Walt Disney κλασσικά κόμιξ

Είδα και την λίστα με τα Σπέσιαλ του Τερζόπουλου που βάλατε, και λείπουν τα μισά! Κοίταξα στο αρχείο μου, και βρήκα μερικά: Ο Όλιβερ και η Παρέα του, Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι, Η Αρκούδα! Επίσης είχα και την Μικρή Γοργόνα! Ίσως ανεβάσω φωτογραφίες αργότερα...
 
Καλησπερα και Χρονια Πολλα σε ολους!!!!!!! :)

Οριστε και η δικη μου συλλογη απο περιοδικα Disney...

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν μου επιτρέπετε και ένα "ρηβιού" για τα Κλασικά που κυκλοφορούν, έχει μία από τις καλύτερες ιστορίες του Ρομάνο Σκάρπα, με πρωταγωνίστριες την Παπερέτα και την Τζαίνη! Δυστυχώς οι καινούργιοι εργαζόμενοι του Τερζόπουλου βάπτισαν την Παπερέτα "Ντόρις"!

Επίσης περιέχει και μια από τις πρώτες ιστορίες του Μάσσιμο Ντε Βίτα με τον Μίκυ, τους Παραχαράκτες! (αν αναγνώρισα σωστά το σχεδιαστικό στυλ :) )... Γενικά έχει πιστεύω συλλεκτικό ενδιαφέρον!

Όσο για την ιστορία που μοιάζει σχεδιαστικά να είναι του Καβατσάνο, το Διαστημικό Πλαστικό δηλαδή, έχει απαίσιο σενάριο! Τες πα, μικρό το κακό!
 
Mits είπε:
Έχοντας μεγαλώσει κι εγώ, όπως και πολλοί άλλοι στη δεκαετία των 80s, έχω διαβάσει άπειρα κόμιξ της Ντίσνεϋ, πράγμα που συνεχίζω να κάνω μέχρι και σήμερα ως ένα βαθμό. Δυστυχώς όμως, παρατηρώ μια γενική πτώση του επιπέδου των τευχών των τελευταίων ετών σε σχέση με τα παλαιότερα. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να κάνω μια μικρή κριτική στις εκδόσεις που κυκλοφορούν σήμερα:
Πολυ ωραια και διαφωτιστικη η παρουσιαση σου των διαφορων εκδοσεων Ντισνευ.

Ξεχασες ομως μια εκδοση που εβγαινε καθε χρονο. Ηταν σε μεγαλο και ογκώδες μέγεθος. Μέσα άνοιγε συνήθως με ιστορίες που ήταν βασισμένες σε κάποια ταινία της Ντίσνευ (θυμαμαι μια με τιτλο 'Τα Χρυσα Παγοπέδιλα' ή κατι τετοιο) ενω στη συνεχεια είχε ιστορίες του Μπαρκς και γενικως ιστοριες που θα ταιριαζαν στο Μεγάλο Μίκυ.

Ειχα πολυ λιγα απο αυτη την εκδοση και δε θυμαμαι τον τιτλο. Νομιζω λεγοταν Σουπερ Μικυ ή Γίγας. Θυμαται κανενας; :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" />
 
Σουπερ Μικυ man,η πιο πολυτελης 6μηνη εκδοση του Τερζοπολου....Οτι καλυτερο!!
 
Τα Ασημένια Παγοπέδιλα λες φίλε! Πολύ χαζό ως κόμικ! Νομίζω ήτανε ένα αγόρι κι ένα κορίτσι στην Αυστρία, που περιμένανε να παγώσει η λίμνη για να αρχίσει ο διαγωνισμός πατινάζ! Πολύ καλύτερη ιστορία ήταν Η Μαύρη Καλλονή, ένα άλογο φοράδα που όλοι το 'θέλαν για την ταχύτητά του, κι ο ένας το έκλεβε απ' τον άλλο! Άλλες φορές οι πρώτες ιστορίες ήταν από καρτούν, όπως Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι, Μόγλι, Το Παιδί της Ζούγκλας, Μπερνάρ & Μπιάνκα, Κομάντος σωτηρίας, κλπ...

Σε ένα από τα σχετικά τελευταία τεύχη, στο #16 νομίζω, είχε μια υπέροχη ιστορία με τον Ντόναλντ διοικητή κάστρου να μάχεται τους Βίκιγκς με την βοήθεια ενός μπρατσωμένου γίγαντα και ενός ηλήθιου κοντού! Είναι από τις καλύτερες ιστορίες του Καβατζάνο! Παρ' όλα αυτά, στο ΚΟΜΙΞ έλεγε ότι ο Μάρκο Ρότα είχε βγάλει τις καλύτερες ιστορίες αυτού του είδους, βαπτίζοντας τον Ντόναλντ-διοικητή "Δονάλδο"! Ωστόσο οι ιστορίες στο ΚΟΜΙΞ δε μ' άρεσαν καθόλου, καμιά σχέση!

Ουψ! Είπα ότι Τα Ασημένια Παγοπέδιλα δε μ' άρεσαν, αλλά παρόμοια ιστορία αγάπης έζησε ο Γεώργιος Βιζυϊνός όταν σπούδαζε στη Γερμανία, και την περιγράφει στο διήγημα: Αι Συνέπειαι της Παλαιάς Ιστορίας! Κι αυτό είναι αριστούργημα! #)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια παρτιδα απο Μεγαλα Μικυ της περιοδου 1969-1972 για να θυμηθουν οι παλιοι και να γνωρισουν οι νεωτεροι. Το εξωφυλλο παρεμεινε αναλλοιωτο ως το τευχος 124, εκτος απο το κεφαλακι του Μικυ πανω αριστερα.

attachment.php
 
Άλλη δουλειά δεν είχα... να ρωτήσω εγώ τώρα:

Το θέμα πραγματεύται τα ΚΛΑΣΙΚΑ, το ΚΟΜΙΞ, ή γενικώς τα κλασικά κόμικς Disney; :p

(Η ερώτηση γίνεται πάνω στην προσπάθειά μου να δω που θα ποστάρω ένα τεύχος ΥΠΕΡ ΚΛΑΣΙΚΑ που απόκτησα χθες.)
 
Όνειρο πολλών συλλεκτών και φυσικά και δικό μου που προσφάτως πραγματοποιήθηκε! Σε σύντομο ταξιδάκι στην πρωτεύουσα ανακάλυψα και φυσικά αγόρασα τα παρακάτω κλασικά Ντίσνεϋ: #23, 24, 25

ΚΛΑΣΙΚΑ.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραίος! :thumbup:

Χμ... Μου φαίνεται πρέπει να οργανώσω κι εγώ ένα ταξιδάκι στην Πρωτεύουσα...
 
kingtiger077 είπε:
Όνειρο πολλών συλλεκτών και φυσικά και δικό μου που προσφάτως πραγματοποιήθηκε! Σε σύντομο ταξιδάκι στην πρωτεύουσα ανακάλυψα και φυσικά αγόρασα τα παρακάτω κλασικά Ντίσνεϋ: #23, 24, 25[edit] Δεν χρειαζεται να παραθετεις την φωτο! [/edit]
Με πηγες πισω εποχη '85-'89, καλοκαιρι, Λαγονησι, εξοχικο, με αφορητη ζεστη - ουτε για πλακα δεν υπηρχε aircondition, κουνια και διαβασμα!!!

Ειλικρινα, θυμαμαι τα τευχη 23 & 24 ακομα!!! Με το που ειδα τα εξωφυλλα κατευθειαν καρφωθηκαν στο μυαλο μου! Το 25 δεν το θυμαμαι.

Να ημουν παλι παιδακι...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
GregoryGR είπε:
Με πηγες πισω εποχη '85-'89, καλοκαιρι, Λαγονησι, εξοχικο, με αφορητη ζεστη - ουτε για πλακα δεν υπηρχε aircondition, κουνια και διαβασμα!!!
Ειλικρινα, θυμαμαι τα τευχη 23 & 24 ακομα!!! Με το που ειδα τα εξωφυλλα κατευθειαν καρφωθηκαν στο μυαλο μου! Το 25 δεν το θυμαμαι.

Να ημουν παλι παιδακι...
Λίγο-πολύ εκτός από το να κατευνάσουμε την τρέλα μας, τα παίρνουμε για να αισθανόμαστε ακόμη παιδάκια...
 
Δε μου φταναν τα Ελληνικά και τις προάλλες, αγόρασα αυτό:

attachment.php


#159 - Μάιος 1985

Είμαι σοβαρά γιατρέ μου;;; :D
 
Ναι επαιρνα και εγω γερμανικα και ιταλικα Marvel-disney στις διακοπες λογω εξωφυλλων ,την γλωσσα δεν την ηξερα αλλα ημουν 15.
 
DINO είπε:
Δε μου φταναν τα Ελληνικά και τις προάλλες, αγόρασα αυτό:
[edit] Δεν χρειαζεται να παραθετεις την φωτο! [/edit]

#159 - Μάιος 1985

Είμαι σοβαρά γιατρέ μου;;; :D
Dino όλοι σοβαρά είμαστε στο θέμα αυτό...! Έχω αρκετά γερμανικά και Γαλλικά και πάρα πολλά Ιταλικά (μιας και ξέρω τη γλώσσα) αν και τα πρώτα δεν μπορώ να τα διαβάσω. Αν μάλιστα ανακαλύψεις (όπως εγώ) τα εξώφυλλα του Walt Disney comics digest της δεκαετίας του 60 απ' όπου και εμπνεύστηκε ο Τερζόπουλος τα δικά μας κλασικά θα τα παίρνεις με το κιλό!!! Και μάλιστα, σε τιμές πολύ κατώτερες των δικών μας που είναι υπερεκτιμημένα!

Πάρε μια γεύση εδώ. Τα συμπεράσματα δικά σου!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειχα τοσο πολυ πραμα απο κλασικα,μικυ μαους,κομιξ κλπ που θα γεμιζα κασονια αλλα που να φανταστω οτι θα τα ηθελα τωρα.Αμα κανω κανενα ντου σε συγγενοις και μικροτερα ξαδερφια που μεγαλωσαν πλεον τωρα πιστευω οτι θα μαζεψω πολλα.Αυτη την στιγμη στο σπιτι που τα κβρηκα καταλαθος μαλιστα εχω απο κλασικα τα τευχη 86,89,92,99 που κυκλοφορησαν 87,88,89 και εχω και διαφορα αλλα μικυ μαους και κομιξ και αυτα αρκετα παλια οπως το χαμενοι στης ανδεις.
 
Damn!

Είπα και'γω "κάτσε να τους τη βγώ" και να ποστάρω ένα Γαλλικό, και με "ρουμπώσατε"!!!!! :sealed:

Έπρεπε να το περιμένω οτι θα έχετε και διεθνή κομικς...

Τώρα, που είδα εκείνο απ'τη Ζιμπάμπουε... :xm:
 
[edited by admin]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Faefidis, διαβασε αν θες τον κανονισμο λειτουργιας του φορουμ. Δεν διακινουμε εδω κανενος ειδους copyrighted υλικο, σε οποιαδηποτε μορφη.
 
Πίσω
Μπλουζα