Workbench Enhancer

spyros_s είπε:
καλημέρα Άλκη! Με τον όρο κλασσικα icons εννοώ τα αρχικά που βγάζει στα 3.1 παραδοσιακά η αμίγκα!
OK, εννοείς λοιπόν τα disk icons για σκληρό δίσκο, RAM disk και πιθανώς κάποια partitions που έχεις. Στο directory όπου εγκατέστησες τα NewIcons, υπάρχει ένα πρόγραμμα που λέγεται CopyNewIcon. Το τρέχεις, βρίσκεις το εικονίδιο που θέλεις και στη συνέχεια του λες σε ποιον δίσκο θες να το αντιστοιχίσεις. Επίσης να ξέρεις ότι υπάρχουν πολλές συλλογές με New Icons από το aminet ώστε να επιλέξεις αυτά που σου αρέσουν.

Περί δισκετών λειτουργικού: μου ζητάει την δισκέτα "work" !
Καμία από τις δισκέτες του λειτουργικού δεν ονομάζεται work. Πρέπει να μου πεις σε ποιο ακριβώς σημείο στη ζητάει για να το αντιμετωπίσουμε.

Άλλη ερώτηση: θέλω να βάλω μια εικόνα για wallpaper που όμως να χωράει στη native ανάλυση και να μην καλύπτει εμτά τα icons! Πήγα prefs στο pattern αλλά δεν τα κατάφερα. Υπάρχουν ετοιμα patterns σε iff μορφή για να βάλω στο διαδίκτυο;
Στα ScreenMode Preferences, επιλέγεις την ανάλυση και τον αριθμό χρωμάτων που θες. Με ρέγουλα τα χρώματα γιατί τρώνε chip RAM, 64 είναι μια χαρά. Στη συνέχεια στο PC σου πρέπει σε κάποιο σχεδιαστικό πρόγραμμα να μετατρέψεις την εικόνα που θες σε (παράδειγμα) αρχείο IFF 640x512, 64 χρωμάτων. Στη συνέχεια την επιλέγεις με τα WBPatter Preferences. Σου επισυνάπτω μια για παράδειγμα.

Μετά την εγκατάσταση των NewIcons υπάρχει ένα ακόμα λεπτό σημείο, επειδή δεσμεύουν κάποια χρώματα πρέπει να τα απελευθερώσεις με το Full Palette. Το περιγράφω στο προτελευταίο Phoenix. Καλά, αυτό το thread είναι η λαμπρή απόδειξη ότι το περιοδικό δεν το διαβάζει άνθρωπος! Ούτε ο αρχισυντάκτης του! :animlaugh:

Blade of Destiny.zip
 

Συνημμένα

 • Blade of Destiny.zip
  129,6 KB · Προβολές: 4
Άλκη ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις...θα τις εφαρμόσω το απόγευμα που θα είμαι σπίτι και θα σου γράψω τι έγινε...θ' ανεβασω και φώτο με το πριν και μετά!

(άσχετο...ειχα διαβασει το τεύχος αφού το έχω κατεβασει από τότε απλά δεν το θυμόμουν! Να συνεχίσεις να γράφεις εκεί)
 
Λοιπόν...κατάφερα αρκετά πράγματα χθες το βράδυ! Άλλαξα τα icons με ομορφότερα παντού, και κατάφερα να βελτιώσω αρκετά την εμφάνιση της αρχικής οθόνης!

Προβλήματα...δεν ξέρω πως να κάνω να εκκινούν από το boot προγράμματα σαν το αντικλικ και εκείνο που επιτρέπει τα μενού με απλό δεξί κλικ! Τα εκτελώ μεμονωμένα μετά!

Επίσης δεν κατάφερα να προσθέσω προγράμματα στην μπάρα αλά win95 αφού ζητά συχνά μέσα στο πρόγραμμα την δισκέτα work που όπως είπες τελικά δεν έχει σχέση με workbench!

Σημερα θα δοκιμάσω εικόνες iff σε 640 επί 256 και 64 χρώμματα όπως με συμβούλεψες!

-----------------------------------------------

έβαλα και την εικόνα που μου έδωσες, "χύμα" δίχως το πρόγραμμα για την παλέτα και το μόνο αισθητικό πρόβλημα ήταν ότι λόγω ανάλυσης δεν χωρούσε στην οθόνη. Παρόλο που βρήκα free converter δεν κατάφερα να φτιάξω και την ανάλυση σε 640χ256!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
spyros_s είπε:
δεν ξέρω πως να κάνω να εκκινούν από το boot προγράμματα σαν το αντικλικ και εκείνο που επιτρέπει τα μενού με απλό δεξί κλικ! Τα εκτελώ μεμονωμένα μετά!
Απλώς αντιγράφεις τα εκτελέσιμα στον φάκελο WBStartup που βρίσκεται στη ρίζα του βασικού σκληρού δίσκου σου.

Επίσης δεν κατάφερα να προσθέσω προγράμματα στην μπάρα αλά win95 αφού ζητά συχνά μέσα στο πρόγραμμα την δισκέτα work που όπως είπες τελικά δεν έχει σχέση με workbench!
Ελπίζω τώρα που είναι η τρίτη φορά που σε ρωτάω να καταφέρεις να μου πεις τι ακριβώς κάνεις και σε ποιο ακριβώς σημείο σου την ζητάει. :) Όταν ξεκινάει το Workbench, όταν τρέχεις το πρόγραμμα, όταν πας να αλλάξεις κάτι, πότε; Διαισθητικά, απλά έχει κάποια προεγκατεστημένα paths ως παραδείγματα που πρέπει να σβήσεις. Πήγαινε Start->Taskbar->Edit Preferences, σβήσε όλα τα shortcuts και βάλε δικά σου. Επίσης ότι πιθανόν έχει στο Screens.

Παρόλο που βρήκα free converter δεν κατάφερα να φτιάξω και την ανάλυση σε 640χ256!
Την ανάλυση μιας εικόνας μπορείς να την αλλάξεις με οποιοδήποτε image editor, ακόμα και τον default των Windows. Από κει και πέρα, απλά χρειάζεται να βρεις κάποιον που να σώζει το αρχείο σε IFF.
 
συγνώμη αν δεν ήμουν κατανοητός...ζητά την δισκέτα work όταν πάω να πειράξω τα preferences της taskbar. Την εγκατέστησα και πάλι και πλέον δεν το βγάζει, απλά δεν κάνει edit οπότε δεν μπορώ να την παραμετροποιήσω!

Αναφορικά με το exe αρχείο στον φάκελο που προανέφερες το δοκίμασα με την έκδοση anticlick που έχω και δεν δούλεψε. Θα επανέλθω με νέα στοιχεία...

Το θέμα με τα iff το κατάλαβα (νομίζω...)! Αν πάντως έχεις ένα έτοιμο iff στην ανάλυση αυτή και μπορείς να το στείλεις θα το δοκιμάσω απευθείας!

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια
 
spyros_s είπε:
ζητά την δισκέτα work όταν πάω να πειράξω τα preferences της taskbar. Την εγκατέστησα και πάλι και πλέον δεν το βγάζει, απλά δεν κάνει edit οπότε δεν μπορώ να την παραμετροποιήσω!
Ούτε το ένα είναι φυσιολογικό, ούτε το άλλο. Δώσε μου το αρχειο Prefs/Env-Archive/TaskBar4.prefs να το κοιτάξω.

Αναφορικά με το exe αρχείο στον φάκελο που προανέφερες το δοκίμασα με την έκδοση anticlick που έχω και δεν δούλεψε. Θα επανέλθω με νέα στοιχεία...
EDIT Πρέπει να αντιγράφεις και το εικονίδιο (αρχείο .info). Αν αυτό δεν σου λύσει το πρόβλημα, βάλε αυτό που σου επισυνάπτω και θα είσαι ΟΚ.

Το θέμα με τα iff το κατάλαβα (νομίζω...)! Αν πάντως έχεις ένα έτοιμο iff στην ανάλυση αυτή και μπορείς να το στείλεις θα το δοκιμάσω απευθείας!
Και πάλι, see attached.

NoClick.zip

BackToTheFuture3.zip
 

Συνημμένα

 • NoClick.zip
  4,1 KB · Προβολές: 1
 • BackToTheFuture3.zip
  72,9 KB · Προβολές: 3
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ευχαριστώ Άλκη...θα τα δοκιμάσω όταν γυρίσω σπίτι από την δουλειά!

----------------------------------------------------------------------------

έβαλα την εικόνα και όλα δούλευαν καλά εκτός του no click! Απλά δεν έπαιζε...μόνο το anticlick παίζει σε μένα οπότε μικρό το κακό!

...ήμουν μάλιστα έτοιμος να εγκαταστήσω και το full pallete για ν' αρχίσω τα πειράματα βελτιστοποίησης της εικόνας όμως κάνοντας επανεκκίνηση μου έβγαζε ότι το tools deamon είχε πρόβλημα ότι η library του new icons είναι ελλιπής και κάτι άλλα παλαβά! Δεν ξέρω τι έγινε! Τα icons γύρισαν στο παλιό μοτίβο και κάποια έγιναν μικρά κουτάκια!

Κάποια βλακεία έκανα!!! Λογικά θα πρέπει να τα ξηλώσω όλα τώρα και να τα ξαναβάλω....κάποια διένεξη έκανα στα προγράμματα και εγινε χάος! Κρίμα γιατί είναι πολύ ωραία τα νέα μενού και δεν πρόλαβα να τα χαρώ :(

θα σου στείλω και το αρχείο που λες με την πρώτη ευκαιρία
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μα πως έγιναν όλα αυτά; :xm: Η Amiga δεν είναι PC να βαράει μπιέλες από μόνη της... μπορείς να σκεφτείς τι έκανες;
 
ειλικρινά δεν ξέρω...η πλάκα είναι ότι δεν ξέρω ακριβώς πως να τα απεγκαταστήσω...θα δοκιμάσω ένα ένα πλην της τασκμπαρ...ας την επαναφέρω στην προγενέστερη κατάσταση αρχικά και μετά τα ξαναβάζω...στενοχωρήθηκα!
 
Απλά κάνε ξανά εγκατάσταση, και κάνε overwrite κάθε φορά που σε ρωτάει.
 
το έκανα και μόλις τελειώσει η εγκατάσταση και κάνω επανεκκίνηση τότε μου λέει ότι η library λείπει ή είναι ελλειπής :xm:
 
Ποια library; Πες μου το ακριβές μήνυμα.
 
η library του new icons...αναφέρει ότι είτε λείπει, είτε είναι ελλιπής!

Ως αποτέλεσμα όσες φορές και αν την επανεγκαταστήσω -πέραν του παραπάνω μηνύματος- δεν αλλάζουν τα icons! Από τα παλιά έχουν επανέλθει τα μισά και τα υπόλοιπα απεικονίζονται ως απλά μικρά κουτάκια!

Πάντως δεν έχει επηρεαστεί επ' ουδενί η λειτουργικότητα της αμιγκα σε οτιδήποτε άλλο!
 
Θέλω να μου πεις το ακριβές μήνυμα. Βγάλτο φωτογραφία εν ανάγκη.
 
θα τα γραψω όλα το βράδυ και θα σου τα παραθέσω...

(Άλκη πραγματικά εκτιμώ την βοήθεια που μου δίνεις... :) )
 
No problem, κάποτε δεν γνώριζα κι εγώ από το λειτουργικό της Amiga και με βοήθησαν κάποιοι άλλοι. Αύριο θα βοηθήσεις εσύ κάποιον με τη σειρά σου, έτσι πάνε αυτά τα πράγματα.
 
συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψες!
 
λοιπον εγκατέστησα τα πάντα εκτός του tools daemon δηλαδή την taskbar, τα new icons και το classactdemo! Έχω ηδη βάλει την εικόνα όπως έχουμε πει και απλά δεν ε΄χω αλλάξει τα χρώματα για να το κάνω όπως πρέπει!

Έκανα επίτηδες expert installation για να δω τι κάνει στα διάφορα στάδια της εγκατάστασης και κάπου έλεγε ότι υπάρχει ένα bug στην έκδοση 3.Χ και έπρεπε να βάλεις κατι στο start sequence! Δεν το έκανα μην χαλάσω κάτι περαιτέρω!

Οι ταμπέλες λάθους που μου βγάζει είναι οι ακόλουθες 2:

smart filesystem

smartfilesystem dh0: ( scsi. device, unit 0 )

findextentbnode:findbnode() can't find key 0!

Continue no more requesters

(τα 2 τελευταία είναι οι επιλογές που μορώ να τσεκάρω)

------------------------------------

NewIcons v4

Missing or obsolete library

okay(αυτό τσεκάρω)

Σημειώνω ότι αν πατήσω continue και ΟΚ η αμίγκα λειτουργεί κανονικά με το πρόβλημα ότι μερικά από τα κλασσικά εικονίδια έχουν γίνει μικρά κουτάκια!

Ελπίζω να γίνονται κατανοητά!
 
spyros_s είπε:
Έκανα επίτηδες expert installation για να δω τι κάνει στα διάφορα στάδια της εγκατάστασης και κάπου έλεγε ότι υπάρχει ένα bug στην έκδοση 3.Χ και έπρεπε να βάλεις κατι στο start sequence!
Ποιο από τα προγράμματα το έλεγε αυτό;

Οι ταμπέλες λάθους που μου βγάζει είναι οι ακόλουθες 2:smart filesystem

smartfilesystem dh0: ( scsi. device, unit 0 )

findextentbnode:findbnode() can't find key 0!
Αυτά τα μηνύματα, πότε σου βγαίνουν; Στο ξεκίνημα του Workbench;

NewIcons v4

Missing or obsolete library
Βάλε την βιβλιοθήκη που σου στέλνω στον φάκελο Libs του σκληρού σου. Αν υπάρχει, κάντην overwrite.

newicon.zip
 

Συνημμένα

 • newicon.zip
  3,2 KB · Προβολές: 4
αυτό για το start sequence το έλεγε το new icons!

------------------

τα μηνυματα αυτά που παρέθεσα βγαίνουν μόλις μπουτάρει στο workbench, στο ξεκίνημα!

--------------------------------

έβαλα και τα δικά σου new icon στο libs και δυστυχώς δεν έκανε τίποτα! Σημειώνω ότι δεν εχω βάλει το tools deamon διότι μου βγάζει μήνυμα λάθους στην αρχή! Ούτε το tdprefs
 
Πίσω
Μπλουζα