Θα πω τα ίδια με τον φίλο Κουραμπιέ, αλλά με άλλη μάρκα! #)
Μακρά θητεία προσωπικά και επαγγελματικά, και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με τους Seagate. Τους έχω καταταλαιπωρήσει όχι μόνο απο μεταφορές αρχείων αλλά και απρόσεκτων κοπανημάτων και τους θεωρώ σκυλιά μαύρα, δεν με έχουν απογοητεύσει ποτέ, και δεν έχω παρατηρήσει παράλογες θερμοκρασίες ακόμα και όταν είχα τον ένα εσωτερικό επάνω στον άλλον σε παλιό κουτί, πριν το αλλάξω αργότερα. Με WD είχα χτυπημένους σκληρούς τρείς φορές τα τελευταία χρόνια, έναν εξωτερικό και δύο εσωτερικούς 500άρηδες, εκ των οποίων με τον ένα έπαθα πάρα πολύ σοβαρή ζημιά γιατί δεν είχα προλάβει να κάνω back up και ότι πάτησε πάνω σε bad sectors καταστράφηκε οριστικά χωρίς να μπορέσω να το ανακτήσω ποτέ αφού μου έμεινε στα χέρια. Παλιές φωτογραφίες, επαγγελματικές δουλειές, κλπ. Ακόμα κλαίω αυτά που έχασα.
Προσωπικά έχω κάκιστες εμπειρίες και άποψη για τους WD και φοβάμαι να τους ξαναπροτιμήσω. Δεν έχω χάσει -ακόμα τουλάχιστον- την εμπιστοσύνη μου στην Seagate μετά την ιστορία με την προβληματική πατρίδα και τα firmware. Μπορεί να συμβεί, το χειρίστηκαν όσο καλά μπορούσαν να το χειριστούν,και πολλά καταστήματα στην Ελλάδα συνέχιζαν να πωλούν τις προβληματικές παρτίδες στον κόσμο γνωρίζοντας το πρόβλημα και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως επειδή εδώ ο κόσμος ακόμα δεν είναι χωμένος στην τεχνολογία και στο πως τρέχουν τα νέα, δεν είχε αντιληφθεί γρήγορα τι συνέβη όπως το πήραν γραμμή έξω, και δεν τους απέσυραν παρα μόνο όταν ήταν το πράγμα απροχώρητο. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα μαγαζιά το κάνουν αυτό, και δεν πιστεύω οτι εδώ έφταιγε η εταιρία. Ήταν μια κακιά στιγμή που μπορεί να συμβεί, και σε μέσα αποθήκευσης πάντα υπάρχει άλλωστε ρίσκο. Προς το παρόν τους προτιμώ ακόμα.
Απο εκεί και πέρα βέβαια είναι θέμα ίσως και περίπτωσης, τι να πω. Μπορεί όντως για κάποιους φίλους εδώ οι WD να βγήκαν καλοί και απλά να έκατσα σε στραβές περιπτώσεις.