Wii U [Nintendo's Next Console]

Συμφωνώ γενικά σε αυτά που λες Βασίλη. Να πω σε αυτό το σημείο ότι δεν έχω κάτι με τους indie developers ούτε με τα low budget games.

Αλλά ας υποθέσουμε ότι αγόρασα κι εγώ το WiiU. Δεν έδωσα 400+ euro για να παίζω τέτοια παιχνίδια. Αν ήθελα να παίξω τέτοια παιχνίδια θα μπορούσα να αγοράσω μια πιο φτηνή συσκευή. Αλλα ούτε για να παίξω τα third party που μπορώ να παίξω σε μία κονσόλα που πλέον κοστίζει τα μισά λεφτά. Εδωσα 400+ ευρώ για να παίξω τα "hardcore" games που περιμένω από την Nintendo, αυτά που θα εκμεταλλεύονται την κονσόλα και το pad στο έπακρο. Αυτήν την στιγμή κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό, ούτε να ασχοληθεί για αυτό. Μόνο ή ίδια η Nintendo, άντε και η Retro Studios. Οπως βλέπεις συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες, ότι δηλαδή οι οπαδοί της Nintendo δεν νοιάζονται τόσο για τα third party όσο για τα first party της εταιρίας.

Δυστυχώς ακόμα δεν έχω δει ούτε ένα δείγμα από αυτά που περίμενα. Ούτε καν το Pikmin 3 που το καθυστερούν, αυτό τουλάχιστον έπρεπε να το είχαν βγάλει από καιρό. Δεν συζητάω καν για Mario 3D, Metroid, Zelda, F-Zero, Starfox κλπ από τα οποία δεν έχουμε δει ΚΑΝ έστω ένα screenshot, να πεις δηλαδή ότι προχωράει η δουλειά. Αντί αυτού τα μόνα νέα που ακούω έχουν να κάνουν με τα patch του λειτουργικού, το ότι θα μπορούμε να μπαίνουμε στο Nintendoland μέσο PC και Smarphones και τώρα αυτό με τα indie. Μα δεν αγόρασα smartphone ρε παιδιά, ουτε το OUYA! Κονσόλα της Nintendo αγόρασα (και μάλιστα ακριβή) για να παίξω games, όχι για να ζωγραφίζω στα chat rooms της Nintendo!

Πλέον η τελευταία ευκαιρία είναι η E3 για την Nintendo. Έτσι και δεν μας συναρπάσει εκεί, και όταν λέω συναρπάσει εννοώ να μας πέσουν τα σαγόνια κάτω, λυπάμαι που θα το πω γιατί πάντα γούσταρα την Nintendo, το WiiU θα πάει άπατο. Ο χρόνος κυλάει ενάντια στην εταιρία, οι αντίπαλοι ετοιμάζουν κονσόλες που θα είναι πιο ισχυρές και ποιος ξέρει τι games θα έχουν, αν είναι να δούμε το καινούριο Metroid την ίδια περίοδο που το Halo 5 στο νέο XBOX θα κάνει πάταγο στις πωλήσεις, δεν νομίζω να βοηθήσει πολύ. Οτι είναι να γίνει πρέπει να γίνει μέσα στον χρόνο που διανύουμε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τασο αυτα ειπα και γω και συμφωνουμε σε ολα και οπως ειπα εχουν καταλαβει την βλακεια τους και τα ειπε ο ιδιος ο miyamoto οτι εχουν καθηστερησει τα first party και θα επρεπε να ειχαν ηδη κυκλοφορησει καποια απο αυτα.Θεωρω δεδομενη την εξαιρετικη παρουσια στην E3 γιατι θα παρουσιασουν πραγματικα πολυ πραμα και videos απο ολα μεχρι και απο το καινουργιο zelda.Πρεπει ομως οπωσδηποτε τους επομενους 2 αντε 3 μηνες να κυκλοφορησουν το pikmin 3 και το Wind Waker HD για να τονοσουν το ενδιαφερον του κοσμου οπως τονοθηκε τωρα με 3 εξαιρετικα παιχνιδια που εχουν συγκεντρωσει εξαιρετικες κριτικες οπως ειναι τα Monster hunter III Ultimate.Lego City Undercοver και Need for speed most wanted.
 
Οχι μόνο να παρουσιάσουν παιχνίδια στην E3. Αλλά να είναι και σε προχωρημένο στάδιο ωστε να δώσουν κοντινά release dates. Τι να το κάνω αν μου δείξουν 10 παιχνιδάρες και το πρώτο από αυτά να κυκλοφορήσει σε 2 χρόνια? Βλέπεις αν η Sony κυκλοφορήσει το PS4 και η MS το νέο ΧΒΟΧ, όπως και να το κάνουμε τα graphics του WiiU θα ξεπεραστούν. Οπότε όσο όμορφα και αν είναι στην E3, κρίμα δεν είναι να είναι ήδη ξεπερασμένα όταν τελικά κυκλοφορήσουν? Εμένα δεν με νοιάζει τόσο το θέμα των γραφικών, όμως το mainstream κοινό δεν σκέφτεται έτσι. Τα γραφικά πουλάνε.
 
To Wind Waker Remake αν θυμαμαι καλα παει για Νοεμβριο περιπου.Συμφωνω οτι μεχρι τελος του χρονου πρεπει να βγουνε τουλαχιστον 5 top παιχνιδια (exclusives) για την κονσολα αλλιως τα πραγματα θα ειναι πολυ δυσκολα.
 
Δεν νομιζω να αργησει τοσο πολυ μεχρι τον νοεμβριο γιατι πολυ απλα η δουλεια που πρεπει να υποστη ειναι ελαχιστη σε σχεση με καποιο καινουργιο παιχνιδι.Αν δεν το δουμε μεσα στους επομενους 2,3 μηνες θα ειναι μεγαλο λαθος.Δεν γεινεται να περιμενουμε 8 μηνες στην ουσια για ενα Remake.Δεν γεινεται να εχω Wii U και να ασχολουμαι πιο πολυ με το Wii.Ευτυχως ο miyamoto εχει ηδη πιασει το feeling και τον εκνευρισμο του κοσμου οποτε ειμαι αισιοδοξος ως προς την ημερομηνια κυλοφοριας των καινουργιων παιχνιδιων γενικοτερα.
 
Ajax87 είπε:
Fall 2013 εχουνε πει.
Ορίστε, αυτά είναι, γιατί τόσο πολύ? Κανονικά μία εταιρία σαν την Nintendo θα έπρεπε να τα ξεπετάει αυτά. Λες και δεν έχει κόσμο, λες και είναι ένα υπόγειο με 5 άτομα. Ούτε καινούριο game να ήταν.

Οκ, από εποχές N64 έχουμε μπει στην νοοτροπία της Nintendo ότι "το καλό πράγμα αργεί να γίνει" και ας πούμε ότι στο N64 άξιζαν την αναμονή όλα αυτά τα αριστουργηματικά first party που έβγαλε και με το παραπάνω. Αλλά το N64 είχε την πολυτέλεια να είναι ένα αρκετά ισχυρό μηχάνημα, μάλιστα για 2 χρόνια ήταν η ισχυρότερη κονσόλα. Τουλάχιστον δεν κινδύνευε να ξεπεραστεί. Το GC ήταν και αυτό μια χαρά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Το Wii είχε ξεπερασμένο hardware αλλά το target group που στόχευε η Nintendo ήταν διαφορετικό και τελικά έγινε επιτυχία για άλλους λόγους που τους ξέρουμε...

Το WiiU όμως υποτίθεται ότι είναι κονσόλα για πιο "gamers". Υποτίθεται ότι "θα διορθώσουν τα λάθη του Wii" ή ότι "θα είναι hardcore" και ένα σωρό άλλα που άκουγα και διάβαζα τόσο καιρό. Και μετά από λίγους μήνες κυκλοφορίας, σε λιγότερο από έναν χρόνο από τώρα κινδυνεύει να θεωρηθεί ξεπερασμένο (σε σχέση με τις άλλες κονσόλες). Ακόμα και το Dreamcast ήταν πιο κοντά στις επόμενες από αυτό κονσόλες παρά στις παλιές και πάλι ο κόσμος περίμενε να δει την λίγο παραπάνω δύναμη του PS2. To WiiU είναι πιο κοντά στις προηγούμενες από αυτό κονσόλες. Η διαφορά με PS4/720 θα είναι ακόμα πιο μεγάλη.

Νομίζω ότι είναι μια καλή ώρα να αρχίσει να προσλαμβάνει εξτρά developers και να πληρώνει υπερωρίες για λίγο καιρό.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ajax87 είπε:
Γιαννη την ξερω την πληροφορια αυτη αλλα ειναι μονο πληροφορια και φημη.Οταν θα το ανακυνωσει η ΝΙΝΤΕΝDO η θα τους βγαλω το καπελο αν το δω μεσα στους 2,3 επομενους μηνες η θα ριξω χοντρο κραξιμο αν το ανακοινωσουν για τον νοεμβριο.
 
Πιστευω οταν θα κυκλοφορησει κανα καλος τιτλος απο την Nintendo θα ψαλλεται αυτο ετσι; :p

[video=youtube;NY-RLryio_8]

 
Ορίστε... τώρα οι πληγωμένοι Dreamcast fans χαίρονται που το WiiU πιθανόν να έχει την ίδια τύχη. Εκεί κατάντησε η Nintendo, να κινδυνεύει να γίνει σαν την Sega... :p
 
Imgema είπε:
Ορίστε... τώρα οι πληγωμένοι Dreamcast fans χαίρονται που το WiiU πιθανόν να έχει την ίδια τύχη. Εκεί κατάντησε η Nintendo, να κινδυνεύει να γίνει σαν την Sega... :p
Αμα εχει την ιδια τυχη με το Dreamcast το καλο ειναι οτι θα βγαζουνε indie παιχνιδια στο Wii U αλλα χωρις το license απο την Nintendo ;) :p
 
Τελικα ο κοσμος των videogames ειναι ενα απεραντο θεατρο σκιων [edit]Μπορούμε να εκφραστούμε και καλύτερα [edit][edit]προεδρος της Epic Μak rein καταρχην δηλωσε τα εξης:

''Still laughing, “I just laugh at the question…Unreal Engine 4, weʼre not PlayStation 3, Xbox 360, or Wii U. Itʼs next-gen technology. Thatʼs what weʼre aiming for.”
 
“The truth is, if a developer wanted to take an Unreal Engine game and put it on Wii U, they could. Unreal Engine 3 is kicking ass on Wii U. The best games on Wii U are made on our technology. What more do you want from us?”''
 
Aπο κεινη την στιγμη και ενω εφαγε πολυ κραξιμο γενικα απο πολλους και ενω μεχρι και εδω μεσα το ξερουμε το εχω πει εγω αλλα και πολλοι αλλοι οτι φυσικα και μπορει να τρεξει η Unreal Engine 4 στο Wii U απλα με καποιες υποχωρησεις ερχετε ο κυριος αυτος και λεει τα εξης:
 
“You heard the stupid gaffe yesterday about the Wii U,” he said. “If someone wants to take Unreal Engine 4 and ship a game on Wii U, they can! If they wanna ship an Unreal Engine 4 game on Xbox 360, they could make it happen.” While that game might not look as pretty as it would on a “true” next-gen console, the new engine is scalable to a variety of platforms, including mobile.”
 
Γιαυτο λοιπον
[edit]
Mark Rein μαθε πρωτα να δεινεις συνεντευξεις,ενημερωσου απο τους τεχνικους και συνεργατες σου ωστε να μαθεις κατι που το ξερει ολος ο κοσμος οτι εννοιται πως μπορει να τρεξει η UE4 στο Wii U και μετα βγες και πες της βλακειες σου για μια εταιρια οπως η NINTENDO που εχει πουλησει μεχρι τωρα συνολικα περιπου 700 εκκατομυρια κονσολες και στα πρωτα 20 παιχνιδια με της μεγαλητερες πωλησεις ολων των εποχων τα 18 ειναι δεικα της.Ναι το Wii U δεν ειναι ps4 ουτε καινουργιο xbox ειναι πιο αδυναμο και το ξερουμε αυτο αλλα οχι και να το κανετε με το ζορι εντελως ανισχυρο.Mια εταιρια ασχοληθηκε σοβαρα και δεν παρουσιασε απλα καποιο port οπως ειναι στης αλλες κονσολες και αυτη ειναι η Criterion και εδωσε στον κοσμο το κορυφαιο Need for speed most wanted στης κονσολες και σχεδον ολοιδιο με την PC εκδοση.Kαι την τελευταια βδομαδα μετα της τελευταιες κυκλοφοριες ειχε αυξηση πωλησεων το Wii U κατα 125%.Νησαφι πια,να τελειωνη επιτελους το παραμυθι.
 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με αφορμη τα 15χρονα του franchise η Blizzard ανακοινωσε την κυκλοφορια του Starcraft 2 και για την νεα κονσολα της Νιντυ.


Φθινοπωρο τα ωραια.


wiiustarcraft2.jpg
 
Nεο trailer για το Deus Ex: Human Revolution Director's cut του Wii U.




 
Μαλλον δεν θα δουμε το Aliens Colonial Marines στο Wii U! Σιγουρα δεν φταιει η κονσολα αλλα ολη η κριτηκη που δεχτηκε και τα προβληματα που ειχε οταν βγηκε στις αλλες πλατφορμες! Ισως να ειναι καλυτερα ετσι.Το παιχνιδι φαινοταν να ειναι πολυ καλο αλλα τελικα δεν ηταν ανταξιο τον προσδοκιων και πατωσε. Κριμα ειχε τα φοντα να ειναι ενα καλο παιχνιδι αλλα δεν τα καταφερε, παμε για αλλα :D

http://www.nintendolife.com/news/2013/04/aliens_colonial_marines_cancelled_on_wii_u
 
Και το Βatman: Arkham origins επισης ανακοινωθηκε.
 
Τελικα μπορει σαν κατοχους Wii U να μας χαλασε η μπινια της Ubisoft με την καθυστερηση και αρση της αποκλειστικοτητας του Rayman Legends αλλα απο μια αποψη ειναι καπως καλο γιατι συμφωνα με την Ubisoft η καθυστερησε αυτη οφελησε και προσθεσαν 30 νεες πιστες και καινουργια Boss.Aντε να δουμε τι θα δουμε και μαυτο το παιχνιδι.

Στης 16 απριλιου ερχεται ενα μεγαλο Patch για το Monster Hunter 3 Ultimate που θα προσθεσει OFF TV Play στο Wii U gamepad οπως και Cross region παιχνιδι που θα μπορουν πλεον να παιζουν παικτες απο ολο τον κοσμο.Ισως και να υπαρχουν και καποιες αλλες προσθηκες αλλα αυτες ειναι οι σημαντικοτερες και πολυ μεγαλες.

Το παιχνιδι Smurfs 2 επιβεβεωθηκε και για το Wii U και φαινεται πολυ ομορφο.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZfXi4gecnSw

Το εξαιρετικο Cloudberry Kingdom ερχεται και στο Wii U.

 
Δεν μπορεις να αποχωριστεις το αγαπημενο σου Wii U και θες να παιζεις ακομα και μεσα στο αμαξι;Ε λοιπον υπαρχει αυτο το γκατζετακι που συνδεεται στον αναπτηρα του αυτοκινητου και δεν θα αποχωριστης ξανα το Wii U:D

 
Πίσω
Μπλουζα