Windows 10 (RD 2015)

kajwbtfe

RetroMaNiaC
Joined
26 Μάρ 2008
Μηνύματα
652
Αντιδράσεις
18
Τρελάθηκα στις bsod και ξαναγυρναω τώρα στα 7αρια.Εννοείται ότι στο καπάκι θα ξαναπροσπάθησε να τα βάλω.Τα έβαλα με το util της Ms και έκανα upgrade.Δεν δούλευαν πολλά πράγματα όπως δεν μπορούσα να αλλαξω ανάλυση ούτε να άνοιξω τις ρυθμίσεις.Μου έβγαζε ένα μήνυμα ότι δεν υπάρχει εγκατεστημένο πρόγραμμα για αυτή τη λειτουργία και να εγκαταστησω εγώ ένα..Κάθε φορά που έκαν boot λιγον πριν μπει στο desktop τσακ bsod.Ακόμα και αυτή άλλαξε.Για να δούμε την δεύτερη φορά μήπως είμαι τυχερός και απλά την πρώτη δεν εκατσαν απλά καλά.
 

Stormwatch

RetroNuts!
Joined
18 Mαϊ 2006
Μηνύματα
1.593
Αντιδράσεις
131
Λοιπόν για όσους αντιμετωπίσουν πρόβλημα...

Αν σας βγάλει επιλογή ότι δεν μπορείτε να κρατήσετε τις εφαρμογές σας επειδή είναι διαφορετική η γλώσσα εγκατάστασης , κατεβάστε από τα γνωστά μέρη το αγγλικό update και τρέξτε αυτό. Default από την Microsoft κατεβαίνει η ελληνική έκδοση. Επίσης αν κατά την εγκατάσταση σας βγάλει fail, τότε ανοίξτε το Msconfig και από τα startup απενεργοποιήστε όλες τις εφαρμογές εκτός από αυτές της Microsoft. Επίσης διαγράψτε από τον C ότι φάκελο της μορφής Windows_WS κλπ βρείτε. Restart και τρέξτε setupprep.exe από τον φάκελο sources.

Αυτά...
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.490
Αντιδράσεις
3.267
Μας αγχωσες τωρα...
 

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.265
Αντιδράσεις
2.168
Ευτυχως που δεν τα διαβασα αυτα πριν το κανω,εμενα πηγανε τελεια ολα με μοναδικο glitch το + και το - του φωτισμου της οθονης αντιστρεφουνε την λειτουργια τους σε καθε restart,lol.


 

bspus

RetroMaNiaC
Joined
24 Αύγ 2008
Μηνύματα
602
Αντιδράσεις
23
Stormwatch είπε:
Λοιπόν για όσους αντιμετωπίσουν πρόβλημα...Αν σας βγάλει επιλογή ότι δεν μπορείτε να κρατήσετε τις εφαρμογές σας επειδή είναι διαφορετική η γλώσσα εγκατάστασης , κατεβάστε από τα γνωστά μέρη το αγγλικό update και τρέξτε αυτό. Default από την Microsoft κατεβαίνει η ελληνική έκδοση. Επίσης αν κατά την εγκατάσταση σας βγάλει fail, τότε ανοίξτε το Msconfig και από τα startup απενεργοποιήστε όλες τις εφαρμογές εκτός από αυτές της Microsoft. Επίσης διαγράψτε από τον C ότι φάκελο της μορφής Windows_WS κλπ βρείτε. Restart και τρέξτε setupprep.exe από τον φάκελο sources.

Αυτά...
Οχι απο τα γνωστα μερη, απο το επισημο μερος!

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

Με το media creation tool φτιαχνεις iso, με το iso φτιαχνεις dvd η flash, απο εκει φορτωνεις το setup (δεν μπουταρεις με το νεο dvd) και κανεις το upgrade κανονικοτατα.

Σε αφηνει να διαλεξεις και τι εκδοση windows θες να φτιαξεις, οποτε διαλεγεις τη σωστη.

Το προβλημα με τις εφαρμογες και τη γλωσσα που εμφανιζεται σε ολους ειναι επειδη η αυτοματη εγκατασταση κοιταει το region που εχουμε επιλεξει (Ελλαδα) και υποθετει βλακωδως οτι προκειται για ελληνικα windows.

Πως δεν σκεφτηκαν να σου δωσουν επιλογη εκει για την εκδοση δεν μπορω να το εξηγησω.

Παντως για οσους βαριουνται να φτιαχνουν dvd, μπορουν απλως να αλλαξουν προσωρινα το region ωστε να συμφωνει με τη γλωσσα των windows που εχουν και τοτε παλι λυνεται το προβλημα
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.007
Αντιδράσεις
956
Μία απλή ερώτηση.

Ας πούμε ότι μου αρέσουν τα windows 7 πολύ και έχω φτιάξει ένα πολύ σταθερό και σωστό setup και δεν θέλω να τα "χαλάσω". Ομως θέλω να βάλω και τα windows 10 μόνο και μόνο για κάποια μελλοντικά παιχνίδια μιας και λένε ότι θα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις.

Οπότε αυτό που σκέφτηκα είναι να κάνω ένα dual boot setup και να εγκαταστήσω τα 10 ακέραια στο δικό τους partition χωρίς να πειράξω τα 7, όπως έκανα και παλιότερα με τα Win 98 + XP ή αργότερα με τα ΧP + 7. Γίνεται? Είναι εύκολο?
 

Lord Vek

Retro Member
Joined
11 Φεβ 2008
Μηνύματα
401
Αντιδράσεις
304
Μηπως γνωριζει κανεις τι γινεται οταν εχουμε Dual Boot με 8.1 και Linux? Χαλαει το MBR και πρεπει να το ξαναφτιαξεις?
 

Albert

RetroN00b
Joined
5 Ιαν 2012
Μηνύματα
14
Αντιδράσεις
6
Γνωρίζει κανείς αν τα 10 είναι πιο ''βαριά'' απο τα 7,όπως πχ ήταν τα 7 σε σχέση με τα xp?
 

cloud

RetroAdept
Joined
31 Mαϊ 2012
Μηνύματα
871
Αντιδράσεις
80
Lord Vek είπε:
Μηπως γνωριζει κανεις τι γινεται οταν εχουμε Dual Boot με 8.1 και Linux? Χαλαει το MBR και πρεπει να το ξαναφτιαξεις?
Απ' ότι έχω ακούσει, η αναβάθμιση δεν πειράζει κάτι.

Albert είπε:
Γνωρίζει κανείς αν τα 10 είναι πιο ''βαριά'' απο τα 7,όπως πχ ήταν τα 7 σε σχέση με τα xp?
Σε VBox που τρέχω και τα 2, δεν έχω δει δραματικές διαφορές.

Τώρα αν είναι λίγο πιο βαριά ή λίγο πιο ελαφριά, σε κανονικό σύστημα δεν νομίζω να γίνεται εύκολα αντιληπτό... Και φυσικά ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την μετάβαση από τα XP στα sVista η τα 7.
 

Ace

RetroAdept
Joined
29 Απρ 2007
Μηνύματα
1.141
Αντιδράσεις
526
Πιο βαριά; Μάλλον...

Albert είπε:
Γνωρίζει κανείς αν τα 10 είναι πιο ''βαριά'' απο τα 7,όπως πχ ήταν τα 7 σε σχέση με τα xp?
...πιο ελαφριά, με πολύ μεγάλη διαφορά θα έλεγα, από τα απαρχαιωμένα πλέον, 7άρια. Η διαφορά είναι άμεσα αισθητή σε οποιοδήποτε σύστημα, παλιό ή νέο και θα το αντιληφθείς σε κάθε λεπτομέρειά τους, από το boot time, το άνοιγμα φακέλων, το άνοιγμα εφαρμογών την αποκρισιμότητα και γενικά τα πάντα.

Σε σχέση με τα 8.1 όμως, θα έλεγα ότι πράγματι, δεν υπάρχει διαφορά ίσως είναι και ένα-δύο κλικ πιο αργά και αν δεν θέλει κάποιος το DX12, δεν έχει λόγο να πάει στα 10.
 

Orpheas

RetroWannaBe
Joined
3 Ιουλ 2012
Μηνύματα
53
Αντιδράσεις
7
Έχει καταντήσει κουραστικό κάθε τρεις και λίγο να αλλάζουν τα windows και αντε νεες ενημερώσεις και άντε φτού κι από την αρχή! Λοιπόν με τα windows 8.1 είμαι ευχαριστημένος και αναρωτιέμαι γιατί πρέπει σώνει και καλά να κάνω την λεγόμενη δωρεάν αναβάθμιση σε windows 10? Όχι τιποτε άλλο αλλά ένα εικονίδιο περιμένει την έγκρισή μου στην μπάρα εργαλείων μου! Και πες πως δέχεσαι την αναβάθμιση άντε παλι να προσπαθείς να προσαρμοστείς στο νέο περιβάλλον!
 

cloud

RetroAdept
Joined
31 Mαϊ 2012
Μηνύματα
871
Αντιδράσεις
80
Orpheas είπε:
Έχει καταντήσει κουραστικό κάθε τρεις και λίγο να αλλάζουν τα windows και αντε νεες ενημερώσεις και άντε φτού κι από την αρχή! Λοιπόν με τα windows 8.1 είμαι ευχαριστημένος και αναρωτιέμαι γιατί πρέπει σώνει και καλά να κάνω την λεγόμενη δωρεάν αναβάθμιση σε windows 10? Όχι τιποτε άλλο αλλά ένα εικονίδιο περιμένει την έγκρισή μου στην μπάρα εργαλείων μου! Και πες πως δέχεσαι την αναβάθμιση άντε παλι να προσπαθείς να προσαρμοστείς στο νέο περιβάλλον!
Σε (Σχεδόν...) όλα τα λειτουργικά υπάρχουν αυτές οι "τρεις και λίγο αλλαγές", και όχι μόνο στα Windows... Μην πω ότι σε άλλα η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη (Το Ubuntu βγάζει νέα έκδοση κάθε 6 μήνες, και LTS - "σταθερή" έκδοση κάθε 2 χρόνια.).

Απλά, η MS με τα ΧΡ (Που κάποιοι επιμένουν να τα χρησιμοποιούν ακόμα και σε νέα συστήματα... Τρομάρα τους.) μας κακόμαθε, και τώρα βλέπουμε περίεργη την κάθε 2 και κάτι χρόνια αλλαγή.

Πάντως η MS έχει πει ότι τα 10άρια θα είναι η τελευταία "αυτόνομη" έκδοση, και μετά θα τα κάνει κυλιόμενα με update, όπως και κάποιες διανομές Linux.

Και για το εικονίδιο, ψάξε στα Windows update και βρες την ενημέρωση KB3035583, και κάνε μία απεγκατάσταση και θα φύγει. :p
 

Orpheas

RetroWannaBe
Joined
3 Ιουλ 2012
Μηνύματα
53
Αντιδράσεις
7
Σε ευχαριστώ cloud για την ενημέρωσή σου σίγουρα πολύτιμες οι πληροφορίες σου!!!
 

Uskoke

RetroAdept
Joined
9 Φεβ 2011
Μηνύματα
2.203
Αντιδράσεις
2.894
Μόλις έβαλα τα 10άρια, και προς το παρόν είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όλα έγιναν τελείως αυτόματα και σε λιγότερο από μισή ώρα, και ο C (SSD) που είχε το λειτουργικό, αβγάτισε, ενώ με τα 7αρια είχε κενό 11 γίγα, τώρα έχει 20 γίγα!Καλό, μια και είναι μικρούλης, 120 γίγα! Επίσης διατηρήθηκαν όλες οι ρυθμίσεις μου, ειδικά στον Chrome, που έχω δεκάδες αγαπημένα κόμικς που παρακολουθώ κάθε μέρα!Μόλις τώρα κατέβασα τους drivers της nvidia για 10αρια, για την κάρτα γραφικών, γιατί αυτά που είχε στο σαιτ της η gigabyte είναι μόνο μέχρι 7άρια! Τα παιχνίδια μου τρέχουν μια χαρά.orange box & wolvenstein the new order.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.490
Αντιδράσεις
3.267
Εκανα αναβαθμιση απο Win7 σε Win10 (απο το prompt που βγαζει κατω δεξια) σε ενα Toshiba φορητο 4ετιας++ (Intel B960)

Δυστυχως εχω προβλημα με την καρτα wifi Atheros AR9002wb-1ng

Στην αρχη, που εβαλαν τα Windows τους drivers, με ρημαξε στις (νεες) BSOD. Οταν εβαλα drivers που εβρισκα στο internet (δεν βρηκα για Win10 παντως) δεν σκαει το λειτουργικο αλλα η καρτα δειχνει Enabled και με σημα...αλλα δεν βλεπει κανενα wifi...
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.490
Αντιδράσεις
3.267
Λοιποοοον....του εσκασα κατι drivers Qualcomm Atheros απο το μακρυνο 2006 (!!!) και επαιξε χαρτι!

Το φορητο σχεδον μεταμορφωθηκε. Τα 10 μπηκαν πανω σε μια κουρασμενη Windows7 εγκατασταση πενταετιας και εδωσαν αλλο αερα στο μηχανημα. Μπουταρει σε λιγοτερο απο 1.5 λεπτο και αναπνεει πολυ καλυτερα.

Ειχαν ξεμεινει και καμποσες επαγγελματικες εφαρμογες μεσα που συνεχιζουν να παιζουν μια χαρα.

Μου αρεσαν τοσο που ισως προβω στο τολμηρο βημα να αναβαθμισω το τωρινο μου laptop.
 

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.265
Αντιδράσεις
2.168
Ο θανατος της πιο μισητης λεξης του κοσμου "Φορματ".

 


Ποσα χρονια με τυραννευε και μπροστα στο ακουσμα της φρασης "Να το πας για Φορματ","Φορματ κατευθειαν" "Φορματ"..."Φορματ"..."Φορματ" λυγιζαν γονατα με την σκεψη χασιμο αρχειων,60 ευρω ταριφα,pc στον ωμο και στον μαστορα..πανω απο 15 ετη.



Ειχα κανει
μια αποπειρα το '10 μπας και ηρθε η ωρα να γλυτωσουμε απο αυτο αλλα ηταν νωρις ακομη,επρεπε να περασουν αλλα 5 χρονια για να πω με το πιο χαμογελαστο προσωπο "Στο καλο Φορματ"...βασικα κατι αλλο θελω να πω ,anyway.


Ιδου οι πιο γλυκες ρυθμισεις στον κοσμο.


 


650x250ximage189.png.pagespeed.ic.WnvE53_A-S.png

Link
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.007
Αντιδράσεις
956
Wally είπε:
Τα 10 μπηκαν πανω σε μια κουρασμενη Windows7 εγκατασταση πενταετιας και εδωσαν αλλο αερα στο μηχανημα. Μπουταρει σε λιγοτερο απο 1.5 λεπτο και αναπνεει πολυ καλυτερα.
Tώρα το είδα αυτό... 1.5 λεπτό? Δηλαδή πόσο έκανε πριν?

Εγώ αμα κάνει πάνω από 40 δευτερόλεπτα τρελαίνομαι... και είμαι με μηχανικό δίσκο. Θα μου πεις φορητό...

Aardvark είπε:
Ο θανατος της πιο μισητης λεξης του κοσμου "Φορματ". 


Ποσα χρονια με τυραννευε και μπροστα στο ακουσμα της φρασης "Να το πας για Φορματ","Φορματ κατευθειαν" "Φορματ"..."Φορματ"..."Φορματ" λυγιζαν γονατα με την σκεψη χασιμο αρχειων,60 ευρω ταριφα,pc στον ωμο και στον μαστορα..πανω απο 15 ετη.
Δυστυχώς, έπεφτες σε άτομα που δεν ξέρανε τίποτα, γι αυτό.
 

cloud

RetroAdept
Joined
31 Mαϊ 2012
Μηνύματα
871
Αντιδράσεις
80
Imgema είπε:
Tώρα το είδα αυτό... 1.5 λεπτό? Δηλαδή πόσο έκανε πριν?
Εγώ αμα κάνει πάνω από 40 δευτερόλεπτα τρελαίνομαι... και είμαι με μηχανικό δίσκο. Θα μου πεις φορητό...
Μία λέξη......... sVista.

Τώρα με συγχωρείτε, πάω να βάλω για ακόμα μία φορά τα κλάματα και να προσπαθήσω να ξεχάσω... :cry:

Imgema είπε:
Δυστυχώς, έπεφτες σε άτομα που δεν ξέρανε τίποτα, γι αυτό.
Με τα Windows πάντα μου την έδινε αυτό το "format"...

Αργεί το PC; Format!

Δεν ανοίγει το τάδε πρόγραμμα;; Format!!

Γέμισε ο σκληρός με αμέτρητες ταινίες και σειρές;;; Format!!!
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.007
Αντιδράσεις
956
cloud είπε:
Με τα Windows πάντα μου την έδινε αυτό το "format"...Αργεί το PC; Format!

Δεν ανοίγει το τάδε πρόγραμμα;; Format!!

Γέμισε ο σκληρός με αμέτρητες ταινίες και σειρές;;; Format!!!
Θα σου πω να γελάσεις. Εχω φτιάξει μία καρτούλα να μοιράζω από εδώ και από εκεί μπας και κανω κανα service να βγάζω κανα χαρτζιλίκι που και που. Ο τίτλος που έβαλα στην κάρτα είναι NoFormat :p

Μάλιστα σκέφτομαι να κάνω και το εξής marketing. Να λέω ότι θα σου φτιάξω το PC και θα στο κάνω να πετάει, ότι και αν έχει, και άμα δεν τα καταφέρω χωρίς να σου κάνω format, σου επιστρέφω τα χρήματα.

Πάντως, μιας και μιλάμε για τα 10άρια, εγώ τα έβαλα σαν 2ο λειτουργικό και αλλάζω με dual boot. Σε σχέση με τα 7 μου αργούν πιο πολύ στο startup και το shutdown. Μικρή διαφορά αλλά αισθητή. Και δεν τα έχω φορτώσει καθόλου, ούτε καν antivirus δεν τους έχω βάλει.

Στα συν είναι το ότι μου τρώνε πιο λίγη μνήμη. Από τα 16GB που έχω, τα 7 μου τρώνε 1.6 GB στο startup με 46-47 processes. Τα 10 μου τρώνε μόλις 1.1 GB με 43-44. Τα processes τα έχω φτιάξει και στα δύο και έχω απενεργοποιήσει διάφορα που δεν θέλω και ουσιαστικά η μόνη διαφορά είναι το antivirus το οποίο άντε να τρώει 40-50 MB παραπάνω. Οπότε με την μνήμη τα πάνε καλύτερα τα 10 από ότι βλέπω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπλουζα