Είχα πάρει ένα Seagate 1,5ΤΒ πριν 10 μήνες, και στην αρχή τον είχα εξωτερικό σε κουτί. Πολλές φορές έκανε κάτι περίεργα τακ-τακ, αλλά δεν έδωσα μεγάλη σημασία, θεωρώντας πως ευθύνεται το κουτί(και στο παρελθόν μου έκανε τα ίδια δίσκος σε κουτί, και μόλις τον έβαλα σε σταθερό όλα καλά). Μετά από 4-5 μήνες ελάχιστης χρήσης τον έβαλα στο σταθερό μου μόνιμα, και τότε είδα πως κάνει τον θόρυβο (τακ) 2-3 φορές κάθε φορά που εκκινεί ο υπολογιστής. Και επίσης πολλές φορές, καθώς τον είχα σαν δεύτερο, όταν πήγαινα να διαβάσω κάτι από εκεί και είχε ώρα να δουλέψει, άρχιζε τα τακ, σταμάταγε, ξεκινούσε από την αρχή και μετά δούλευε οκ. Το πρόβλημα λύθηκε όταν απενεργοποίησα το power management στο δίσκο, αλλά κάτι γενικά δεν ήμουν ήσυχος, γιατί κάθε φορά που τον άνοιγα τον υπολογιστή άκουγα τους θορύβους. Τον πήγα πίσω στο πλαίσιο από όπου τον είχα πάρει, και τον αντικατέστησα τελικά με έναν 750άρη πράσινο και έναν 640άρη μπλε WD. Το είχα απωθημένο καθώς ποτέ δεν είχε τύχει να πάρω WD δίσκο. Εδώ και 1,5 μήνα δουλεύουν οκ και οι 2 και δεν έχω κανένα παράπονο.