www.iamretro.gr

Το κατέβασα σήμερα το πρωϊ, 10 λεπτά πριν βγούμε για ολοήμερη βόλτα οικογενειακός.

Το ξεφύλλισα σε 10 sec (scroll δηλαδή) και "έμεινα". Τώρα που γυρίσαμε θα το διαβάσω!!!!!
 
Μπράβο στα παιδιά και από εδώ! :) Πολύ καλή δουλειά!
 
Έτοιμο και το έντυπο :D

DSCN6186.jpg
DSCN6186.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να ευχαριστησω και εγω απο την μερια μου για τα θετικα σχολια.

Χαιρομαστε που βρισκει ανταποκριση το εγχειρημα αυτο και μεγαλωνει η διαθεση μας για αναλογη συνεχεια.

Ετοιμαζουμε σιγα σιγα το δευτερο τευχος, που θα κυκλοφορησει μεσα στο φθινοπωρο.

Για οποιαδηποτε προταση ή σχολιο σχετικα με την υλη του επομενου τευχους, σας προσκαλουμε να επικοινωνησετε με τα email που αναφερονται την σελιδα του editorial.
 

...To intro με το logo του iamretro, του video teaser επιμελήθηκε ο φίλος Αντώνης (antnik) που ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ !!!...

O Luca Antignano (aka MADrigal) είναι ένας πραγματικά πολυτάλαντος άνθρωπος, με τρομερά ενεργή παρουσία και δράση στην διεθνή retro scene. Ως λάτρης των παλιών καλών handheld και tabletop παιχνιδιών, τον γνωρίζω εδώ και αρκετά χρόνια λόγω των ποιοτικών και πειστικότατων προσομοιωτών του. 59 συνολικά προσομοιωτές που δεν υστερούν στο παραμικρό των πραγματικών παιχνιδιών πάνω στα οποία βασίστηκαν. Οι περισσότεροι έχουν αναβαθμιστεί στο πρότυπο S4.

Μπορείτε να τους βρείτε συγκεντρωμένους και ελεύθερους για κατέβασμα, στο site του MADrigal εδώ :

http://www.madrigaldesign.it/sim/

Η προσφορά του δεν έχει σταματήσει μόνο εκεί.

Έχει δώσει δείγματα γραφής στον Commodore 64, αφού αυτός ήταν ο πρώτος και αγαπημένος του 8bit υπολογιστής.

Έχει δραστηριοποιηθεί στον τομέα του hardware με την κατασκευή μιας multigame cartridge για την «εξωτική» κονσόλα "VTech Creativision".

Περισσότερα στο site του [ http://www.madrigaldesign.it/creativemu/ ]

Έχει συνεργαστεί με κορυφαία εταιρεία του εξωτερικού για τον σχεδιασμό τεσσάρων πραγματικών handhelds. Δυο από αυτά βγήκαν στην παραγωγή (το ένα με την επίσημη συγκατάθεση της Namco) και κυκλοφόρησαν στην Αμερικάνικη αγορά.

Έχει σχεδιάσει και διατελέσει web master μεγάλων και καταξιωμένων sites όπως η Nintendo Zone που αποτελεί μέρος του δικτύου Emuita.it (http://www.emuita.it/).

Η δράση του δεν έχει τέλος...

Του έστειλα ένα email ζητώντας τον να μου παραχωρήσει μια συνέντευξη.

Είχε μια καλύτερη ιδέα : Να βρεθούμε στο Skype και να τα πούμε εκεί.

Τον γνώριζα και με γνώριζε από πολύ παλιά, από την εποχή της πρώτης μου ιστοσελίδας και της εμμονής μου με το Exerion...

Ξεκινήσαμε την κουβέντα και τελειωμό δεν είχαμε ! :D

Le Link

http://www.iamretro.gr/an-interview-with-luca-antignano-aka-madrigal-2/

Ελπίζω να βρείτε την συνέντευξη ενδιαφέρουσα, όπως ...εγώ ! ;)
 
Φίλοι μου, sorry αλλά αναγκάστηκα να την κατεβάσω για λίγο επειδή έπρεπε να γίνουν κάποιες απαραίτητες διορθώσεις της τελευταίας στιγμής...Μέχρι το τέλος της ημέρας θα την ξανα-ανεβάσω ;)

Ευχαριστώ για την υπομονή σας :)
 
Α και να ηξερα νωριτερα!!! Παντα ηθελα να τον βρω να του πω να φτιαξει το LifeBoat!!!

Δυνατη κινηση Γιωργο. Περιμενω να ξανα-ανεβει
 
:thanx2:

Πάνο θα δεις και μόνος σου...ο Luca δεν έχει αφήσει τίποτα που να μην έχει ασχοληθεί ;-)

Γι αυτό την "κατέβασα". Ήθελε να μου δώσει καινούργια στοιχεία...μέχρι το βράδυ πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι !

UPDATE

@Wally

Του το είπα και μου είπε ότι το Lifeboat, το έχει ετοιμάσει καιρό τώρα !!! ;-)

http://www.madrigaldesign.it/sim/download.php

Η διόρθωση τελείωσε και είναι στον αέρα !!

Le Grand Link !!

http://www.iamretro.gr/an-interview-with-luca-antignano-aka-madrigal-2/

Enjoy it ! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο σας τέλεια δουλειά :award:
 
Επαγγελματική δουλειά Γιώργο! :thumbup:

Πολλά credits!!! (για να'χεις να παίζεις) :D
 
:thanx2:

Ευχαριστώ παιδιά!

DINO τα credits ευπρόσδεκτα !!!...Τα χρειάζομαι για το EXERION !! :D
 
Οχι μονο διαβασα μια εξαιρετικη συνεντευξη, οχι μονο πηρα χαμπαρι οτι το LifeBoat εχει ανεβει απο Madrigal ΑΛΛΑ εμαθα οτι πολλες απο τις προσομοιωσεις του μπηκαν στο RetroArch οποτε στο Android μου μπορω να παιζω LifeBoat (και οχι να περιμενω να μαζεψω 50 ντουζινες αστερια στον MyBoy! με G&W Gallery4 για να ξεκλειδωσει)
 
Ευχαριστώ βρε Πάνο ;) :D
 

Γνώρισα τον Martijn Wenting γύρω στο 2005, όταν κυκλοφόρησε το παιχνίδι Debris για τον Vectrex. Ήταν το πρώτο παιχνίδι που έκανε εξολοκλήρου χρήση bitmap γραφικών στον Veccy που ως γνωστό αποτελεί κονσόλα διανυσματικής απεικόνισης.

Ακολούθησαν κι άλλες κυκλοφορίες του...Όχι μόνο στον Vectrex, αλλά σε ένα πλήθος, ξεχασμένων από τον χρόνο και από τους χρήστες, συστημάτων.

Οι δημιουργίες του Martijn έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα. Εκμεταλλεύονται μέχρι το τελευταίο bit το σύστημα για το οποίο είναι σχεδιασμένα. Προγραμματιστής από τα 8 του χρόνια (!), νομίζω ότι γνωρίζει καλά την δουλειά του !

Σήμερα διδάσκει προγραμματισμό και ανάπτυξη παιχνιδιών σε κολέγια στην πατρίδα του την Ολλανδία, δίνει διαλέξεις, είναι ανεξάρτητος παραγωγός (indie developer), έχοντας ιδρύσει την δική του εταιρεία, την Bitstorm Games και τέλος συνεχίζει να μας εκπλήσει με τις πολυάριθμες και ποιοτικότατες καινούργιες κυκλοφορίες του σε retro συστήματα μέσω της Revival Studios.

Νομίζω ότι αξίζει να τον γνωρίσετε κι εσείς στην συνέντευξη που είχε την ευγένεια να μου παραχωρήσει, για το iamretro.

Καλή ανάγνωση ! :D

Le Link :

http://www.iamretro.gr/introducing-martijn-wenting/
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Issue-02-Cover.jpg


Να'μαστε πάλι εδώ ζωντανοί λοιπόν! Δεύτερο, φθινοπωρινό τεύχος του iamretro magazine. Ναι, τα καταφέραμε τελικά! Αρχικά θα ήθελα να μεταφέρω εκ μέρους της ομάδας του iamretro, ένα μεγάλο ''ευχαριστώ'' για την στήριξη σας στο συγκεκριμένο project. Μας δείξατε μέσα απο το πολύ χρήσιμο feedback, στα διάφορα φιλικά sites και fora πως θέλετε να συνεχιστεί η συγκεκριμένη προσπάθεια και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα! Το δεύτερο τεύχος πρέπει να παραδεχτώ πως μας ''παίδεψε'' λίγο, λόγω της πολύ πλούσιας και πυκνογραμένης ύλης του. Πιστεύουμε πως το αποτέλεσμα είναι στο ίδιο υψηλό επίπεδο με το 1ο τεύχος και γενικότερα ετοιμαστείτε για πολύ διάβασμα! Φτάσαμε αισίως τις 70 σελίδες!

Αρκετά όμως με το μπλα μπλα! Κατεβάστε και απολαύστε το νέο τεύχος απο την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του iamretro.gr ή απλά ακολουθήστε το παρακάτω link!

iamretro magazine

Με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε όλους τους συντάκτες του Ragequit, που συμμετείχαν στο αφιέρωμα PC Master και ιδιαίτερα τον Μάνο Καρκαλέμη που ανέλαβε να συγκεντρώσει όλες τις απαντήσεις και να ενημερώσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους!

ΥΓ. Για παραγγελίες τυπωμένου τεύχους επικοινωνήστε στο info@iamretro.gr και θα ενημερωθείτε για το κόστος και τρόπους παραλαβής του τεύχους. Εναλλακτικά δηλώστε συμμετοχή στο αντίστοιχο thread όσοι έχετε πρόσβαση στο forum!

Enjoy! ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γιωργαρα φοβερο περιοδικο και οπως βλεπω και το δευτερο τευχος ειναι εξαιρετικο.Θα κανω ομως μια παρατηρηση.Δεν γινετε σε δυο τευχη να μην υπαρχει εστω ενα review για παιχνιδι σε κονσολα της NINTENDO (δεν μετραει το Multiplatform eye of the beholder πχ).Αν δεν δω τουλαχιστων 2 στο επομενο τευχος θα σημαινει πως υπαρχει γενικοτερη εμπαθια προς την NINTENDO και πως οι συντακτες περνουν χαρτακι απο τον απο πανω τους για να ασχοληθουν περισσοτερο με παιχνιδια σε κονσολες της sega.Πραγματικα πεφτω απο τα συνεφα και το θεωρω ανεπιτρεπτο αυτο που συμαβαινει :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Bill σεβαστή η άποψη σου και θα διορθωθεί από το επόμενο τεύχος ;)
 
Ωραια αναμενω με ανυπομονησια για την επιλογη του (η των reviews) σε παιχνιδι απο κονσολα της ΝΙΝΤΕΝDO.Φυσικα μην παρεξηγηθη το παραπανω χιουμοριστικο Post μου αλλα η παρατηρηση ισχυει.Απαιτουμε review παιχνιδιων απο συστηματα της NINTENDO και μαλιστα να τα γραψει και συντακτης οπαδος της NINTENDO:p
 
metalcandyman είπε:
υπαρχει γενικοτερη εμπαθια προς την NINTENDO και πως οι συντακτες περνουν χαρτακι απο τον απο πανω τους για να ασχοληθουν περισσοτερο με παιχνιδια σε κονσολες της sega.Πραγματικα πεφτω απο τα συνεφα και το θεωρω ανεπιτρεπτο αυτο που συμαβαινει :p
Οντως ....

Ξεφυλλιζοντας πολυ γρηγορα το περιοδικο

Π.χ που στα Top10 Rally Games το Super Mario Kart

ερχεται μολις δευτερο πανω απο τα Sega Rally Championship

Need for Speed και Gran Turismo μεν αλλα πισω απο το παγκοσμιως αγνωστο Outrun .

Ασε το αλλο που πηρατε συνεντευξη απο εκεινο τον "γνωστο" ορκισμενο εχθρο της Νιntento -Ν.Χαλκιδη -

,που ειχε το θρασος στο Top5 των αγαπημενων του παιχνιδιων να επιλεξει μολις δευτερο το Super Mario Galaxy II

και πισω απο πιο ? το υπερεκτιμημενο GΤΑV .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο λαός απαιτεί να δει εσένα συντάκτη στα θέματα Nintendo. Αν είναι να διαβάζουμε για σκουπίδια, ας το κάνουμε διαβάζοντας το δικό σου απαράμιλλο στυλ! :D
 
Πίσω
Μπλουζα