Leon είπε:
Εγώ πάλι δεν έχω συναντήσει κάτι τέτοιο. Δεν μου είπε κανείς "κακώς κάνεις και χρησιμοποιείς Windows για τη δουλειά σου και για gaming" γιατί απλά το software που χρησιμοποιώ δεν υπάρχει για Linux. Μόνο κάποιος μου πρότεινε να χρησιμοποιήσω Linux για HTPC αλλά όταν του εξήγησα ότι το χρησιμοποιώ και για gaming είπε "εντάξει-πάσο". Δεν είναι όλοι παράλογοι.
Πάντως Linux πλέον χρησιμοποιώ για όλα τα υπόλοιπα (internet, office, ψήσιμο cd/dvd, κτλ-δηλαδή ότι κάνουν οι περισσότεροι μέσοι χρήστες) χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα.
Δεν είπα βρε Leon ότι είναι κανόνας, απλά μου κόστισε μια καλή φιλία. Ο κολλητός είχε πάντοτε μεγάλη κλίση προς το Linux, αλλά από ένα σημείο και μετά κάπου άρχισε να γίνεται απίστευτα φορτικός και εριστικός.
Το να έχω windows για παιχνίδια και Linux για οτιδήποτε άλλο, (δεν αμφιβάλω ότι το Linux μπορεί να κάνει στους άλλους τομείς ότι και τα win, το ίδιο ή και καλύτερα) είναι μια λύση αλλά προτιμώ να τα έχω όλα σε ένα. Δεν μου "πάει" και τόσο να bootάρω κάθε τρεις και λίγο με το ένα ή το άλλο λειτουργικό.
Το Ubuntu όταν το είχα δοκιμάσει παλαιότερα μου είχε αφήσει καλές εντυπώσεις, αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν ήταν για μένα. Η πρώτιστη χρήση του υπολογιστή είναι τα games. οπότε το Linux είναι no go εξαρχής.
Έχω δει το WOW να τρέχει μια χαρά κάτω από wine, πάντοτε με nVidia κάρτα γραφικών, αλλά δεν έχω δοκιμάσει κάτι ισχυρότερο (ο φίλος παίζει αποκλειστικά και μόνο WOW και τίποτε άλλο, με μια 8400 δεν θα δω και τίποτε σοβαρό σε άλλα παιχνίδια) , αλλά από τη στιγμή που λιώνω στα games δεν υπάρχει λόγος να μην έχω το real thing.
Τώρα στο netbook μπορεί να ήταν μια καλή λύση, αλλά είναι τίγκα στα emulatorια, δεν έχω πια το κουράγιο ή τη θέληση (χρόνο έχω πάντως) να ψάχνω και να δοκιμάζω από την αρχή........
Όσο για την ανάγκη να κάνεις format στα windows κάθε τρεις και λίγο, παιδιά αυτό μόνο αλήθεια δεν είναι. Χρειάζεσαι το πολύ δυο καλά free εργαλεία (ccleaner και defraggler για μένα) και καθάρισες για πάντα. Δεν είναι, δα, και επιστήμη να καθαρίσεις τη registry, όσο και maistream (αυτό είναι βρισιά!!!!! ) χρήστης και να είσαι. Αρκεί να σου δείξει κάποιος. Εδώ η γυναίκα μου έχει σε top notch κατάσταση το laptop που της χάρισα εδώ και μήνες, χωρίς να έχω βάλει χέρι πάνω του καθόλου, απλά ακολουθεί κάποια πράγματα που της είχα δείξει. Τώρα πια ξέρει και από μόνη της τι να κάνει, άσχετα αν πριν δεν είχε δει Vista στη ζωή της, πόσο μάλλον αν ήξερε τι πάει να πει regisrty και defrag.
Οι ανάγκες είναι διαφορετικές, οι χρήστες είναι διαφορετικοί, τα πιστεύω είναι διαφορετικά όπως και οι ηλεκτρονικές στάσεις ζωής. Ότι δουλεύει για σένα μπορεί να είναι άχρηστο για μένα και, φυσικά, το ανάποδο........