, ειναι κουκλο-μανουλα σε αυτα τα δημιουργηματα..!! Ταλέντο πραγματικό..!! Μήπως να ανοιγε η Αναστασια ενα θρεντ "ΟΑΚΑ", μιας κι εμένα μου έχει στείλει ....ΟΑΚΑ για αγορια, αφού το κορίτσι το έκανε ειδικά για εμένα, ένα κορίτσι του πάθους και του πόθου..!! :) Μιλάμε ειχα παθει ΣΟΚ οταν την ειχα δει...!! Αναστασια...επιβάλλεται να ανοιξεις θρεντ..!! Και ειναι στα πλαισια του ρετρομανιαξ, μιας και ειναι παλιες κουκλες....απλά τροποποιημένες δημιουργικά..!! ;)
 
κα τα πλη κτι κη η Rita Hayworth!!συγχαρητηρια αναστασια!

θα συμφωνησω με το μακισιμο να μαζευτουν οι OOAK/OAKA σε ενα θρεντ με τα ρουχα τους κ πιθανον χειροποιητα. ή ενα γκρουπ οπως υπαρχει ηδη το χειροποιητα ρουχα για κουκλες
 
:bow: Μπράβο Αναστασία!

Είναι τόσο προσεγμένη η δουλειά που έκανες, που δε μπορώ να φανταστώ πως ήταν πριν μια μικρή γοργόνα!

Soufle, να τη χαίρεσαι!
 
Αγαπημενα ρετροφιλαρακια, σας ευχαριστω ολοψυχα για τα καλα σας λογια! :) Τωρα για τις ΟΑΚΑ, που λεει κι ο Μακισιμακος μας, "δυστυχως", ή μαλλον ευτυχως για εκεινες, εχω παψει να τις φτιαχνω γιατι αποφασισα οταν βρισκω μια κουκλα βασανισμενη να προσπαθω να την επαναφερω οπως ητανε. Τις ΟΑΚΑ/οοακ τις φτιαχνω οταν η επιστημη εχει σηκωσει τα χερια ψηλα. Εχει τυχει ομως να εχω ζωγραφισει σε προσωπο κουκλας του 80 (θα σας την δειξω στην Ιστορια της Barbie) το μακιγιαζ κουκλας του 70. Για να γινει ομως αυτο πρεπει η κουκλα να μην ειναι σπανια (οπως καποιες απο τις ΟΟΑΚ που εχω φτιαξει, και μετα το μαθαινω εκ των υστερων και τραβαω τα μαλλια μου :D )
 
δεν ξερω ποιος/ποια απο σας ηταν φανατικος/η θαυμαστης/ια της sailor moon εγω παντως ημουν!! ειχα την ιδια σε κουκλα οταν ημουν μικρη αλλα δυστυχως χαθηκε... βρηκα λοιπον μια πολεμιστρια φιλη της να παραγορηθω μεχρι να τη βρω!!

αν κ κινεζικη η κουκλιτσα, ειναι πολυ προσεγμενη κ χαριτωμενη!!επισης εχει δικη της βαση και το σκηπτρο της!!

Sailor Venus (Αφροδιτη) του 1992

Naoko Takeuchi, Kohdansha

toei animation 1992

attachment.php
attachment.php
attachment.php
 
Lne μου, δεν την έχω ξαναδεί.... Χμ, προσπαθώ να την δω με συμπάθεια, είναι λίγο έξω από τα γούστα μου. Μοιάζει λίγο με τη Licca που μας είχε δείξει η Αναστασία? Για πες μας δυο κουβέντες για τις κούκλες αυτές!
 
ναι mytinyworld μου καπως ετσι! η Sailor Moon αρχικα ηταν καρτουν (cartoon animation) απο την Naoko Takeuchi, μια γιαπωνεζα σχεδιαστρια manga το 1991.

βρηκα πληροφοριες τις οποιες θα ανεβασω εν καιρω. παντως κοιταξε την καλα...αυτα τα τεραστια ματια οταν ημουν μικρη πιστευα οτι οντως θα με προστατεψουν! με τη δυναμη του φεγγαριουυυυ! :wub:
 
Ωωωωωωωω!!! Τη θυμάμαι τη σειρά!!! Αν και ήμουν γα'ι'δούρα ολόκληρη όταν την πρωτοείδα δεν έχανα επεισόδιο!! Είχε πολλή πλάκα!! Στο τέλος όμως το γύρισαν πολύ άσxημα σε σκοτεινές δυνάμεις, τέλος του κόσμου κλπ και ξενέρωσα.... Ως τότε όμως τη συμπαθούσα πάρα πολύ!!! Να τη χαίρεσαι Lne!! H mytiny έχει απόλυτο δίκιο, θυμίζει πάρα πολύ την Takara Licca. Κλασσική γιαπονέζικη τεχνοτροπία...
 
ευχαριστω πολυ!!κ γω δεν ημουν πολυ μικρη, θυμαμαι εβαζα ξυπνητηρι μια ωρα πριν αρχισει η σειρα για να ειμαι σιγουρη οτι δε θα τη χασω...! :[

(Αρχικα για να γινει ξεκαθαρο, η Naoko Takeuchi είναι σχεδιαστρια manga. Manga είναι στα γιαπωνεζικα τα κομικς. Αργοτερα η λεξη αυτή χρησιμοποιηθηκε για όλα τα γιαπωνεζικα καρτουν τα οποια αναγνωριστηκαν παγκοσμιως. Anime ονομαζονται τα κομικς που τελικα εμψυχωνονται κ παιρνουν στις οθονες μας σαρκα κ οστα. Προερχεται από τη λεξη animation. Αυτά που κανουν τους χαρακτηρες manga να ξεχωριζουν απ τα υπολοιπα καρτουν, είναι τα τεραστια ματια, το μικρο στομα κ τα ιδιαιτερα χρωματα στα μαλλια.)

Στην αρχη η Naoko Takeuchi δημιουργησε την Sailor V.Η Minako Aino, μια 13χρονη μαθητρια γεματη ονειρα κ φουλ ερωτευμενη η οποια με τη βοηθεια μιας ασπρης γατας την Αρτεμης μεταμορφωνοταν σε πολεμιστρια ώστε να πολεμησει τους κακους που απειλουσαν τη γη.


http://en.wikipedia.org/wiki/Codename:_Sailor_V




Αργοτερα (το ʼ92) δημιουργηθηκε η ομαδα με τις πολεμιστριες , τις Sailor Soldiers ή Sailor Senshi http://en.wikipedia.org/wiki/File:Sailor_Senshi2.png οι οποιες ειχαν ως σκοπο της ζωης τους, τι άλλο? να προστατεψουν τη γη.

 




Αυτές ηταν (πολεμιστρια κ το ονομα της) :




η Sailor Moon (Φεγγαρι) Usagi Tsukino (ή Σερενα όπως την ξερουν οι περισσοτεροι) http://en.wikipedia.org/wiki/Sailor_Moon'>http://en.wikipedia.org/wiki/Sailor_Moon_(character'>http://en.wikipedia.org/wiki/Sailor_Moon_(character)


attachment.php



rmoon.jpg




η Sailor Mercury (Ερμης) Ami Mizuno http://en.wikipedia.org/wiki/Sailor_Mercury


attachment.php



92694165.jpg

η Sailor Mars (Αρης) Rei Hino http://en.wikipedia.org/wiki/Sailor_Mars


attachment.php



rmars.jpg




η Sailor Jupiter (Διας) Makoto Kino http://en.wikipedia.org/wiki/Sailor_Jupiter


attachment.php



rjupiter.jpg




η Sailor Venus (Αφροδιτη) Minako Aino http://en.wikipedia.org/wiki/Sailor_Venus


attachment.php



rvenus.jpg (η δικη μου!!)




ο αγαπημενος μασκοφορος της Sailor Moon Tuxedo Mask / Darien http://en.wikipedia.org/wiki/File:TuxedoMask.jpg

τα κατοικιδια (γατακια)




Luna


Artemis

 


Κ η κακια της παρεας Queen Beryl


Στα μεταπειτα επεισοδια, εμφανιστηκαν κ οι παρακατω μαχητριες

Sailor Uranus / Amara


Sailor Neptune / Michelle


Sailor Pluto / Trista


Sailor Saturn / Hotaru





Η σειρα Sailor Moon εχει 7 κυκλους επεισοδιων κ για τον κάθε κυκλο κυκλοφορουσαν αντιστοιχα οι κουκλες. Το 1992 κυκλοφορησε η πρωτη Sailor Moon κουκλα η οποια ανηκει στον 1ο κυκλο επεισοδιων. Επειδη δε μπορω να φορτωσω με φωτογραφιες το ποστ, θα αναφερω τoυς 5 πρωτους κυκλους επεισοδιων κ σε λινκ τις φωτο με τις κουκλες. Enjoy!!

  1. the Dark Kingdom arc (Sailor Moon) http://sailormoontoys.com/dollslg.html'>http://sailormoontoys.com/dollslg.html'>http://sailormoontoys.com/dollslg.html'>http://sailormoontoys.com/dollslg.html'>http://sailormoontoys.com/dollslg.html'>http://sailormoontoys.com/dollslg.html 1992
  2. the Black Moon arc (Sailor Moon R) http://sailormoontoys.com/dollslg.html 1993
  3. the Mugen/Infinity arc (Sailor Moon S) http://sailormoontoys.com/dollslg.html 1994
  4. the Yume/Dream arc (Sailor Moon Super S) http://sailormoontoys.com/dollslg.html 1995
  5. the Stars arc (Sailor Moon Sailor Stars) http://sailormoontoys.com/dollslg.html 1996
πηγες :


http://sailormoontoys.com/dollslg.html



http://en.wikipedia.org/wiki/Sailor_Moon



http://en.wikipedia.org/wiki/Anime


http://en.wikipedia.org/wiki/Manga


http://en.wikipedia.org/wiki/Naoko_Takeuchi


http://en.wikipedia.org/wiki/Sailor_Moon



http://en.wikipedia.org/wiki/Sailor_Moon_(English_adaptations)


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αν κ τελικα δεν καταφερα να σας τραβηξω την προσοχη με την παρεα της φεγγαροπετρας (!!) θελω να σας δειξω την παρακατω κουκλιτσα που κραταω στα χερια μου χαρη στη soufle!!σ ευχαριστω τοοοοοσο πολυ που την χαρισες!! επισης ευχαριστω την mytinyworld που ειχε στειλει το πρασινο υφασμα στη soufle κ ετσι εραψε το φουστανακι που φοραει η κουκλιτσα!! κοριτσια σας ευχαριστω πολυ!!

attachment.php
attachment.php
 
με γεια σου Lne!!!!!!!!!!τη βλεπω για πρωτη φορα και παρατηρησα οτι εχει γλυκο και παιδικο προσωπακι η κουκλα αυτη :)

η σουφλε κανει καταπληκτικη δουλεια με τα κουκλορουχα!!!!!!!!!!πραγματικα αριστουργηματα!!!!!!!!!!!!!!
 
:p :p:p:p;)βρε καλως και την σειλορ γουοριορ.............. ;) ;) ;) ;)
 
Eσυ χρονοκυνηγέ, είναι να μην πάρει το μάτι σου οποιoδήποτε παιχν;iδι που να είναι...μαχητής...αμέσως σου κινει το ενδιαφέρον..!! :p

Φέρε εδώ τους αστρομαχητές σου να γίνει μάχη λέμεεε..!! :p
 
Lne μου να τη χαίρεσαι!! Ήταν μεγάλη τύχη να τη βρω και χαίρομαι που έπιασε τόπο!! Μακάρι να βρεθούν και οι υπόλοιπες και να ολοκληρώσεις τη συλλογή!! Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια αλλά ειλικρινά το ρουχαλάκι αυτό δεν είναι και πολύ πετυχημένο αν έχεις δει το αυθεντικό... :xm: ελπίζω να βρεθεί και εκείνο!! Με γεια σου και πάλι!!!!
 
Lne, έχεις κάνει καταπληκτική δουλειά με τις πληροφορίες για τις κούκλες αυτές! Μας τράβηξε το ενδιαφέρον, να είσαι σίγουρη γι'αυτό! Μεγεια και η δεύτερη, όπως βλέπω από τις πληροφορίες η μοναδική καστανομάλλα είναι η Δίας, γιατί τη λες γουόριορ, timehunter?

Χαίρομαι που το ύφασμα που χρειάστηκε για το σκάρλετ μου, έπιασε τόπο! Γεια στα χέρια σου σουφλέ μου, πάλι έγραψες!
 
Πίσω
Μπλουζα