Windows 7

Μα όχι φίλε Paspartoo , δεν μιλάω για σένα! Επειδή κατά καιρούς ακούω διάφορα από "power-users" γι'αυτό έγραψα ότι έγραψα...

Σαφώς και οποιοσδήποτε βάζει ότι τον βολεύει και κάνει την δουλειά του, αλλά στο 90% των περιπτώσεων αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος αυτο-αναβαθμίζεται σε "ελίτ" και σνομπάρει τους άλλους... χαχαχαχα
 
bspus, OK αλλά τα XP δεν ήταν τόσο μα τόσο ΠΑΛΙΟ FAIL κατάσταση.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
IMHO πρακτικά τα XP παραμένουν το πιό φτηνό, πρακτικό, συμβατό και κυρίως γρήγορο λειτουργικό. Εκτός βέβαια, άν έχει κάποιος SSD, core i7, DDR3 extra turbo, crossfire HD 5870, βοηθητική γεννήτρια για το ρεύμα και παρκαρισμένη Ferrari στο γκαράζ, οπότε no worries :)

Εξάλλου....

sxnjw3.jpg
 
Other_Reality είπε:
IMHO πρακτικά τα XP παραμένουν το πιό φτηνό, πρακτικό, συμβατό και κυρίως γρήγορο λειτουργικό. Εκτός βέβαια, άν έχει κάποιος SSD, core i7, DDR3 extra turbo, crossfire HD 5870, βοηθητική γεννήτρια για το ρεύμα και παρκαρισμένη Ferrari στο γκαράζ, οπότε no worries :)
Εξάλλου....

sxnjw3.jpg
Kαλο !! :D :D
 
Ποιο είπαμε ότι είναι το timeline των XP?

Μέχρι και το 2014 θα υπάρχουν security patches. Όχι ότι θα αλλάξουν και πολλά μιας και από ασφάλεια τα XP είναι λίγο πίσω. Αν δεν σας ενδιαφέρει αυτό βέβαια απλά το ξεχνάτε και συνεχίζετε όπως πριν.

Τα XP ήταν ένα από τα πιο τίμια λειτουργικά της Microsoft.
 
Shock είπε:
Ποιο είπαμε ότι είναι το timeline των XP? Μέχρι και το 2014 θα υπάρχουν security patches. Όχι ότι θα αλλάξουν και πολλά μιας και από ασφάλεια τα XP είναι λίγο πίσω. Αν δεν σας ενδιαφέρει αυτό βέβαια απλά το ξεχνάτε και συνεχίζετε όπως πριν.

Τα XP ήταν ένα από τα πιο τίμια λειτουργικά της Microsoft.
Και πιστεύω πως παραμένει φίλε Αντώνη.

Ένα από τα "βαριά χαρτιά" των 7, είναι η μετάβαση στα DX-11. Θα γίνει ότι πήγε να γίνει με τα vista και το DX-10. Μόνο που τώρα θα γίνει σωστά.
 
Ειμαι απιστευτα ικανοποιημενος απο τα Win7 64bit Ultimate.

Φοβερη αποκριση και αναπνοη, πλουσια χαρακτηριστικα, ευκολο XP VM, σχεδον κανενα προβλημα με 32bit εφαρμογες στο 64bit περιβαλλον(δεν εχω τσεκαρει ακομα εμουλατορια και games), εξαιρετικο GUI, ταχυτατη εκκινηση, MediaCenter αν το θελουμε σαλονατο κτλ.

Επισης δεν ειναι απαιτητικα. Οταν τα εγκατεστησα ειχα μονο 2GB RAM και πηγαινε σφαιρα. Τους εβαλα αλλα 2GB μονο και μονο επειδη οι DDR2 800 σε λιγο θα ειναι δυσευρετες και για καλυτερο VM...

Best Windows ever...

Προτεινω να ανοιξουμε ενα thread με εφαρμογες αμιγως 64bit που χρησιμοποιουμε και εχουμε δοκιμασει
 
Wally είπε:
Ειμαι απιστευτα ικανοποιημενος απο τα Win7 64bit Ultimate.1)Φοβερη αποκριση και αναπνοη

2)Πλουσια χαρακτηριστικα

3Ευκολο XP VM

4)Σχεδον κανενα προβλημα με 32bit εφαρμογες στο 64bit περιβαλλον

5)Εξαιρετικο GUI

6)Ταχυτατη εκκινηση

7)MediaCenter αν το θελουμε σαλονατο κτλ.

8 )Δεν ειναι απαιτητικα
Ή αλλιώς,ο οκτάλογος των Win 7..... ;)
 
1. Εχουν γρυλλιες γιαυτο

2. Καποιο σοβαρο προγραμμα που ερχεται μαζι εννοεις ?

3. Αν ηταν δυσκολο απλα δεν θα δουλευε

4. Χωρις να εχεις δοκιμασει games & emus (τα αλλα τι προβλημα θα ειχαν βρε Πανο ?)

5. & 6 Αυτο χωραει μεγαλη κουβεντα - σε σχεση με XP μιλας ?

7. Το εχουν ολα τα λειτουργικα

8. Με 2 gb RAM τρεχουν σφαιρα ολα τα λειτουργικα Πανο, με 512mbs τρεχουν ? σφαιρα ? εκει φαινεται αρχικα αν ειναι απαιτητικο το λειτουργικο.
 
Τα 64 bit των "7" είναι όντως το πλέον άριστο λειτουργικό της MS. Όπως θα έπρεπε να έχουν βγει τα Vista όταν βγήκαν. Κάνεις ότι θες και δεν μασάνε πουθενά.

Από τις εφαρμογές και τα εμουλατόρια δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα, όλες οι νέες εκδόσεις πάνε μια χαρά. Από παιχνίδια τώρα, τα νεώτερα που παίζω φανατικά (είπαμε δεν κάνω τίποτε άλλο στη ζωή μου, παίζω αποκλειστικά) όχι μόνο δεν έχουν πρόβλημα, αλλά πάνε ανάσες καλύτερα από ότι στα XP 32 bit. Κάρτες γραφικών και τα λοιπά με τους νέους drivers κανένα θέμα.

Η διαχείριση της μνήμης είναι εξαιρετική και ακόμα και με 2 giga θα παίξεις όλα τα παιχνίδια. Μοναδική παραφωνία (πάντα με 2 giga μνήμη) το νέο Aliens VS Predator που κάθεται βαρύ, αλλά πετάει με 4 giga. (Τα παιχνίδια τα δοκιμάζω και με 2 giga για να έχω αποκλειστικά από πρώτο χέρι εμπειρία και να γελάω έπειτα με όσα διαβάζω στα ξένα fora από τα κάθε λογής παπαγάλια.... )

Το λειτουργικό τα σπάει. Γουστάρω τρελά.
 
Λογικά μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα βρω χρόνο για ένα format (σχέδον ένα χρόνο έχω να κάνω) και θα αναβαθμιστώ από τα XP 32bit που δουλέυω 7 χρόνια τώρα σε Win7 64bit.

Για να δούμε τί θα δούμε...
 
Με τα 2GB πλεον να εχουν 40 ευρω, δε νοειται νεο συστημα να εχει κατι λιγοτερο. Συστηματα 3ετιας ανετα μπορουν να αναβαθμιστουν σε 2GB και να σηκωσουν τα 7.

Οχι οτι δεν τα εχω δει να τρεχουν ικανοποιητικα με 1GB και μονοπυρηνο επεξεργαστη, αλλα σιγουρα δεν υπαρχει λογος να μπουν σε τετοιο συστημα.

Και φυσικα εφοσον μιλαμε για 64bit, το λογικο ειναι να εχουμε 4Gb τουλαχιστον.

Το GUI (γενικως στα ΝΤ 6.x πλεον) ειναι αισθητικα ανωτερο κατα γενικη ομολογια. Απο πρακτικοτητα ηταν ουτως η αλλως σε υψηλα επιπεδα. Δεν εχουν αλλαξει και τοσα πολλα δα σε φιλοσοφια τα τελευταια 10+ χρονια σε αυτον τον τομεα. Μικροπραγματα οπως το πως μπορεις να "πεταξεις" με δυναμη τα παραθυρα στις ακρες και αυτα κανουν dock και maximize στη μιση οθονη εχουν πλακα.

Απο την αλλη εχουμε για αλλη μια φορα τα βλακωδη defaults που σκοπο εχουν προφανως να εκνευρισουν οποιονδηποτε απαιτει λιγο παραπανω ελεγχο απο τον υπολογιστη του. Πχ εχουν κρυψει το run command απο το start menu. Το δε status bar το εχουν ευνουχισει απο οτιδηποτε χρησιμο ειχε και λειτουργικα το εχουν αντικαταστησει με ενα καινουριο χοντροκομμενο στο κατω μερος των παραθυρων, που δεν δινει και ολες τις πληροφοριες που εδινε το παλιο :angry: .

Και ελεος με αυτο το Border padding. Αμα δεν εχεις οθονη full HD νοιωθεις οτι δεν εχεις χωρο. Ευτυχως αλλαζει.

Και φυσικα σημαντικο οτι πλεον κανεις εγκατασταση (ταχυτατη παρακαλω, πιο γρηγορα απο XP) και δεν χρειαζεσαι extra drivers. (preemptive σχολιο: και σε Linux ετσι ειναι :p )

Καλα με το XP VM των 7 ποιος ασχολειται? Βαλτε ενα virtualbox που δουλευει παντου και τελειωσε η υποθεση.
 
Ερωτηση : να εγκαταστησω στο λαπτοπ μου (εγκαταστησω εγω.. που λεει ο λογος :p ) τα Windows 7 η να αφησω τα vista που εχω αρχισει να τα συνηθιζω? (αν και προχθες εψαχνα επι πεντε λεπτα κατι :xm: )

Τα υπερ και τα κατα θελω (και κατανοητα αν γινεται #) )

Σημ. παιχνιδια δεν παιζω
 
Κι εγω δηλωνω πανευτυχης με τα 7αρια 64bit, το μονο προβλημα που βρηκα και με εκνευρισε σε σημειο απογνωσης ειναι το υποχρεωτικο νεο menu. Εχω 4000 μικρα applications εγκατεστημενα κι αλλη ορεξη δεν εχω να φτιαχνω folders και subfolders κι οποτε περναω ενα καινουργιο να το βαζω κ στο folder του. Ευτυχως βρηκα το Classic Shell που περναει ενα mod και μπορεις να εχεις την παλια μπαρα με τα programs οπως τα ξεραμε. Ειναι και δωρεαν ;-)
 
Λορένα στο laptop τα Vista είναι αυθεντικά. Αυτό σημαίνει πως να παρατήσεις το λειτουργικό που έχεις πληρώσει για να βάλεις κάποιο που θα το ξαναπληρώσεις, αυτό είναι δική σου απόφαση και μόνο.

Στα δικά μου φορητά, το Turbo - X είχε ήδη 7άρια, στο Multirama τα πέρασα αλλά σε άλλο δίσκο, βγάζοντας τον υπάρχον με τα Vista και τον έβαλα στην άκρη. Στο παλιό μου Fujitsu δεν το αποτόλμησα, δεν με ενδιαφέρει άλλωστε, ενώ στο netbook τα έβαλα, τα δοκίμασα, αλλά το ξαναγύρισα σε XP μια και το μηχάνημα παίρνει σύνταξη σε λίγο καιρό (χρειάστηκα τον SSD που φόραγε το οποίο και πέρασα στο i7 laptop που εκεί δείχνει πραγματικά τα δόντια του... ) .

Συγκριτικά 32 και 64 bit editions η μόνη διαφορά που είδα είναι στη ποσότητα της μνήμης που αμιγώς "βλέπει" το λειτουργικό. Τα παιχνίδια τρέχουν το ίδιο και στις δύο εκδόσεις, αλλά ίσως κάποια παλιότερα να έχουν καλύτερη συμβατότητα στην 32άρα έκδοση.

Καιρός ήταν πάντως να ξεφύγουμε από 32 bit εκδόσεις που μας συντρόφευαν εδώ και πολύ καιρό.
 
Λορένα είπε:
Ερωτηση : να εγκαταστησω στο λαπτοπ μου (εγκαταστησω εγω.. που λεει ο λογος :p ) τα Windows 7 η να αφησω τα vista που εχω αρχισει να τα συνηθιζω? (αν και προχθες εψαχνα επι πεντε λεπτα κατι :xm: )
Τα υπερ και τα κατα θελω (και κατανοητα αν γινεται #) )

Σημ. παιχνιδια δεν παιζω

Γιατι καλε "που λεει ο λογος?" Δεν πιστευω να φοβασαι... :)

Περα απο την τιμη που αναφερθηκε, δεν νομιζω οτι υπαρχουν κατα. Οσο σου παιρνει να βρεις τα πραγματα στα μενου του vista τοσο θα σου παιρνει και στα 7 γιατι ειναι σχεδον τα ιδια. Ισως κερδισεις και κατι ψιλα σε ταχυτητα.

Μπορεις να χρωματισεις και τη μπαρα σε ροζακι. Στα vista δεν μπορεις :p
 
Πίσω
Μπλουζα