Ο Μυστικός Σιδηρόδρομος - Les Voyages de Tortillard (1978)

Ούτε καν το γνωρίζω... Κάτι άλλο είχα κατά νου και ήταν live action κι όχι animated. Ευχαριστώ πάντως! :)
 
domniki είπε:
Μηπως κανενας θυμαται τον Σαιμον και τον μυστικο σιδηροδρομο? Ο Σαιμον ταξιδευε με τον τρενο σε κατι περιεργα μερη, ειχε μια φιλη την Στελλα (με μαλλια σχηματος κοκκινου αστεριου) και γενικα η ιστορια ηταν εντελως κουφη. Με την αδερφη μου σκεφτομασταν οτι ισως αν βλεπαμε την σειρα τωρα να καταλαβαιναμε τι γινοταν, αλλα τοτε που ειμασταν μικρες δεν βγαζαμε ακρη.
Ο Σάιμον ήταν ένα μικρό αγόρι που έμενε σε μια μεγάλη πολυκατοικία και δεν είχε καθόλου ελεύθερο χώρο για να παίξει...

Μια μέρα κατέβηκε καταλάθος με το ασανσέρ στο υπόγειο της πολυκατοικίας του και εκεί βρήκε κρυμένο το "Μυστικό Σιδηρόδρομο" και ένα καπέλο μηχανοδηγού το οποίο φόρεσε.

Οδηγώντας το μυστικό σιδηρόδρομο συνάντησε τον κο Ταξιδιώτη και τη (μαύρη) γάτα του τη Μέλανι που καθόταν νυσταλέα πάντα πάνω στο καπέλο του και τους πήρε μαζί του.

Μαζί θα γνώριζαν καταπληκτικές περιπέτειες στις οποίες έπαιρνε μέρος και η Στέλλα με τα κόκκινα μαλλιά σε χρώμα αστεριού (όπως λέει και το όνομά της), σε διαφορετικό ρόλο κάθε φορά.

Ήταν κινούμενα σχέδια καναδικής παραγωγής του '80 στη γαλλική γλώσσα και αργότερα και στην αγγλική.

Εμείς τα είδαμε μεταγλωτισμένα.

Θα ήθελα κι εγώ πολύ να τα ξαναέβλεπα...
 
Πως το ελεγαν?

Ψαχνω να βρω τον τιτλο ενος cartoon που το εβλεπα κατα την διαρκεια της δεκαετιας του 80 αλλα το μονο που θυμαμαι ειναι ενα τραινο να φευγει στο διαστημα και μια τσαγιερα που ηταν σαν διαστημοπλοιο...
 
Ναι! Το εβλεπα και εγω και ηταν πολυ ωραιο καρτουν! :)
 
Σε μια ενσάρκωση του στην Ελλάδα λεγόταν "Δόκτωρ Χουρχουρίζης"
 
οχι παιδια δεν ηταν αυτο που εψαχνα, ηταν ενα τραινο που καθως πηγαινε σε γραμες αυτες τελειωναν και το τραινο εφευγε στο διαστημα. Ηταν ενας παππουλης που το οδηγουσε και ειχε μαζι του ενα παιδι με τα μαλλια του να ειναι σαν πορτοκαλι και ακτινοτα. Μακαρι να το θυμηθει καποιος
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φίλε babeerass, με την περιγραφή που μας έκανες, σίγουρα πρόκειται για τον "Μυστικό σιδηρόδρομο".

Περίεργη σειρά, θυμάμαι που την έβλεπα πολύ παλιά στην κρατική τηλεόραση...
 
Ριξε μια ματια στις προηγουμενες σελιδες του thread - εκει θα βρεις και το σημα αλλα και youtube links με ολοκληρα επεισοδια απο τη σειρα. O schizomail, ο uploader, ειναι το μελος μας ονοματι schizo που θα συναντησεις εκει.
 
Γεια σας και καλώς σας βρήκα. Η σειρά αυτή με έχει στοιχειώσει κι εμένα χρόνια...

Σήμερα λοιπόν :) έπεσα πάνω σε μία συνέντευξη, της παραγωγού της σειράς Louise Ranger. Είναι από τον Αύγουστο του 1980. Παραθέτω το link που καταλήγει σε pdf:

http://cinemacanada.athabascau.ca/index.php/cinema/article/viewFile/949/1020
 
καλησπέρα,μια σειρά παιδική,που θυμάμαι με ένα τρένο,όπου υπήρχε και ένα σαν φάντασμα με κωνικό καπέλο,κόκκινο ντυμένο τη θυμάται κανείς;
 
Εννοειται οτι η προβολη του 89 ηταν επαναληψη - την σειρα την ειδαμε πρωτη φορα το 85. :)
Νωρίτερα είχε παιχτεί. Όχι μετά το 83 πάντως (για πρώτη φορά).

Εγώ θυμήθηκα αμέσως τον τίτλο και μόλις το έψαξα στο Youtube το θυμήθηκα ξεκάθαρα, ειδικά βλέποντας την γάτα και διαβάζοντας την περιγραφή σχετικά με το πώς ξεκίνησε (ότι ο Σάιμον ανακάλυψε έναν μυστικό σιδηρόδρομο κάτω από το πάτωμα του σπιτιού). Το είχα δει όταν πρωτοπαίχτηκε στην τηλεόραση, όποτε κι αν έγινε αυτό, αλλά σίγουρα όχι μετά το 83.
 
Παρακολουθησα αυτη τη συζητηση απο το 2006 μεχρι σημερα. Δεν συμπαθηασα ποτε αυτη τη σειρα, και τετοιες παρομοιες αλλα αυτο δεν εχει σημασια. Ειναι πολυ ευχαριστο που απο το απολυτο μηδεν, σημερα υπαρχουν μερικα επεισοδια στο ΥΤ και αλλες πληροφοριες σε βικιπαιδεια και αλλα σαιτς.

Ειναι κριμα που οι νομοι του copyright, αντι να προστατευουν ενα εργο, πολλες φορας απειλουν την υπαρξη του. Κατι τετοιο καταλαβα με την περιπτωση αυτης της σειρας, οτι δηλ. επειδη κανενας δεν εχει νομιμα δικαιωματα πανω της, η μοιρα της ειναι να παραμεινει σε νομικο limbo, θαμμενη σε οποιες αποθηκες η αρχεια εχει απομεινει
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα