XBOX Επικίνδυνος πυκνωτής

Daytime Dreamer , κάνει άλλη δουλειά αυτός ο πυκνωτής στο ΧΒΟΧ.... κρατάει ρεύμα μέσα του και παίρνει τον ρόλο μπαταρίας

geoanas, δεν παίζει κανα hack να βάλουμε κανονική μπαταρία;
 
Αυτό συμβαίνει με όλα τα μηχανήματα. Να σκάνε πυκνωτές.

Αλλα βαριέμαι ελεεινά να τα ανοίξω όλα.

keropi είπε:
Daytime Dreamer , κάνει άλλη δουλειά αυτός ο πυκνωτής στο ΧΒΟΧ.... κρατάει ρεύμα μέσα του και παίρνει τον ρόλο μπαταρίας
geoanas, δεν παίζει κανα hack να βάλουμε κανονική μπαταρία;
Ειδες πόσο μπριστά ηταν τα SATURN ? Αλλαζες όποτε ήθελες μπαταρία.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στο δικό μου XBOX, δεν βλέπω αυτόν τον πυκνωτή. Στην θεση του βρίκα έναν ο οποιος γράφει επάνω "B SE....κάτι" και τον αριθμό 2084. Δεν βλέπω να γράφει πουθενα aerogel. Η περιοχή είναι πεντακάθαρη και δεν υπάρχει ύχνος διαρροής, αλλά από τότε που το πήρα δεν κρατάει την ώρα αν το βγάλω από την πρίζα. Επείσης ένα άλλο περίεργο (που δεν εχω δει σε άλλα XBOX που έχω ανοιξει) είναι ότι στην ψύκτρα του τσιπ γραφικών υπάρχει ένα μικρο ανεμηστηράκι. Mπας και έχω καμία περίεργη έκδοση και δεν το ξέρω? (το μηχάνημα είναι τσιπαρισμένο, άρα ανοιγμένο.)

Edit: Τελικά μάλλον B Series γραφει επάνω, όπως και στις φωτογραφίες.....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
δεν είναι αναγκαίο να γράφει πάνω τα ίδια στοιχεία ο πυκνωτής, ανάλογα με την περίοδο κατασκευής αλλάζουν και οι προμηθευτές...

το ότι έχει ανεμηστηράκι στην gpu IIRC σημαίνει ότι είναι από τις πρώτες/μεσαίες εκδόσεις, δεν σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο και αυτό :)

http://www.xboxscene.com/versions.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1) Καλό είναι όταν αντικαθιστάς κάποιον πυκνωτή, να βάζεις έναν ακριβώς ίδιο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο aerogel παίζει τον ρόλο μπαταρίας. Τα περισσότερα Farads δεν πειράζουν γιατί το εσωτερικό κύκλωμα τραβάει όσο ρεύμα χρειάζεται για το ρολόι και τίποτα παραπάνω. Μεγαλύτερος πυκνωτής σημαίνει περισσότερες ώρες διατήρησης ρύθμισης ώρας - ημερομηνίας, όταν το μηχάνημα βγαίνει από την πρίζα. O default έχω διαβάσει ότι κρατά από 4 - 6 ώρες.

2) Ορισμένοι έχουν τοποθετήσει μπαταρία, αλλά έχουν κάνει "περισσότερη" δουλειά (τοποθέτηση extra κυκλωμάτων κτλ). Απλή αντικατάσταση πυκνωτή - εσωτερικής μπαταρίας ΔΕΝ παίζει (δυστυχώς).

3) Μπορείτε να αφαιρέσετε τελείως τον πυκνωτή. Τα παιχνίδια (πλην ορισμένων που απαιτούν ακριβή ημερομηνία) ΔΕΝ επηρεάζονται αλλά ούτε και η λειτουργία του ΧΒΟΧ. Νομίζω ότι τα μόνα προβλήματα εμφανίζονται σε BOXes ver. 1.6. Αν έχετε XBMC και είστε online, μπορείτε να βάλετε αυτόματη ρύθμιση ρολογιού από το internet.

4) O Β series, είναι ο ένοχος. Στο δικό μου μηχάνημα όλα ήταν καθαρά και ξάστερα. Όταν αποκόλλησα τον πυκνωτή και είδα από κάτω....η "σούπα" ήταν έτοιμη να κατακλύσει το σύμπαν. Υπήρχε ένα μικρό σκάσιμο κάτω από το ποδαράκι του θετικού πόλου και τα υγρά "έγλειφαν", καλά κρυμμένα, όλη την κάτω επιφάνεια του πυκνωτή. Ευτυχώς δεν είχαν προλάβει να αγγίξουν την μητρική !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χμμ εγώ που έχω xbox ver. 1.0 να αρχίσω να ανησυχώ?? :xm:
 
Πάντως το 1$ λιγότερο που στοιχίζει ο πυκνωτής σε σχέση με την μπαταρία δεν είναι καθόλου μικρό ποσό για μαζική παραγωγή ηλεκτρονικών.

Btw και περισσότερα volt να βάλετε εκτός από farad καλύτερα κατά τη γνώμη μου. Ξέρουμε για πιο λόγο "χάνει" ο default;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
δεν νομίζω ότι είναι περίπτωση πυκνωτή που τα παραπάνω volt δεν παίζουν ρόλο....
 
volt ανοχής είναι αυτά. Δηλαδή πόσα "αντέχει" ο πυκνωτής σε νορμάλ λειτουργία, περιπτώσεις overvoltage κτλ. Συνήθως όταν σκάνε οι πυκνωτές έχουμε περιπτώσεις που τα volt που παρέχονται ξεπερνάνε τις αναγραφόμενες τιμές του πυκνωτή. Γι'αυτό ρωτάω αν ξέρουμε μήπως για ποιό λόγο χάνει ο default... Μήπως υπάρχει κάνα τέτοιο θέμα.

Τώρα άμα οι aerogel έχουν κάποια διαφορετική λογική δεν ξέρω. Φαντάζομαι όμως ότι απλά διαφέρει η τεχνολογία κατασκευής σε σχέση με τους κοινούς πυκνωτές.
 
Ρε Γιώργο ...αυτό το τόσο δα πυκνωτάκι είναι 1 Farad ? είσαι σίγουρος ....ο πιο μικρος πυκνωτης 1 Farad έχει μέγεθος μπουκαλιού coca-cola....
 
ο πυκνωτής αυτός λέγεται και "super-cap" ή κάτι τέτοιο.... δουλειά του είναι να αποθηκεύει ρεύμα και να το δίνει σταδιακά στο ρολόι , τουλάχιστον έτσι τον έχω καταλάβει τον συγκεκριμένο και γι'αυτό και η καταστροφή που κάνει έχει τέτοιο μέγεθος
 
Τούτοι οι πυκνωτές λέγονται supercaps και είναι αποθηκευτές ρεύματος όπως πολύ σωστά είπε ο keropi. Ο λόγος που χάνει είναι η κακή του ποιότητα και τίποτα παρά πάνω. Ο 3.3 F που πήρα έχει κι αυτός διαστάσεις κατηγορίας μύγας (μεγάλης και παχιάς αλλά ...μύγας ! LOL !)

Να τούτος εδώ είναι ο άξιος αντικαταστάτης :

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180260643233&ssPageName=STRK:MEWNX:IT
 
το link είναι πραγματικά priceless, έγινε ήδη παραγγελεία! thanks geonas!
 
Καλά βρε Λεωνίδα ... 4 χτύπησες ; ! LOL ! :)
 
φυσικά! το έχω κανόνα να αγοράζω τα διπλά ανταλλακτικά από όσα χρειάζομαι ... :p
 
...χε ! χε ! κι εγώ το ίδιο !!

Πάντως πραγματικά θα ήθελα να δω και τις δικές σας φωτογραφίες από τον ένοχο πυκνωτή, σε περίπτωση που προχωρήσετε στην αντικατάσταση. Εγώ δεν πρόλαβα να τραβήξω, γιατί βιαζόμουν να το κλείσω λόγω 2 τρομερά ζωηρών παιδιών που περιστρέφονταν γύρω μου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας !!!
 
κάτι θα κάμνωμεν.... :D
 
με την πρωτη ευκαιρια θα το ανοιξω και εγω να δω τι παιζει εκει μεσα
 
DINO είπε:
Μπορείτε επίσης να μην αλλάξετε πυκνωτή, αλλά κονσόλα, και να πάρετε ένα trouble-free Playstation 2 (και καινούργιο παρακαλώ)... :p
Σωστα το PS2 εχει τεσταριστει μεχρι θανατου.

Καποιοι στην Sony λενε οτι ο καλυτερος beta tester ηταν ενας ευσωμος μεσηλικας κυριουλης που διαμενει στην Ραφηνα :p
 
ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

Είναι κι ένας στην Πάτρα, μεσήλιξ και αυτός, ο οποίος έχει εξάρτηση με τα Atari... :D
 
Πίσω
Μπλουζα