Παιχνίδια 80's

Καλα παιδια εχω παθει πλακα με ολα αυτα τα παιχνιδια!!Σχεδον ολα τα θυμαμαι και τα ειχαμε εγω και η αδερφη μου! Επίσης η αδερφη μου ειχε και το "Αστειο ντριν ντριν",ένα πορτοκαλι,σαν αυγο,που του συναρμολογουσες πανω οτι ηθελες,μεχρι και μανιβελα,και εκανε διαφορα,και ένα αλλο που ηταν μια πισινα και καλα και ειχε να ψαρεψεις ψαρια...Σας λεει κατι? Αααχ αξεχαστα χρονια...!!
 
Juanita είπε:
picture.php


Να και ο "Πονηρός Κουμπαράς" :D (Βασικά το παπαγαλάκι μας θέλαμε να φωτογραφίσουμε ) Tip: το σεμέν με τα... κεντημένα παπαγαλάκια ανήκει πλέον στο νοικοκυριό μου (λέμε τώρα... :p )
Εμένα γιατί μου θυμίζει τον φαταούλα;Μάλλον αυτός δεν είχε χεράκι,αλλά κατάπινε τα κέρματα.Το παπαγαλάκι είναι πανέμορφο!!!Πως το έλεγαν Juanita; #)
 
candy είπε:
Εμένα γιατί μου θυμίζει τον φαταούλα;Μάλλον αυτός δεν είχε χεράκι,αλλά κατάπινε τα κέρματα.Το παπαγαλάκι είναι πανέμορφο!!!Πως το έλεγαν Juanita; #)
Είχε χεράκι και τα έπιανε και ο δικός μου... δε θυμάμαι όμως αν τον έλεγαν και "Φαταούλα" :burn: Όσο για το παπαγαλάκι, η γιαγιά μου του φώναζε "Cookie, boy" και του έμεινε το "Κούκι".
 
Το επιτραπέζιο παιχνίδι με τους ιπποπόταμους επανακυκλοφορεί!
 
Πωπω τι μου θυμίζετε...και πόσο με κάνετε να μελαγχολώ που δεν έχω κρατήσει τπτ από όλα αυτά τα παλιά παιχνίδια. Μερικά που θυμάμαι χαρακτηριστικά και συγνώμη αν κάποια ξεφεύγουν και στη δεκαετία του 90:

Τα κλασικά Playmobil (θυμάμαι το κρουαζιερόπλοιο, το καράβι και μετά το νησί των πειρατών), Lego (πολλά και διάφορα ειδικά μικρά που μου φέρνανε οι αδερφές μου από το εξωτερικό που σπουδάζανε), GI Joe (πέρα από τα φιγουράκια το μόνο όχημα που είχα πάρει ήταν ένα τεράστιο τανκς που έβγαζε δύο διηπειρωτικούς πυραύλους, καμιά 30αριά εκατοστά, ενώ όταν ανακάλυψα την μηχανολογική μου φύση είχα φτιάξει ένα φιγουράκι με... 4 χέρια, ενώ έκανα διάφορες μίξεις λόγω των κλασικά σπασμένων λαστίχων τους) και φυσικά Τρανσφόρμερς! Πολλά τρανσφόρμερς! Από τον κλασικό Όπτιμους που είχε δύο μορφές, η μία με το καμιόνι ολόκληρο, το οποίο γινότανε και βάση, και τα 5-6 constructicons που γίνονταν Devastator μέχρι την κλασική συλλογή από 6-7 διαφορετικά συγκεκριμένου μεγέθους που περιλαμβάνανε ένα τανκς, ένα ούφο, ένα υποβρύχιο και δεν ξέρω γω τι άλλο και μονίμως ο πατέρας μου μου αγόραζε το τανκς γιατί έσπαγε το πάνω μέρος!

Από πιο απλά και παλιά θυμάμαι δύο είδη "τουβλακίων", τα σφηνοτουβλάκια που είχαν πολλές πολλές πλαστικές ακίδες και σφηνώνανε και τα τουρμπίνια που ήταν σαν μεγάλα εύκαμπτα κάπως λέγκο με 1,2 ή 3 "κεφαλές" μεγάλες και στρόγγυλες.

Και φυσικά κλασικό αγαπημένο ο ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος με τις δύο "ράγες" με τα αυτοκινητάκια που τρέχανε όσο πατούσες το κουμπί, αλλά και τα πάσης φύσεως αυτκινητάκια που τους έσπαγα τις πόρτες όταν ήμουν μικρός για να τις φτιάξουμε στο συνεργείο του πατέρα μου... Ή μήπως ξεχνιούνται οι μικρομηχανές!!!

....Κοντεύω να δακρύσω μιλάμε....
 
γεια σας παιδία........έχει κανείς σας της περιπέτειες του ιππότη της ασφάλτου σε κασσέτα ήχου?

είχανε βγεί τρείς ιστοριούλες με βιβλιαράκι..... έχει κανείς τπτ?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φίλε tronjos,το θέμα έχει ξανασυζητηθεί,μια και πολλοί ψάχνουμε τις κασσέτες αυτές,αλλά κανείς δε φαίνεται να τις διαθέτει πλέον... :(
 
o χρήστης Dominion κάπου έχει αναφέρει οτι της έχει και πως κάποια στιγμή θα της έκανε mp3.......
 
Και να τις κάνει .mp3,τα links δε μπορεί να τα δημοσιεύσει εδώ,μια και απαγορεύεται..

(copyrights γαρ...)

Πάντως θυμάμαι ότι σε μία από τις ιστορίες έλεγε (στο τέλος ; ) για ένα ελικόπτερο που πλησίαζε τον KITT από ψηλά κι ήταν έτοιμο να τον χτυπήσει με βλήμα ( ; ).

Κάνω λάθος ή έπαιζε κάτι τέτοιο ;
 
manos426f είπε:
Πάντως θυμάμαι ότι σε μία από τις ιστορίες έλεγε (στο τέλος ; ) για ένα ελικόπτερο που πλησίαζε τον KITT από ψηλά κι ήταν έτοιμο να τον χτυπήσει με βλήμα ( ; ).Κάνω λάθος ή έπαιζε κάτι τέτοιο ;
Πω, πω αγωνια ...... :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χαχαχα λειτουργει κιολας.

Τον ειδαμε και αυτον live,μεχρι τωρα μονο σε διαφημιστικο απο σελιδες περιοδικου τον ειχαμε. :thumbup:
 
[deadpic]




αυτό κάτι σε κάντυ κάντυ πήγε να βγει, αλλά τελικά προέκυψε μελαχροινό!

ωραία κουκλίτσα πάντως ;)

έχει κανείς καμία φώτο άπό αυτές τις κούκλες, όχι τύπου bibibo αλλά τις πιο μεγάλες, που ήταν μέσα σε μεγάλα κουτιά (και είχαν συνήθως και το όνομα τους απέξω..)

θυμάμαι να τις βλέπω πέρα από καταστήματα παιχνιδιών και σε ζαχαροπλαστεία, ψηλά στα ράφια. Είχα πολλές, και μερικές που μιλούσαν κίολας, με δισκάκια που έμπαιναν στην πλάτη τους.

Τώρα δεν υπάρχει τίποτα :xm:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
exetlaios είπε:
Τα "λαχανόπαιδα" (Cabbage Patch Kids) που αναφέρθηκαν παραπάνω, πούλησαν τρελά στην Αμερική.
Η πρωτοτυπία τους ήταν ότι ήταν ΟΛΑ μοναδικά.

Δηλαδή αν έπαιρνες ένα "λαχανόπαιδο", αποκλειόταν να βρεις κάποιο παιδί,

που να έχει ίδιο με το δικό σου.

Αν και δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα, πάντως σε όσα μαγαζιά το είχα δει,

όντως δεν υπήρχαν "διπλά" λαχανόπαιδα.

Μου φαίνεται αδιανότητο μέχρι σήμερα, πως τα κατάφερναν !

Δείτε και αυτά :

http://www.snopes.com/business/consumer/cabbage.asp

http://www.snopes.com/business/origins/cabbage.asp

Το Πασχα που πηγαμε στο χωριο της Ms Wally, βρηκαμε τα Cabbage Patch Kids σεντονια που ειχε μικρη...

Εδω μια ενδεικτικη φωτο που τραβηξα

picture.php
 
Penny είπε:
[deadpic]
αυτό κάτι σε κάντυ κάντυ πήγε να βγει, αλλά τελικά προέκυψε μελαχροινό!

ωραία κουκλίτσα πάντως ;)

Ωχ... κουφάθηκα :sealed:

Κυκλοφορούσε στην Ελλάδα Κάντυ κούκλα;;;;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τους ειχε τελειωσει το ξανθο μαλλι :D
 
Παιδιά θυμάται κανείς την Ελληνική εταιρία Polfi Toys έβγαζε αυτοκινητάκια μικρά σε στυλ Matchbox.Λογικά πρέπει να έχει κλείσει τώρα...

polfi_label.jpg


Το μόνο που μου έχει απομείνει είναι ένα mini cooper κίτρινο.Θα ποστάρω φώτο.

Οπως και αυτά τα Mercedes λεωφορειάκια.Κάποιος από εμάς θα έπαιζε με τέτοια,δεν μου έχει απομείνει κανένα.

JoyToy_MBo302-1.jpg


JoyToy_MBo302-1.jpg

polfi_label.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aardvark είπε:
Πολλα και διαφορα...... :wait2:
Μικρο μου Πονυ.......

Αεροπλανακι.......

Μοτοσυκλετα στρατου απο Λυρα......

Μεταλικο πιστολι που ριχναμε φωτοβολιδες,τις αποκριες,με μεταλικα καψουλια,ακρως επικινδυνο,μονο για τολμηρους. :D

lm0hz8qotouo1o2kx3o1.jpg
Το παραπανω πιστολακι για φωτοβολιδες μπορει να μην το βρηκα αλλα βρηκα τις σφαιρες μου ,που επαιρνε απο τα 80ς.

Καψουλια......

picture.php
 
εκτός από τους σπιρτούληδες υπήρχαν και οι τυχερούληδες, μεγαλύτερα κουκλάκια στο ίδιο στυλ της εταιρείας el greco
picture.php


μήπως υπάρχει καμιά φωτογραφία του φασόλα;όταν τον πέταξε η μάνα μου κόντεψα να φάω τα κόκκαλά μου.:[ήταν πάνινος κούκλος καραφλός με λίγα μαλλάκια και μετά από χρόνια τον πούλαγαν στα περίπτερα όχι πάνινο αλλά φουσκωτό. ήταν κάπως έτσι

picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλα ρε παιδια...δεν θυμαται κανενας εκεινο το φοβερο επιτραπεζιο παιχνιδι με στοιχεια χειρουργικης και μεταμοσχευσεων,οπου εβγαζες σε εναν ασθενη καποια οργανα με προσοχη ωστε να μην ακουμπησεις τα ορια της τομης ,που ηταν μεταλλικα και με παροχη ρευματος μπαταριας,ωστε αν τα ακουμπαγες ακουγονταν ενας οξυς μεταλλικος ηλεκτρικος ηχος και εχανες...καποια ηταν ευκολα..καποια αλλα ηθελαν πολυ λεπτους χειρισμους και παντα με την πιεση του χρονου.To παιχνιδι υπαηρχε στην Αμερικη απο το 1964-65 ,ενω εγινε γνωστο στην Ελλαδα τα μεσα του 80.Εγω το ειχα κερδισει στην διανομη δωρων της Πολεμικης Αεροποριας τα Χριστουγεννα του 1986,στο κτηριο της Μετεωρολογιας στο Ελληνικο(τα μοιραζε μαλλον καποιος δυσμοιρος φανταρος που αγγαρεψανε να κανει τον καραγκιοζη στα παιδιακια!!!)

Βρηκα και μια εικονα για να σας βοηθησω καλυτερα,απο την αμερικανικη εκδοση της..

Operation.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα