Vintage Κλώνοι & Αντίζηλες της Barbie και της Βibi-bo (δεκαετία 80 και εκεί γύρω...)

σας ευχαριστω πολυ πολυ!!! η αληθεια ειναι πως δε θα ψαξω για το φουστανακι κ αν το βρω θα μπω σε μεγαλο διλλημα για να της το βαλω...εχω κ γω τα κολληματα μου προτιμω τα χειροποιητα κ δεν αλλαζω ποτε τα δωρα με κατι αλλο!!

ναι ειναι η sailor jupiter - διας. ειναι μια μαχητρια, μια πολεμιστρια του καλου εξου κ το γοουριορ πιθανον!!
 
Με γεια σου Lne μου..!!!!!! Η Σουγλέ και η Μytiny έκαναν με την συνεργασία τους άψογη δουλειά...και η Sailor Moon σου , έγινε του κουτιού...με γειά σου και πάλι..!! :flower:
 
ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!!!!!!
 
Lne μου, τι γλυκα που ειναι η κουκλα σου αυτη! Την Sailor Moon την ειχα δει μονο εδω Ιταλια, δεν την ηξερα πιο πριν. Εχει μια φατσα manga, πολυ ιδιαιτερη.

Ειναι πολυ ομορφο το γεγονος οτι χαρη στις κουκλες ενωνονται απο τοσα διαφορετικα μερη τα ρετροφιλαρακια! Αλλος βαζει την κουκλα, αλλος το υφασμα, αλλος την τεχνη!!! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν θυμάμαι, αν έχουμε ξαναφέρει τις Discogirls κούκλες της Miss Matcbox που κυκλοφόρησαν αρχές δεκαετίας του 70. Πρόκετια για τέσσερις κούκλες με τα εξής ονόματα : 1.Dee 2. Domino 3. Britt 4. Tia. Εκτός από τις κούκλες , κυκλοφορούσαν ρούχα που πωλιόντουσαν ξεχωριστά. Σας παρουσιάζχ ένα σύνολο που έχω και μία φωτογραφία από τον κατάλογο που είχε μέσα, με χαρακτηριστική μόδα της δεκαετίας του 70. Στο παρακάτω site, μπορείτε να δείτε και τις κούκλες. http://miss-matchbox-disco-girls.piczo.com/?g=1&vsrc=preview&cr=6.

P4210093.jpg

P4210091.jpg
 
Σας παρουσιάζω μία κλώνο της barbie, είναι η Disco Sally, ντυμένη για χορό στην ντίσκο. :D :DΑπ' ότι φαίνεται από το κουτί κυκλοφορούσαν και άλλες τέτοιες κούκλες, όλες με ντίσκο εμφάνιση.

P5010126.jpg

P5010130.jpg

P5010129.jpg
 
spirtoulis είπε:
Σας παρουσιάζω μία κλώνο της barbie, είναι η Disco Sally, ντυμένη για χορό στην ντίσκο. :D :DΑπ' ότι φαίνεται από το κουτί κυκλοφορούσαν και άλλες τέτοιες κούκλες, όλες με ντίσκο εμφάνιση.
με γεια σπιρτουλη!!

να χαιρεσαι τη Disco Sally!! πολυ ομορφο το συνολο που φοραει :)

τα παπουτσια της ειναι κοκκινα σαν αυτα που φορανε στη φωτογραφια οι κουκλες που βλεπουμε στο κουτι;
 
Katerinak, χαίρομαι που σου αρέσει, φοράει και αυτή κόκκινα παπούτσια.
 
Miss America-Mattel

Αυτή την κούκλα δεν την λες και κλώνο, αφού κυκλοφόρησε από την mattel το 1972. Δεν βρήκα όμως που αλλού να την αναφέρω και το κόλλησα εδώ. Πρόκειται για την Miss America που έχει το σώμα της Barbie και το καλούπι προσώπου Steffie. Κυκλοφόρησε ως ξανθιά και καστανή. Δεν είναι πανέμορφες ?Πηγή φωτογραφιών :http://www.fashion-doll-guide.com/Miss-America-Dolls.html

walk-lively-miss-america-doll.jpg

miss-america-doll.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αναστασια είπε:
Και τι νομιζατε; Τοσες μαιμουδο-barbie και αντι-barbie, και τοσες ανυποψιαστες προ-Βibi-bo θα τις αφηναμε ετσι;
Μονο οι 2 ξανθιες θεες, της Ματελ και της Ελ Γκρεκο, υπηρχαν στον κοσμο;;;; :xm:

Η' μηπως νομιζετε οτι μια μερα η Ελ Γκρεκο αποφασισε να φτιαξει την Βibi-bo, ετσι στα καλα καθουμενα;8)

Κι ομως εχει πολλη ιστορια η υποθεση, και θα προσπαθησουμε να την ψαξουμε ολοι μαζι. Να δειτε που θα βρουμε ξαδερφες και δευτεροξαδερφες, των 2 κουκλων μας, που προετοιμασαν τον δρομο σε Ευρωπη και Αμερικη για να περασουν μετα αυτες με τα τακουνακια τους!

Και ξεκιναμε με δυο κουκλες αμερικανικες, οι οποιες κυκλοφορησαν στα μεσα του 70. Ειναι η Τiffany Τaylor και η Tuesday Τaylorαπο την Ideal Toy Company.

Θα μου πειτε τωρα τι διαφορα εχουν...Τaylor η μια, Τaylor και η αλλη..

Κι ομως η διαφορα υπαρχει και σας το λεω εγω που εκανα την κοτσανα να μην διαβασω τις διαφορες και πηγαινα για την Tuesday και μου βγηκε η Τiffany...και τωρα δεν χωραμε να περασουμε μεσα στο σπιτι...

Αλλα ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη.

Το 1974 η Ideal Toy Company εβγαλε την Τiffany Τaylor, ενα τερας κουκλα 45 εκατοστα υψος.

Το 1975 μεχρι το 1978 η ιδια εταιρια εβγαλε την ξανθια Tuesday Τaylor και την εγχρωμη Taylor Jones.

Το ξερω οτι μπλεξατε τα μπουτια σας με τις Τaylor, αλλα πρεπει να σας πω τον πονο μου γιατι η Tuesday Τaylor ειχε υψος οσο μια Barbie, δηλαδη 30 εκατοστα.

Ηθελα λοιπον να αγορασω κυριακατικα μια απλη Tuesday και οταν ειχα ηδη πληρωσει, επειδη το υψος της κουκλας ηταν σε ιντσες, δεν το ειχα καταλαβει και μου ρχεται μια νταρντανα γυμνη, που δεν ηξερα τι ρουχα να της βαλω....

Ακομα ειναι εκει με το φυλο συκης και περιμενει υπομονετικα...

Στις φωτογραφιες θα δειτε την Τiffany Τaylor, η οποια εχει υπεροχα ματοκλαδα, και τα μαλλια της με εναν σατανικο μηχανισμο γινονται απο ξανθα ισια, σε υπεροχα μαυρα με αφελειες. Η τελευταια ειναι η δικη μου, στον φοντο η Χρυσομαλλουσα μου. Της εβαλα κοσμηματα, μιας και δεν εχω τι ρουχο να της βαλω...Ειναι τεραστια.... :xm: αλλα ειναι τοσο ομορφη!!!! :D

picture.php


picture.php


picture.php


Εδω αντιθετα βλεπετε την Tuesday Τaylor σε φυσιολογικο υψος μπαρμπις...

picture.php


picture.php


picture.php

Τι ξεθαψα τωρα ε????

Λοιπον μετα απο 5 ολοκληρα χρονια αξιωθηκα να βρω την κουκλα που εψαχνα, την Tuesday Taylor!

Σε αντιθεση λοιπον με την Tiffany Taylor που εκλεψε τις καρδιες του ανδρικου πληθυσμου λογω υψους της κουκλας (αρκει να διαβασετε τα ποστ που ακουλουθησαν τον πρωτο ποστ αυτου το θρεντ!!!! :D :D :D ), η Tuesday Taylor εχει το μεγεθος της Barbie.

Ηταν η απάντηση της εταιρειας Ideal στη Μattel.

H Tuesday Taylor εκδοθηκε στα μέσα της δεκαετίας του '70 μεχρι το 1978. Πολυ λιγο δηλαδη... Είχε αυτό το περίφημο περιστρεφόμενο τριχωτό της κεφαλής που την μεταμορφωνε από ξανθιά σε μελαχρινή και τουμπαλιν. Είχαν όλες μπλε μάτια με φυτευτες βλεφαρίδες.

Σας δειχνω λοιπον την δικη μου Tuesday Taylor!

attachment.php


attachment.php
attachment.php
attachment.php


και εδω σας ποσταρω και ενα βιντεακι απο το Youtube οπου μπορειτε να δειτε την Tiffany Taylor στην αρχη και μετα την Tuesday Taylor! :)

 
Αναστασια με γεια,πολυ ομορφη η Tuesday Taylor!!

στην Ελλαδα δε νομιζω να ειχαμε παρομοια κουκλα που απο μαυρομαλλουσα να γινεται ξανθομαλλουσα και αντιστροφα,σωστα;
 
Πραγματικά πανέμορφη η κούκλα σου Αναστασία. Ερώτηση : Αφιέρωμα στις Blythe υπάρχει στο site;
 
Αναστασάκι μου κατ' αρχάς καλωσόρισες και πάλι!!!!!! Εξεραιτικό το αφιέρωμα στις κούκλες Τaylor και με γεια σου η καινούρια σου κουκλίτσα!! Δεν είχα ιδέα γι'αυτήν την κούκλα!! Είναι πραγματικά υπέροχη και κρίμα που σταμάτησε η κυκλοφορία της τόσο σύντομα!! Αυτή η Mattel έχει κατακλύσει τα πάντα!!! Γκρρρρ.... Αυτό το post μου θύμισε μια κούκλα που πήρα παλιότερα ανάμεσα σε αρκετά ακόμη πραγματάκια που είχαν βγει ως προσφορα. Είναι πολύ-πολύ νεότερή της,κυκλοφόρησε από τη Mattel μόλις το 2001 αλλά δεν είχα ξαναδεί άλλη κούκλα που να αλλάζει μαλλιά με περιστροφή. Πρόκειται για την 2001 Jam 'N Glam Barbie η οποία από ξανθιά μετατρέπεται σε pop star με λιλά μαλλιά. Η σειρά αποτελούνταν και από τις φίλες της οι οποίες επίσης αλλάζουν μαλλιά. Εδώ είναι η δική μου με όσα αξεσουάρ κατάφερα να ανακτήσω και με μερικές δικές μου προσθήκες για να ολοκληρωθεί...

2001 Jam 'N Glam Barbie.JPG

Και εδώ η διαφήμιση της σειράς. Άργησε λίγο η Mattel αλλά το πέτυχε...

 
Την Steffi Love την έχουμε ξαναδεί. Αυτή είναι η δική μου, είναι καλοφτιαγμένη κούκλα (ως προς την ποιότητα εννοώ), αλλά την βρίσκω άσχημη για τα δικά μου γούστα.

P3280012.jpg
 
Οι Sailors που βγήκαν σε κούκλες ήταν 5 (Moon, Mars, Mercury, Jupiter, Venus).Ο μασκοφόρος δεν βγήκε.Κάθε μια κούκλα κόστιζε 5.000 δρχ εν έτει 1996.Δεν ήξερα ότι είναι τόσο παλιές από το 1991,στην Ελλάδα πάντως κυκλοφόρησαν το 1996.
 
Πίσω
Μπλουζα