Οι σταρ μας ανοίγουν το σπίτι τους

Δε μπορώ να διακρίνω αν το έπιπλο είναι ένθετο ή ακουμπισμένο στον τοίχο. Το βάθος των ραφιών λέει το δεύτερο, αλλά είναι λίγο περίεργο που τα ράφια έχουν επέκταση εκτός περιγράμματος, που λέμε...Σίγουρα πάντως, με τόσο μικρό βάθος, θα στερεώθηκε με τρύπες στον τοίχο. Έχουμε συνηθίσει αυτού του τύπου τις βιβλιοθήκες να έχουν πιο "βαθύ" το κάτω μέρος (βλ. φωτογραφία Πουλόπουλου), ακριβώς για να μην ανατρέπονται.

Πάντως, πολύ περίεργη κατασκευή...
 
Στη κουζίνα της Μαριάννας Τόλη...και το ΤΡΥΛΛΕΤ στο βάθος από τότε!... :)

126.jpg
126.jpg
 
Βρε τον κακομοιρο τον Σνουπυ τι του εμελλε να παθει.... :D
 
Tην βλέπω λίγο μπροστά από την εποχή της ή κάνω λάθος; (δεν αναφέρομαι στο σπίτι)

Άσχετο: Είχαμε την ίδια ακριβώς (κιτς) κατσαρόλα (τώρα έχω να την δω καμιά 20ριά χρόνια)
 
Μια ακόμα κουζίνα με πρόβλεψη (αλλά χωρίς) απορροφητήρα.

Το συγκεκριμένο ρομβοειδές κιγκλίδωμα (κανονικά στα παράθυρα "ασφάλειες" το λέμε) χρησιμοποιούνταν για παράθυρα που ήταν πάνω σε πόρτες που οδηγούσαν σε δεύτερο, κλιμακοστάσιο υπηρεσίας (απλό,ε; ) Κάποτε που δε λυπόμασταν το χώρο (αλλά είχαμε και..."δουλικά"...) υπήρχε δεύτερη είσοδος, κατευθείαν στην κουζίνα.

Εδώ φυσικά έχουμε ένα απλό παράθυρο φωταγωγού, όπως αποδεικνύει η καράτε κίνηση της Μαριάννας, με πρόθεση να σπάσει τον πάγκο, από κάτω του...

Και μια άσχετη φλασιά, το μπρίκι (όχι το συγκεκριμένο) μου θύμισε ότι ένα ηλεκτρικό γκατζετάκι που είχε αναρωτηθεί ο Ελέφαντας, 3-4 κουζίνες πίσω, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ηλεκτρικό μπρίκι, με πορσελάνινο φις. Ήταν πού διαδεδομένα κάποτε...

Να και οι πρώτοι "ταμπλάδες" ντουλαπιών από ραμποτέ σανίδες. Τα ντουλάπια αυτά ήταν σε πολύ ανοιχτό, σουηδικό χρώμα, και για κοντράστ τα τοποθετούσαν με αυτούς τους επίσης αντιαισθητικούς κατάμαυρους μεντεσέδες, που είχαν ένα "κρικάκι" στη μέση για άνοιγμα. Φυσικά μιλάμε για εποχή "μας νίκησε ο θόρυβος", όλα αυτά τα ντουλάπια κλείναν με χαρακτηριστικά "γκάπα-γκούπα", κι επίσης θόρυβο έκανε και το "κλιπ" που τα απασφάλιζε, για όσους το θυμούνται...
 
Η κατσαρόλα μου θυμίζει την αντίστοιχη της Ρένας Παγκράτη λίγες σελίδες πιο πάνω. Μόνο που η Παγκράτη δεν ήταν του νοικοκυριού.Η Μ.Τ θέλει να μας πείσει ότι τη χρησιμοποιεί για να μαγειρεύει hot dogs.

Πριν 6 σχεδόν χρόνια εδώ είχε γίνει συζήτηση αν το ΤΡΥΛΕΤ ήταν απόγονος του ΤΡΥΛ. Βλέποντας τα δύο μπουκάλια, σκέφτομαι ότι σίγουρα ήταν από την ίδια εταιρεία (δείτε το σχήμα θυρεού) αν και νομίζω συνυπήρξαν για κάποιο διάστημα.

Ο elephadas είχε αναφέρει και τα μικρά ματάκια για το μπρίκι. Βλέπουμε ότι η κουζίνα της Μ.Τ. είχε.

Πάντως ποτέ δεν κατάλαβα τη μανία της κας Τόλη να παριστάνει το χαζό κοριτσάκι όλο με σνούπυ και καρτούν και τέτοια. Έχουμε δει κι άλλα τέτοια σε "παλιότερες" επισκέψεις στο σπίτι της.
 

Βασίλης Τσιβιλίκας


 


127.jpg
127.jpg
 
Νοικοκυρης ο Βασίλης!!!

Όλα στη εντέλεια!!!
 
Κι ωραίο, παράξενο παρκέ ! Η τουλάχιστον, για παρκέ μοιάζει !
 
Θα έλεγα τώρα ποιο επάγγελμα μου έρχεται στο νού όταν διαβάζω για επαγγελματικά θέματα που συζητιούνται σε κρεββατοκάμαρα, αλλά κωλύομαι διότι το ΡΜ είναι σεμνό και οικογενειακό φόρουμ.

Όσο για το σαλόνι του κ. Τσιλιβίκα, δεν ξέρω μεν τα οικογενειακά του ιδιοκτήτη του εκείνη την εποχή, αλλά αν ο Βασίλης ήταν ένας συνήθης νεοέλλην, η κατάσταση δεν δείχνει ότι ήταν νοικοκύρης αυτός, αλλά νοικοκυρά η κυρα-Βασίλαινα.
 

Γιάννης Πουλόπουλος


 


129.jpg
129.jpg
 
Σε αυτη την τζακαρα χωρανε 3 Πουλοπουλοι!
 
Έχουμε και τα ίδια γούστα στις γυναίκες (αν κ δε με πειράζει να φοράει μίΝι :animlaugh: ) και στις συνήθειες (κόκκινη φλοκάτη 70ς, τάβλι, τζάκι, κλπ).
 
Με τέτοιο τζάκι, και χωρίς προστατευτικό μπροστά, δεν τολμώ να φανταστώ το πόσα καψίματα θα έχει η βελέντζα (όχι ότι θα φαίνονται, βεβαίως...).

Απλά και άδολα τα γούστα/όνειρα Πουλόπουλου. Μπορεί το φόντο να μη θυμίζει "Καμαρούλα μια σταλιά", αλλά οι υπόλοιπες ρήσεις του ταιριάζουν...
 
ΦΖΠ1 είπε:
Με τέτοιο τζάκι, και χωρίς προστατευτικό μπροστά, δεν τολμώ να φανταστώ το πόσα καψίματα θα έχει η βελέντζα
Και τα παντελόνια του, αν συνήθιζε να κάθεται τόσο κοντά.

Εσείς που είστε πιο μορφωμένοι από μένα σ' αυτά, τη βρήκε τελικά την έξυπνη και σοβαρή κοπέλλα? Καλά, για το μίνι δεν το συζητώ, διότι σύντομα ήρθαν στη μόδα τα μίντι και τα μάξι. Δεν ξέρω τα οικογενειακά του.

Κόκκινη φλοκάτη έχω κι εγώ για χαλί στην κρεββατοκάμαρά μου (ξύλινο δάπεδο). Σύντομα θα πρέπει να τη στρώσω, διότι εδώ ήρθ' ο χειμώνας κι ο κοσμάκης τα 'χει χάσει.
 

Η Βίκυ Μοσχολιού στην κουζίνα της


 


130.jpg
130.jpg
 
Όλα περιποιημένα και σε τάξη. Δε θέλω κουτσομπολιά ! Αν και η φπζ θα πει ότι η κατσαρόλα είναι άδεια αφού μαγειρεύει με νύχι στην πένα. :animlaugh:
 
Επιτέλους, είδαμε και μια κουζίνα που συμπλήρωσαν τον απορροφητήρα.

Η συσκευή φαίνεται στενή, 50άρα, πριν από την τυποποίηση στα 60 εκατοστά. Και, παραδόξως, χωρίς καπάκι (αν και στις περισσότερες, με κάποιο "κλιπ", αφαιρούνταν).

Φυσικά και δε μαγειρεύει, αλλά ποζάρει. Ειδικά η τσαγιέρα έχει μετακομίσει από σόμπα πετρελαίου "Πίτσος" ή "Κρέσκι"...

Οι μαλακές αλουμινένιες κατσαρόλες πάντως, πολύ φτηνιάρικες για μια Βίκυ Μοσχολιού (σε σχέση πάντα, και με το τι άλλο είδαμε στο σπίτι της...). Δε μοιάζει για τόσο μακρινή η εποχή, σίγουρα θα είχαν βγει οι ανοξείδωτες χαλύβδινες. Ή τουλάχιστον ας είχε από τις άλλες, τις "μεταβατικές" (και άχρηστες...) εμαγέ,που η λουλουδένια διακόσμησή τους μεταπήδησε στο φόρεμά της !

Στον τοίχο πίσω από την κουζίνα, διακρίνεται ο γνωστός περιστροφικός παλιός διακόπτης, που λόγω της θέσης του, θα πρέπει να ενεργοποιούσε τον ανεμιστήρα, πρόδρομο του απορροφητήρα. Πολύ λανθασμένη θέση φυσικά, γεμάτη από ατμούς και τηγανίλες, και με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας...

Επίσης, σαν να μου φαίνεται ότι το καπάκι είναι πιο μεγάλο από τη συγκεκριμένη κατσαρόλα, δεν είναι το "δικό της". Αλλά μπορεί να είναι και η φωτογραφία...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα