Ώρα για εντυπώσεις από τη κονσόλα μετά από μερικές μέρες χρήσης λοιπόν:
1). Κονσόλα - χειριστήριο. Κανένα πρόβλημα από υπερθέρμανση και άλλα παλαβά. Αλλά η κονσόλα είναι χλιαρή και το computer room μου είναι χωρίς θέρμανση γιατί γίνομαι μουσκίδι την ώρα που παίζω και δεν έχω ανοιχτό το καλοριφέρ. Ελπίζω να μην έχουμε ντράβαλα μόλις πιάσουν οι ζέστες. Αναφορικα με το χειριστήριο με ξένισε στην αρχή, μου πήρε κάποιες ώρες να το συνηθίσω αλλά τώρα είναι μια χαρά. Η μπαταρία 5 παρά ώρες, ολίγον σπαστικό, αλλά αν φέρουν μπαταρίες με διπλάσιο χρόνο θα πάρω σίγουρα.
2). Παιχνίδια: Και μιλώ για αυτά που έπαιξα εγώ. Mario U πρώτα από ολα. Απίστευτο παιχνίδι. Η σειρά κάπου χώλαινε τελευταία, το παρών παιχνίδι της έδωσε τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα που έλειπε. 11 στα 10 από εμένα και φυσικά είναι το πρώτο παιχνίδι που καταράστηκα τη Nintendo. Ο λόγος γιατί η κονσόλα έχει κατηληφθεί από τη σύζυγο που θεώρησε τα baby Yoshis εξαιρετικά cute και άρχισε να παίζει με το παιχνίδι στερώντας μου ώρες διασκέδασης. Εδώ πο τα λέμε τι Master Chief, το Μουλάρες Croft και τι ψηφιακές γκόμενες, κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία των baby Yoshis. Λιώνεις και μόνο που τα βλέπεις. Εξού και δίνω στο παιχνίδι 11 με άριστα τα 10.
3). Α. Creed III. To έβαλα να δω πως πάει και μέχρι εκεί δεν έχω παίξει τα άλλα δύο και θέλω να τα ξεκινήσω από την αρχή. Με τη πρώτη ματιά το παιχνίδι πάει καλά, αλλά μπορούσε και καλύτερα.
4). Zombie U. To δανείστηκα από φίλο. Εξαιρετικός χειρισμός με το pad, αλλά το παιχνίδι σπαστικό μέχρι αηδίας. Αισχρό το ότι μαζοχίζεσαι με διακόσιους αιχθρούς δίλπα σου και όταν χάσεις ξεκινάς από safe house, μπορούσαν να το είχαν κάνει διαφορετικά, κάπου με τσάντισε όπως και το φίλο από τον οποίο δανείστηκα το παιχνίδι. Θα το αγοράσω λοιπόν; Φυσικά, στο 15άευρο μεταχειρισμένο.
Δεν έχω πάρει άλλα παιχνίδια στο Wii U λόγω του ότι έχω δώσει όλο σχεδόν το βάρος στην Playstation 2 συλλογή μου (σήμερα χτύπησα το 54ρτο game και συλλέγω κάτι λιγότερο από δυο μήνες) αλλά και στο γεγονός ότι λιώνω το PS2 βρίσκοντας συνεχώς νέα διαμάντια σε τιμές ξεφτίλα. Περιμένω τη πρώτη φουρνιά με μτχ για τη κονσόλα.
Τι περιμένω στο μέλλον; Θαύματα. Απλά εξαίσια παιχνίδια όσο οι devs μαθαίνουν το Wii U. Τίποτε λιγότερο.
Από τη νέα γενιά κονσολών θα πάρω επίσης το νέο Xbox αλλά όχι το PS4. Και αυτό λόγω των μτχ. και την πολιτική της SONY απέναντι σε αυτά. Φυσικά το U θα παραμείνει στο μέγιστο του ενδιαφέροντός μου.
Να κλείσω αναφορικά με το on-line κομμάτι. Ρωτήστε άλλον. Δεν έχω καν Wii U code (ή όπως το λένε) ούτε θα βάλω ποτέ, όπως και ουδέποτε θα κατεβάσω ψηφιακά το παραμικρό, όπως και κάνω με το 360 και το PS3. Διότι απλά για μένα no hard copy = no copy at all.
Αυτά.