Virtual Pinball Cabinet

Εχω μεινει με ανοιχτο το στομα με την κατασκευη σου!!! Τα συγχαρητηρια μου!!!
 
Ευχαριστώ πολύ xmargari ! Χαίρομαι να μοιράζομαι αυτά που αγαπώ με ομοιδεάτες.

pooky(1), ανεβάζουμε ότι θες στο youtube και ας έχει και καφρίλες δε με πειράζει :p

Κύριε δικαστά Dredd ότι θες, αρκεί να μην είναι Tuborg !

Κάτι πολύ σημαντικό επετεύχθει σήμερα. Κρέμασα την μια τηλεόραση. Προσπαθούσα να σκεφτώ τρόπους νοικοκυρεμένους και όσο το δυνατόν πιο απλούς. Τελικά κατέληξα στο εξής σχέδιο.

Έκοψα ένα κομμάτι ξύλο και του έκανα τρύπες αντίστοιχες με τις τρύπες που έχει η τηλεόραση στο πίσω της μέρος για να δεχτεί κάποια βάση. Με πολύ προσεκτικό μέτρημα έκανα τις αντίστοιχες τρύπες στη πλάτη της κεφαλής του φλίπερ. Μετά από κάμποση προσπάθεια βίδωσα και τις τέσσερις βίδες και με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα πως το μέτρημά μου ήταν σωστό. Πέρασα από πάνω συρταρωτά τις κορνίζες και voila... :)

01.jpg

05.jpg

03.jpg

02.jpg

04.jpg
 
Σόρυ ρε παιδιά αλλά μου τις ανεβάζει μπερδεμένες σε σειρά τις φωτογραφίες. Και μια ακόμη που δε με άφηνε να ανεβάσω στο προηγούμενο post μου.

06.jpg
 
Μια χαρα λοιπον με την πανω οθονη..Εγω με την κατω ειμαι περεργος να δω πως θα μπει..

(off..: Για καφριλες παιδια παρτε και εμενα..ειμαι καλος σε αυτα..χαχαχαχα! :acoustic: :headbangdude: )
 
Fred, επιμένω. Πρόσεξε πολύ το θέμα της ψύξης. Δεν είναι αστείο να έχεις φτιάξει ΤΗ κατασκευή και να μείνεις με την οθόνη στο χέρι λόγω υπερθέρμανσης.

Όποτε θες κανονίζουμε συνάντηση. Βάζω μπύρες και πίτσες. Οι καφρίλες ρεφενέ!!!!!!!!!!!!

Από βαφή τι θα κάνεις; Θα το βάψεις μόνος σου ή θα το δώσεις σε επαγγελματία;
 
wally, ευχαριστώ για την υπόδειξη!

spirosp, την κάτω οθόνη θα τη βολέψω και θα τη στερεώσω πιο εύκολα νομίζω. Μέσα στο ΣΚ θα την έχω μοντάρει θέλω να πιστεύω.

pooky(1), θα μπεί θερμόμετρο τις πρώτες ώρες λειτουργίας. Αν δω ότι στη κεφαλή ανεβάζει θερμοκρασία θα μπούν και εκεί ανεμιστηράκια. Στην κυρίως καμπίνα που θα είναι η μεγάλη οθόνη και το pc σίγουρα θα μπούν από την αρχή. Σήμερα έφαγα μεγάλο πακέτο μιας και πήγα και ρώτησα για pc πάνω κάτω κοντά στις ανάγκες μου και άκουσα μια 800άρα ρε γαμώτο. :(

Πρέπει να δω τι θα κάνω και με αυτό το θέμα...

Τέλος πάντων, το βάψιμο θα το κάνω εγω. Αφού τελειώσει όλο το θέμα από κατασκευαστικής πλευράς θα λυθούν τα αξεσουάρ, θα στοκαριστεί εκεί που θέλει και μετά βάψιμο. Αν χρησιμοποιήσω τα σχέδια που έχω αναρτήσει πιο πρίν, θα γίνει όλη λευκή. Αν αλλάξω γνώμη για τα σχέδια ανάλογα θα αλλάξει και το χρώμα του φλίπερ.

Αν θες να περάσεις να πιούμε καφέ (ή όποιο άλλο από τα παιδιά που έχουν δείξει ενδιαφέρον για καφρίλες :p ) τώρα που είμαι στη διαδικασία κατασκευής πολύ ευχαρίστως. Αν θες να έρθεις αφού έχει τελειώσει θα πάει σίγουρα σε κάνα δυο μήνες από τώρα. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
800 ευρω ουτε οι απαιτητικοι gamers δε δινουν oχι για να εξομοιωσεις το visualpinball,pinmame κτλ

μη σε πιανουν κοροιδο,παρτο κομματι κομματι το pc
 
Η αλήθεια φίλε Chahn είναι πως είμαι άσχετος με το κομμάτι που το λέμε pc. Από την άλλη, η τιμή αυτή προέκυψε όχι από πακέτο έτοιμο αν εννοείς αυτό αλλά από σύνθεση που έγινε εκείνη τη στιγμή. Αυτό που ανεβάζει αρκετά την τιμή είναι οι απαραίτητα δυο καλούτσικες κάρτες γραφικών που χρειάζομαι. Ίσως και το συγκεκριμένο μαγαζί να είναι φαρμακείο (πολύ πιθανόν). Θα το ψάξω βέβαια πολύ περισσότερο. Απλά γενικά το θέμα του pc δε το έχω.
 
γιατι 2 καρτες?ενα pc δε θα φτιαξεις?

αν θες να σου προτεινω εγω τι να παρεις
 
Ένα pc θα φτιάξω σωστά. Θα δίνει σήμα σε τρείς διαφορετικές οθόνες όμως. Γι' αυτό και οι δύο κάρτες (nvidia απαραίτητα). Η μια κάρτα είναι για το κυρίως τραπέζι για να κάνει σωστά emulation και η άλλη μια για να δίνει σήμα στις άλλες δυο οθόνες της κεφαλής. Η δεύτερη δεν είναι ανάγκη να είναι τόσο καλή όσο η πρώτη αλλά πρέπει να είναι σχετικά σωστή επίσης και όχι κάτι πολύ υποδεέστερο. Ευχαριστώ πολύ για την πρόθεσή σου να με συμβουλέψεις, κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Επεξεργαστή θέλω από διπύρινο και πάνω.
 
σου εστειλα pm

τη καρτα και τη μνημη διπλασιασε τα και με κατω απο 500 ευρω εχεις ενα πολυ καλο pc
 
Ευχαριστώ, θα κοιτάξω σε λίγο αυτά που μου έστειλες και σου απαντώ με pm. :)
 
Fred το επόμενο ΣΚ, αν έχεις κενό και μπορείς κανονίζουμε, δυστυχώς αυτό θα το περάσω στη δουλειά.

Τώρα είδα τα posts σου, όντως όπως ανέφερε ο Chahn δεν χρειάζεσαι πολύ δυνατό μηχάνημα. Ακόμα και με μονοπύρηνο πρέπει να είσαι μια χαρά, διαφορετικά ένα φτηνό διπύρηνο socket 775 που βρίσκεις με 110 ευρώ mobo + cpu και είσαι μια χαρά. Από μνήμη (DDR-II) μπορώ ευχαρίστως να σου χαρίσω 2 giga, όπως ευχαρίστως σου χαρίζω και δύο σκληρούς δίσκους και ασύρματο πληκτρολόγιο και mouse αν τα χρειάζεσαι.

Τώρα γιατί χρειάζεσαι σώνει και καλά nVidia κάρτες γραφικών; Αν πας σε μια 5770 ATI που κάνει 130 ευρώ και έχει eyefinity για τρεις οθόνες, θα έχεις πρόβλημα; Με την 5770 έχω σηκώσει games σε 3 οθόνες και πήγαιναν όλα μια χαρά. Βέβαια για να το λες σίγουρα θα το έχεις ψάξει, δυστυχώς nVidia κάρτες δεν έχω εδώ και κάτι λίγους μήνες ακόμα και για να κάνω, έστω, κάποια δοκιμή.
 
pooky(1), μιλάμε και βλέπουμε για το επόμενο ΣΚ αν βολεύει. Πίστεψέ με θέλει διπύρηνο και πάνω καθώς και ΔΥΟ nvidia κάρτες μιας και παίζουν απροβλημάτιστα με το emulation. Η μια για το κυρίως τραπέζι που πρέπει να είναι και κάπως πιο δυνατή από την δεύτερη που απλά θα δείχνει σκορ και σχέδια στατικά. Οι ati δημιουργούν προβλήματα και αυτά τα διαβάζω από άτομα του εξωτερικού που πλέον έχουν δοκιμάσει τι παίζει σωστά και προτείνουν λύσεις και συνδυασμούς. Σ ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου! :) Πολύ ευγενικό από μέρους σου.
 
Όμορφα λοιπόν!!!!!

Όποιος έχει κάνει κάτι παρόμοιο ξέρει πολύ καλύτερα από μένα! Από ότι καταλαβαίνω πάντως, μια nvidia 450 - 460 πρέπει να είναι υπεραρκετή για την κυρίως οθόνη, ενώ μια 220 πρέπει να είναι τζετ για τις στατικές. Το κακό με αυτή τη περίπτωση είναι ότι θες μητρική που να έχει 2 pci-E θύρες για κάρτες vga κάτι που ανεβάζει το κόστος πάραυτα. Εκτός από αυτό, χρειάζεσαι και σοβαρό τροφοδοτικό, αλλά και θα έχεις αναμφίβολα παραπάνω θερμότητα να αντιμετωπίσεις.

Αν χρειαστείς βοήθεια, ως προς το pc, είμαι στη διάθεσή σου. Αν έχω κάτι που μου περισσεύει στο συρτάρι, στο παραχωρώ ευχαρίστως.
 
Ακριβώς pooky(1)! Εκεί που νόμιζα πως το pc θα είναι το πιο ανέξοδο πράγμα στο όλο εγχείρημα μου έχει γυρίσει τούμπα. Θα τη βρω την άκρη πάντως... :)

Συνέχεια στην εξέλιξη της καμπίνας.

Αρχικά έκανα τρύπα και στα δυο κομμάτια του φλίπερ για να χωρέσει το τρίτο μόνιτορ που θα δείχνει το σκορ.

01.jpg

Μια δοκιμή για να δω ότι περνάει και ότι δεν έχει πολλά μπόσικα.

02.jpg

Μετρώντας στο ύψος που θέλω να σταματάει η οθόνη κατ' ύψος έκανα μια πολύ απλή βάση.

03.jpg

Εδω η οθόνη που πλέον έχει κάτσει κανονικά.

04.jpg

Και συρταρωτά μπροστά της και η κορνίζα για το σκορ για να δω αν όντως είμαι οκ σαν ύψος... ευτυχώς είναι όλα μια χαρά... :)

05.jpg
 
Σειρά είχαν τα handrails που θα μου ορίσουν και τις τρύπες για τα μπουτόν των ρακετών του φλίπερ. Απλά τα έχω ακουμπήσει. Δεν έχει νόημα να τα βιδώσω από τώρα αυτά. Ήθελα να δω πως δείχνουν... Ωραία δεν είναι;

06.jpg

Σειρά παίρνουν οι βάσεις που ουσιαστικά ενώνουν τα δυο κομμάτια του φλίπερ και τέλος για σήμερα... :)

07.jpg

08.jpg
 
E, αν αρχίσεις να κοπανάς μέσα στις νύχτες σε βλέπω για έξωση!!!!!!

Όλο και πιο όμορφα!!!!!! Και πάλι εύγε!
 
Μετά από μια μικρή παύση εργασιών και ενημέρωσης πήρα ξανά μπροστά ξεκλέβωντας λίγο από τον πιεσμένο χρόνο μου των τελευταίων ημερών.

Λύσιμο όλων των υλικών πάνω από την καμπίνα και στοκάρισμα.

01.jpg

Το βάψιμο της κεφαλής έγινε απόψε. Σειρά θα έχει το κυρίως σώμα αύριο. Μαύρο μέσα (όπως και η κεφαλή για να αποροφάει φωτισμούς) και λευκό από έξω για να δέσει σωστά με τα αυτοκόλλητα που θα μπούν.

02.jpg

Τέλος τα σχέδια που ετοίμασα για να ντύσουν όλο το φλίπερ. Θα τα δώσω αύριο για τύπωμα σε αυτοκόλλητο βινύλιο και ελπίζω να τα έχουν έτοιμα το Σάββατο γιατί Κυριακή θα γίνει η γενική καλωδίωση που αφορά τα πάντα... κοινώς θα γίνει της...&^%@#

Artwork-Low.jpg

03.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα