Windows 10 (RD 2015)

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.467
Αντιδράσεις
2.768
Μάλιστα σκέφτομαι να κάνω και το εξής marketing. Να λέω ότι θα σου φτιάξω το PC και θα στο κάνω να πετάει, ότι και αν έχει, και άμα δεν τα καταφέρω χωρίς να σου κάνω format, σου επιστρέφω τα χρήματα.
Εγω παντως θα τσιμπαγα και με τετοια ατακα δεν νομιζω να υπηρχε κανεις που να μην...


Βεβαια γινανε Obsolete καποιοι επαγγελματιες μαστοροι των PC οπως προειπα παραπανω με το ερχομο των Win 8 και 10.


Αρκετα,ωρα και των μεσων user να κανουν τα κουμαντα τους.. :D
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.080
Αντιδράσεις
1.073
Λοιπόν, είχα ένα θεματάκι με το παιχνίδι Dying Light που έτρωγε κολλήματα στα Windows 7. Συγκεκριμένα, είχε micro stuttering σε τακτά χρονικά σημεία, αρκετά ενοχλητικά. Αφού λοιπόν έψαξα και είδα ότι αυτό δεν φτιάχνεται με κάποιο fix ή update, λέω δεν το βάζω και στα 10? Αφού και αυτά installed τα έχω (οχι registered ακόμα). Ε, λοιπόν στα 10 τρέχει νερό το παιχνίδι. Και μάλιστα νομίζω ότι και γενικά το frame rate είναι καλύτερο, δεν είναι μόνο ότι δεν έχει micro stutters δηλαδή. Μετά δοκίμασα Witcher 3 και ακόμα κι εκεί ένιωσα κάποια βελτίωση.

Με λίγα λόγια... Στα απαιτητικά games Windows 10 και ξερό ψωμί.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

ΦΖΠ1

RetroJunkie™
Joined
23 Μάρ 2013
Μηνύματα
2.266
Αντιδράσεις
690
Eίναι τρομερό να μη βρίσκεις drivers για ένα παλιό πολυμηχάνημα (Lexmark Χ2500), ούτε στην ίδια τη Lexmark, να σου δείχνουν δηλαδή ότι θα το πετάξεις, κι όταν το εγκαταστήσεις από το πρωτότυπο cd του, του 2005~8 (κάπου εκεί), να δουλεύει μια χαρά !
 

cloud

RetroAdept
Joined
31 Mαϊ 2012
Μηνύματα
871
Αντιδράσεις
93
ΦΖΠ1 είπε:
Eίναι τρομερό να μη βρίσκεις drivers για ένα παλιό πολυμηχάνημα (Lexmark Χ2500), ούτε στην ίδια τη Lexmark, να σου δείχνουν δηλαδή ότι θα το πετάξεις, κι όταν το εγκαταστήσεις από το πρωτότυπο cd του, του 2005~8 (κάπου εκεί), να δουλεύει μια χαρά !
Αυτό μου έκατσε εμένα πρόσφατα με μία παλιά ψιλοεπαγγελματική κάρτα ήχου...

Drivers δεν έβρισκα ούτε καν για τα 8άρια, όμως των 7 δούλεψαν μια χαρά!
 

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.467
Αντιδράσεις
2.768
30 Ioυλη ληγει η προσφορα και απο κει και περα σκας 120 ευρω,αν θες να εισαι ενας απο τους 300.000.000 που το εγκατεστησαν δωρεαν εχεις 3 μηνες ακομη.
 

Uskoke

RetroAdept
Joined
9 Φεβ 2011
Μηνύματα
2.695
Αντιδράσεις
4.188
Εγώ είχα σοβαρά προβλήματα με τα 10άρια στον υπολογιστή μου και αυτό που με ενόχλησε ήταν ότι όλα ήταν αυτόματα και δεν με ενημέρωναν, φυσικά για τίποτα του στυλ πχ κατεβάστε drivers για την κάρτα γραφικών από το σάϊτ του κατασκευαστή κλπ. Δεν δούλευε σωστά το USB φαντάζομαι ότι δεν γινόταν σωστά το power routing σαν να μην έφτανε το ρεύμα. Εξηγούμαι:όταν είναι κλειστός ο υπολογιστής δουλεύει ένα ξεχωριστό τροφοδοτικό που δίνει 2 αμπέρ στα 5 βολτ και τροφοδοτεί το USB έτσι βλέπουμε το ποντίκι να είναι αναμμένο. Όταν όμως ανάψει ο υπολογιστής, ανάβει και το κυρίως τροφοδοτικό το οποίο μπορεί και να δίνει 33 αμπέρ στα 5 βολτ!Οι παλιές μητρικές είχαν ένα τζαμπεράκι που διάλεγες ποιο τροφοδοτικό θα δίνει στα USB (το κυρίως ή το βοηθητικό) αλλά προφανώς η δική μου το κάνει αυτόματα. Έτσι άλλαξα πληκτρολόγιο πιστεύοντας ότι έφταιγε αυτό (κολλούσε το ctrl, το num lock έσβηνε μόνο του κλπ. επίσης δεν δούλευε μια μπροστινή θύρα USB και η μπροστινή θύρα ακουστικών.επίσης έψαξα στο σάϊτ της gigabyte για drivers για 10αρια αλλά φευ, φαίνεται ότι έχουν εγκαταλείψει το socket εν αναμονή και των zen. Φυσικά τα έριχνα όλα στην AMD που φτιάχνει ελλατωματικούς προσέσορες, στην gigabyte που μου έδωσε σκάρτη μητρική, στον εαυτό μου που κάτι έκανα στραβά. Όλα αυτά τα προβλήματα λύθηκαν με φορμάτ και clean install των 7.Και χειροκίνητη εγκατάσταση όλων των driver απ τα cd τους.
 

angel_grig

KAT Resurrector
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
3.161
Αντιδράσεις
415
O υπολογιστης εχει ενα τροφοδοτικο ,οχι 2 ,απλα σε λειτουργια "off" σε ορισμενες μητρικες υπαρχει ρευμα σε καποια σημεια (πχ usb)
 

Uskoke

RetroAdept
Joined
9 Φεβ 2011
Μηνύματα
2.695
Αντιδράσεις
4.188
ένα τροφοδοτικό απλώς έχει ένα κομμάτι που είναι συνέχεια ον και είναι τα +5 βολτ standby και έχει ξεχωριστούς ζυγούς από το κυρίως τροφοδοτικό των +5 βολτ που μπορεί να είναι και 33 αμπέρ. Γιατί το στάνταρ ATX έχει αυτό, ότι ένα κομμάτι της μητρικής είναι πάντα υπό τάση για να γίνει η εκκίνηση του Η/Υ ενώ στο παλιότερο στάνταρ ΑΤ ο διακόπτης που ήταν μπροστά έκοβε κατ' ευθείαν τα 220.

https://en.wikipedia.org/wiki/Power_...unit_(computer)

εδώ στο άρθρο αυτό βρήκα αυτές τις πληροφορίες.

(το εξηγώ λίγο καλύτερα) το τροφοδοτικό του υπολογιστή ως γνωστόν είναι παλμοτροφοδοτικό

στο αρχικό στάδιο έχει μια ανόρθωση που τροφοδοτεί τους ζυγούς των 300 βολτ.

από αυτούς τους ζυγούς παίρνει ρεύμα το βοηθητικό ας πούμε τροφοδοτικό που δίνει τα +5 βολτ standby,

επίσης απ τους ίδιους ζυγούς παίρνει ρεύμα και το κυρίως τροφοδοτικό

άρα οι ζυγοί των 300 βολτ έχουν συνέχεια ρεύμα είτε ο υπολογιστής είναι κλειστός είτε ανοιχτός

τα τροφοδοτικά με Active power factor correction έχουν ένα ειδικό κύκλωμα που φροντίζει πάντα οι ζυγοί των 300 βολτ να έχουν την σωστή τάση ανεξάρτητα από την τάση εισόδου που είναι συνήθως από 95-260 βολτ

αυτά τα τροφοδοτικά είναι από 80 plus bronze και πάνω
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

ΦΖΠ1

RetroJunkie™
Joined
23 Μάρ 2013
Μηνύματα
2.266
Αντιδράσεις
690
Aardvark είπε:
30 Ioυλη ληγει η προσφορα και απο κει και περα σκας 120 ευρω,αν θες να εισαι ενας απο τους 300.000.000 που το εγκατεστησαν δωρεαν εχεις 3 μηνες ακομη.
Eγώ, αντιθέτως, έχω ακούσει κάποιους να λένε να ΜΗΝ τα βάλεις, γιατί αργότερα η MS ή θα ζητήσει συνδρομή ή θα βγάζει προβλήματα, αν δεν τα "νομιμοποιήσεις". Και το βρίσκω λογικό, γιατί οι περισσότεροι τα αναβάθμισαν από Windows-μαίμούδες...
 

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.467
Αντιδράσεις
2.768
Ναι καλυτερα απο Original αναβαθμιση να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
 
Μπλουζα