Walt Disney κλασσικά κόμιξ

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Acid_burN
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Έχω αγοράσει μια ντουλαπίτσα για τα κόμιξ μου, όσα δε χωρέσανε τα έχω σε κούτες και σε μια άλλη ντουλάπα. Ο αριθμός είναι 4ψήφιος (δεν ξέρω πόσα ακριβώς), έχω απο όλες τις δεκατίες, '60, '70, '80, '90, '00. Τρελαμένος με Walt Disney. Όταν τα παράτησα εγώ ξεκίνησε ο αδερφός μου, ο οποίος και σταμάτησε πριν λίγα χρόνια.

Και το clue της υπόθεσης: είχα την επανέκδοση του Μίκυ Μάους #1, αρχές '90. Το έχω χάσει... :(
 
γειά σας,

Είμαι και νέο μέλος στο site αυτό και τυχαία έπεσα επάνω σε αυτο το topic. Είμαι και εγω φανατικός αναγνώστης και συλέκτης των comix της disney. Φυσικά εχω απο το πρώτο τεύχος μεχρι και το ποιο πρόσφατο. Πάντα αναρωτιόμουν ποιά είναι η συλεκτική αξία του τεύχους Νο1. Μπορεί κάποιος να μου λύσει την απορία;

Ευχαριστώ!
 
panosmk είπε:
γειά σας,Είμαι και νέο μέλος στο site αυτό και τυχαία έπεσα επάνω σε αυτο το topic. Είμαι και εγω φανατικός αναγνώστης και συλέκτης των comix της disney. Φυσικά εχω απο το πρώτο τεύχος μεχρι και το ποιο πρόσφατο. Πάντα αναρωτιόμουν ποιά είναι η συλεκτική αξία του τεύχους Νο1. Μπορεί κάποιος να μου λύσει την απορία;

Ευχαριστώ!
Καλώς ήρθες. Μάλλον η συλλεκτική αξία είναι η σημαντικότερη από όλες. Όπως λες το τεύχος νούμερο 1 είναι σπανιότερο. Ίσως μπορείς να μοιραστείς π.χ. το εξώφυλλό του ή έστω ένα δισέλιδο εδώ,αλλά γιατί να το πουλήσεις; :)
 
panosmk είπε:
γειά σας,Είμαι και νέο μέλος στο site αυτό και τυχαία έπεσα επάνω σε αυτο το topic. Είμαι και εγω φανατικός αναγνώστης και συλέκτης των comix της disney. Φυσικά εχω απο το πρώτο τεύχος μεχρι και το ποιο πρόσφατο. Πάντα αναρωτιόμουν ποιά είναι η συλεκτική αξία του τεύχους Νο1. Μπορεί κάποιος να μου λύσει την απορία;

Ευχαριστώ!
Γειά σου και καλώς όρισες panosmk! :)

Προφανώς αναφέρεσαι στο ΚΟΜΙΞ...

Η συλλεκτική αξία, όχι μόνο των κόμικς αλλά και γενικότερα όλων των κατηγοριών, ήταν και είναι, θέμα προς συζήτηση πολλά χρόνια τώρα...

Προσωπικά έχω δει την αξία του πρώτου τεύχους, το οποίο έχω κι εγώ, να φτάνει τα 300 Ευρώ στο Internet. Επίσης πολλά Ευρώ φτάνει και η αξία του δεύτερου αλλά και των υπόλοιπων τευχών της εποχής...

Μεγάλη σημασία στην τιμή παίζει και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εκάστοτε τεύχος...

Βασικά, στη δική μου περίπτωση, αν δεν φτάσω σε μεγάλη ανάγκη, δεν πρόκειται να πουλήσω τα δικά μου τεύχη, διότι είναι αγορασμένα εκείνα τα χρόνια και η (συναισθηματική) αξία τους για μένα, είναι ανεκτίμητη.

Από εκεί και πέρα, μπορείς να πουλήσεις το 1ο τεύχος, όσο νομίζεις εσύ οτι αξίζει... 300; 200; 100; 50; Απλά, αν προσπαθήσεις να το πουλήσεις σε εξωπραγματική τιμή, μάλλον θα μείνεις με το τεύχος παραμάσχαλα... ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γειά σας παιδιά, (γιατι πάντα θα είμαστε παιδιά οσο χρονών και να φτάσουμε!!) :P

Κατ' αρχήν ευχαριστώ πολύ που απαντήσατε.

Υπόσχομαι να καθήσω και να ασχοληθώ και να scanάρω για όποιον θέλει το 1ο τεύχος (και όποιο άλλο θέλετε).

Αγαπητέ φίλε DINO, δεν έχω σκοπό να πουλήσω το 1ο τεύχος. Άλλωστε τι θα ήταν η συλλογή μου χωρίς αυτο; Ο Σκρούτζ θα είχε όλη αυτή την περιουσία χωρίς την ΠΡΩΤΗ τυχερή δεκάρα του; :) Απλά πάντα ήθελα να μάθω πόσα θα μπορούσε να δώσει κάποιος για να το αποκτίσει.
 
Γεια σας, (έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση από το τελευταίο ποστ)

είμαι και εγώ παλίμπαις, κολλημένος με τα περιοδικά Ντίσνεϋ του Τερζόπουλου, κυρίως το εβδομαδιαίο Μίκυ Μάους της Παρασκευής και τα Κλασικά. Ουσιαστικά ασχολήθηκα ενεργά με τα "Μίκυ Μάους" (με την ευρεία έννοια του όρου) μεταξύ των ετών 1983-1988. Το πρώτο τεύχος Μίκυ Μάους, που αγόρασα/μου αγόρασαν, διάβασα συνειδητά και με έκανε να θέλω να ξαναπάρω το περιοδικό ήταν το νούμερο 915 με εξώφυλλο την Γιαγιά Ντακ και ημερομηνία 27/01/1984. Η κύρια ιστορία του λεγόταν "Το επικίνδυνο πέρασμα" και είχε πρωταγωνιστή τον Ντόναλντ. Θυμάμαι ήμουν άρρωστος με αμυγδαλίτιδα βαρειάς μορφής, έκανα αρκετό καιρό να πάω σχολείο, και τα Μίκυ Μάους μου κράταγαν συντροφιά και επέτειναν ταυτόχρονα το πανηγυρικό κλίμα της κοπάνας από το σχολείο.

Το πρώτο αντίστοιχα τεύχος των Κλασικών ήταν το νούμερο 62, με εξώφυλλο τον Μίκυ ντυμένο σκιέρ και ημερομηνία Ιανουάριος-Φεβρουάριος 1983. Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς το πήρα, αλλά θυμάμαι ότι το διάβαζα καλοκαίρι ή του 1983, ή του 1984. Είχε καταπληκτικές ιστορίες που με σημάδεψαν για πάντα: "Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα", "Το άλμπουμ των αναμνήσεων" "ο Ήλιος του Μεσονυκτίου", και το "Μυστικό της Χοντορίκα", με τον απίθανο Γκαστόνε σε μια πολύ αστεία περιπέτεια, αλλά και ελαφρώς μελαγχολική, καθώς ο τυχεράκιας Γκαστόνε στο τέλος έμεινε μόνος και αβοήθητος στα χέρια των ιθαγενών που ετοιμάζονταν να τον σκοτώσουν, αλλά τον έσωσαν ο Ντοναλντ και τα ανηψάκια.

m.jpg

Το μεγάλο μηνιαίο Μίκυ δεν το είχα ποτέ σε υπόληψη, γιατί με εκνεύριζε το άβολο σχήμα του. Σήμερα βέβαια έμαθα ότι είχε τα σκίτσα του Κ. Μπάνκς, αλλά καθόλου δεν τρελαίνομαι, διοτι προσωπικά μου αρέσουν μόνο τα σκίτσα της "ιταλικής σχολής" με τα οποία και μεγαλώσαμε) Όσο για τα Κόμιξ, Ντόναλντ, Μίκυ-Μυστήριο κλπ είναι πολύ μεταγενεστερα της εποχής μου, δεν τα έχω διαβάσει ποτέ και δεν μπορώ να εκτιμήσω την συλλεκτική αξία που πληροφορούμαι ότι έχουν. Ίσως θα πρεπε να πάρω ένα Ντόναλντ μια φορά να δω πώς είναι, μιας και είμαι μεγάλος "φαν" του Ντόναλντ και του Σκρούτζ, αλλά πιο πολύ με ενδιαφέρουν συγκεκριμένα περιοδικά της εποχής του '80 για λόγους νοσταλγίας και παλιμπαιδισμού. :D

Τα τελευταία δύο-τρια χρόνια έχω αγοράσει από Θησείο άλλοτε ακριβά, άλλοτε φθηνα, αρκετά Μικυ Μάους και Κλασικά, σειρές 800 και 900 που με ενδιαφέρουν κυρίως και 5-6 παλιά Κλασικά, εκ των οποίων το 35 και το 39. Προσφατα ανακάλυψα και ένα παλαιοβιβλιοπωλείο στη Φιλολάου στο Παγκράτι που έχει πάρα πολλά Κλασικά και καλοδιατηρημένα, αλλά αρκετά ακριβά. Τελικά δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό και αγόρασα από κει σήμερα για 50 Ευρώ- εν μέσω κρίσης και Τροϊκας και Δ.Ν.Τ.- δύο παλιά και συλλεκτικά (για μένα) Κλασικά.

Γενικώς έχω πάρα πολλά να πω πάνω στο θέμα, αλλά με την συμμετοχή και άλλων φίλων στην συζήτηση.

Αυτά για την ώρα,

τα λέμε!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@ Rheinmetall

Καλώς όρισες στην παρέα των φανατικών των κόμικς και όχι μόνο. Χαίρομαι όταν υπάρχουν άνθρωποι που μοιράζονται τις αναμνήσεις τους αλλά και τις γνώσεις τους.
 
caprice είπε:
@ Rheinmetall
Καλώς όρισες στην παρέα των φανατικών των κόμικς και όχι μόνο. Χαίρομαι όταν υπάρχουν άνθρωποι που μοιράζονται τις αναμνήσεις τους αλλά και τις γνώσεις τους.
Καλώς σας βρήκα!

Μπορεί να άνοιξα τώρα λογαριασμό, αλλά επισκέπτομαι τακτικά το σάιτ εδώ και χρόνια και διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον και ευχαρίστηση τα πολλά ρετρό αφιερώματα που υπάρχουν. Τα κόμικς και το Μίκυ Μάους με ενδιαφέρουν πολύ, αλλά όχι μόνο αυτα, όπως πολύ σωστά είπες. Ο,τιδήποτε από την δεκαετία του '80 κυρίως με συγκινεί πολύ. Παλιές ταινίες, διαφημίσεις, μουσική, παλιές φωτογραφίες της Αθήνας, παλιά λεωφορεἰα, αυτοκίνητα, σπίτια, ντυσίματα της εποχής, μόδες, στύλ κλπ. Θα περιηγηθώ και στα άλλα θέματα που υπάρχουν εδώ να πάρω ιδέες! :)
 
Καλησπέρα κι από μένα,

Έχοντας μεγαλώσει κι εγώ, όπως και πολλοί άλλοι στη δεκαετία των 80s, έχω διαβάσει άπειρα κόμιξ της Ντίσνεϋ, πράγμα που συνεχίζω να κάνω μέχρι και σήμερα ως ένα βαθμό. Δυστυχώς όμως, παρατηρώ μια γενική πτώση του επιπέδου των τευχών των τελευταίων ετών σε σχέση με τα παλαιότερα. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να κάνω μια μικρή κριτική στις εκδόσεις που κυκλοφορούν σήμερα:

Μίκυ Μάους

Το πιο παλιό και κλασσικό περιοδικό Ντίσνεϋ που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Θυμάμαι που όταν ήμουν στο δημοτικό, τέλη 80s και αρχές 90s περίμενα πώς και πώς να κυκλοφορήσει το επόμενο τεύχος. Οι ιστορίες εκείνης της εποχής, αλλά και των παλαιοτέρων ετών ήταν αριστουργήματα, ειδικά όσες άνοιγαν το τεύχος. Σήμερα, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο περιοδικό είναι επιεικώς απαράδεκτο. Οι ιστορίες είναι εντελώς ανέμπνευστες, βαρετές και χωρίς ίχνος εξυπνάδας και χιούμορ. Και είναι πραγματικά κρίμα που δε δημοσιεύονται ξανά οι παλιές ιστορίες, ενώ υπάρχει μια πληθώρα αδημοσίευτων ιστοριών που δεν έχουν μεταφραστεί ποτέ στην Ελλάδα. Η πτώση θεωρώ πως έγινε στα μέσα της δεκαετίας του 90, όταν άλλαξαν και τα γράμματα του εξωφύλλου το 1995. Είναι πραγματικά κρίμα...


Μεγάλο Μίκυ


Εδώ ισχύουν τα αντίθετα με προηγουμένως. Το δεύτερο παλαιότερο περιοδικό Ντίσνεϋ στην Ελλάδα θεωρώ πως είναι αρκετά προσεγμένο και θυμίζει αρκετά τις παλαιότερες δεκαετίες. Οι ιστορίες έχουν το κλασικό κλίμα που όλοι αγαπάμε, ενώ είναι το μόνο περιοδικό που μπορεί να βρει κανείς ιστορίες με τα τρία γουρουνάκια, το Σκάμπυ και τους Τσιπ και Ντέηλ. Αυτές οι ιστορίες θα μου πείτε μπορεί να φαίνονται πολύ παιδικές, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες είναι από τους πιο κλασικούς της Ντίσνεϋ και δε γίνονται να λείπουν από ένα τέτοιο περιοδικό. Πραγματικά πολύ καλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα!

Κλασικά

Αυτό είναι ένα περιοδικό που δείχνει πώς θα έπρεπε να είναι οι ιστορίες του Μίκυ Μάους. Συγκεντρώνει συνήθως τις κλασικές ιστορίες του Μίκυ Μάους που όλοι αγαπήσαμε και θέλουμε να διαβάζουμε ξανά και ξανά. Δυστυχώς βγαίνει μόνο κάθε 2 μήνες. Οι ιστορίες ακολουθούν την ιταλική σχολή και είναι όντως οι καλύτερες ιστορίες του Ντίσνεϋ, όπως αναγράφει στο εξώφυλλό του.

Κόμιξ

Εδώ το πράγμα θέλει μεγάλη συζήτηση. Έχω την αίσθηση ότι το Κόμιξ αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς κατέληξε να είναι. Τον Ιούνιο του 1988 κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος που ήταν και το πρώτο που είχε την ένδειξη "Συλλεκτικό". Και πράγματι, το περιοδικό αυτό δι'εφερε από τα υπόλοιπα στο ότι ήταν η πρώτη φορά που αναγραφόταν ο δημιουργός της κάθε ιστορίας, καθώς και πολλές πληροφορίες για την ιστορία που άνοιγε το τεύχος. Ήταν λοιπόν μία έκδοση που αρχικά σκόπευε να γίνει μια συλλογή των ιστοριών του Καρλ Μπαρκς, καθώς και του "επίσημου" διαδόχου του, Ντον Ρόσα. Και μέχρι κάποιο τεύχος το πετύχαινε απόλυτα, μια που δημοσιεύτηκαν οι περισσότερες κλασικές ιστορίες των δύο μεγάλων δημιουργών. Από ένα σημείο και μετά, όμως, οι ιστορίες του Καρλ Μπαρκς περιορίστηκαν σε μία μικρής σημασίας δεκασέλιδη σε κάθε τεύχος, ενώ αυτές του Ντον Ρόσα εξαντλήθηκαν. Παρόλα αυτά, όμως, υπάρχουν ακόμη πολλές ιστορίες του Μπαρκς που δεν έχουν δημοσιευτεί, όπως αυτή της πρώτης και μοναδικής εμφάνισης του Τζων Ρόμπαξ. Στα σημερινά τεύχη, οι ιστορίες είναι κυρίως νέων και ασήμαντων δημιουργών της τελευταίας δεκαετίας. Είναι κακό αυτό θα μου πείτε? Όχι, και πρέπει να προωθείται η δουλειά των νέων δημιουργών, όμως σε καμιά περίπτωση ένα τέτοιο τεύχος δε θεωρείται και δεν είναι συλλεκτικό. Δυστυχώς έχει περάσει σε όλους μας η νοοτροπία της συλλογής όλων των τευχών του Κόμιξ τα οποία αυτοαποκαλούνται συλλεκτικά, χωρίς όμως το περιεχόμενό τους να δικαιολογεί αυτόν τον τίτλο. Πιστεύω πως τα πραγματικά συλλεκτικά τε'υχη είναι οι αντίστοιχες βιβλιοθήκες Καρλ Μπαρκς και Ντον Ρόσα που κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία. Και πιστέψτε με, όταν ολοκληρωθεί η σειρά του Καρλ Μπαρκς, τα μεμονωμένα Κόμιξ δε θα έχουν καμία αξία πλέον...

Αλμανάκο

Το περιοδικό των υπερηρώων. Αν και αρχικά οι ιστορίες που περιείχε ήταν πολύ καλύτερες (τώρα δημοσιεύονται στο Μεγάλο Μίκυ), το περιοδικό αυτό έγινε για ένα διάστημα ένα περιοδικό ποικίλης ύλης και κατέληξε σε μια έκδοση φόρο τιμής στο Φάντομ Ντακ και στον Ινδιάνα Γκούφυ. Είναι κακό αυτό? όχι, αρκεί να γίνεται σωστά. Πάντα μου άρεσε ο Φάντομ Ντακ, αλλά όχι αυτός. Ο παλιός κλασικός Φάντομ Ντακ των δεκαετιών 70 και 80. Όσοι έχετε διαβάσει το τεύχος Σπέσιαλ Φάντομ Ντακ του 1991 θα καταλάβετε τι εννοώ. Οι ιστορίες εκείνες είχαν πλοκή, ενδιαφέρον και χιούμορ, πράγμα που σπάνια το βλέπω πλέον. Και είναι πραγματικά κρίμα διότι πολλές από εκείνες τις ιστορίες δεν έχουν δημοσιευτεί ποτέ στην Ελλάδα, η μόνο μια δυο φορές πριν 20 χρόνια... Όσο για τον Ινδιάνα Γκούφυ... ούτε κρύο ούτε ζέστη. Τον μάθαμε τη δεκαετία του 90 μόλις, ενώ εμείς μεγαλώσαμε με το Σούπερ Γκούφυ που παραμπιπτόντως δεν υπάρχει πουθενά πλέον. Το Αλμανάκο πρέπει να γυρίσει στο ύφος που ξεκίνησε. Θα προτιμούσα να γίνει ολόκληρο μόνο Φάντομ Ντακ, της παλιάς σχολής όμως...

Ντόναλντ

Σχετικά πρόσφατο περιοδικό που ξεκίνησε ως αφιέρωμα στα 60 χρόνια του Ντόναλντ το 1994 και κατέληξε σε μηνιαίο. Ο Ντόναλντ ως χαρακτήρας είναι μακράν ο αγαπημένος μου, το περιοδικό όμως δεν... Κάτι δε μου κολλάει, δεν ξέρω. Πιστεύω πως οι ιστορίες είναι πολύ "λίγες" για τον Ντόναλντ και σε καμιά περίπτωση δε συγκρίνονται με αυτές που έχουμε αγαπήσει...


Μίκυ Μυστήριο


Κανονικά δε θα έπρεπε να το γράψω μαζί με τα υπόλοιπα γιατί είναι από μόνο του μια ανεξάρτητη σειρά, όπου ο Μίκυ είναι επαγγελματίας ντετέκτιβ, η Μίνυ είναι δημοσιογράφος, ενώ το Μαύρο Φάντασμα είναι πολύ πιο σκοτεινό, δεν αποκαλύπτεται ούτε συλλαμβάνεται ποτέ. Φυσικά, από τη σειρά απουσιάζουν παντελώς ο Γκούφυ, ο Γκάντσο, ο Μαύρος Πητ και όλοι οι κλασικοί ήρωες του κόσμου του Μίκυ Σίτυ. Μόνο ο Ο'Χάρα υπάρχει... Για να πω την αλήθεια, ποτέ δεν ήμουν φαν των Μυστηρίων του Μίκυ, όμως αυτή τη σειρά τη λάτρεψα! Υπάρχουν βέβαια και ορισμένα όχι τόσο καλά επεισόδια, όμως τα περισσότερα είναι πολύ εντυπωσιακά! Τα τεύχη που έχω είναι της παλιάς έκδοσης της δεκαετίας του 90, όμως τώρα επανακυκλοφορόυν για τις νέες γενιές. Περιμένω να ξανακυκλοφορήσει και ο Β κύκλος που είναι σε εντελώς διαφορετικό πνεύμα, πολύ πιο σκοτεινό, χωρίς όμως τη μαγεία του πρώτου...

Μίννυ


Κοριτσίστικο περιοδικό. Για το λόγο αυτός δεν έχω διαβάσει ούτε ένα τεύχος οπότε δε μπορώ να κρίνω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mits, ειλικρινα διαβαζοντας το ποστ σου, μου λύθηκαν πολλές απορίες που ειχα!!!!!

καλως ηρθες και συ και ο rheinmetall στην παρεα μας!! Rheinmetall μας πήγες πολυ πίσω, στην παιδικη μας ηλικια! καλα ποσες φορες ενα περιοδικο μικυ μαους δεν μου κράτησε συντροφια, οταν και εγω ημουν με πυρετο στο σπίτι!!! και σε ποσους αλλους απο εδω μεσα!!!

ωραιες και οι φωτο!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα ΚΛΑΣΙΚΑ ΝΤΙΣΝΕΥ ξεκίνησαν τον Ιουλιο του 1969 και ηταν τριμηνιαια εκδοση του Τερζοπουλου. Κοστος τευχους 15δρχ. Ως το τευχος 13 ειχαν το λογοτυπο του αμερικανικου Walt Disney Comics Digest οπως φαινεται στην παρακατω εικονα. Τα παλια τευχη, ιδιαιτερα στην πρωτη 30αδα ειναι δυσευρετα και σε αυτο επαιξε ρολο η συνδεση των φυλλων που ειναι κολλημενα στη ραχη χωρις συνδετηρες, με αποτελεσμα το τευχος ευκολα να καταστρεφεται. Επιπλεον, η τιμη των 15δρχ, σε σχεση με τις 3δρχ του εβδομαδιαιου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ , αλλα και των 10δρχ του μηνιαιου ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΙΚΥ, δυσκόλευε την αγορά του απο τα παιδιά της

εποχής.

[edit] dead pics [/edit]

 


klasika1a.jpg

Ανάμεσα στα εξαιρετικα δυσεύρετα τεύχη των ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΝΤΙΣΝΕΥ ειναι και τα παρακατω Νο 1,2,3 και 4 απο την προσωπική μου συλλογή. Κυκλοφορήθηκαν απο τον Ιούλιο του 1969 ως τον Απρίλιο του 1970.

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mπραβο Ευπαλινε,φοβερα και τρομερα δυσευρετα,ευτυχως εγω δεν τα θελω τοσο πισω αλλα μονο οσα διαβαζα ολοκληρη την δεκαετια του '80 αλλιως θα ημουν σε τρομερα δυσκολη θεση.


Διαμαντια πραγματικα!



Και κατι αλλο μεγαλωνοντας με τον τιτλο "Κλασσικα" δεν ειχα συνειδητοποιησει τι πραγματικα εννοει ο τιτλος απο τον Τερζοπουλο,δηλαδη επανακυκλοφοριες κλασσικων ιστοριων,μεχρι προσφατως τον ειχα σαν απλο τιτλο..



Anyway θα βαλω και εγω κατι τωρα.
 
Θησαυρός πραγματικός!!! :worship:

Ευπαλίνε, είναι τεύχη που απόκτησες μικρός ή τα πήρες μεταγενέστερα;
 
DINO είπε:
Θησαυρός πραγματικός!!! :worship: Ευπαλίνε, είναι τεύχη που απόκτησες μικρός ή τα πήρες μεταγενέστερα;
Και τα 4 πρωτα ΚΛΑΣΙΚΑ απεκτησα μεταγενεστερα με μεγαλυτερη τωρα οικονομικη επιβαρυνση. Το παλαιοτερο τευχος που εχω απο μικρος ειναι το 8. Μολισ λυσω ενα προβλημα με το ανεβασμα των εικονων θα βαλω τις εικονες ακομα μερικων δυσευρετων τευχων.

Αλλα 3 παλαια τευχη των ΚΛΑΣΙΚΩΝ, τα 7(απο τα πλεον δυσκολα) επάνω, Ιανουάριος 1971 και κατω τα 11, Ιανουαριος 1972 και 15(με νεο λογότυπο), Ιανουάριος 1973

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
[edit] kingtiger077 καλύτερα με πμ ;) Το post θα διαγραφεί σε λίγες ώρες [edit]
 
Το Μικυ Μαους, εκδοσεις Τερζοπουλου, κυκλοφορηθηκε την 1η Ιουλιου 1966 και εξακολουθει να εκδιδεται ως και σημερα. Προηγηθηκαν και αλλες εκδοτικες προσπαθειες με ηρωες του Ντισνευ, οπως στο "Γελιο και χαρα", "Το περιοδικο του Μικυ Μαους" κλπ. Παρακατω μερικα τευχη του Μικυ Μαους απο τη συλλογη μου και συγκεκριμενα απο την 1η δεκαδα τα τευχη 4,5,7 και 9 του καλοκαιριου του 1966.

attachment.php


Προσθετω και τα τευχη 3,6,17 και 18 του 1966

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν έχω λόγια!

Ιστορικά κομμάτια...
 
Είχα κι εγώ μεγάλη συλλογή! Την πρώτη φορά τα πέταξε ο παππούς μου, και όταν ξαναέφτιαξα 1 αξιοπρεπή συλλογή, τα πέταξε η μάνα μου! Γλίτωσαν ελάχιστα, μεταξύ των οποίων τα πρώτα 100 τεύχη του Κόμιξ!

Για την συλλεκτική αξία που λέτε, νομίζω ότι ισχύει για τα παλιά Μίκυ Μάους, Κλασικά κλπ. Δεν μπορεί να ισχύει για το Κόμιξ, αφού επανεκδίδεται συνεχώς σε τόμους! Παρ'όλα αυτά, εμείς οι συλλέκτες πρέπει να θέλουμε να ανεβαίνουν οι τιμές, το ενδιαφέρον κλπ. Κερδίζουμε κι εμείς, κερδίζει και ο τομέας μας (κόμιξ Ντίσνεϋ), ακούγεται κι η Ελλάδα στο εξωτερικό για περιζήτητα τεύχη!

Πράγματι το Μίκυ Μάους δεν ήταν το πρώτο περιοδικό στην Ελλάδα! Προηγήθηκαν οι εκδόσεις του Δραγούνη και του Καμπανά, Τα Μικρά Μεγάλα Βιβλία, Ο Ντόναλντ Μοντεχρήστος κλπ. έτσι νομίζω! Το Γέλιο και Χαρά δεν το έχω δει ποτέ, μόνο ακουστά!

Επίσης ο Καρλ Μπαρκς δεν έγραψε την πρώτη ιστορία του Ντόναλντ! Προηγούνται κατά περίπου 5 χρόνια οι Ιταλοί, με τον Ντόναλντ Μονεχρήστο, τον Ντόναλντ Δάντη, Δον Κιχώτη κλπ. Κρίμα που δεν εκδίδονται αυτά πια! Έχουν επίσης λοιδορηθεί βιαίως οι Ιταλοί, για φασιστικούς εθνικιστικούς λόγους από τους Αμερικάνους! Αλλά και στην Αμερική υπήρχαν ιστορίες που βγαίναν σε στριπάκια στις εφημερίδες, στην Ελλάδα είχε εκδοθεί το σπάνιο αριστούργημα Ο Μίκυ Πωλητής, σε Μεγάλο Μίκυ, μαζί με το αριστούργημα του Καρλ Μπαρκς που Σκρουτζ και Ντόναλντ μαλώνανε με μπουλντόζες, αν θυμάστε!..
 
Και μια τελευταια αναρτηση τευχων του Μικυ Μαους. Ειναι διαδοχικα τα τευχη 12,13,19 του 1966 στην πανω σειρα και 21,23 του 1966 και 27 του 1967 στην κατω σειρα.

attachment.php


Τελος, στην πανω σειρα ειναι το θρυλικο επετειακο τευχος 26 των Χριστουγεννων του 1966 που ειχε τη μορφη τομου οπως τα Κλασικα Ντισνευ, ειχε 164 σελιδες και ετιματο 10δρχ, οταν η κανονικη τιμη ηταν 3δρχ. Κατω ειναι τα τευχη 23 και 36, το οποιο παρουσιαζει ενδιαφερον γιατι απο το 37 αλλαζει η εμφανιση του εξωφυλλου και η νεα μορφη θα παραμεινει σταθερη ως το τευχος 179 του 1969.

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα